Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

Πηρα προσφατα εναν ssd και εβαλα win7. Ακολουθησα καποιες συμβουλες εδω μεσα για βελτιωση των επιδοσεων του δισκου αλλα οταν εφτασα στο σημειο να αλλαξω το συστημα σε ahci...προβλημα....

Αλλαξα το registry key που πρεπει απο 3 σε 0 και ολα οκ. Κλεινω το pc, το ανοιγω, αλλαζω απο το bios την ρυθμιση απο IDE σε AHCI και μου βγαζει BSOD.... ( 0x0000007b ). Το εψαξα και ουσια οσοι εχουν αυτο το προβλημα δεν εχουν αλλαξει το reg key. Το τσεκαρα και ειναι αλλαγμενο. Καμια συμβουλη?

Thanks

Δημοσ.

(ελπίζω να το επανέφερες στις ρυθμίσεις που ήταν πρίν) Δοκίμασε αυτό τον οδηγό

http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?63273-*-Windows-7-Ultimate-Tweaks-Utilities-*&p=442151&viewfull=1#post442151

Στο : general windows 7 performance tweaks στις δυο πρότελευταίες ρυθμίσεις , αν δεν τα καταφέρεις το καλύτερο ,νομίζω, είναι η καθαρή, απο την αρχή ,εγκατάσταση με ahci mode απο την αρχή στα bios

Δημοσ.

Αυτο εχω κανει με το πειραγμα στη registry και μου βγαζει το προβλημα. Τωρα να καθομαι να κανω παλι φορματ δεν παιζει οποτε το αφηνω ως εχει. Ευχαριστω παιδια.

Υ.Γ. Ναι τις επανεφερα αν και οχι την ιδια μερα. Δεν ειχα καποιο προβλημα παντως....

Δημοσ.

TESTED by ME!!!

Όταν ενεργοποιούμε το ahci mode στο bios στα windows 7 οταν μπαίνουμε στα windows το pc κρασάρει.

Πως γίνεται να ενεργοποιήσουμε λοιπόν το ahci ωστε να δουλεύει σωστά.

1. Κλείνουμε όλα τα προγράμματα που τρέχουν στον υπολογιστή μας .

2. Ανοίγουμε την Registry των Windows για να την βρούμε γράφουμε regedit στην αναζήτηση των Windows.

3. Ανοίγουμε το ακόλουθο path: HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services \ Msahci

4. Πηγαίνουμε δεξιά στο πεδίο Start

Untitled_3.png

5. Πατάμε δεξί κλικ στο πεδίο Start --> Modify --> Και βάζουμε μηδέν 0.

3_0.png

6. Σώζουμε την αλλαγή και κάνουμε επανεκκίνηση.

7. Πάμε στο Bios και στην επιλογή του storage controller, επιλέγουμε ahci mode.

8. Μόλις μπουμε στα Windows, θα ειδοποιηθούμε για την εγκατάσταση του AHCI Driver.

9. Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του driver, κανουμε άλλη μια επανεκκίνηση και είμαστε έτοιμοι.

Δημοσ.

Αυτο το λεει και το λινκ απο πανω ειναι γνωστο και το εχω ηδη κανει σε καποιους υπολογιστες. Στον δικο μου δεν γινεται!

Δημοσ.

Αυτο το λεει και το λινκ απο πανω ειναι γνωστο και το εχω ηδη κανει σε καποιους υπολογιστες. Στον δικο μου δεν γινεται!

τότε ή μένεις έτσι ή εγκατάσταση από τν αρχή.

Δημοσ.

μετα που το εκανε μου ωγαζει οτι ενα προγραμμα σταματησε να λειτουργει...ειναι το xinside.exe

ααα και κατι αλλο.εψαξε drivers μεσω τα windows update, δεν νομιζω να τα ενεργοποιησε? γιατι τα εχω απο θειο για αυτο το λεω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...