Giorgos09 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Εμενα σε ανταλλακτικα για λαπτοπ ειχα πληρη εγγυηση. Πχ σκληρος 3 χρονια.
ipal Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Εμενα σε ανταλλακτικα για λαπτοπ ειχα πληρη εγγυηση. Πχ σκληρος 3 χρονια. ποια εταιρία? δλδ ειχες αρχικα π.χ 2 και μετα σου έβαλαν σκληρό με 3?
BigRed Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Ονομάζομαι Πικιόκος Δ. και είμαι κάτοχος ενός laptop Toshiba Qosmio F50. Στις 12/10 επισκέφτηκα για πρώτη φορά το service τις Ιντεάλ (αντιπρόσωπος Toshiba Ελλάδος) για την αντικατάσταση καλωδιοταινίας οθόνης. Η συσκευή καλύπτεται από την εγγύηση οπότε οι επισκευές ήταν δωρεάν. Προχωρήσαμε λοιπόν στην αλλαγή του καλωδίου εφόσον "σκοτείνιαζε" η οθόνη, και εφόσον έτσι έκριναν οι τεχνικοί. Στην παραλαβή του laptop, παρατήρησα πως δεν παρήγαγε κανένα ήχο με κανένα τρόπο, και τα διαγνωστικά των Windows δεν έβρισκαν το πρόβλημα. Αυτή τη φορά, από κάποιο σφάλμα τεχνικού πιθανόν, είχε καεί η κάρτα ήχου. Προχωρήσαμε λοιπόν σε παραγγελιά νέας motherboard από τη Γερμανία, και αντικατάσταση της παλιάς, πάντα δωρεάν. Από τη νέα παραλαβή και μετά, το τροφοδοτικό του υπολογιστή αρχίζει να κάνει ένα βόμβο όταν o υπολογιστής δεν λειτουργεί. Επίσης πετάχτηκε σπίθα μια φορά κατά τη σύνδεση με το pc, και άλλη μια φορά έπεσε η ασφάλεια του δωματίου κατά τη σύνδεση του τροφοδοτικού στο pc. Αυτά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πλέον o υπολογιστής μια δεχόταν ρεύμα, μια όχι, και το ότι έλειπαν 2 βίδες από το κάτω μέρος (!!!!) (με αρίθμηση F10 διπλά) με ξαναέστειλαν στην Ιντεάλ. Εκεί με διαβεβαίωσαν πως το πρόβλημα ήταν στο τροφοδοτικό και πως καλά έκανα και πήγα, αφού "αλλιώς μπορεί να μου έκαιγε όλο το μηχάνημα" όπως μου είπαν. Συνεπώς, μου αντικατέστησαν (και πάλι δωρεάν) το τροφοδοτικό. Σα να μην άλλαξε τίποτα, το laptop όμως και πάλι δεν φόρτιζε. Κατόπιν πλέον, προσωπικής συζήτησης με τον προϊστάμενο του τεχνικού τμήματος, ενημερώνομαι πως για όλα φταίει η μπαταριά μου. Σε ερώτηση μου γιατί δεν δουλεύει ούτε χωρίς μπαταριά, συνδεδεμένο αποκλειστικά στο τροφοδοτικό, με ενημερώνει πως λόγω των ενεργειακών απαιτήσεων του συγκεκριμένου μηχανήματος, δεν μπορεί να δουλέψει ούτως ή άλλως χωρίς μπαταριά!?!?!?!?! 1η προσπάθεια παραπλάνησης. Οπότε ενημερώνομαι πως θα πρέπει να αντικαταστήσω την μπαταριά και είναι πρόθυμοι να μου κάνουν έκπτωση 15% στην αγορά τις καινούριας από την Ιντεάλ. Τη μέρα τις παραλαβής ενημερώνομαι από το ίδιο κύριο, πως τελικά θα μου παραχωρηθεί δωρεάν. Κατά την παραλαβή του μηχανήματος, παρατηρώ πως η μπαταριά έχει ορατά ίχνη φθοράς καθώς και σκόνη στις εσοχές τριγύρω της, οπότε και κάνω την αυτονόητη ερώτηση αν είναι καινούρια όπως μου είχαν πει. Τελικά ήταν "από μηχάνημα της αποθήκης". 2η προσπάθεια παραπλάνησης εφόσον δεν έχω ενημερωθεί πως το ανταλλακτικό είναι μεταχειρισμένο. Να πώς δικαιολογείται λοιπόν η καλοσύνη τις δωρεάν παραχώρησης από την Ιντεάλ... Δεν τελειώσαμε όμως! Και πάλι o υπολογιστής δεν τροφοδοτείται ή τροφοδοτείται διακοπτόμενα. Οπότε επιστρέφουμε στο σημείο μηδέν. Πάλι από την αρχή. Στο σημείο αυτό, εφόσον o υπολογιστής καλύπτεται από άλλο ένα μήνα εγγύησης, έρχομαι εγώ να πω τα εξείς: Εφόσον τον laptop μου είναι πλέον εξ'ολοκλήρου καινούριο αν και κομμάτι κομμάτι, γιατί να μην ξεκινήσει από την αρχή η εγγύηση που το κάλυπτε αρχικά; Και ακόμα πιο εύκολα, γιατί να μην αντικατασταθεί πλήρως με ένα καινούριο μετά από περισσότερο από 1 μήνα συνεχών επισκευών του, ενώ ακόμα δεν έχει επισκευαστεί; Φίλε μου, απαίτησε καινούργιο μηχάνημα... Στο ACER του αδελφού μου, πέρσι, του έπεσε καφές στο πληκτρολόγιο κ' μετά δεν άναβε...το πήγε στην alman κ' του το φτιάξαν δωρεάν...
ipal Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Φίλε μου, απαίτησε καινούργιο μηχάνημα... Στο ACER του αδελφού μου, πέρσι, του έπεσε καφές στο πληκτρολόγιο κ' μετά δεν άναβε...το πήγε στην alman κ' του το φτιάξαν δωρεάν... καφέδες μονο η... Τοshiba νομιζω καλυπτει. μαλλον τον συμπαθησαν ´Η δε κατάλαβαν οτι έπεσε υγρό Και η Dell αλλαζει το keyboard αν χάλασε απο υγρά, αλλα δε νομιζω αν το καψεις ολο να σε καλύψει. http://www.google.gr/search?hl=en&safe=off&client=safari&tbo=d&biw=1024&bih=690&q=laptop+acer+υγρο+εγγυηση&oq=laptop+acer+υγρο+εγγυηση&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=3169l9398l0l9637l18l14l0l0l0l3l693l2012l0.1.2.2.0.1l6l0
BigRed Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 καφέδες μονο η... toshiba νομιζω καλυπτει. μαλλον τον συμπαθησαν ´Η δε κατάλαβαν οτι έπεσε υγρό Όχι... Τους το είπε κ΄ο ίδιος... Απλά, πιστεύω, ότι είναι θέμα το πως τους μιλάς κ΄ είναι κ΄ θέμα τεχνικού... Μην ξεχνάμε, ότι να σου αλλάξει ένα πληκτρολόγιο η αντιπροσωπεία κ' να στο περάσει στην εγγύηση δεν νομίζω να είναι κ' μεγάλο κόστος... edit: όχι, δεν ήταν καμένο, βραχυκήκλωνε το πληκτρολόγιο (μάλλον από την πολύ καφεήνη)...
ipal Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Όχι... Τους το είπε κ΄ο ίδιος... Απλά, πιστεύω, ότι είναι θέμα το πως τους μιλάς κ΄ είναι κ΄ θέμα τεχνικού... Μην ξεχνάμε, ότι να σου αλλάξει ένα πληκτρολόγιο η αντιπροσωπεία κ' να στο περάσει στην εγγύηση δεν νομίζω να είναι κ' μεγάλο κόστος... edit: όχι, δεν ήταν καμένο, βραχυκήκλωνε το πληκτρολόγιο (μάλλον από την πολύ καφεήνη)... τοτε μπορει, η acer oxι υγρά, ΟΥΤΕ υγρασία δε καλυπτει επισημα! ηταν ακριβο λαπτοπ? 30€ κανουν τα acer kbd στο eBay. αρα το πολυ 15€ τους κόστισε. μια κοπέλιτσα εδω της έπεσε κατι στο netbook και την σουταραν. δε θυμαμαι μάρκα. και δε νομιζω να τους έβρισε (βεβαια ποτε δε ξερεις)
BigRed Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 τοτε μπορει, η acer oxι υγρά, ΟΥΤΕ υγρασία δε καλυπτει επισημα! ηταν ακριβο λαπτοπ? 30€ κανουν τα acer kbd στο eBay. αρα το πολυ 15€ τους κόστισε. μια κοπέλιτσα εδω της έπεσε κατι στο netbook και την σουταραν. δε θυμαμαι μάρκα. και δε νομιζω να τους έβρισε (βεβαια ποτε δε ξερεις) aspire 8930g
chsam Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 H toshiba εχει την εγγυηση ´οτι και αν συμβεί ´ που καλυπτει φθορα απο σπασιμο,πεσιμο,κλοπη κτλ.Απλα πρεπει να ενεργοποιηθει μεσα σε επτα ημερες απο την ημερομηνια αγορας.
xristoforos89 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Και η dell/Hp εχουν εγγυηση τυπου 'οτι και αν συμβει' αλλα κοστιζει αρκετα και ειναι με εξτρα κοστος.
Giorgos09 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 ποια εταιρία? δλδ ειχες αρχικα π.χ 2 και μετα σου έβαλαν σκληρό με 3? Ηταν innovator biuld to order. Στα δυο χρονια χαλασε και ο καινουριος μου ειπαν οτι εχει 3 χρονια εγγυηση. Οπως οι περισσοτεροι western digital δηλαδη. Ετσι κι αλλιως αυτοι δεν χανουν τιποτα η WD τον αντικαθιστα.
ektor7 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Τώρα σοβαρά,του παιδιού του αλλάξαν σχεδόν όλο το λαπτοπ χωρίς πολλά πολλά! Το ότι δε διορθώθηκε μπορεί να ήταν ελαττωματικό από την αρχή και να μην διορθώνεται και να πρέπει να αντικατασταθεί!
pikiokos Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Παίδες, αυτή τη στιγμή έχω στα χέρια μου το επισκευασμένο. Προw το παρόν φτου φτου σκόρδα που λέγανε και οι παλιοί, όλα καλά... Από βδομάδα θα μάθουμε και το πιστωτικό που θα μου δώσει η Toshiba για νέο υπολογιστή αλλά δεν το βλέπω να είναι και σπουδαίο ποσό οπότε οι Qosmio ανήκουν στο παρελθόν για μένα και αρχίζει να μου τη δίνει σιγά σιγά. Σε αυτόν αλλάξανε motherboard πάλι, και ο Θεός βοηθός. Θα κοιτάξω μήπως μου δώσουν και μια εγγύηση για άλλο ένα χρόνο, να έχουμε να πορευόμαστε! Άλλωστε 2ο σπίτι μου έχει γίνει η Ideal. το Satellite A665-11T ειναι καλυτερο απ το F50 σου Η' οχι? Καλύτερο είναι αν κοιτάξεις τα επιμέρους κομμάτια, αλλά Qosmio δεν είναι! Και ο πιό φθηνός Qosmio είναι επιεικώς πανάκριβος και εγώ λεφτά δεεεν... i7 επεξεργαστής σε Satellite, σημαίνει πως με το που θα κάνεις boot θα αρχίσει να δουλεύει ο ανεμιστήρας στο 80% τώρα που είναι χειμώνας! Αν καλοκαιριάσει, θα κλαίμε ομαδικώς το βλέπω...
ipal Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 αν αλλαξαν mobo λογικά εντάξει θα εισαι. αν γίνεται καλυτερα παρε και μια επεκταση εγγ. αν σου την δωσουν με κπτωση και το κρατήσεις τελικα.
Chris_85 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Πιστωτικο δικαιουσαι στην τιμη που αγορασες τον quosmio βασει νομου, ουτε μισο ευρω παρακατω.
xristoforos89 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Πιστωτικο δικαιουσαι στην τιμη που αγορασες τον quosmio βασει νομου, ουτε μισο ευρω παρακατω. Το θεμα ειναι πως εχει φτιαχτει το λαπτοπ. Δεν το εχουν κρατησει στην αντιπροσωπεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα