corollag5 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Παιδες καλημερα και συγχαρητηρια σε ολα τα παιδια για τις παντα χρησιμες συμβουλες τους στο Forum... απο την πλευρα μου θα ηθελα και εγω την συμβουλη σας για επιλογη μητρικης καθως το σκ που μας περασε αγοραστηκε CPU Phenom ii 960T η οποια εκατσε σε Mobo της MSI 770 G45. Δεν λεω μεχρι και πυρηνες ξεκλειδωσε ωστοσο παρατηρω ακομα και οταν δουλευει x4 αρκετες ασταθειες και παγωματα. Ενδεχωμενος το προβλημα να μην εντοπιζεται μονο στην μητρικη αλλα και στο τροφοδοτικο... σε πρωτη ομως φαση θα ηθελα να προβω στην αλλαγη, της M/B γι'αυτο ζητω την αποψη σας επι του θεματος μιας και το διλλημα εντοπιζεται μεταξυ των MSI 990FXA-GD65 και Asrock Socket 990FX Extreme3 με δυο απο τα βασικα κριτηρια επιλογης, δυνατοτητα ξεκλειδωματος πυρηνων αλλα και υπερχρονισμου. (Επομενο βημα θα ειναι η αγορα PSU!) Ευχαριστω. Το συστημα αυτη την στιγμη ειναι με: PSU Chieftec 500W M/B MSI 770 G45 Ram Corsair XM3 1333 2x2GB GPU Sapphire 5770 Vapor X CPU 960T + Cooler Zalman (9600 αν θυμαμαι καλα) H/D Sata RAID 2+0 WD 250 με SG 320 και αλλος ενας Sata WD 640
terry308 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Asrock από εμένα μήπως φταίνε οι μνήμες ? δοκίμασες (σε) άλλη μητρική ?
Thanos1972 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Δωσε στην μητρικη manual το ρευμα στο 1.40 και το cpu_nb manual το ρευμα λιγο στο 1.30.
corollag5 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Asrock από εμένα μήπως φταίνε οι μνήμες ? δοκίμασες (σε) άλλη μητρική ? Οι μνημες δεν εχουν δοκιμαστει σε αλλη M/B... εχω μια υπονοια και γι'αυτες, κυριως στο θεμα υπερχρονισμου, εχω παρατηρησει πως μονο οταν τις ''κατεβαζω'' καπως γινονται πιο σταθερα τα πραγματα Δωσε στην μητρικη manual το ρευμα στο 1.40 και το cpu_nb manual το ρευμα λιγο στο 1.30. Να το δοκιμασω κι'αυτο αν ειχα την εντυπωση πως θα ηταν καλυτερα στο Auto μιας και το APS της μητρικης εδινε αυτοματα κατι ρευματα στο CPU-Z που παρατηρουσα ακομη και στο 1.48-1.49 και θεωρουσα πως απο ρευματα ειναι οκ.
palawiaris Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Την msi την έχω.Πολύ καλή αλλά τρομερά αργό το uefi bios της.Θέλει μια ώρα να ανοίξει ή για να μπεις μέσα.Χάλια η αναβαθμίσεις bios.Στην τελευταία έκδοση μου κολλάει το ποντίκι παρόλο που λέει ότι υποστηρίζει ποντίκια για παιχνίδια. Κατά τα άλλα πολύ καλή.Πολύ καλό σχεδιασμό για μένα. Στα υπόψιν:Πάνω από το pci-e x1 έχει ένα 6πινο βύσμα όπως τις κάρτες γραφικών..Εκεί βάζεις έξτρα καλώδιο από το τροφοδοτικό.Στο βιβλίο λέει ότι πρέπει να το βάλεις.Δεν διευκρινίζει γιατί και πως και για ποιο λόγο.Οπότε θες 2 X 6 Pin PCI-e από το τροφοδοτικό σου. Για τις asrock εξίσου καλά λόγια αλλά εμένα προσωπικά δεν μου κάνουν λόγω σχεδιασμού τους. Έχω σε pci-e x1 κάρτα ήχου, δικτύου και με την κάρτα γραφικών δεν χωράνε μέσα. Είχα παλιότερα την 890fx deluxe 4 και αν τα έβαζα στο pci-e 16 είχα μπλε οθόνες. Δεν χωρούσαν άλλες ψύκτρες επεξεργαστή.Μόνο κάτι λίγες μικρές που δεν άξιζαν ή η μανίσια.Δεν ξέρω όμως με αυτή τι γίνεται.Μήπως το ίδιο;Ψάξτο λίγο. Αν αυτά σε ενδιαφέρουν λάβε τα υπόψιν.
