Προς το περιεχόμενο

Μειώνονται οι πωλήσεις PC στην Δυτική Ευρώπη, αύξηση για την Apple

dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εντάξυ ρε παιδιά ,

αλλά βλέποντας τι πουλάνε οι εταιρείες σαν έτοιμο προιόν , σε καμία περίπτωση δεν συμφέρει να αγοράσεις έτοιμο σύστημα . Τις προάλλες έκανα μια βόλτα για να ρίξω μια ματιά στα έτοιμα , υπερτιμημένα μέχρι αηδίας .Στα 600 ευρώ με i3 επεξεργαστές και κάρτες γραφικών της πλάκας και έναν 500αρι δίσκο δεν μπορείς να ζητάς αυτά τα λεφτά . Φαντάζομαι να ξέρετε όλοι σας τι μπορεί κανείς να φτιάξει με 600 ευρώ. Εκτός αν (και εδώ) οι δικοί μας έμποροι τα κοπανάνε στο θεό . Άσε που αν πάρεις έτοιμο - επώνυμο τους παντρέυσαι κιόλας , όλα τα parts σχεδιασμένα για τα μηχανάκια τους και δε συμμαζεύεται .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

κατά τη γνώμη μου είναι απολύτως λογικό το αποτέλεσμα της έρευνας για τους απλούς χρήστες αφού σχεδόν όλοι κάνουν χρήση του ίντερνετ κυρίως στο μηχάνημα τους και κατά δεύτερο λόγο να γράψουν κανά DVD ή CD ή να επεξεργαστούν καμιά φωτογραφία μέσω photoshop...

Αν μου το έλεγε κάποιος πριν 4 χρόνια θα έλεγα τι είναι αυτά που λες, σιγά την apple κτλ...

Όταν πήρα και δούλεψα πραγματικά ενα mac, πλέον δε μου κάνει αίσθηση να γυρίσω σε windows.

(Ο πρώτος μου υπολογιστής ήταν περίπου το 83 με 5 1/4 δισκέτα και απο εκεί και πέρα είδα και δούλεψα

όλα τα windows).

Τέλος να σημειώσω οτι απο apple παίρνω μόνο μεταχειρισμένα γιατι τα θεωρώ ακριβά ως μηχανήματα.

Πχ τώρα δουλεύω με ενα mac mini του 2009 που το πήρα 300 ευρώ...

Όλα καλά στην Αππλ, με iphone, ipod, Ipad Κλπ. Μου αρέσουν και τα προϊών της, αλλά στα PC, δεν μπορώ να φανταστώ αλλαγή. Πολλή που δεν ξέρουν / δεν ασχολούνται, ή οπός είπε κάποιος πιο πάνω γοητεύτηκαν από το IOS.

Windows, και υπολογιστής είναι και θα είναι για πολλά χρόνια ακόμα τοπ!

είναι φυσικό επόμενο να μειώνονται οι πωλήσεις στα pc...

αφού όλοι πλέον έχουν και από ένα...

πόσα να πάρουν πια?

την στιγμή μάλιστα που το ακόμη και hardware 2-3 ετών βολεύει τους περισσοτέρους

τώρα όσον αφορά το μακ

την διαφήμιση την κάνει από μόνο του το iphone που είναι από τα πιο πετυχημένα προϊόντα που υπήρξαν ποτέ..

Αυτό το ίδιο ωθεί τους καταναλωτές στο mac ακόμα ακόμα και από περιέργεια..

λίγο η μόδα λίγο το design..

είναι φυσικό επόμενο να μειώνονται οι πωλήσεις στα pc...

αφού όλοι πλέον έχουν και από ένα...

πόσα να πάρουν πια?

την στιγμή μάλιστα που το ακόμη και hardware 2-3 ετών βολεύει τους περισσοτέρους

πολύ σωστό... στα windows (για τα οποία ξέρω, δεν έχω άποψη για linux) τα seven ήταν πιο ελαφριά από τα vista που σήμαινε ότι ήταν μια χαρά για Η/Υ μερικών ετών που ήδη τρέχανε vista και τα 8 είναι σύμφωνα με αυτά που μας δείχνουν ακόμα πιο ελαφριά από τα Seven.

Το 4.5 χρόνων pc μου είναι ακόμα ακμαίο και δεν του κόβουν κανένα feature τα λειτουργικά όπως γίνεται πχ στο filedrop του lion που δεν δουλεύει σε mac παλαιότερων χρόνων αφού δεν το υποστηρίζει η wifi κάρτα τους.

Να συμφωνήσω και γώ ότι είναι πολύ σωστό αυτό που έγραψε ο φίλος δυο δημοσιεύσεις παραπάνω, από την εποχή των Core 2 Duo έξι χρόνια πριν η μεγάλη πλειονότητα των χρηστών έχει καλυφθεί από άποψη επιδόσεων.

Η αλήθεια είναι αυτή που είπατε κάποιοι παραπάνω.

Για ποιό λόγο να πάρεις καινούριο pc;

Τα σημερινά συστήματα έχουν γίνει τόσο γρήγορα και αξιόπιστα που αν δεν παίζεις παιχνίδια δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα αλλάξεις.

Για internet,φωτογραφίες,videos κτλ κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου με ένα pc 3+ χρόνων.

Εδώ βλέπω το πρωτοφανές ο I5 2500k να βρίσκεται στην ίδια τιμή για πάνω απο ένα χρόνο.Αυτό ποτέ δε συνεβαινε.Το πολύ να κράταγε 3 μήνες η τιμή.

Εδώ βλέπω το πρωτοφανές ο I5 2500k να βρίσκεται στην ίδια τιμή για πάνω απο ένα χρόνο.Αυτό ποτέ δε συνεβαινε.Το πολύ να κράταγε 3 μήνες η τιμή.

Εδώ οπωσδήποτε παίζει ρόλο και η αδυναμία της AMD να κοντράρει την Intel σε απόλυτες επιδόσεις

Οπως τα λετε ειναι, φτασαμε ταβανι στα desktop συστηματα. Αμα δε παιζεις παιχνιδια, ενα σημερινο desktop το κρατας και πανω απο 6 χρονια.

Ειναι και το γεγονος οτι εχουν δημιουργηθει νεες αγορες smartphones, tablets και πηραν κοσμο απο τα desktops.

Τα tablets οντως δεν αντικαθιστουν τον υπολογιστη, ομως αντι να κανεις αναβαθμιση στον υπολογιστη σου , φτανεις στο σημειο να αναβαθμισεις το tablet σου με νεο μοντελο, αφου ο σταθερος σου σε υπερκαλυπτει για πολλα χρονια ακομα για την δουλεια που τον θελεις

Μη ξεχνάμε ότι πολλοί gamers έχουν προσχωρήσει στις κονσόλες. 6 χρόνια πριν ήταν αδιανόητο να παίζεις FPS με pad, σήμερα αποτελεί αν όχι κανόνα, κάτι το οποίο δεν προβληματίζει και δεν ξενίζει σε καμία περίπτωση.

Το κόστος μιας κονσόλας σήμερα είναι περίπου 250 ευρώ και παίζεις άνετος σε μεγάλη οθόνη. Βάλτε και το γεγονός ότι όλα τα παιχνίδια είναι ports και έδεσε το θέμα με τα pc.

Οι πωλήσεις έχουνε πέσει γιατί αν δεν έχει τίποτα τρελές απαιτήσεις από το pc κάποιος, τότε και με pc 5ετίας+ κάνεις μια χαρά την δουλειά σου, κάτι που δεν ίσχυε στο παρελθόν. Παλιότερα μετά από 1-2 χρόνια το pc ήταν για πέταμα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...