Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα μάγκες.

Σκέφτομαι εδώ και πολύ καιρό να αγοράσω PS3.Είμαι χρήστης pc, αλλά θέλω κάτι γρήγορο για games.

Έχω μερικές ερωτήσεις αν γίνεται να βοηθήσετε.

1. πρέπει να πάρω μια συγκεκριμένη έκδοση;

2. ξέρουμε πόσο θα αντέξει περίπου ακόμα το ps3 μέχρι να βγει καινούριο;

3. τι ακριβώς προσφέρει το ps3; δηλαδή οι ακριβείς δυνατοτητές του ποιες είναι, γιατί έχω μπερδευτεί.

4. Έχω μια sharp 42".Νομίζω η μέγιστη ανάλυση της είναι 1360x1024.Λέω νομίζω, γιατί όταν συνδέω pc στο desktop δε με αφήνει να βάλω παραπάνω ανάλυση.Μου λέει εκτός ορίων.Θα έχω πρόβλημα;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1.Για εκδοσεις δεν το ψαξει αλλα νομιζω πως αυτο παιζει ρολο αν θες να παιζεις ''αντιγραφα ασφαλειας''.

2.Mια 2ετια σιγουρα θα κρατησει το 3, μπορει και παραπανω.

3.Το PS3 περαν του οτι ειναι παιχνιδομηχανη εχει BL Player, σκληρο δισκο για να αποθηκευεις ταινιες,τραγουδια κλπ, εχει wifi για να συνδεεται ασυρματα στο internet και φυσικα browser αν και δεν συγκρινεται με αυρον του pc.

4.Προβλημα δε θα χεις, θα προσαρμοσει την αναλυση, το χω δουλεψει και σε 26'' CRT οποτε δεν τιθεται θεμα.Τσεκαρε ομως αν μπορει να παιξει σε αναλυσεις 720p και 1080p γιατι αλλιως δε λεει.

Δημοσ.

Να'σαι καλά Πάνο.

1.Δηλαδή ποιες εκδόσεις υπάρχουν; είναι πολλές;

2.Αν κρατήσει άλλα 2 χρόνια μια χαρά.

3.Όταν λες browser, δηλαδή σερφάρουμε κανονικά στο ίντερνετ;Στον σκληρό δίσκο, μπορούμε να κατεβάσουμε demos κτλ; δέχεται και στικάκι;

4.Βασικά η tv δέχεται και καλώδιο απ'ότι είδα hdmi.Δεν ξέρω κατά πόσο έχει να κάνει με 720p και 1080p.

Δημοσ.

1. Υπαρχουν δυο εκδοσεις η μια ειναι η λεπτη (slim) και η αλλη ειναι η χοντρη (fat)

2. Ειχα δει μια φημη οτι θα βγει PlayStation 4 το 2012 αλλα αλλοι λενε πως θα βγει το 2013...Επισης ειχα διαβασει καπου οτι το PlayStation 3 θα υποστηριζεται μεχρι το 2016 (αν δεν κανω λαθος) αλλα προσεξε με το υποστηριζεται εννοω οτι μεχρι τοτε θα βγαινουν παιχνιδια για την κονσολα...

3. Το PlayStation εχει αυτα που σου ανεφερε ο συμφορουμιτης panos2171,επισης μπορεις να παιζεις online τα παιχνιδια ΔΩΡΕΑΝ (δεν ειναι ολα τα παιχνιδια online, αν τα παιχνιδια ειναι online το βλεπεις απο το PlayStation Network το οποιο αναγραφεται διπλα απο το λογοτυπο PS3 στο κουτι του παιχνιδιου).Το PlayStation εχει το PlayStion Move (http://www.skroutz.gr/s/283295/PlayStation-Move-Starter-Pack.html) το οποιο κανει το PlayStation 3 σαν το Nintendo Wii.

4. Εγω εχω μια LG 37 ή 42 ιντσες HD Ready και δεν αντιμετοπιζω κανενα προβλημα, επισης τα παιχνιδια που υποστηριζουν Full HD αναλυση ειναι πολυ λιγα και να εχεις καποιο παιχνιδι που υποστηριζει Full HD αναλυση θα παιζει στην τηλεοραση απλως με κατωτερα γραφικα απο αυτα που μπορει να προσφερει.

EDIT: Η τηλεοραση σου αν δεν κανω λαθος ειναι Full HD οποτε δεν θα εχεις κανενα προβλημα.

Δημοσ.

Και εγώ έτσι την διαβάζω Full-HD.Απλά παρατηρώ κάποια πράγματα που ίσως δεν ξέρω.Επειδή σύνδεσα με DVI το pc με την 42" tv δε με αφήνει για παραπάνω από 1360 ανάλυση.Η tv όμως λέει είναι 1920.Αυτά δεν καταλαβαίνω.

Λογικά όταν κουμπώσω το PS3 με hdmi θα τα αναγνωρίσει όλα σωστά; εννοώ δε θα χρειαστεί να ειράξω κάτι.

Άσχετο.Ο browser του PS3 τι λέει; τσουλάει;

Δημοσ.

Βασικά αυτή τη στιγμή η μόνη έκδοση που κυκλοφορεί στο εμπόριο είναι η slim με σκληρό δίσκο 160 ή 320 GB. Διάλεξε ότι σου ταιριάζει καλύτερα και ότι σε συμφέρει με βάση τα χρήματα που διαθέτεις και τα πακέτα που βρίσκεις (πχ παιχνίδια δώρο κλπ).

Οι παλιότερες εκδόσεις (πχ fat) δεν υπάρχουν πια και μάλλον καλύτερα να μη ασχοληθείς ούτε με μεταχειρισμένα γιατί κάποια από αυτά έβγαλαν προβλήματα (YLOD) ενώ τα καινούργια είναι όλα πια GG.

Για τις χρήσεις καλά στα λέει ο Panos, στη πράξη όμως, το PS3 χρησιμοποιείται κυρίως για games (προφανώς) και για media/blu ray player. Ο browser είναι άβολος. Μπορείς όμως άνετα να χρησιμοποιείς το Internet για on line games, κατέβασμα demos και αγορές παιχνιδιών / dlc κλπ κλπ. Επίσης μπορείς να ανταλλάξεις δεδομένα (πχ ταινίες, εικόνες, μουσική) τόσο με στικάκι που ρωτάς όσο και με άλλους τρόπους (πχ μέσω δικτύου).

Η τηλεόραση σου, δε φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα, λογικά με hdmi θα "κλειδώσει" στα 1080p με το PS3.

Τέλος σχετικά με το χρόνο ζωής, κανείς δεν είναι σίγουρος για τίποτα. Η Sony δείχνει να τρενάρει τη γενιά αυτή και λογικά δε πρόκειται να βγάλει PS4 πριν το 2013. Το σίγουρο είναι, πως ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα και ούτε έχουν υπάρξει σοβαρές φήμες για το PS4, οπότε τα δύο χρόνια που είπε κάποιο άλλο παλικάρι παραπάνω μοιάζει ρεαλιστικός στόχος. Πιστεύω θα το ευχαριστηθείς γιατί η υποστήριξη που έχει αυτή τη στιγμή είναι τεράστια και ταυτόχρονα έχει ήδη μεγάλη προίκα από τα χρόνια που προηγήθηκαν οπότε θα βρίσκεις για καιρό πράγματα που θα αξίζει να παίξεις.

Δημοσ.

Ωραία.Μου λύθηκαν πολλές απορίες πριν την αγορά και σας ευχαριστώ.Δεν έχω ιδέα από κονσόλες, γι'αυτό και δεν ήξερα τι παίζει.

Ρώτησα και για browser κτλ, γιατί θα βόλευε πολύ στο σαλονάκι αν μπορούσες να ψιλοσερφάρεις κι όλας.Καλά ρε γαμώτο, ολόκληρη στρατιά έχει η Sony από πίσω σε κόσμο και δεν σκέφτηκε να βάλει ένα σωστό browser, ένα skype, ένα facebook ξερω γω;

Πάντως από παιχνίδια, όντως έχει πολύ πράμα.Αυτή την στιγμή έχω το pc στο σαλόνι στην 42" και ήθελα κάτι πιο εύχρηστο, γι'αυτο και πήγα σε PS3, χώρια αναβαθμίσεις κτλ.

Με xbox360 δεν ασχολήθηκα καθόλου.Μπορούμε να κάνουμε ένα "vs" αρνητικών και θετικών των 2 κονσολών;Τι προσφέρει ας πούμε παραπάνω το xbox που δεν το προσφέρει το ps3;

Thanks και πάλι παίδες.

Δημοσ.

Εαν και εφοσον το αγορασεις να σκεφτεις την προοπτικη να του βαλεις custom firmware (CFW3.55) για να παιζεις αντιγραφα ασφαλειας.

Στην ελλαδα απ οσο γνωριζω δεν πωλειται ακομη PS3 με official firmware>3.55 οποτε μην το αναβαθμισεις online εαν θες να βαλεις CFW 3.55

Βεβαια χανεις τη δυνατοτητα να παιξεις online εαν βαλεις CFW. Ζυγιζεις τα + και τα - και πραττεις αναλογα.

Μιας και εισαι νεος χρηστης πιστεψε με θα εχεις μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΚΑΜΑ τιτλων να ασχοληθεις για περισσοτερο απο ενα χρονο OFFLINE. Επισης εαν το προοριζεις για CFW θα ελεγα οτι μονοδρομος ειναι η επιλογη με τον σκληρο των 320GB (ελαχιστη η διαφορα στην τιμη τους)

Απ τη στιγμη που εχεις HDMI εισοδο στην TV θα κλειδωσει σιγουρα σε High Definition και δεν θα εχεις προβλημα

Σαν γενικοτερη αγορα περαν του bluray εαν εχεις CFW μπορεις να βαλεις και τον showtime player οποτε λειτουργει ανετα και ως media player για ταινιες

Θα σε συμβουλευα να περιμενεις μιας και ερχονται γιορτες γιατι σιγουρα θα βγει κατι σε προσφορα. περυσι τα χριστουγενα ειχα παρει το δικο μου PS3 320GB + Move pack στα 279E

Τωρα σε τι ειναι καλυτερο η χειροτερο σε σχεση με το XBX 360 θα σε γελασω. Απ οτι εχω δει παντως μερικα παιχνιδια ειναι καλυτερα στο XBOX και αλλα στο PS3. Δεν υπαρχει καποιο σταθερο μετρο αναφορας. Μιλαμε ομως για θεματα που με το απλο ματι δεν τα παρατηρεις ειδικα την ωρα του gameplay. Απο κει και περα πολλοι θεωρουν βασικο οτι το PS3 εχει BR drive ενω το XBOX απλο DVD. Εγω παντως το PS3 αυτη τη στιγμη δεν θα το αλλαζα καθοτι θεωρω πως ειναι ολοκληρωμενη λυση μιας και εχω παιχνιδομηχανη και media player στο σαλονι μου.

Αυτο που ξερω ειναι οτι υπαρχουν τιτλοι στο PS3 που δεν υπαρχουν αλλου και κρατουν αμειωτο το ενδιαφερον για παρα μα παρα πολυ καιρο. Χρονο να εχεις να λιωνεις

God of War 3, Uncharted 1,2,3, Red Dead Redemption series, GT5, δεν παιζονται πουθενα. Ειδικα τα γραφικα του GOW3 προσωπικα δεν τα εχω δει πουθενα αλλου. ειναι να παθεις πλακα ειδικα σε 42 ιντσες.

Δημοσ.

Ξέρω ότι υπάρχει πολύ παιχνίδι.Όντως.Και αυτός είναι ένας λόγος που και με παλιότερους τίτλους να ξεκινήσω δεν έχω τελειωμό.

Επίσης άκουσα ότι υπάρχουν πολλά online games που έχω δωρεάν πρόσβαση με την αγορά του παιχνιδιού.

Για να σπάσω την κονσόλα δε νομίζω.Θα πάω κυριλέ με τις αναβαθμίσεις online και επίσημα.Δεν είμαι για τέτοια.Απλά ελπίζω σε μελλοντική αναβάθμιση να προσθέσουν κανά καλούδι.

Δημοσ.

Ξέρω ότι υπάρχει πολύ παιχνίδι.Όντως.Και αυτός είναι ένας λόγος που και με παλιότερους τίτλους να ξεκινήσω δεν έχω τελειωμό.

Επίσης άκουσα ότι υπάρχουν πολλά online games που έχω δωρεάν πρόσβαση με την αγορά του παιχνιδιού.

Για να σπάσω την κονσόλα δε νομίζω.Θα πάω κυριλέ με τις αναβαθμίσεις online και επίσημα.Δεν είμαι για τέτοια.Απλά ελπίζω σε μελλοντική αναβάθμιση να προσθέσουν κανά καλούδι.

Θα σε συμβούλευα και εγώ να μη το σπάσεις. Αυτό τουλάχιστον έκανα εγώ και δε το έχω μετανιώσει καθόλου μέχρι τώρα. Δεν είναι μόνο ότι χάνεις το PSN (δηλαδή τις on line λειτουργίες). Είναι πως μπαίνεις σε ένα λούκι σκαλίσματος το οποίο στη πράξη λίγο διαφέρει από το PC (μη σου πω, πως είναι και χειρότερο). Κατέβασμα παιχνιδιού, ftp, πέρασμα στο δίσκο του ps3, ενημέρωση προγραμμάτων ώστε να ξεπερνάς προβλήματα και διάφορα άλλα τέτοια. Ξέχωρα που από όσο γνωρίζω πολλά από τα καινούργια παιχνίδια δε παίζουν πια (αυτό ίσως να αλλάξει βέβαια).

Τα παιχνίδια μπορείς να τα βρεις σε πραγματικά φθηνές τιμές και αν είσαι διατεθειμένος να δίνεις κάποια λίγα χρήματα για αυτά θα γουστάρεις που θα τα έχεις κυριλέ με τα κουτάκια τους. Προσωπικά ψωνίζω από τα μεταχειρισμένα του public και από μεγάλα on line του εξωτερικού και για ΑΑΑ τίτλους σχεδόν ποτέ δε χρειάζεται να δώσεις πάνω από 10-15€.

Σχετικά με τα on line games δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς. Πολλά παιχνίδια (σχεδόν όλα πια) έχουν on line λειτουργίες και modes, όπου όταν βαρεθείς το single player, μπορείς να συνδεθείς και να παίξεις με άλλους on line συμπαίκτες ή αντιπάλους. Δωρεάν όλα αυτά (σε αντίθεση με το Χ360). Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι να έχεις πρόσβαση στο PSN, να μην έχεις σπάσει δηλαδή το PS3 σου. Επίσης να έχεις το μυαλό σου γιατί κάποιοι καινούργιοι τίτλοι αν τους αγοράσεις από δεύτερο χέρι δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το on line κομμάτι τους χωρίς να πληρώσεις επιπλέον ένα ποσό.

Σχετικά με το browser αν δεν έχεις τρελές απαιτήσεις δοκίμασε τον γιατί μπορεί και να σε καλύψει. Αρκεί να έχεις στο μυαλό σου πως είναι χειρότερος από PC αλλά αυτό μετά από όσα σου είπαμε μάλλον το έχεις καταλάβει :). Σε περίπτωση που το κάνεις αυτό, ρίξε ένα usb mouse/kyeboard επάνω γιατί χωρίς αυτά μάλλον δε παλεύεται...

Τέλος σχετικά με τα πλεονεκτήματα των PS3/X360 και χωρίς να μπλέξουμε με fanboy-ιστικες διαμάχες τα κυριότερα πλεονεκτήματα του καθενός είναι:

Χ360

Καλύτερη και πιο πλήρης on line υπηρεσία αλλά με πληρωμή.

Συνήθως οι multiplatform τίτλοι είναι ελάχιστα καλύτεροι σε γραφικά.

Το Kinect

Οι αποκλειστικότητες του (Forza, Halo, Alan Wake, Gears of War, Fable)

PS3

Δωρεάν on line υπηρεσία που παρέχει τα περισσότερα χρειαζούμενα.

Καλύτερο media player που παίζει και Blu Ray (μοναδικό μειονέκτημα πως δε παίζει .mkv αρχεία)

Το Move

Οι αποκλειστικότητες του (GT5, Uncharted, God of War, Heavy Rain, MGS, Ratchet and Clark, Killzone, Little Big Planet)

Δημοσ.

Θα σε συμβούλευα και εγώ να μη το σπάσεις. Αυτό τουλάχιστον έκανα εγώ και δε το έχω μετανιώσει καθόλου μέχρι τώρα. Δεν είναι μόνο ότι χάνεις το PSN (δηλαδή τις on line λειτουργίες). Είναι πως μπαίνεις σε ένα λούκι σκαλίσματος το οποίο στη πράξη λίγο διαφέρει από το PC (μη σου πω, πως είναι και χειρότερο). Κατέβασμα παιχνιδιού, ftp, πέρασμα στο δίσκο του ps3, ενημέρωση προγραμμάτων ώστε να ξεπερνάς προβλήματα και διάφορα άλλα τέτοια. Ξέχωρα που από όσο γνωρίζω πολλά από τα καινούργια παιχνίδια δε παίζουν πια (αυτό ίσως να αλλάξει βέβαια).

Τα παιχνίδια μπορείς να τα βρεις σε πραγματικά φθηνές τιμές και αν είσαι διατεθειμένος να δίνεις κάποια λίγα χρήματα για αυτά θα γουστάρεις που θα τα έχεις κυριλέ με τα κουτάκια τους. Προσωπικά ψωνίζω από τα μεταχειρισμένα του public και από μεγάλα on line του εξωτερικού και για ΑΑΑ τίτλους σχεδόν ποτέ δε χρειάζεται να δώσεις πάνω από 10-15€.

Σχετικά με τα on line games δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς. Πολλά παιχνίδια (σχεδόν όλα πια) έχουν on line λειτουργίες και modes, όπου όταν βαρεθείς το single player, μπορείς να συνδεθείς και να παίξεις με άλλους on line συμπαίκτες ή αντιπάλους. Δωρεάν όλα αυτά (σε αντίθεση με το Χ360). Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι να έχεις πρόσβαση στο PSN, να μην έχεις σπάσει δηλαδή το PS3 σου. Επίσης να έχεις το μυαλό σου γιατί κάποιοι καινούργιοι τίτλοι αν τους αγοράσεις από δεύτερο χέρι δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το on line κομμάτι τους χωρίς να πληρώσεις επιπλέον ένα ποσό.

Σχετικά με το browser αν δεν έχεις τρελές απαιτήσεις δοκίμασε τον γιατί μπορεί και να σε καλύψει. Αρκεί να έχεις στο μυαλό σου πως είναι χειρότερος από PC αλλά αυτό μετά από όσα σου είπαμε μάλλον το έχεις καταλάβει :). Σε περίπτωση που το κάνεις αυτό, ρίξε ένα usb mouse/kyeboard επάνω γιατί χωρίς αυτά μάλλον δε παλεύεται...

Τέλος σχετικά με τα πλεονεκτήματα των PS3/X360 και χωρίς να μπλέξουμε με fanboy-ιστικες διαμάχες τα κυριότερα πλεονεκτήματα του καθενός είναι:

Χ360

Καλύτερη και πιο πλήρης on line υπηρεσία αλλά με πληρωμή.

Συνήθως οι multiplatform τίτλοι είναι ελάχιστα καλύτεροι σε γραφικά.

Το Kinect

Οι αποκλειστικότητες του (Forza, Halo, Alan Wake, Gears of War, Fable)

PS3

Δωρεάν on line υπηρεσία που παρέχει τα περισσότερα χρειαζούμενα.

Καλύτερο media player που παίζει και Blu Ray (μοναδικό μειονέκτημα πως δε παίζει .mkv αρχεία)

Το Move

Οι αποκλειστικότητες του (GT5, Uncharted, God of War, Heavy Rain, MGS, Ratchet and Clark, Killzone, Little Big Planet)

Για τον browser μην έχεις και τρελές απαιτήσεις. Σκέψου πως το λειτουργείς με χειριστήριο και δεν έχεις καν keyboard για να πληκτρολογείς γρήγορα εκτός αν αγοράσεις εσύ ένα μετά.

Flash δεν υποστηρίζει έτσι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...