Thanos1972 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Οι μνημες δεν εχουν δοκιμαστει σε αλλη M/B... εχω μια υπονοια και γι'αυτες, κυριως στο θεμα υπερχρονισμου, εχω παρατηρησει πως μονο οταν τις ''κατεβαζω'' καπως γινονται πιο σταθερα τα πραγματα Οταν λες οτι τις ανεβαζεις,δηλαδη ποσο τις φτανεις?
corollag5 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Οταν λες οτι τις ανεβαζεις,δηλαδη ποσο τις φτανεις? Ετσι και κανουν πως πανε κοντα στα 1350 με 1400 παπαλα ακομη και με τσιμπημενα ρευματα... (σε ολα τα overclocking setups αναγκαζομουν να τις κατεβαζω, μιλω και για την παλια Cpu πριν παω στον 960Τ) το σιγουρο ειναι πως θα εχω πληρη εικονα γι'αυτες μονο αν μπουν και σε δευτερη μητρικη οποτε σε πρωτη φαση προσανατολιζομαι για Mobo. Αληθεια να ρωτησω και γνωμες για Gigabyte οπως κατι τετοιο; http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-MB-990FXA-UD3-sAM3-DDR3-990-FX-990-FXA-UD3.htm (Αν και για να ειμαι ειλικρινης αυτη η Asrock μου εχει καρφωφει... τι να το κανεις ομως που ειναι διαθεσιμη σε ενα μονο καταστημα)
cabdik Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 1 αλλαξες τπτ αλλο εκτος του επεξεργαστη? 2 εκανες BIOS update? 3 το τροφοδοτικο δεν σου προκαλει προβλημα. ειχα το ιδιο στο δικο μου MAIN PC (βλ. υπογραφη) και δεν ειχα προβλημα!! 4 σε ενδιαφερει το Crossfire? γιατι υπαρχει και η 990ΧΑ-UD3 που ειναι πολυ καλη επιλογη!! και γρηγορο BIOS! ειχα asrock 790GX πριν, και βλεπω τη διαφορα!! palawiaris, που ακριβως ειναι το βυσμα που λες?
corollag5 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 1 αλλαξες τπτ αλλο εκτος του επεξεργαστη? 2 εκανες BIOS update? 3 το τροφοδοτικο δεν σου προκαλει προβλημα. ειχα το ιδιο στο δικο μου MAIN PC (βλ. υπογραφη) και δεν ειχα προβλημα!! 4 σε ενδιαφερει το Crossfire? γιατι υπαρχει και η 990ΧΑ-UD3 που ειναι πολυ καλη επιλογη!! και γρηγορο BIOS! ειχα asrock 790GX πριν, και βλεπω τη διαφορα!! palawiaris, που ακριβως ειναι το βυσμα που λες? Μονο CPU(πριν επαιζα με Sempron 140 unlocked x2 @ ως και 3.5 stable) ειμαι με τελευταιο Bios... λες για Gigabyte;
palawiaris Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 @cabdik Λέω για την MSI 990FXA-GD65 που θέλει να πάρει.
corollag5 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Παιδες μετα απο αρκετο ψαξιμο λεω να κινηθω για την αγορα της http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3894#ov το μονο να ρωτησω αν ξερει καποιος... εχει επιλογες ξεκλειδωματος πυρηνα; Γιατι τοσο καιρο δουλευω MSI.Ευχαριστω.
corollag5 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 βεβαιως και εχει!! αλλοιμονο!!! Ευχαριστώ φίλε!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα