Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ιδιο structure τοσα χρονια ρε αλετζο, τι ανανεωσιμη μουσικη λες. Ιδια μποτα, ιδια synths ιδια βαρετα φωνητικα.

ε και τι θες να κανουμε?

και τα ζεμπεκικα τον ιδιο ρυθμο εχουν λιγο πολυ.

θες να ανακαλυψουμε καινουργιους ηχους για παρτυ σου?

αφου ακομα και τα 80'ς, τα ιδια παραμενουν... δεν εχουν βγαλει καινουργια 80'ς! λοοοοοοολ!

δηλαδη για σενα τι μουσικη θα επρεπε να παιζουν τα μαγαζια?

για να καταλαβω τι θες να πεις, πες μερικα τραγουδια απο youtube.

Δημοσ.

1) Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε λίγο το 'living in the past/classics' και το 'trendy/εμπορικούρα', όπως επίσης και το γούστο του καθενός.

2) Είσαι σίγουρος aledjo ότι τα 80s που ακούμε τώρα είναι τα 'καλά' κι όχι τα τότε εμπορικά; Γιατί μιλάμε για 10 χρόνια μουσικής (των 80s) και ζήτημα να έχουμε ακούσει 100 τραγούδια, μιας και ΟΛΟΙ όταν μιλάνε για 80s παίζουν τα ίδια ακριβώς κομμάτια. Για να στο πω αλλιώς, όταν μετά από 10 χρόνια θα λένε τα 00s της trance και μου πετάξουν μια π@παριά του Armin επειδή ήταν εμπορική π@παριά/επιτυχία/εμπορικούρα της εποχής και εμείνε κι όχι κάτι κομμάτια από άσημους παραγωγούς που δεν είχαν το support του Armin, θα σημαίνει ότι το 'κλασικό' 00s είναι ο Armin; Δεν νομίζω Τάκη ;)

3) Η 'εμπορική μουσική' δεν θα έλεγα ότι είναι ανανεώσιμη αλλά ότι προσβάλει σαν καρκίνος κάθε είδος μουσικής επειδή το επιβάλει η εκάστοτε εποχή. Πριν μερικά χρόνια ήταν η dance, μετά τα RnB, κλπ κλπ. Είναι όπως η μόδα και την οποία είτε ακολουθείς για να είσαι μαζί με τους άλλους (για τον Χ ή Ψ λόγο), είτε αποκτάς δικό σου στιλ επειδή το επέλεξες εσύ κι όχι επείδη είναι trendy ή in.

4) Αναλόγως το είδος μουσικής, έχει ιδιαίτερη σημασία και το mixing/τεχνική. Δεν μπορείς να πας να παίξεις trance και να κάνεις 'αλογάκια' όταν μιξάρεις ή απλά να τα πετάς έτσι στο ντούκου. Σαφώς παίζει κάποιο ρόλο το playlist και τα harmonics, αλλά αν έχεις το όνομα τι να κλάσουν όλα τα υπόλοιπα. Αν ακούσει η κουτσή Μαρία αλογάκια ή μάπες μίξεις ή μάπα playlist από τον Tiesto, δεν θα την νοιάξει γιατί βλέπει τον Tiesto. Αν ακούσει την ίδια playlist από τον Γιούτσο, ε θα πει ότι παίζει μ@λακίες. Ironic? Oh yeah

5) Χώρια που εντελώς τυχαία σε μάπα sets περνάνε καλά οι τάχα μου μοδάτοι που θέλουν να δείξουν ότι πέρασαν καλά στον Armin ή στον Guetta, αλλά όταν τους ρωτάς τι είναι trance ή house σε κοιτάνε με ένα μεγάλο ερωτηματικό. Και στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί τέτοιοι :P

6) Σαν μαγαζάτορας ή σαν παραγωγός, σαφώς και θα πας να πλησιάσεις την εμπορικούρα αφού από εκεί θα βγάλεις τα φράγκα. Είναι όπως τα παιχνίδια, που τα εμπορικά πουλάνε κι ας είναι πατάτες. Έτσι είναι ο κόσμος και δεν πρόκειται να αλλάξει, όσο κι αν κλαίγεται ο ένας ή ο άλλος. Άλλο όμως τι είναι καλό για την τσέπη του μαγαζάτορα κι άλλο τι είναι ακουστικά καλό.

Δημοσ.

1) Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε λίγο το 'living in the past/classics' και το 'trendy/εμπορικούρα', όπως επίσης και το γούστο του καθενός.

2) Είσαι σίγουρος aledjo ότι τα 80s που ακούμε τώρα είναι τα 'καλά' κι όχι τα τότε εμπορικά; Γιατί μιλάμε για 10 χρόνια μουσικής (των 80s) και ζήτημα να έχουμε ακούσει 100 τραγούδια, μιας και ΟΛΟΙ όταν μιλάνε για 80s παίζουν τα ίδια ακριβώς κομμάτια. Για να στο πω αλλιώς, όταν μετά από 10 χρόνια θα λένε τα 00s της trance και μου πετάξουν μια π@παριά του Armin επειδή ήταν εμπορική π@παριά/επιτυχία/εμπορικούρα της εποχής και εμείνε κι όχι κάτι κομμάτια από άσημους παραγωγούς που δεν είχαν το support του Armin, θα σημαίνει ότι το 'κλασικό' 00s είναι ο Armin; Δεν νομίζω Τάκη ;)

3) Η 'εμπορική μουσική' δεν θα έλεγα ότι είναι ανανεώσιμη αλλά ότι προσβάλει σαν καρκίνος κάθε είδος μουσικής επειδή το επιβάλει η εκάστοτε εποχή. Πριν μερικά χρόνια ήταν η dance, μετά τα RnB, κλπ κλπ. Είναι όπως η μόδα και την οποία είτε ακολουθείς για να είσαι μαζί με τους άλλους (για τον Χ ή Ψ λόγο), είτε αποκτάς δικό σου στιλ επειδή το επέλεξες εσύ κι όχι επείδη είναι trendy ή in.

4) Αναλόγως το είδος μουσικής, έχει ιδιαίτερη σημασία και το mixing/τεχνική. Δεν μπορείς να πας να παίξεις trance και να κάνεις 'αλογάκια' όταν μιξάρεις ή απλά να τα πετάς έτσι στο ντούκου. Σαφώς παίζει κάποιο ρόλο το playlist και τα harmonics, αλλά αν έχεις το όνομα τι να κλάσουν όλα τα υπόλοιπα. Αν ακούσει η κουτσή Μαρία αλογάκια ή μάπες μίξεις ή μάπα playlist από τον Tiesto, δεν θα την νοιάξει γιατί βλέπει τον Tiesto. Αν ακούσει την ίδια playlist από τον Γιούτσο, ε θα πει ότι παίζει μ@λακίες. Ironic? Oh yeah

5) Χώρια που εντελώς τυχαία σε μάπα sets περνάνε καλά οι τάχα μου μοδάτοι που θέλουν να δείξουν ότι πέρασαν καλά στον Armin ή στον Guetta, αλλά όταν τους ρωτάς τι είναι trance ή house σε κοιτάνε με ένα μεγάλο ερωτηματικό. Και στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί τέτοιοι :P

6) Σαν μαγαζάτορας ή σαν παραγωγός, σαφώς και θα πας να πλησιάσεις την εμπορικούρα αφού από εκεί θα βγάλεις τα φράγκα. Είναι όπως τα παιχνίδια, που τα εμπορικά πουλάνε κι ας είναι πατάτες. Έτσι είναι ο κόσμος και δεν πρόκειται να αλλάξει, όσο κι αν κλαίγεται ο ένας ή ο άλλος. Άλλο όμως τι είναι καλό για την τσέπη του μαγαζάτορα κι άλλο τι είναι ακουστικά καλό.

λολ!

ετσι οπως τα λες ειναι σαν να μας λες να μη ξαναπατησουμε σε μαγαζι που παιζει dj και να μη γινουμε dj!

δηλαδη ποια ειναι η συμβουλη απο σενα στο ερωτημα του topic starter?

Δημοσ.

Καλα αλετζο αστο, δεν θες να καταλαβεις.

Πηγαινε εσυ παιξε την τσουτσουκα και το παπι τσουλο ή οτι αλλο ειναι της μοδας και νιωσε καλα με τον εαυτο σου που παιζεις σκουπιδια.

Εγω παντως δεν θα παω να δουλεψω στα goodys ακομα και αν πηγαινει ολος ο πλανητης και τρωει εκει.

να και τι ειναι το επομενο βημα:

http://www.youtube.com/watch?v=lSB0XWiA3As

Δημοσ.

Καλα αλετζο αστο, δεν θες να καταλαβεις.

Πηγαινε εσυ παιξε την τσουτσουκα και το παπι τσουλο ή οτι αλλο ειναι της μοδας και νιωσε καλα με τον εαυτο σου που παιζεις σκουπιδια.

Εγω παντως δεν θα παω να δουλεψω στα goodys ακομα και αν πηγαινει ολος ο πλανητης και τρωει εκει.

να και τι ειναι το επομενο βημα:

http://www.youtube.com/watch?v=lSB0XWiA3As

ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ!

1) πιο ειναι το κριτηριο για να χαρακτηρισεις ενα τραγουδι σκουπιδι? αν παιζει πολυ?

2) στο βιντεο που ποσταρες, μπορει να ερθει καποιος αλλος και σου πει οτι ΕΣΥ ποσταρεις σκουπιδια γιατι αυτο δεν ειναι μουσικη αλλα νταμπα ντουμπα!

3) εγω σου λεω οτι στο βιντεο αυτα τα τραγουδια ειναι εμπορικα και mainstream! και γω παιζω τετοια τραγουδια...

τελικα που καταληγουμε?

στο βιντεο ακουστηκαν αυτα τα τραγουδια:

Temper Traps - Sweet Disposition Video (Axwell & Dirty South Remix)

http://www.youtube.com/watch?v=eYowUO5Eno4

Swedish House Mafia - Save The World

http://www.youtube.com/watch?v=BXpdmKELE1k&ob=av3e

ΣΕ πληροφορω τουφα οτι αυτα παιζουν και στο ραδιοφωνο και ειναι μεσα στα charts!

δηλαδη ειναι εμπορικα, mainstream και με λογια δικα σου ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!

εισαι ακυρος?

Δημοσ.

aledjo, δες το video ρε. Ο λόγος που το έβαλε ο Toufas είναι επειδή έχει μια mainstream playlist και έχει mix-αρισμένο από πριν το CD που παίζει. Κοινώς δεν μιξάρει αλλά έχει βάλει τον αυτόματο πιλότο. Απορρώ πραγματικά πως το προσπέρασες βλέποντας να παίζει χωρίς καν ακουστικά. Αυτό εννοεί ως το επόμενο βήμα της κατάντιας :P

Όσο για το τι θα έλεγα στον topic starter:

Αν θες να βγάλεις κατιτίς ή να πουλήσεις την Ελληνική μούρη ή να βγάλεις κάνα γκομενάκι, όρμα στην εμπορικούρα και 'παίξε' το γαμάτος. Για την ακρίβεια σε μια τέτοια περίπτωση δεν πρέπει να ρωτάς για βιβλίο για DJ αλλά για δημόσιες σχέσεις, αφού αυτές έχουν το νόημα σε μια τέτοια φάση κι αυτές στην ουσία θα σε βοηθήσουν περισσότερο.

Αν θες για σένα και μόνο για σένα (και με την ελπίδα ότι ίσως κάποιος νιώσει και φτιάξει μαγαζί με το είδος της μουσικής που γουστάρεις ώστε να παίξεις εκεί), πειραματίσου από μόνος σου. Με τον καιρό το αφτί σου θα πιάνει τα λάθη που κάνεις, αν αξίζει να χώνεις λούπες, αν τα transitions και τα harmonics είναι ιδανικά, κλπ κλπ.

Δημοσ.

στο βιντεο ακουστηκαν αυτα τα τραγουδια:

Temper Traps - Sweet Disposition Video (Axwell & Dirty South Remix)

http://www.youtube.c...h?v=eYowUO5Eno4

Swedish House Mafia - Save The World

http://www.youtube.c...mKELE1k&ob=av3e

ΣΕ πληροφορω τουφα οτι αυτα παιζουν και στο ραδιοφωνο και ειναι μεσα στα charts!

δηλαδη ειναι εμπορικα, mainstream και με λογια δικα σου ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!

εισαι ακυρος?

μα ειναι σκουπιδια τα συγκεκριμενα...

hands down

Δημοσ.

@Τουφας αααα το βιντεο το εβαλες για να δειξεις τα "πολυ χειροτερα"?

εγω νομιζα οτι αυτο σου αρεσε.

περιμενω να μου δειξεις μερικα βιντεο απο αυτα που σ'αρεσουν

@john2gr το ειδα οτι ειναι μιξαρισμενο cd, αλλα εχω περιμενα το toufa να ποσταρει καποια τραγουδια που του αρεσουν....

γι'αυτο μπερδευτικα

Δημοσ.

Αυτο ακριβως που ειπε ο john2... παιζει με μιξαρισμενο cd και απλα κανει τον καραγκιοζη απο πανω.

Η μουσικη που πλεον μου αρεσει εμενα, δεν ειναι 1 τραγουδι αλλαζω στο επομενο.

3-4 τραγουδια minimum παιρνω οτι στοιχεία μου αρεσει απο το καθενα και κανω ενα νεο τραγουδι on the fly.

Σαν τον richie:

http://www.youtube.com/watch?v=CYL3WkY7ARg

http://www.youtube.com/watch?v=05ydm0WuOaM

Επισης λατρευω την trance μεχρι και 2005-6.

Δημοσ.

ok, δεν ειναι ασχημη η μουσικη που σ'αρεσει. και γω θα τα ακουγα αν εβγαινα εξω σε κλαμπ.

αυτο δε σημαινει ομως οτι ειναι για ολες τις ωρες, ολους τους χωρους και ολους τους ανθρωπους!

και σου ξαναλεω το ιδιο. πολλοι ανρθωποι θα σου πουν οτι ακους σκουπιδια και οτι δεν ειναι μουσικη αυτο αλλα νταμπα ντουμπα.

ο καθενας με τα γουστα του, αλλα δε μπορουμε να μειωσουμε κανεναν και κανενα τραγουδι.

Η μουσικη που πλεον μου αρεσει εμενα, δεν ειναι 1 τραγουδι αλλαζω στο επομενο.

3-4 τραγουδια minimum παιρνω οτι στοιχεία μου αρεσει απο το καθενα και κανω ενα νεο τραγουδι on the fly.

αυτο θελει αναλυση γιατι δε γινεται με απλα μεσα...

απο την αλλη, αλλοι λενε οτι αμα δε χρησιμοποιεις τα απλα μεσα, τοτε δεν εισαι dj

αντε βγαλε ακρη δηλαδη

παντος το παιζει καποιος με ετοιμα μιξαρισμενα cd, δε μ'αρεσει ουτε μενα

Δημοσ.

Αλετζο, σου λεω οτι τα ευπεπτα τραγουδια που μοιαζουν με ολα τα αλλα που βγηκανε το τελευταιο 6μηνο, και σε 6 μηνες δεν θα τα θυμαται κανεις ειναι τα σκουπιδια. Αναφερομαι στην εμπορικη μουσικη που παιζουν τα δηθεν clubs.

Δεν αναφερομαι σε αυτους που ακουνε σκυλλαδικα, αυτοι για μενα δεν θα επρεπε να αναπαραγονται, ποσο μαλλον να εχουν γνωμη. Αναφερομαι στα ατομα που ακουνε κατι απλα επειδη ηταν στην μοδα.

Ατομα που παλια λεγανε την trance μπλιμπλικια και μετα το παιζανε armin/tiesto fans επειδη απλα η trance ηταν της μοδας.

Δημοσ.

καπως παω αν σε πιασω αλλα μετα σε χανω..

αν ισχυει " και σε 6 μηνες δεν θα τα θυμαται κανεις ειναι τα σκουπιδια"

τοτε εσυ που θυμασαι το παπι τσουλο, δεν ειναι σκουπιδι ε?

με μπερδευεις με τους ανθρωπους.

δε μας νοιαζουν οι ανρθωποι, για τη μουσικη μιλαμε.

ναι ξερω οτι οι περισσοτεροι ακουν αυτο που ειναι στη μοδα ΟΤΙ και να ειναι.

αυτο ομως δε νομιζω να κανει αυτοματος αυτο το τραγουδι σκουπιδι....

αλλοι ακουνε trance και μονο επειδη ειναι trance στη μοδα.

το ιδιο ισχυει και με αλλα ειδη...

αυτο ομως δε σημαινει οτι ειναι σκουπιδια.

δηλαδη η Amy Winehouse, adele, duffy που ειναι στη μοδα, ειναι σκουπιδια?

τα 80'ς που καποτε ηταν στην μοδα, ειναι σκουπιδια?

δε σε καταλαβαινω με πιο κριτηριο λες ενα τραγουδι σκουπιδι

Δημοσ.

Καθαρα προσωπικα τα κριτηρια για μενα

Παντως ναι η πλειοψηφια οσων παιζονται σε κλαμπς καφετεριες κλπ ... ειναι απο μετρια εως χειριστα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...