Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ήξερα ότι κάποιος θα το έλεγε αυτό.

δεν το παίζω έξυπνος, ίσως να είμαι κι εγώ "ανθρωπάκι". απλά λέω τα πράγματα ως έχουν.

σκέψου όμως αν γίνοταν αυτό απ όλους

Φαντάζομαι δεν είσαι άνεργος ;

Εγώ τα έχω δει τα πράγματα και απ' τις δυο μπάντες..

Λόγω της δουλειάς (μηχανοργάνωση επιχειρήσεων), όλη την τελευταία δεκαετία, έβλεπα εξοργιστικά πράγματα στις επιχειρήσεις..

Πωλητές του κώλου με στάνταρ μισθό βρέξει χιονίσει και ένα κάρο έξτρα, στους δέκα οι εφτά να είναι άχρηστοι και να γα...... και την πιάτσα (και το πελατολόγιο της εταιρίας),

και οι τρεις να είναι πραγματικοί πωλητές..

Δυστυχώς ο ωχαδερφισμός και ο κάλος στο κεφάλι του έληνα ήταν και είναι εμφανής παντού..

Όλοι νομίζουν ότι τους χρωστάει κάποιους να τους πληρώνει χωρίς να φέρνουν ούτε τα έξοδα τους πίσω..

Και αυτό το είδα πολλές φορές..

Ο πωλητής πρέπει να φέρνει τα λεφτά του συν ένα σημαντικό κέρδος για την εταιρία που δουλεύει , από το κέρδος και τις εισπράξεις που φέρνουν οι πωλήσεις του, και όχι από το τζίρο,

αλλιώς είναι φύρα για την επιχείριση και την βάζει μέσα...

Το χειρότερο είναι ότι αυτοί οι "πωλητές" ήταν κατά κανόνα και εισπράκτορες, αλλά ποτέ δεν δέχονταν να μπει στα μπόνους τους στόχος εισπράξεων (μετρητά, παραλαβές επιταγών στην ώρα τους, λήξεις επιταγών βάσει συμφωνιών, προφύλαξη της εταιρίας από μπαταχτσήδες πελάτες κλπ..)

Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να φέρνουν παραγγελίες, πολλές φορές και ανυπόγραφες απ' τους πελάτες, οι οποίοι μετά τσαμπουκαλευόντουσαν αφού δεν είχαν υπογράψει τίποτα..

Αρκετοί τις φουσκώνανε μάλιστα λέγοντας και στον πελάτη πως ότι δεν πουλήσει το επιστρέφει χωρίς να το πληρώσει,

κάνοντας πολλαπλές ζημιές στην επιχείριση που τους τάιζε , (προστριβές με τους πελάτες, στοκάρισμα εμπορευμάτων, αδυναμίας είσπραξης κλπ.)

Με αποτέλεσμα πολλές εταιρίες να πάνε κατά διαόλου το 2008 με το που οι τράπεζες μειώσανε πλαφόν και όρια στο μισό μέσα σε δύο μήνες σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως φερεγγυότητας, και ενώ οι καλομαθημένοι πωληταράδες δεν καταδεχόντουσαν να ζητήσουν τα λεφτά της εταιρίας από τους πελάτες για να μην τους κακοκαρδίσουν..

Οι ΠΩΛΗΤΕΣ είναι περιζήτητοι ακόμα και σήμερα και πληρώνονται καλά ..

Δυστυχώς, οι λιγότερο έμπειροι ή οι ανειδίκευτοι που θέλουν να ξεκινήσουν δουλεύοντας ως πωλητές, είναι απλά αναλώσιμοι και δεν τους παίρνει κανείς για να τους πληρώνει να μαθαίνουν στην καμπούρα του...

Αυτό είναι το τρομακτικό πρόβλημα που ζουν όλοι όσοι δεν έχουν σοβαρό βιογραφικό, και θα το ζουν για πολλά χρόνια ακόμα στην Ελλάδα..

Το ότι καμιά επιχείρηση πλέον δεν θέλει ανειδίκευτους αλλά μόνο έτοιμους ανθρώπους για κάθε θέση..:mad:

Δημοσ.

Πραγματικά αρχίζω να εξοργίζομαι...

Σε οποια εταιρία πάω για συνέντευξη , που ζητάει Account Managers δεν δίνουνε μισθό /ΙΚΑ / Ενσημα. :mad:

Δεν καταλαβαίνω με τι λογική περιμένουνε να συμβιβαστούμε , όταν θέλω 10 Ευρώ πήγαινε - έλα στην δουλεια , κανα διόδιο στην Αττική οδό και λοιπά έξοδα.

Επίσης , δεν πληρώνουνε την βενζίνη για τα ραντεβού που πας.

Το μόνο που πληρώνουνε είναι ένα ποσοστό έναντι των πωλήσεων / διαφημίσεων της τάξης του 10%. Δηλαδή εαν βγάλεις μια πώληση 1000 Ευρώ να βγάλεις 100 Ευρώ. Σε μια πεθαμένη αγορά....

Έτσι , πρεπει να πληρώνεις τις βενζίνες σου στο τρέξιμο περα - δώθε , διόδια , να πληρώνεις το ΤΕΒΕ σου , και το μόνο

που θα πέρνεις , που δεν θα το παίρνεις είναι 10% επι των πωλήσεων , που να λέμε την αλήθεια , πάνω απο 3-4 δεν θα κάνεις τον μήνα σε μια πεθαμένη αγορά.

Τι λέτε για όλα αυτά? Μόνο σε μένα συμβαίνουνε αυτα|? :mad: :mad:

Τι θες και πας.Αφου τα λες και μονο σου.10% Για να βγαλεις 600 Ε ,θελεις 6000 Ε πωλησεις , στην αγορα που η μια επιχειρηση κλεινει πισω απο την αλλη.Απο την μια τους καταλαβαινω αυτη την περιοδο.Το κακο ειναι οτι οι περισσοτεροι ηταν ετσι απο παλια <_<

Δημοσ.

Υπάρχει και κόσμος που δεν έχει πολυτέλειες. Κόσμος που έχει παιδιά, χρέη, άρρωστα άτομα να θρέψει κλπ.

Δεν είναι οι πάντες ανθρωπάκια.

Φιλικά.

ΑΥΤΑ ειναι ανθρωπακια γιατι τα χρεη, παιδια, σκυλια, πολυτελειες δε ηρθαν απο το πουθενα.

πρωτειμουν να αγοραζουν iphone και να δουλευουν 12ωρα.

οπως και αυτοκινητα, κτλ κτλ

ο αλλος κανει 5 παιδια και δεν εχει σπιτι να μεινει! αυτος τι ειναι? ηρωας? μαλακας ειναι για μενα.

πρωτα φτιαχνουν το σπιτι και αφου αντεχνουν τα οικονομικα τοτε κανεις και τα παιδια.

τι να λεμε τωρα...

εκτος βεβαια αν απο ατυχια οι γονεις εχουν προβλημα υγειας, η γυναικα η το παιδι σου ξαφνικα..., ορφανος κτλ.

Δημοσ.

ΑΥΤΑ ειναι ανθρωπακια γιατι τα χρεη, παιδια, σκυλια, πολυτελειες δε ηρθαν απο το πουθενα.

πρωτειμουν να αγοραζουν iphone και να δουλευουν 12ωρα.

οπως και αυτοκινητα, κτλ κτλ

ο αλλος κανει 5 παιδια και δεν εχει σπιτι να μεινει! αυτος τι ειναι? ηρωας? μαλακας ειναι για μενα.

πρωτα φτιαχνουν το σπιτι και αφου αντεχνουν τα οικονομικα τοτε κανεις και τα παιδια.

τι να λεμε τωρα...

εκτος βεβαια αν απο ατυχια οι γονεις εχουν προβλημα υγειας, η γυναικα η το παιδι σου ξαφνικα... κτλ.

Όπα,δικέ μου,κάτι μάλλον σου διαφεύγει...

Είναι πολλά "ανθρωπάκια" φτασμένοι επαγγελματίες και οικογενειάρχες,που έχουν καμια 20αρια χρόνια στην αγορά εργασίας και πλέον ο εργοδότης τους ζητάει ελαστικά ωράρια-part time εργασία.Οταν ξεκινησαν να κάνουν οικογένεια α) τα πράγματα ήταν σαφώς καλύτερα β) το όποιο εγχείρημα ήταν οικονομικά βιώσιμο και γ) δέν ρώτησαν την γνώμη σου.Ναι,πήραν δάνειο για να αγοράσουν ένα παραγκόσπιτο,το ΔΙΚΟ τους παραγκόσπιτο,δάνειο αποπληρωτέο σε βάθος χρόνου 30~40 χρόνια.Και τώρα τρώνε φούτσα...γιατί;Γιατί δέν μπορούσαν να το φανταστούν.

