Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κανε πρωτα παιδια και μετα πες μας. μη καθεσαι και φανταζεσαι το καθε τι και ποσταρεις αν δεν εχεις καμια αλλη δουλεια να κανεις.

και αφου "που παει ο κοσμος μας" εσυ γιατι ζητησες απο το πατερα σου υπολογιστη και ιντερνετ για να ποσταρεις εδω?

Νομιζεις πως τα παιδια θελουν μονο παιχνιδια και ιντερνετ? Τα παιδια θελουν πρωτα να ειναι καλα οι γονεις τους και να τα αγαπανε. Χωρις να ξημεροβραζιονται οι γονεις για να αποκτησουν ολα αυτα τα αγαθα. Μεγαλωσα χωρις να εχω playstation και xbox και βιντεοπαιχνιδια, αντιθετα ολη την ωρα ημουν στο δρομο με το ποδηλατο μου και σε προκαλω οτι μια χαρα μεγαλωσα και ετσι .. B)

Ο πατερας μου αγαπητε μου δεν μου εχει αγορασει ουτε το pc μου ουτε την συνδεση στο ιντερνετ (που πληρωνω μονη μου καθε μηνα απο την δουλεια μου). Και αυτο γιατι πολυ απλα δεν ζει μαζι μας ο πατερας μου.

Α και μπορει να μην εχω παιδια, αλλα εχω 2 ανηψια που ζουν στον κατω οροφο και γνωριζω πολυ καλα απο την διαπαιδαγωγηση τους. Ελπιζω να σε καλυψα.

Εσυ ? εχεις παιδια εσυ? γνωριζεις τις αναγκες και μιλας ετσι? εκτος αν στη θεωρια καλος εισαι :devil:

• Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Νομιζεις πως τα παιδια θελουν μονο παιχνιδια και ιντερνετ? Τα παιδια θελουν πρωτα να ειναι καλα οι γονεις τους και να τα αγαπανε. Χωρις να ξημεροβραζιονται οι γονεις για να αποκτησουν ολα αυτα τα αγαθα. Μεγαλωσα χωρις να εχω playstation και xbox και βιντεοπαιχνιδια, αντιθετα ολη την ωρα ημουν στο δρομο με το ποδηλατο μου και σε προκαλω οτι μια χαρα μεγαλωσα και ετσι ..

Χρυση μου, μιλαμε για ΣΗΜΕΡΑ!!!!!

τοτε που εσυ εκανες βολτες με το ποδηλατο, ο οποιο ηταν στην μοδα ΤΟΤΕ και το ΖΗΤΗΣΕΣ ΕΣΥ και ολα τ'αλλα τα παιδια, δεν υπηρχε το ιντερνετ και το playstation.!

και αφου δεν εχεις τιποτα αναγκη, το ποδηλατο ποιος στο πηρε? στο εκανε δωρο η εκλλησια?

τα ανηψια σου, ποσο χρονων ειναι? 5? 6?

Δημοσ.

Χρυση μου, μιλαμε για ΣΗΜΕΡΑ!!!!!

τοτε που εσυ εκανες βολτες με το ποδηλατο, ο οποιο ηταν στην μοδα ΤΟΤΕ και το ΖΗΤΗΣΕΣ ΕΣΥ και ολα τ'αλλα τα παιδια, δεν υπηρχε το ιντερνετ και το playstation.!

και αφου δεν εχεις τιποτα αναγκη, το ποδηλατο ποιος στο πηρε? στο εκανε δωρο η εκλλησια?

τα ανηψια σου, ποσο χρονων ειναι? 5? 6?

Ο πατερας μου το εκανε δωρο , δεν νομιζω καμια εκκλησια να εδινε δωρο τοτε ποδηλατα, εκτος αν δεν γνωριζω καλα :rolleyes:

Μπορει τοτε να μην υπηρχε τοτε playstation, xbox αλλα ουτε ακομα εχω , δεν ειμαι και πολυ των ηλ. παιχνιδιων μαλλον . Που θα μπορουσα να εχω παρει και μονη μου αλλα τα θεωρω χαμενα χρηματα. Οπως δεν εχω παπουτσια nike, iphone, ipad και διαφορα αλλα καλουδια. Μπορω να ζησω και χωρις αυτα.

Οι ανηψιες μου ειναι 9 και 7 χρονων , δεν εχουν ουτε playstation ουτε xbox και εχει χαλασει και το λαπτοπ του μπαμπα τους, που εκει θα μπορουσαν να διαβασουν τα μαθηματα τους , μιας και δεν εχουν παρει ακομα βιβλια. Και ειπα στη μεγαλη οτι μπορει να ερχεται να διαβαζει οποτε θελει απο το δικο μου pc. Οταν ειπα στον μπαμπα τους να τους παρει pc, η απαντηση του ηταν οτι δεν θελει για να μην συνηθισουν απο τοσα μικρα ... που το βρισκω και πολυ σωστο.

Σε καλυψα χρυση μου? Καμια αλλη απορια?

Στις δικες μου ομως καμια απαντηση ε? Με απογοητευεις.

Δημοσ.

το εχεις χασει εντελως....

ξεχασες για πιο θεμα μιλαμε.

βγες και λιγο εξω, γνωρισε κανεναν αντρα γιατι ......

Δημοσ.

βγες και λιγο εξω, γνωρισε κανεναν αντρα γιατι ......

Ναι ? Δεν εχει αλλες προσβολες? αλλους προσωπικους χαρακτηρισμους? με απογητευεις...

γιατι τον ανδρα τον εχω γνωρισει ηδη B)

Δημοσ.

Ξεχνάς ότι οι εποχές που μεγαλώσαμε εμείς ήταν εντελώς διαφορετικές. Παίρναμε τα ποδήλατα κατεβαίναμε στη πλατεία και βρίσκαμε άλλα 10 παιδιά και παίζαμε μπάλα, κρυφτό, τον γιατρό κτλ. Οι γονείς μας μας άφηναν έξω μέχρι αρκετά αργά γιατί δεν υπήρχε τόσος φόβος. Τώρα πλέον ιδιαίτερα στην Αθήνα τα παιδιά είναι κλεισμένα σε ένα διαμέρισμα και έχουν σπάνιες κοινωνικές συναναστροφές με συνομήλικους. Αυτά συμβαίνουν για πολλούς και διάφορους λόγους. Anyway, το θέμα είναι ότι το παιδί ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ μιας μορφής διασκέδαση. Άρα το xbox, playstation κτλ είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ. Το παιχνίδι και η ψυχαγωγία είναι απαραίτητο συστατικό για τη σωστή ανάπτυξη ενός υγιούς χαρακτήρα. Τώρα πλέον δεν απουσιάζει και η κοινωνικότητα αφού μέσα απο το Internet μπορεί να έρχεται σε επαφή με φίλους και να παίζει, έστω και εικονικά. Άρα να μη λέμε ότι θέλουμε...

Για να παραμείνουμε στο θέμα μας όμως. Το μεγαλύτερο ποσοστό του κόσμου μπήκε σε κάποια έξοδα λογικά γιατί τον έπαιρνε. Εγώ με τη γυναίκα μου παίρναμε γύρω στα 2000€ συνολικά πριν 2 χρόνια. Τότε φορτώσαμε μια πιστωτική με 70€ ανα μήνα, ποσό εύκολα διαχειρίσιμο. Σε κάποια φάση χάσαμε και οι 2 τη δουλειά μας, ενώ τώρα ζούμε με τα 400 τα δικά της τα οποία είναι κουτσουρεμένα γιατί το κόστος ζωής έχει ανέβει έμεσσα απο τους φόρους κτλ. Καταλαβαίνει κανείς ότι τα 70€ πλέον είναι μη διαχειρίσιμα.

Δημοσ.

Ειναι το Xbox και το playstation μιας μορφης διασκεδασης για το παιδι? Ναι συμφωνω οτι τα παιδια πλεον ειναι κλεισμενα σε ενα διαμερισμα πλεον αλλα γιατι να τα περιορισεις ακομα πιο πολυ σε μια οθονη? Υπαρχουν πολλοι τροποι διασκεδασης για ενα παιδι απο το να τα περιοριζεις, θες να τα λες αθληση? ξενες γλωσσες? Ασε που οταν αρχιζουν το σχολειο , θα εχουν και τα μαθηματα τους και θα κανουν και καινουργιους φιλους. Στις συγκεκριμενες μου ανηψιες, οι ξαδελφες τους ειναι σε αποσταση 50 μ απο το σπιτι μας (στο ιδιο τετραγωνο ειναι και σε ιδια ηλικια), απο το σχολειο εχουν κανει φιλους, που τα απογευματα ερχονται για επισκεψη σπιτι μας. Συν οτι πανε μπαλετο, αγγλικα που και εκει ξεδινουν.

Και να σου πω και το αλλο? Ξερω περιπτωση που καποιος ασχολειται απο τα 6 του με υπολογιστες, στην τριτη γυμνασιου εγκατελειψε τελειος το σχολειο γιατι 'προτιμουσε να περναει πιο πολυ στο pc απο το να πηγαινει σχολειο΄. Καλως ή κακο τα παιδια δεν εχουν ορια , ποσο μαλλον οταν οι γονεις δουλευουν και δεν θα μπορουν να τα ελεγχουν. Στην περιπτωση αυτη, ελεγε πως παει σχολειο ενω δεν παει και στο τελος το εγκατελειψε τελειως.

Αλλη περιπτωση: Πριν χρονια σε κατι διακοπες, το ξενοδοχειο που εμεινα ηταν διπλα σε ενα νετ καφε που ξημεροβραδιαζονταν παιδια, ηλικιας 12 - 15. Το να βλεπεις ενα παιδι να παιζει συνεχεια παιχνιδια στις 2 και 3 τη νυχτα τι κοινωνικοποιηση να του προσφερει? Εκτος απο πληρες καψιμο , απο το να παει σε μια παραλια , να κανει το μπανιο του, να κανει πραγματα της ηλικιας του. Αν και εκει φταινε και οι γονεις που αφηναν τοσο αργα τα παιδια να παιζουν στο νετ καφε.

Δημοσ.

Καλα , ξεκολληστε δεν ειναι απαραιτητο να ειναι υπολογιστες και playstation.Παλι τα παιδια εχουν εξοδα,ρουχα,παιχνιδια,φροντηστηρια ενα χαρτζηλικι , να βγουν μια βολτα με τους φιλους τους αν μεγαλωσουν, καποιον ειδικο γιατρο αν χρειαστει.Αν χρειαστει πχ το παιδι σιδερακια, τι θα του πεις;Δεν ειναι ειδος πρωτης αναγκης ;Να μην ειχες στραβα δοντια..ειπαμε οχι υπερβολες αλλα το αλλο ακρο ειναι και καθεστως φτωχιας που στερει το παιδι.

Δημοσ.

Ειναι το Xbox και το playstation μιας μορφης διασκεδασης για το παιδι? Ναι συμφωνω οτι τα παιδια πλεον ειναι κλεισμενα σε ενα διαμερισμα πλεον αλλα γιατι να τα περιορισεις ακομα πιο πολυ σε μια οθονη? Υπαρχουν πολλοι τροποι διασκεδασης για ενα παιδι απο το να τα περιοριζεις, θες να τα λες αθληση? ξενες γλωσσες? Ασε που οταν αρχιζουν το σχολειο , θα εχουν και τα μαθηματα τους και θα κανουν και καινουργιους φιλους. Στις συγκεκριμενες μου ανηψιες, οι ξαδελφες τους ειναι σε αποσταση 50 μ απο το σπιτι μας (στο ιδιο τετραγωνο ειναι και σε ιδια ηλικια), απο το σχολειο εχουν κανει φιλους, που τα απογευματα ερχονται για επισκεψη σπιτι μας. Συν οτι πανε μπαλετο, αγγλικα που και εκει ξεδινουν.

Και να σου πω και το αλλο? Ξερω περιπτωση που καποιος ασχολειται απο τα 6 του με υπολογιστες, στην τριτη γυμνασιου εγκατελειψε τελειος το σχολειο γιατι 'προτιμουσε να περναει πιο πολυ στο pc απο το να πηγαινει σχολειο΄. Καλως ή κακο τα παιδια δεν εχουν ορια , ποσο μαλλον οταν οι γονεις δουλευουν και δεν θα μπορουν να τα ελεγχουν. Στην περιπτωση αυτη, ελεγε πως παει σχολειο ενω δεν παει και στο τελος το εγκατελειψε τελειως.

Αλλη περιπτωση: Πριν χρονια σε κατι διακοπες, το ξενοδοχειο που εμεινα ηταν διπλα σε ενα νετ καφε που ξημεροβραδιαζονταν παιδια, ηλικιας 12 - 15. Το να βλεπεις ενα παιδι να παιζει συνεχεια παιχνιδια στις 2 και 3 τη νυχτα τι κοινωνικοποιηση να του προσφερει? Εκτος απο πληρες καψιμο , απο το να παει σε μια παραλια , να κανει το μπανιο του, να κανει πραγματα της ηλικιας του. Αν και εκει φταινε και οι γονεις που αφηναν τοσο αργα τα παιδια να παιζουν στο νετ καφε.

ποιος οριζει τι ειναι της ηλικιας του?

Δημοσ.

Αλλη περιπτωση: Πριν χρονια σε κατι διακοπες, το ξενοδοχειο που εμεινα ηταν διπλα σε ενα νετ καφε που ξημεροβραδιαζονταν παιδια, ηλικιας 12 - 15. Το να βλεπεις ενα παιδι να παιζει συνεχεια παιχνιδια στις 2 και 3 τη νυχτα τι κοινωνικοποιηση να του προσφερει?

Το παιδί που παίζει WoW 18 ώρες τη μέρα, αν δεν υπήρχε ίντερνετ θα ήταν σπίτι του να φτιάχνει παζλ ή να βλέπει τηλεόραση. Ξεκολλάτε πια, απόψεις προπαππούδων, αν είναι στο χαρακτήρα σου η εσωστρέφεια το pc είναι εναλλακτική διέξοδος, όχι ναρκωτικό.

Άκους εκεί, ο άλλος εγκατέλειψε το σχολείο ΕΠΕΙΔΗ ασχολιόταν με υπολογιστές. Αυτή ήταν η αιτία, πήγαινε για γιατρός και του 'κοψε τα φτερά το χαζοκούτι.

Δημοσ.

ποιος οριζει τι ειναι της ηλικιας του?

O γονιος του

Άκους εκεί, ο άλλος εγκατέλειψε το σχολείο ΕΠΕΙΔΗ ασχολιόταν με υπολογιστές. Αυτή ήταν η αιτία, πήγαινε για γιατρός και του 'κοψε τα φτερά το χαζοκούτι.

Αποψη μου παντως ειναι πως δεν φταιει ουτε το χαζοκουτι αλλα οι γονεις. Ειναι μια κατασταση που ειναι χρονια, δεν συνεβη απο την μια μερα στην αλλη, και αμα αφηνεις ενα παιδι εντελως ελευθερο αυτα ειναι τα αποτελεσματα. Δεν προσεχαν οτι το παιδι δεν διαβαζει? δεν παει σχολειο? εχει παρατησει τα μαθηματα του ?

Και μπορει να ειχε δυνατοτητες για κατι μεγαλυτερο αλλα αυτο δεν το ξερουμε.

Στην Κινα υπαρχουν και κλινικες απεξαρτησεις απο τα ηλ. παιχνιδια :-D

http://www.vita.gr/html/ent/825/ent.7825.asp

Αυτα και καλη συνεχεια :)

Δημοσ.
Υπαρχουν πολλοι τροποι διασκεδασης για ενα παιδι απο το να τα περιοριζεις, θες να τα λες αθληση? ξενες γλωσσες?

Κραιπάλες, όχι αστεία.

Δημοσ.

O γονιος του

Αποψη μου παντως ειναι πως δεν φταιει ουτε το χαζοκουτι αλλα οι γονεις. Ειναι μια κατασταση που ειναι χρονια, δεν συνεβη απο την μια μερα στην αλλη, και αμα αφηνεις ενα παιδι εντελως ελευθερο αυτα ειναι τα αποτελεσματα. Δεν προσεχαν οτι το παιδι δεν διαβαζει? δεν παει σχολειο? εχει παρατησει τα μαθηματα του ?

Και μπορει να ειχε δυνατοτητες για κατι μεγαλυτερο αλλα αυτο δεν το ξερουμε.

Στην Κινα υπαρχουν και κλινικες απεξαρτησεις απο τα ηλ. παιχνιδια :-D

http://www.vita.gr/html/ent/825/ent.7825.asp

Αυτα και καλη συνεχεια :)

αρα αφου ο γονιος του επελεξε να του δωσει ενα ps3 να καιγεται εκανε το καλυτερο.

αρα τι συζηταμε?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...