Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα , παρουσιαστηκε ενα προβλημα στο format windows xp χωρις SP . Αφου γινει το format και η εγκατασταση των Windows μετα κανει επανεκκινηση μονο του , αλλα δεν βρισκει στη συνεχεια το λειτουργικο , λεει "a disk load error " κατι τετοιο... και επειδη το ξαναπροσπαθησα το format , την αλλη φορα σ αυτο το σημειο μου εκανε συνεχεια μονο του restart . Για πειτε ρε παιδια...?

Δημοσ.

Βάλε Xp με sp ^_^

ή δοκίμασε να περάσεις όλα τα driver στο αρχικό cd με το nlite ενδέχεται να κολλάει κάπου εκεί με την μητρική ή τον σκληρό.

Το δισκάκι το βγάζεις όταν σου λέει να το βγάλεις έτσι;;;

Δημοσ.

Για να έχει γίνει η εγκατάσταση δε νομίζω να φταίνε οι drivers γιατί λογικά θα είχε πρόβλημα κατά την εγκατάσταση και όχι μετά.

Πες μας μια πιο είναι το boot priority σου και δες ποιος έχει οριστεί σαν default σκληρός στο bios.

Δημοσ.

Χτύπησε ο δίσκος σου φίλε μου. Βάλε ενα νέο, στείσε λειτουργικό και θα είναι ok. Να ρίξεις και μια ματιά στο board σου για τυχόν φουσκωμένους πυκνωτές. Αν έχει είναι και αυτός λόγος για να κάνει restarts.

android.png

Δημοσ.

Χτύπησε ο δίσκος σου φίλε μου. Βάλε ενα νέο, στείσε λειτουργικό και θα είναι ok. Να ρίξεις και μια ματιά στο board σου για τυχόν φουσκωμένους πυκνωτές. Αν έχει είναι και αυτός λόγος για να κάνει restarts.

android.png

Πάνω από όλα μαρέσουν οι σίγουρες και σωστές απαντήσεις...

Για να δεις αν χτύπησες ο δίσκος σου όπως λέει ο φίλος παραπάνω μπορείς να το κάνεις με ένα απλό live linux cd και να κάνεις ένα check disk.δε χρειάζεται να δώσεις λεφτά για να δεις αν έφταιγε ο δίσκος.

Για πυκνωτές ναι οκ καλό είναι να το κοιτάξεις αλλά και πάλι δε νομίζω να έβγαλε πρόβλημα στον δίσκο αν είχαν φουσκώσει οι πυκνωτές απλά καμιά μέρα μπορεί να σκάγανε :)

Δημοσ.

δε χτυπησε κανενας δισκος.

συμβαινει μαλλον ενα απο τα παρακατω.

ή ο δισκος σου ειναι ide προτυπο και εχεις τη bios επιλεγμενο το ahci/sata mode

ή ο δισκος σου ειναι sata προτυπο και εχεις τη bios επιλεγμενο το ide mode

οποτε και στις δυο περιπτωσεις ο δισκος δεν ανιχνευεται

ειδικα στη 2η περιπτωση επειδη εγκαθιστας xp χωρις sp δεν διαθετει sata drivers οποτε οταν πλεον το λειτουργικο παει να ξεκινησει την εγκατασταση μετα την επανεκκινηση που κανει στο φορματ δεν βλεπει το δισκο.

στην 1η περιπτωση επιλεγεις στη bios στo ''controller'' το προτυπο ide

στη 2η περιπτωση επιλεγεις ''emulation ide'' και ξεκινας απο την αρχη το φορματ

(εδω αν εισαι τσακαλος θα καταλαβεις και οτι τα xp χωρις sp ειναι συμβατα μονο με ide δισκους και οχι sata. το προτυπο emulation ide ειναι ενα κολπακι των μητρικων για τη δικη σου αποκλειστικα περιπτωση. κανουν το δισκο να φαινεται στο λειτουργικο ΣΑΝ ide και να μη βλεπεις τη ''disk error'' που σε απασχολει)

η αλλη λυση για να μπορεσεις να εκμεταλλευτεις πληρως τον δισκο σου σε sata/ahci mode ειναι να παρεις τα xp (τα αρχεια εγκαταστασης στο cd) που εχεις χωρις sp και σε ενα διαφορετικο υπολογιστη ακολουθεις την εξης διαδικασια.

-αντιγραφεις το cd εγκαταστασης των xp στο σκληρο

-κατεβαζεις το προγραμμα nlite και το εγκαθιστας

-κατεβαζεις απο σελιδα της μητρικης σου τους καταλληλους sata/ahci drivers που δουλευουν με τον sata controller της μητρικης σου. μπορεις να τους βρεις και απο αλλου αλλα δε θα δουλεψουν σιγουρα

-κανεις embed με το nlite τους sata drivers και καις το λειτουργικο σε ενα καινουργιο cd

-ρυθμιζεις πλεον το δικο σου υπολογιστη στο bios τον controller σε ahci/sata mode

-κανεις κανονικα την εγκατασταση σου με το νεο cd των xp οπου εχεις εγκατεστημενους sata drivers

αν τα εχεις κανει ολα σωστα και οι sata drivers ειναι συμβατοι μετα την 1η επανεκιννηση στο φορματ δε θα δεις disk error αλλα θα προχωρησει η εγκατασταση.

αν βαριεσαι να κανεις ολα τα παραπανω οπως προειπα αφηνεις τον controller σε ''emulation ide'' και προχωρας οπως εισαι με το παλιο cd των xp

Δημοσ.

Πρώτα απ' όλα πες μας αν προσπαθείς να στήσεις λειτουργικό σε σταθερό ή σε φορητό και αν το μηχάνημα είχε λειτουργικό και ποιο.

Μετά προσπάθησε να βρεις ένα δισκάκι xp με sp2 ή sp3 γιατί χωρίς sp τα xp δεν αναγνωρίζουν τις usb 2 συσκευές (σχεδόν όλα τα στικάκια και τους εξωτερικούς δίσκους) και τα δουλεύουν σε usb 1.1 mode που είναι πιο αργό και από την καθυστέρηση.

Τέλος, όταν στήνεις τα xp η λογική σειρά είναι η εξής.

Μπουτάρεις από το cd, κάνεις τις επιλογές σου, αντιγράφονται κάποια αρχεία στον δίσκο, κάνει επανεκκίνηση (δεν βγάζεις το δισκάκι, αλλά δεν πατάς πλήκτρο όταν στο ζητάει στο boot για να μπουτάρει από cd), συνεχίζει την εγκατάσταση, ξανακάνει επανεκκίνηση, βγάζεις το δισκάκι, τελειώνεις την εγκατάσταση.

Οπότε, μετά το 1ο reboot θα πρέπει να είναι το δισκάκι μέσα αλλά να μην μπουτάρει πάλι από το cd αλλά από τον δίσκο. Γι αυτό θα πρέπει να είναι ο σκληρός δίσκος σαν 2ος στην σειρά του boot priority στο BIOS.

Στην υπογραφή μου θα βρεις έναν οδηγό βήμα προς βήμα για τα XP.

Δημοσ.

δε χτυπησε κανενας δισκος.

συμβαινει μαλλον ενα απο τα παρακατω.

ή ο δισκος σου ειναι ide προτυπο και εχεις τη bios επιλεγμενο το ahci/sata mode

ή ο δισκος σου ειναι sata προτυπο και εχεις τη bios επιλεγμενο το ide mode

οποτε και στις δυο περιπτωσεις ο δισκος δεν ανιχνευεται

ειδικα στη 2η περιπτωση επειδη εγκαθιστας xp χωρις sp δεν διαθετει sata drivers οποτε οταν πλεον το λειτουργικο παει να ξεκινησει την εγκατασταση μετα την επανεκκινηση που κανει στο φορματ δεν βλεπει το δισκο.

στην 1η περιπτωση επιλεγεις στη bios στo ''controller'' το προτυπο ide

στη 2η περιπτωση επιλεγεις ''emulation ide'' και ξεκινας απο την αρχη το φορματ

(εδω αν εισαι τσακαλος θα καταλαβεις και οτι τα xp χωρις sp ειναι συμβατα μονο με ide δισκους και οχι sata. το προτυπο emulation ide ειναι ενα κολπακι των μητρικων για τη δικη σου αποκλειστικα περιπτωση. κανουν το δισκο να φαινεται στο λειτουργικο ΣΑΝ ide και να μη βλεπεις τη ''disk error'' που σε απασχολει)

η αλλη λυση για να μπορεσεις να εκμεταλλευτεις πληρως τον δισκο σου σε sata/ahci mode ειναι να παρεις τα xp (τα αρχεια εγκαταστασης στο cd) που εχεις χωρις sp και σε ενα διαφορετικο υπολογιστη ακολουθεις την εξης διαδικασια.

-αντιγραφεις το cd εγκαταστασης των xp στο σκληρο

-κατεβαζεις το προγραμμα nlite και το εγκαθιστας

-κατεβαζεις απο σελιδα της μητρικης σου τους καταλληλους sata/ahci drivers που δουλευουν με τον sata controller της μητρικης σου. μπορεις να τους βρεις και απο αλλου αλλα δε θα δουλεψουν σιγουρα

-κανεις embed με το nlite τους sata drivers και καις το λειτουργικο σε ενα καινουργιο cd

-ρυθμιζεις πλεον το δικο σου υπολογιστη στο bios τον controller σε ahci/sata mode

-κανεις κανονικα την εγκατασταση σου με το νεο cd των xp οπου εχεις εγκατεστημενους sata drivers

αν τα εχεις κανει ολα σωστα και οι sata drivers ειναι συμβατοι μετα την 1η επανεκιννηση στο φορματ δε θα δεις disk error αλλα θα προχωρησει η εγκατασταση.

αν βαριεσαι να κανεις ολα τα παραπανω οπως προειπα αφηνεις τον controller σε ''emulation ide'' και προχωρας οπως εισαι με το παλιο cd των xp

δεν χτύπησε κανένας δίσκος. Τελεία και παύλα.. μ'αρέσεις..

Βασικά ωραία αυτά που λες αλλα περισσεύουν.. Ο chuk λέει ότι έγινε η εγκατάσταση των windows, οπότε είδε και τον δίσκο, γράφτηκαν και τα απαραίτητα αρχεία σε αυτόν και μετά έκανε επανεκκίνηση..

για το emulation ide που λες που εγώ το ξέρω "sata native support" το ενεργοποιείς όταν δεν βλέπει τον δίσκο και όταν με F6 που είναι να βάλεις τους drivers (sata,scsi κτλ) δεν τους έχεις.

Βέβαια να τονίσω πως αν μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης παει ο chuk αλλάζει απο bios το achi σε ide ή το ανάστροφο, τότε ναι θα κάνει συνέχεια restart.

Πάντα αυτό που λέω καταλήγει από τα δεδομένα του προβλήματος.

Δημοσ.

Κατ' αρχην παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις . Να σας πω οτι το κανω σε σταθερο και ναι εχει sata σκληρο και ναι βγαζω το ντισκακι μετα . Απ οτι εψαξα και εγω λιγο παραπανω πρεπει να παιζει προβλημα με τον sata και θα συμφωνησω με τον spirtouli πιο πολυ και διασταυρωνοντας αυτα που βρηκα .... Τωρα επειδη βρηκα και SP3 θα τα ξανακανω μ αυτα , βρηκα οτι πρεπει ν αλλαξω μια ρυθμιση σ αυτην την περιπτωση στο BIOS σ'αυτο που λεει ο spirtoulis σε native mode , για πειτε και εσεις τη γνωμη σας ρε παιδια...? Και ας ελπισουμε να μην εχει καει κανενας σκληρος γτ δεν ειναι και δικος μας...

Δημοσ.

βασικα δεν ξερω γιατι κολλησε το μυαλο μου πριν. δε πηρα χαμπαρι οτι το βγαζει μετα τη 1η επανεκκινηση ειχα την εντυπωση οτι βγαζει το disk error κατα την εγκατασταση.

νεα διαγνωση με τα νεα δεδομενα ειναι προβλημα master boot record.

δοκιμασε να βαλεις το cd των xp και πατα repair.

στη γραμμη εντολων δωσε τις εντολες.

/fixboot

/fixmbr

Κατ' αρχην παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις . Να σας πω οτι το κανω σε σταθερο και ναι εχει sata σκληρο και ναι βγαζω το ντισκακι μετα . Απ οτι εψαξα και εγω λιγο παραπανω πρεπει να παιζει προβλημα με τον sata και θα συμφωνησω με τον spirtouli πιο πολυ και διασταυρωνοντας αυτα που βρηκα .... Τωρα επειδη βρηκα και SP3 θα τα ξανακανω μ αυτα , βρηκα οτι πρεπει ν αλλαξω μια ρυθμιση σ αυτην την περιπτωση στο BIOS σ'αυτο που λεει ο spirtoulis σε native mode , για πειτε και εσεις τη γνωμη σας ρε παιδια...? Και ας ελπισουμε να μην εχει καει κανενας σκληρος γτ δεν ειναι και δικος μας...

μην αλλαξεις το mode σε native mode-native ide-emulation ide αν κανεις εγκατασταση με xp sp3. γιατι θα σου βλεπει το σκληρο σαν ide και θα χασεις καποιες δυνατοτητες

δοκιμασε πρωτα το fix στο master boot record που σου λεω πριν

Δημοσ.

"a disk load error κατι τετοιο..."

Τέλειο !!!

Θα κάνω και εγώ λοιπόν την techno-καφετζού και με βάση το "φλυτζάνι" που μας έδωσες θα απαντήσω ... ότι να'ναι :)

Εγώ λοιπόν θα έλεγχα τα εξής:

1) Άν έχω βάλει τον συγκεκριμμένο δίσκο στο boot sequence της μητρικής.

Π.χ. Αν έχω πεί στο BIOS ότι first boot device = CD/DVD και έχω όλα τα άλλα disabled, προφανώς δεν πρόκειται να κάνει ποτέ boot ο δίσκος.

2) Θα κοίταγα το manual της μητρικής μου και θα έλεγχα μήπως και έχω βάλει τον δίσκο σε κάποιο SATA port από το οποίο ΔΕΝ υποστηρίζεται το boot-άρισμα (εχμ, η ASUS motherboard που έχω έχει τέτοιες θύρες).

Καλή τύχη στις δοκιμές σου :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...