Οπότε,δικέ μου,δέν αμφιβάλλω οτι υπάρχει ο κλασικός μαλάκας που παίρνει 800 ευρώ μισθό και τρέχει να αγοράσει smartphone των 600 ευρώ...άλλα υπάρχει και ο τύπος που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι γι αυτό.Επίσης υπάρχει και ο εκτός τόπου και χρόνου που εκ του αποτελέσματος μας το παίζει προφήτης.Εξω απο το χορό λένε...

Ας μήν ξεχνάμε οτι τα τελευταία 3 χρόνια η ύφεση έχει αλλάξει άρδην τον τρόπο ζωής μας...Οπότε το σπίτι πές το σκοτώνεις,το ίδιο και το αμάξι (πάνω που το ξεχρέωνες)...και κάπου βρίσκεις να δώσεις και το σκυλί.Τον 10χρονο γιό σου και την 6χρονη κόρη σου τι τα κάνεις ρε καρντάσι;Τα πουλάς;(sic)

Δημοσ.

Υπάρχει και κόσμος που δεν έχει πολυτέλειες. Κόσμος που έχει παιδιά, χρέη, άρρωστα άτομα να θρέψει κλπ.

Δεν είναι οι πάντες ανθρωπάκια.

Φιλικά.

Σαφως και υπαρχουν και αυτοι φιλε malthador αλλα σε γενικες γραμμες και εγω παρατηρω οτι μιλαμε για ανθρωπακια. Οπου ανθρωπακια βαλε ατομα τα οποια απλα δουλευουν για να καλυπτουν τα ακριβα τους γουστα. Ειναι ΠΧ 20αχρονοι πιτσιρικαδες οι οποιοι μενουν στο σπιτι των δικων τους και παιρνουν 600 - 800 ευρω και ειναι ολα δικα τους αφου δεν εχουν εξοδα για οτιδηποτε αλλο αλλα ουτε και αγχος που να χρειαζεται να κανουν οι ιδιοι πραγματα (καλυπτει ο father και η mother γι αυτο).

Εδω λοιπον επανερχομαστε στην μαλακια που εχει φαει την ελλαδα που λεγεται "στεγη, τροφη κτλ στον κανακαρη-κοκονα μεχρι τα 35+". Το παιδι δεν εχει μαθει να παλευει. Δεν εχει μαθει να πιανει τον ταυρο απο τα κερατα, δεν εχει μαθει να διεκδικει και να περπαταει με τα δικα του ποδια. Δεν πειραζει, ηδη πολυς κοσμος της ηλικιας μου ουτε καν εχει σαν σκεψη στο μυαλο του για δημιουργια οικογενειας και οσοι το ειχαν το πηγαν ΠΟΛΥ πισω μεχρι νεοτερας. Ισως ειναι και καλυτερα, δεν ξερω. Η νεκροψια θα διξει.

Δημοσ.

Σαφως και υπαρχουν και αυτοι φιλε malthador αλλα σε γενικες γραμμες και εγω παρατηρω οτι μιλαμε για ανθρωπακια. Οπου ανθρωπακια βαλε ατομα τα οποια απλα δουλευουν για να καλυπτουν τα ακριβα τους γουστα. Ειναι ΠΧ 20αχρονοι πιτσιρικαδες οι οποιοι μενουν στο σπιτι των δικων τους και παιρνουν 600 - 800 ευρω και ειναι ολα δικα τους αφου δεν εχουν εξοδα για οτιδηποτε αλλο αλλα ουτε και αγχος που να χρειαζεται να κανουν οι ιδιοι πραγματα (καλυπτει ο father και η mother γι αυτο).

Εδω λοιπον επανερχομαστε στην μαλακια που εχει φαει την ελλαδα που λεγεται "στεγη, τροφη κτλ στον κανακαρη-κοκονα μεχρι τα 35+". Το παιδι δεν εχει μαθει να παλευει. Δεν εχει μαθει να πιανει τον ταυρο απο τα κερατα, δεν εχει μαθει να διεκδικει και να περπαταει με τα δικα του ποδια. Δεν πειραζει, ηδη πολυς κοσμος της ηλικιας μου ουτε καν εχει σαν σκεψη στο μυαλο του για δημιουργια οικογενειας και οσοι το ειχαν το πηγαν ΠΟΛΥ πισω μεχρι νεοτερας. Ισως ειναι και καλυτερα, δεν ξερω. Η νεκροψια θα διξει.

πολυ ωραια τα λες ρε φιλε!αλα αυτο με την οικογενεια που δε το σκεφτεται κανενας πλεον γτ δε μπορει με τις δυσκολιες..?θα ειναι καλητερα που στην ελλαδα δε θα βλεπεις ελληνα?

Δημοσ.

Εγώ έχω άλλη απορία... οι γονείς της σημερινής νεολαίας που κατάφεραν μέσα σε πιο ευνοϊκές οικονομικές συνθήκες να αποκτήσουν μία σχετική άνεση και να μπορούν να συντηρούν τα παιδιά μέχρι τα 30 τους δεν έχουν θέμα. Τα παιδία που θα κάνουν οι νέοι σήμερα, που δεν θα έχουν αυτή την πολυτέλεια, πως θα μεγαλώσουν και πως θα ζήσουν μετά τα 18 τους;

Δημοσ.

Πλασιέ είσαι;

Εγώ έχω άλλη απορία... οι γονείς της σημερινής νεολαίας που κατάφεραν μέσα σε πιο ευνοϊκές οικονομικές συνθήκες να αποκτήσουν μία σχετική άνεση και να μπορούν να συντηρούν τα παιδιά μέχρι τα 30 τους δεν έχουν θέμα. Τα παιδία που θα κάνουν οι νέοι σήμερα, που δεν θα έχουν αυτή την πολυτέλεια, πως θα μεγαλώσουν και πως θα ζήσουν μετά τα 18 τους;

Μη φοβάσαι εώς τότε θα έχουμε τρίτο παγκόσμιο.

Δημοσ.

Είναι πολλά "ανθρωπάκια" φτασμένοι επαγγελματίες και οικογενειάρχες,που έχουν καμια 20αρια χρόνια στην αγορά εργασίας και πλέον ο εργοδότης τους ζητάει ελαστικά ωράρια-part time εργασία.Οταν ξεκινησαν να κάνουν οικογένεια α) τα πράγματα ήταν σαφώς καλύτερα β) το όποιο εγχείρημα ήταν οικονομικά βιώσιμο και γ) δέν ρώτησαν την γνώμη σου.Ναι,πήραν δάνειο για να αγοράσουν ένα παραγκόσπιτο,το ΔΙΚΟ τους παραγκόσπιτο,δάνειο αποπληρωτέο σε βάθος χρόνου 30~40 χρόνια.Και τώρα τρώνε φούτσα...γιατί;Γιατί δέν μπορούσαν να το φανταστούν.

Οπότε,δικέ μου,δέν αμφιβάλλω οτι υπάρχει ο κλασικός μαλάκας που παίρνει 800 ευρώ μισθό και τρέχει να αγοράσει smartphone των 600 ευρώ...άλλα υπάρχει και ο τύπος που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι γι αυτό.Επίσης υπάρχει και ο εκτός τόπου και χρόνου που εκ του αποτελέσματος μας το παίζει προφήτης.Εξω απο το χορό λένε...

Ας μήν ξεχνάμε οτι τα τελευταία 3 χρόνια η ύφεση έχει αλλάξει άρδην τον τρόπο ζωής μας...Οπότε το σπίτι πές το σκοτώνεις,το ίδιο και το αμάξι (πάνω που το ξεχρέωνες)...και κάπου βρίσκεις να δώσεις και το σκυλί.Τον 10χρονο γιό σου και την 6χρονη κόρη σου τι τα κάνεις ρε καρντάσι;Τα πουλάς;(sic)

αυτο που περιγραφεις ειναι Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ στο κανονα ακομα και δεν ισχυει για πολλους απο αυτους που νομιζεις οτι ειναι ετσι..

οταν πανε καλα οι δουλειες, γλυκενονται και ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι λυσαν το προβλημα της ζωης τους. αυτοι ειναι ακομα πιο πολυ μαλακες!

το αν εχω ανοιξω μια επειχηρηση και τα πρωτο χρονο βγαζω 10.000 το μηνα, δε θα παω να αγορασω ελικοπτερο με δοσεις γιατι ξερω οτι αυτο

δε θα κρατησει για παντα. κραταω backup γιατι καποτε ισως να βρεθω με 700ευρω το μηνα.

αυτοι ειναι κανονες τις αγορας και οι επιχειρηματιες με @@ δεν κανουν σπαταλες γιατι ξερουν.

μου ερχονται στο μυαλο μου απειρες περιπτωσεις γνωστων μου που τη πατησαν ετσι.

τιποτα δε κραταει για παντα.

ΦΥΣΙΚΑ δε κατηγορω τον οικογενειαρχη ο οποιος τσουκου-τσουκου πηρε το δανειο για να παρει ενα σπιτι να μεινει με τα παιδια του εστω και με μισθο 700ευρω το μηνα

αλλα ειναι ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ οι περιπτωσεις αυτων γιατι οι περισσοτεροι περνουν 2-3 δανεια για να αγορασουν και ακριβο αυτοκινητο, iphone, laptops και αλλα πολλαα αλλα

στο θεμα μας,διαβαστε αυτο Οι τρεις τύποι των υπαλλήλων που πρέπει να απολυθούν

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=106527&catid=13

Δημοσ.

βγαζανε λεφτα πριν 20 χρονια,με τα δανεικα ,τα κλεμμενα και τα χρωστουμενα που καλουμαστε να πληρωσουμε εμεις σημερα και θα πρεπε να τους λυπηθουμε?

Δημοσ.

Μου φαίνεται ότι θα γίνουμε όπως Αμερική, που οι γονείς ζητούν ενοίκιο από τα παιδιά τους, που ζουν στο πατρικό σπίτι, για να τους μάθουν (λέμε ωραία αστεία τώρα!) την αξία του χρήματος και τις δυσκολίες της ζωής!!!

Παγκοσμιοποίηση δεν θέλαμε; Ε, ας την πάρουμε τώρα!

Υ.Γ.

Επίσης, πόσο πάει η ώρα το babysitting στα χαριτωμένα εγγονάκια;

Δημοσ.
στο θεμα μας,διαβαστε αυτο Οι τρεις τύποι των υπαλλήλων που πρέπει να απολυθούν

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=106527&catid=13

Εντελώς απαράδεκτο άρθρο. :eek: Είναι η νέα κουλτούρα που πάει να περάσει η εργοδοσία παγκοσμίως. Όποιος δεν δουλεύει 12άωρο είναι αρχιτεμπέλαρος, όποιος κλαίγεται απο πάνω επειδή τα 600 ολόκληρα ευρώ του τα δίνουν με 1 μήνα καθυστέρηση είναι και "θύμα", σε όποιον αναθέτουν δουλειά άσχετη με το αντικείμενό του (π.χ. Project Manager να κάτσει στη γραμματεία), είναι φυγόπονος και πρέπει να το δει ως πρόκληση....μα καλά δουλευόμαστε;

Δημοσ.

Μου φαίνεται ότι θα γίνουμε όπως Αμερική, που οι γονείς ζητούν ενοίκιο από τα παιδιά τους, που ζουν στο πατρικό σπίτι, για να τους μάθουν (λέμε ωραία αστεία τώρα!) την αξία του χρήματος και τις δυσκολίες της ζωής!!!

Παγκοσμιοποίηση δεν θέλαμε; Ε, ας την πάρουμε τώρα!

Υ.Γ.

Επίσης, πόσο πάει η ώρα το babysitting στα χαριτωμένα εγγονάκια;

Και αυτο ειναι κακο? Απο τη στιγμη που αρχιζει ο γονιος να ζηταει ενοικιο απο το παιδι που μενει στο πατρικο δεν θα ειναι καλυτερα το παιδι να φυγει να ζησει μονο του? Για πες, απο τη στιγμη που θα πρεπει καποιος να ζησει μονος του πρεπει ή δεν πρεπει να μαθει να δουλευει και να κανει κουμαντο τον εαυτο του? Αν υπηρχε ενα σεβαστο ποσο εργατικης δυναμης που ζει μονο του πιστευεις οτι η σημερινη κατασταση στα εργασιακα δεν θα ηταν απειρα ποιο καλη και καλοπληρωμενη?

Και εδω λοιπον σε ρωταω, μπορεις να ζησεις εσυ με 500 ευρω το μηνα? ΟΧΙ φυσικα γιατι ο εκαστοτε αφεντικος το εχει σαν δεδομενο οτι εχεις αμερικανικη βοηθεια (γονεις).

Εντελώς απαράδεκτο άρθρο. :eek: Είναι η νέα κουλτούρα που πάει να περάσει η εργοδοσία παγκοσμίως. Όποιος δεν δουλεύει 12άωρο είναι αρχιτεμπέλαρος, όποιος κλαίγεται απο πάνω επειδή τα 600 ολόκληρα ευρώ του τα δίνουν με 1 μήνα καθυστέρηση είναι και "θύμα", σε όποιον αναθέτουν δουλειά άσχετη με το αντικείμενό του (π.χ. Project Manager να κάτσει στη γραμματεία), είναι φυγόπονος και πρέπει να το δει ως πρόκληση....μα καλά δουλευόμαστε;

To αρθρο ειναι fail γιατι ολα τα παραπανω εχουν αποδειχτει οτι δεν λειτουργουν απο την κατασταση του εργασιακου της ελλαδας. Αν μιλουσαμε για αρχιδατο εργασιακο συστημα τοτε προφανως και τα παραπανω εχουν μια βαση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...