ClouD Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 ειναι ενας 30 χρονος χωρις δουλεια. η οικογενειακη επιχειρηση (των γονειων του) επεσε εξω και τον πατερα του τον κυνηγανε οι τραπεζες με κινδυνο να χασει το πατρικο του. εξιδηκευση σε κατι δεν εχει αφου μεχρι τα 30 του δουλευε στην οικογενειακη επιχειρηση που επεσε εξω. αυτος λοιπον ΔΕΝ εχει δικαιωμα να παντρευτει και να κανει παιδια?????? αν αυριο ερθει και σας πει οτι θελει να πατρευτει και να κανει παιδια, θα σας φανει περιεργο? Περιέργο να το θέλει; Σε αυτή την ηλικία; Σκέτος παραλογισμός! Παιδιά καλύτερα μετά τα 70 που παίζει να έχει στρώσει κάπως η κατάσταση.
bluesattack Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Παιδιά καλύτερα μετά τα 70 που παίζει να έχει στρώσει κάπως η κατάσταση. Με τις τριετιες θα εχει στρωσει ?
Tenshi Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Νομίζω οτι με το που έρθει το εφάπαξ/σύνταξη, είναι η ιδανική περίοδος για να κάνεις οικογένεια...OH WAIT!
bluesattack Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 για να σας δω εδω... τι εξυπναδες θα πειτε τωρα περι δικαιωματων?? θελεις μασημενη τροφη ε ? Ναι ρε συ , ολοι εχουν δικαιωμα , αλλα θελει και καποιο προγραμματισμο το θεμα καλως η κακως.Ενας ανεργος πιθανοτατα να το καθυστερησει.Αυτος ομως δεν σημαινει οτι θα ριξουμε ευθυνη στο ανδρογυνο που ειχε δουλεια , βασιστηκε εν μερει και στην βοηθεια των δικων του (που το παραλογο ?), και ξαφνικα εχασαν τις δουλειες τους και η μικρη βοηθεια που περιμεναν απροσδοκητα εξαφανιστηκε γιατι καποιοι αποφασισαν να αρχισουν το οριζοντιο πετσοκομμα και την ισοπεδωση των παντων.Ουτε βεβαια θα ριξουμε την ευθυνη στο..κρατος σε αυτον που βλεπει οτι δεν βγαινει αλλα κανει 10 παιδια γιατι ειναι θελημα..Θα μπορουσαμε βεβαια να του ριξουμε ευθυνες , γιατι απο την μια μιλανε για την υπογεννητικοτητα απο την αλλη κανουν οτι μπορουν για να δυσκολεψουν ενα νεο ζευγαρι..αλλα οταν ξερεις οτι ειναι ασοβαρο ετσι και αλλιως.
aledjo Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 θελεις μασημενη τροφη ε ? Ναι ρε συ , ολοι εχουν δικαιωμα , αλλα θελει και καποιο προγραμματισμο το θεμα καλως η κακως.Ενας ανεργος πιθανοτατα να το καθυστερησει.Αυτος ομως δεν σημαινει οτι θα ριξουμε ευθυνη στο ανδρογυνο που ειχε δουλεια , βασιστηκε εν μερει και στην βοηθεια των δικων του (που το παραλογο ?), και ξαφνικα εχασαν τις δουλειες τους και η μικρη βοηθεια που περιμεναν απροσδοκητα εξαφανιστηκε γιατι καποιοι αποφασισαν να αρχισουν το οριζοντιο πετσοκομμα και την ισοπεδωση των παντων.Ουτε βεβαια θα ριξουμε την ευθυνη στο..κρατος σε αυτον που βλεπει οτι δεν βγαινει αλλα κανει 10 παιδια γιατι ειναι θελημα..Θα μπορουσαμε βεβαια να του ριξουμε ευθυνες , γιατι απο την μια μιλανε για την υπογεννητικοτητα απο την αλλη κανουν οτι μπορουν για να δυσκολεψουν ενα νεο ζευγαρι..αλλα οταν ξερεις οτι ειναι ασοβαρο ετσι και αλλιως. τα ιδια λεμε... φυσικα και δε θα ριξουμε ευθυνη στη περιπτωση που ειπες. θα ριξω εγω στην ευθυνη αν αυτος δεν εχει σπιτι δηλαδη μενει με νοικιο και περνει δανειο για να αγορασει το subaru αλλα το ψυγειο του ειναι χαλασμενο! και φυσικα μετα δεν εχει ουτε λεφτα για βενζινη να βαλει... καταλαβες? εχω δει παρα πολλα τετοια εγκληματα να γινονται και τσαντιζομαιιιιιι! --------------------------------------------------------------------------------- αν εχετε χρονο δειτε τη σειρα του Έκτορα Μποτρίνι «Εφιάλτη στην Κουζίνα» και το Για λογαριασμό σας δε μας νοιαζει το θεμα με τη μαγειρικη. ΔΕΙΤΕ απλως πως σκεφτονται πολλοι "επιχειρηματιες".... και τι κανουν! περνουν δανεια για να χαλασουν απλως τα λεφτα και περιμενουν να ερθουν τα λεφτα απο τον ουρανο χωρις αυτοι να κανουν τιποτα! κοιμονται ορθιοι, πεεεεερα βρεχει.... και μετα λεμε γιατι εχουμε κριση! δειτε μερικα επεισοδια και θα καταλαβαιτε τι λεω
kostas_dr Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Κατα τη γνώμη μου όλες αυτές οι εκπομπές αυτού του είδους είναι στημένες, και περνάνε υπόγεια την άποψη ότι λίγο πολύ όλοι φταίμε (κάποιον μου θυμίζει αυτό!!!) για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Οπότε υποτίθεται ότι όλοι εμείς είμαστε εν δυνάμει κλέπτες - απατεώνες - αεριτζήδες - λαμόγια κλπ, το ίδιο και οι Πορτογάλοι και οι Ισπανοί και οι Ιταλοί και οι Βέλγοι και όποιος άλλος λαός μπει στο κλαμπ;
saya Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Kαλα και η βλακεια ειναι στο προγραμμα. Τι να κανεις; Να τους σκοτωσεις; Καποιοι δεν μπορουν να το χειριστουν σωστα γιατι δεν μπορουν να υπολογισουν.Τελος..Και καλα να γινεται απο μερικους που λες οκ δεν μπορουσαν εκ φυσεως ,να το χειριστουν ρε παιδι μου.Ειχαμε σαν κοινωνια εθιστει στην υπερκατανλωση και ισως αυτο να περασει λογος καιρος μεχρι να το ξεπερασουμε και μαθουμε να ζουμε χωρις το τελευταιο κινητο για να κανουμε επιδειξη. Παντως ακομη και στο εξωτερικο σε χωρες ππου ειχαν καλη οικονομια νομιζω θα μας θεωρουσαν πολλους απο εμας σπαταλους. Επισης αυτο το καιρο η οικονομια βρισκεται σε πτωση ακομη. Μεχρι να ανακαμψε,ι ισως να εχει αλλαξει νοοτροποια και ο Ελληνας.
aledjo Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Κατα τη γνώμη μου όλες αυτές οι εκπομπές αυτού του είδους είναι στημένες, ακομα και ετσι να ειναι (που δε το πιστευω), μπορω να σου δειξω εγω δικους μου γνωστους οι οποιοι ειναι ακριβως οπως τα παρουσιαζουν οι εκπομπες! τα βλεπω και ζω καθημερινα. ακουστε να μου πειτε τωρα: υπαρχει ενα περιπτερο σε μια γωνια σε ενα δρομο ο οποιος ειναι αρκετη κινηση. ανοιξε πριν 15 χρονια και σιγα σιγα απεκτησε πελατεια. θεωρειται γειτονικο περιπτερο γιατι δεν ειναι σε κανενα μεγαλο κεντρικο δρομο με φαναρια κτλ... απλα ισα που χωρανε 2 αυτοκινητα (σας περιγραφω για να καταλαβεται το που βρισκεται) ενας "εξυπνος" μετα απο 15 χρονια που ειναι το περιπτερο ανοιχτο, παει και ανοιγει ψιλικατζιδικο ΑΠΕΝΑΝΤΙ του, δηλαδη 4-5 μετρα αποσταση! ο οποιος, δεν εχει εφημεριδες-περιοδικα (το λεει ο νομος), απλα εχει τσιγαρα και τα πολυ απλα πραγματα. οπως ειναι φυσικο, κανεις δε παταγε εκει ακου υπηρχε το περιπτερο που τα εχει ολα! σε μερικους μηνες εκλεισε.... ΑΝ αυτος που το ανοιξε, ερθει και κλαφτει οτι δεν εχει λεφτα, δε βγαινει γιατι φταιει το κρατος που δεν ειχε δουλεια, τι του κανεις? τον πλακωνεις στο ξυλο ή οχι? μια απο τα εκατονταδες περιπτωσεις που εχω δει αντε μετα αυτος να παει να ψηφισει....
Tenshi Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Δέν μπορώ να καταλάβω τι θέλεις να περάσεις με το παράδειγμα αυτό...Μιλάς για κλασσική περίπτωση κακού management;;; Ναί,επόμενο είναι να κλείσει το ψιλικατζίδικο,όπως επόμενο είναι να κλείσει σαντουιτσάδικο 20 μέτρα απο bar-club όταν ο ιδιοκτήτης του δέν καταδέχεται να το κρατήσει ανοιχτό μετά τις 21.00 γιατι βαριέται/νυστάζει. Φέυ...και έτοιμη στημένη-κερδοφόρα επιχείρηση να τους δώσεις,πάλι έξω θα πέσουν!Ναί,υπάρχει και αυτή η μερίδα ανθρώπων.Δέν μιλάμε όμως για τον κανόνα άλλα την εξαίρεση.
aledjo Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Δέν μπορώ να καταλάβω τι θέλεις να περάσεις με το παράδειγμα αυτό...Μιλάς για κλασσική περίπτωση κακού management;;; Ναί,επόμενο είναι να κλείσει το ψιλικατζίδικο,όπως επόμενο είναι να κλείσει σαντουιτσάδικο 20 μέτρα απο bar-club όταν ο ιδιοκτήτης του δέν καταδέχεται να το κρατήσει ανοιχτό μετά τις 21.00 γιατι βαριέται/νυστάζει. Φέυ...και έτοιμη στημένη-κερδοφόρα επιχείρηση να τους δώσεις,πάλι έξω θα πέσουν!Ναί,υπάρχει και αυτή η μερίδα ανθρώπων.Δέν μιλάμε όμως για τον κανόνα άλλα την εξαίρεση. εγω βλεπω περισσοτερους τετοιους και δε χωρανε ολοι αυτοι να τους βαλω στις εξαιρεσεις!
pournaras Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Παντως τη φαση με το ψιλικατζιδικο ισως να μην πρεπει να την καταταξουμε στον ξεροκεφαλο - χαζο ιδιοκτητη, αλλα στις λαθος πληροφοριες. Επειδη το εχω ξαναδει το εργο αυτο ακριβως το ιδιο, συμβαινει καποιος να μαθει οτι η αδεια του περιπτερου ετοιμαζεται να ληξει, με αποτελεσμα το συγκεκριμενο να κλεισει (και κανεις δεν ξερει που θα ανοιξει), οποτε αυτος που το μαθαινει κανει ενα ψιλικατζιδικο εκει κοντα, ωστε να πιασει την πελατεια. Τωρα αν η πληροφορια ηταν τελειως μουφα, τον ηπιε ο ψιλικατζης.
unknowns5 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Μην τσακώνεστε και μην προβληματίζεστε. Το παιχνίδι είναι στημένο και η τράπουλα σημαδεμένη. Έχουνε καταφέρει να βάλουν τους απλούς πολίτες να έρχονται σε αντιπαράθεση μεταξύ τους. Εργοδότες εναντίων Υπαλλήλων, Νέοι εναντίων Συνταξιούχων, Δημόσιοι υπάλληλοι εναντίων Ιδιωτικών. Αυτά είναι όλα προμελετημένα και σχεδιασμένα. Αποτελέσματα μιας αγοράς / οικονομίας που διαλύει μέρα με την ημέρα… Πως δηλαδή θα είναι βιώσιμη μια επιχείρηση εάν δίνει μισθό σε πωλητές που δεν πουλάνε; Δεν συμφωνώ με το παραπάνω βέβαια, αλλά έτσι που τα καταφέραμε όλοι μας, αυτά είναι τα αποτελέσματα. Η συζήτηση για το θέμα είναι τεράστια και δεν βγάζει πουθενά διότι μπλέκει πολιτικές και κοινωνικές απόψεις και ως γνωστόν, όλοι έχουμε από μια…
Basilhs23___ Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Αρα δυο ανθρωποι οι οποιοι παιρνουν το βασικο μισθο, κατα τη γνωμη σου δε δικαιουνται να κανουν οικογενεια. Σάς έχω κάτι καλύτερο σάν αντιπρόταση,σταματήστε να ζείτε* ...απλά.Αυτή την εντύπωση μπορώ να αποκομίσω με την λογική σας,οτι όλα είναι μάταια οπότε δέν αξίζει να ασχοληθούμε,για τίποτα όμως! Μήν γυμνάζεστε γιατι κάποτε θα μπουγελέψετε. Μήν αγοράζετε αμάξια γιατι κάποτε θα χαλάσουν ή θα βγεί το επόμενο μοντέλο σε 3 χρόνια που θα είναι γρηγορότερο-οικονομικότερο-ποιο αποδοτικό. Μήν κάνετε σχέσεις γιατι είναι πολύ πιθανό να χωρίσετε.Γιατι να χαλάσετε τις καρδιές σας;Γιατι να επενδύσετε τον χρόνο σας σε κάτι που τελικά δέν "άνθησε";Και πολλά...πολλά άλλα... Να ρωτήσω το εξής λοιπόν: ΓΙΑΤΙ ΖΕΙΤΕ;;;* (ή για ποιόν ζείτε) Μήπως να αρχίσουμε να βουτάμε σάν τα φιστίκια απο τα μπαλκόνια*;Μήπως να εξισωθούμε με την νοοτροπία αποτυχία=θάνατος* που έχουν οι Ιάπωνες;Ματαιότης ματαιοτήτων έτσι; *Ας με συγχωρήσει ο moderator για τους σκληρούς χαρακτηρισμούς.Το παρόν μήνυμα θα μπορούσε κάλλιστα να με στείλει στο έδρανο σάν ηθικό αυτουργό (αν υπάρξει κάποιος τόσο ηλίθιος ώστε να πράξει τα δέοντα) Σε τι να φταιμε ? Μην πατε στο αλλο ακρο.Αυτο ελειπε να ριχνουμε ευθυνες σε οποιον κανει οικογενεια επειδη τα ξεφτιλισμενα ρεμαλια τα εφαγαν ολα (ναι .. οχι μονο οι πολιτικοι, αλλα σιγουρα οχι ο παραπανω χαμηλομισθωτος) Τι τραγικό ποστ... Ελπίζω πραγματικά να το έκανες για να τρολλάρεις. Δηλαδή κάποιος δικαιούται να κάνει οικογένεια μόνο άμα έχει υπογράψει συμβόλαιο με το θεό ότι δεν θα τον απολύσουν από τη δουλειά του; Cool story, bro. Παίδες δεν καταλάβατε το νόημα του ποστ μου και με έχετε παρεξηγήσει. Και δεν τρολλάρω αλλά είπα οτι συμφωνώ με αυτά που είπε κάποιος ποιο πρίν. Καταρχήν το αν θα κάνει κάποιος οικογένεια ή όχι και το τι θα αποφασίσει για την ζωή του δεν θα το αποφασίσω εγώ και δεν με απασχολεί κιόλας η προσωπική ζωή του καθενός, ας κάνει οτι θέλει. Αλλά σε γενικές γραμμές πρωτού πράξουμε κάτι ιδίως σαν ενήλικες πρέπει και να σκεφτόμαστε όχι μόνο όλα τα θετικά αλλά και τα αρνητικά των πράξεών μας. Ειδικά αν πρόκειτε για την δημιουργία μιας οικογένειας. Και δεν είπα αν δεν παίρνεις τόσα δεν έχεις το δικαίωμα να κάνεις οικογένεια, δεν είμαι κανένας κριτής ούτε νομοθέτης, αλλά σαν ώριμος άνθρωπος πρέπει πέραν των θετικών να αναλογιστείς στο μυαλό σου και τα τυχόν αρνητικά στοιχεία που μπορεί να υπάρξουν μέσα σε μια οικογένεια, είτε αυτά τα στοιχεία είναι τα οικονομικά είτε προβλήματα επικοινωνίας είτε είναι νομικά είτε ηθικά είτε κοινωνικά, είτε οποιαδήποτε άλλη δυσκολία και θα πρέπει να είσαι έτοιμος να βρεθείς απέναντί τους και να τα αντιμετωπίσεις έτσι ώστε είτε να αντιμετωπιστούν εντελώς είτε όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτοί που λαμβάνουν τον βασικό μισθό έχουν δικαίωμα να κάνουν οικογένεια και να κάνουν οτι θέλουν αλλά θα έπρεπε να γνωρίζουν όταν συνολικά έβγαζαν ο ένας 750 και ο άλλος 600 χωρίς λεφτά στην άκρη και μέσα σε αυτά υπήρχε ενοίκιο οτι θα χάνουν εξαιτίας αυτού ένα μεγάλο μέρος του μισθού τους και επίσης θα έπρεπε να έχουν στο μυαλό τους την περίπτωση αν κάποιος εκ των 2 απολυθεί τι συνέπειες θα υπάρχουν δηλαδή τις δυσκολίες που θα προκύψουν πρακτικά. Μετά το ενοίκιο τους φταίει, ας έμεναν σε ιδιόκτητο σπίτι ή ας έψαχναν μικρότερο με φθηνότερο ενοίκιο ή ας έμεναν με τους γονείς τους ή ας περίμεναν να γίνουν τα πράγματα λίγο καλύτερα οικονομικά για να κάνουν παιδί ή ή ή.... ή στο κάτω κάτω της γραφής ας μην έκαναν οικογένεια. Τις αποφάσεις μόνοι τους τις πήραν πάντος δεν τις πήρε άλλος για αυτούς. Μετά βλέπω φίλο μου που αγόρασε αυτοκίνητο με δάνειο και του κάναν περικοπές στη δουλειά του και τώρα του φταίει η δόση του δανείου επειδή ζορίζεται οικονομικά. Ποιος πήρε την απόφαση για το δάνειο ? Το κράτος ? Επίσης τόσα και τόσα δεν έχουμε δεί στις ειδήσεις που αγοράζεις κάτι με δάνειο και μετά στα βγάζει όλα σε πληστειριασμό η τράπεζα ? Το ίδιο ισχύει και για άνεργο φίλο μου απολυμένο με ελάχιστες αποταμιεύσεις στην τράπεζα που πλήρώσε 440 ευρώ για καινούργιο κινητό και μετά όταν του ήρθε ένας φόρος μερικα δεκάδες ευρώ γκρίνιαζε οτι δε τα βγάζω πέρα με τον φόρο του ΓΑΠ κτλπ. Το κινητό των 400 ευρώ τι το ήθελε ? Δεν υπήρχε κάτι φθηνότερο να αγοράσει ή κάποιο μεταχειρισμένο ? Θα μπορούσα να γράψω και άλλες τέτοιες καταστάσεις αλλά δεν θέλω να καταντήσω λαϊκιστής. Και δεν είπα οτι δεν φταίνε σε τίποτα τα λαμόγια οι πολιτικοί που τα φάγανε η διαφθορά στο δημόσιο και η οικονομική φορομπηχτική πολιτική που υπάρχει, αλλά για το 100% των οικονομικών προβλημάτων που έχουμε σε όλα φταίει το κράτος το κατάστημα η τράπεζα ο ενοικιαστής οι τιμές και γενικά οι "άλλοι" ? Εμείς δεν φταίμε κσθόλου για τις αποφάσεις που πήραμε ? Αντί αυτού βλέπω οικογένειες και ανθρώπους που για το παραμικρό τους φταίνε οι άλλοι και παρουσιάζουν "αποποίηση" ευθυνών για τα πάντα λες και δεν ήτανε κανένας προετοιμασμένος για τυχόν καταστάσεις που μπορεί να υπάρξουν, όπως το ποιό κλασσικό από όλα να μην έχεις χρήματα να πάρεις κάτι (εκτός από φαγητό μιλάω) και για αυτό να φταίνε πάντα οι άλλοι και όχι εμείς. Αν λοιπόν πρωτού κάνει κάποιος οικογένεια δεν συντρέχουν κάποιες προϋποθέσεις, η σημαντικότερη των οποίων να εξετάσεις πως πάνε τα οικονομικά σου, τι έχεις και τι χρήματα μπαίνουν και πόσα βγαίνουν, τι μηνιαίες δαπάνες έχεις τόσο εσύ όσο και το άλλο σου μισό πόσα χρήματα μένουν στην άκρη και για τους 2, μετά να δείς κάνοντας έρευνα τι ανάγκες μπορεί να υπάρξουν αν γεννηθεί παιδί και αν τα απαραίτητα που θα χρειαστεί το παιδί όχι μόνο στην αρχή αλλά μέχρι να γίνει ενήλικος και να δουλέψει, επαρκούν έστω και με δυσκολία για να τα βγάλει πέρα η οικογένεια. Αν συντρέχουν αυτές οι προϋποθέσεις προχωράς αν όχι απλά το πιθανότερο είναι να φάνε τα μούτρα τους τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά τα οποία είναι τα μόνα που δεν φταίνε σε κάτι, αν συμβεί αυτό λοιπόν υπεύθυνοι είναι αυτοί που κάναν οικογένεια και όχι κάποιος "άλλος", όπου στο "άλλος" βάλτε οτιδήποτε θέλετε: κράτος,εργοδότης,πολιτικοί,οικονομία,εκκλησία,κοινωνία,δημόσιο, μπαντζανάκης,σκύλος του γείτονα κτλπ. Αν σε εμένα λοιπόν δεν ισχύουν τα παραπάνω δεν κάνω οικογένεια. Στους άλλους απλά εκφράζω την γνώμη μου δεν την επιβάλλω, ας κάνουν οτι θέλουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα