ninos30 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Έχεις δίκιο. Δεν ήθελα να το πολυ-αναλύσω. Παρ' όλα αυτά σου δίνει μια καλή αίσθηση στο που περίπου είναι οι πραγματικοί πυρήνες. Φυσικά γίνεται και αλλιώς. Κλείνεις τους extra πυρήνες, υπερχρονίζεις και βλέπεις θερμοκρασίες. Και μετά ξανανοίγεις. Άντε να πάρουν 1-2 βαθμούς πάνω
Thanos1972 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Μονο 1-2 βαθμους επανω με 2 παραπανους πυρηνες ρε συ?εαν ειναι ετσι να τον παω στα 4.5 γιατι σαν διπυρηνος στα 4.0 μαχ occt 2ωρο linpack ειμαι cores 41 βαθμους και το ιδιο cpu.σαν τετραπυρηνος η cpu βαραει 49-50. Νομιζω οτι ειναι πολυ παραπανω,πανω απο 10 βαθμους.αυτο βεβαια μπορει να πας το απαντησει μονο καποιος που εχει 955 και τρεξει τεστ σαν διπυρηνο και σαν τετραπυρηνο μετα και δει διαφορα στα cores.
ninos30 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Έχεις δίκιο για Load καταστάσεις. Εγώ αναφερόμουν σε idle αλλά το σωστό είναι να βλέπουμε τις πρώτες. Λογικά θα παίρνει πάνω 8-10 βαθμούς.
cabdik Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 μια και μιλαμε για τις συγκεκριμενες gigabyte, να αναφερω κατι για την 990XA-UD3 που εχω. εδω και κανα διμηνο που την εχω, κατα καιρους, οχι τακτικα, εβλεπα κολληματα που δεν μου αρεσαν! και οταν λεω κολληματα εννοω freeze εντελως!! μονο με reset επανερχοταν! αλλα δεν ηταν συνηθισμενο! προχτες το μεσημερι, που ειχα λιγο χρονο ασχοληθηκα λιγο, να το ψαξω. να σημειωσω 2 πραγματα. 1 ο επεξεργαστης ειναι ξεκλειδωμενος και 2 και με την προηγουμενη μητρικη (ASRock AOD790GX/128M) ηταν επισης ξεκλειδωτος! επειδη λοιπον συνεβαιναν διαφορα τετοια κολληματα, που βασει του παραπανω (2) δεν τα θεωρουσα λογικα, και αφου ειχα δοκιμασει διαφορα που μου πηγαινε το μυαλο, αλλες μνημες, διαφορετικους drivers σε VGA, μεχρι και φορματ εκανα πριν 10 μερες...., λεω δεν ξανακλειδωνω τον CPU στα default να δω...? και ω του θαυματος, εδω και 2 μερες δεν εχει ξανακολλησει κι ας μενει 15ωρα ανοικτος!! κι ας παιζω 2-3ωρα BF3 (που κι εκει πριν κολλαγε!!)........ αρα, βγαζω το συμπερασμα, οτι η gigabyte κανει κολπα με ξεκλειδωμενο τον επεξεργαστη, ενω με την προηγουμενη, 2 χρονια που την ειχα, δεν ειχα ΠΟΤΕ προβληματα!!! τωρα τον εχω ανεβασει και στα 3,4ghz και παει αερας!! και τελικα, μαλλον, παιζει ρολο ΚΑΙ η μητρικη κατα ποσο ειναι σταθερο ενα ξεκλειδωμα..!!!
ninos30 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Ισχύει αυτό που λες Cabdik, αλλά δεν έχει να κάνει με την μητρική (μάρκα) παρά με το chipset. Το 990FX/Χ είναι BD optimized και αποδίδει καλύτερα εκεί με αποτέλεσμα να έχει αρκετά θεματάκια με το ξεκλείδωμα των επεξεργαστών προηγούμενης γενιάς. Ειδικά με τα πρώτα BIOS της GA, ήταν για κλάματα η υπόθεση. Για την 990FXA-UD3 που έχω εγώ, με τα F1-F2 όλοι έκαναν αναφορές ότι δεν μπορούσαν να ξεκλειδώσουν επεξεργαστές, που με παλιότερες MB το έκαναν. Αλλά και πάλι, οι περισσότεροι λένε πως με το F5 (latest BIOS) έχουν μη σταθερά συστήματα (σαν και σένα) και ότι είναι BD oriented. Αντιθέτως με το F4 τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και πολλοί έχουν γυρίσει εκεί. Προσωπικά είμαι με F5 και έχω κάνει unlock τον 960Τ σε 6-core με OC στα 4.2 stable. Έχεις δοκιμάσει κι εσύ να πας στο προηγούμενο?
cabdik Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 η 990ΧΑ-UD3 εχει φτασει στο F9 bios, κι εγω εχω το F8! δεν δοκιμασα αλλο BIOS, ουτε προκειται, γιατι εχω βαρεθει τις δοκιμες και τα ψαξιματα!! αφου βρηκα τη λυση θα μεινει ως εχει μεχρι τους BD v2!!
corollag5 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Παίδες ήθελα να ρωτήσω για να μην ανοίξω νέο θέμα, να μου πείτε τι θερμοκρασίες παίζεται σε idle καταστάσεις διότι παρατηρώ απόκλιση συν 10κελσίου με την καινούργια 990fxa-ud3 δηλαδή στους 32 με 35 από 22 με 25 στην 770-g45 που είχα. Μιλώ φυσικά με την ίδια cpu 960T αλλά και ψυκτρα.Ευχαριστώ.
ninos30 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Δεν θα βγάλεις έτσι εύκολα άκρη. Εξαρτάται την ψύκτρα. Αν ρωτάς με stock ψύκτρα, sorry δεν μπορώ να σε βοηθήσω μιας και δεν την έβαλα ποτέ. Me Antec Kohler 620 αλλά με 2 ανεμιστήρες στο ψυγείο, έχω max 29 σε stress με τετραπύρνηνο και OCed στα 3.8. Στα 4.2 μέτρησα μόνο με ανοικτούς τους πυρήνες (6-core) και socket temp τους 59 (να υποθέσω κοντά στα 50 οι cores). Stock και idle είναι κοντά στα 22 (στην ουσία θερμοκρασία δωματίου). Μήπως δεν έκατσε σωστά η ψύκτρα? Έβαλες F4/5 bios? Εμένα η δικιά μου μαμά ήταν με το F2 Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2011 από ninos30
corollag5 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Από ψυκτρα παίζω με μια zalman 9600 nvidia edition την οποία επανατοποθέτησά περνώντας πάστα Arctic Silver 5 από bios είχε f4 και πέρασα f5! Φυσικά δεν λέω, ίσως ότι στην προηγούμενη μητρική έδειχνε χαμηλότερες προφανώς να μην σημαίνει ότι ήταν και οι σωστές...
megane_rs Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Ρε παιδιά, να ρωτήσω κάτι off-topic μιας και είναι μαζεμένοι εδώ πολλοί ιδιοκτήτες της 990xa/fxa. Έχει ο συγκάτοικος, ένα συστηματάκι με 990xa/960t unlocked, αλλά ασχολούμαι εγώ μιας και είναι φρέσκος στο "σπορ". Στο amd overdrive, οταν κοιτάω τα voltages, μου δείχνει οτι το vca25 (αν θυμάμαι καλά, γιατί δεν το έχω μπροστά μου το pc), ενώ θα πρέπει να είναι +2,5, είναι -5,18. Eάν το ανεβάσω χειροκίνητα έστω ελάχιστα, επανέρχεται απο -5,18 στα +2,5. Τροφοδοτικό δεν είναι γιατί έχω βάλει κι΄άλλο με τα ίδια αποτελέσματα. Ο ξεκλείδωτος επεξεργαστής δεν είναι γιατί και stock κάνει τα ίδια. Bios δοκίμασα όλα (f2-f9) και πάλι τα ίδια. 2 format και πάλι τα ίδια. Προχτές δοκίμασα να βάλω μια x-fi titanium (όχι την fatality της υπογραφής μου, μια retail) και είχα προβλήματα με την αναπαραγωγή, σε όποια pcix και να την έβαζα. Tην κάρτα όμως την δοκίμασα σε μένα και δουλεύει άψογα. Γενικά η μητρική είναι σταθερή και σε bench μου βγάζει τα scores σωστά, σε σχέση με παρόμοια scores που κυκλοφορούν στο net. Λέτε να την γυρίσει πίσω just in case, με την εγγύηση ή θα του πουν ότι δεν έχει τίποτα και τζάμπα θα μείνει χωρις pc?
cabdik Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 1 το AMD Overdrive για μενα ειναι, αν οχι αχρηστο, τουλαχιστον μη ωφελιμο! αν θελεις να δουλεψεις πανω σε unlock-overclock χρησιμοποιησε το BIOS ή το touch BIOS της gigabyte, με το οποιο δουλευεις το BIOS μεσα απο τα WIN! 2 τι WIN εχει? να υποθεσω 7 64βιτ? 3 Creative drivers + win 7 = sucksss!!!!!
megane_rs Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Τι να πω ρε φιλαράκι? Δεν ξέρω! Και εγώ στο intel της υπογραφής μου, w7 x64 έχω και η κάρτα λειτούργούσε άψογα. Τώρα είμαι στο πατρικό μου και σε ένα παλιο pc (athlon 3500+, gigabyte με chipset nforce 430, w7 64) η κάρτα πάλι λειτουργεί άψογα. Για το overdrive, κρατάω μια επιφύλαξη επειδή είναι σχετικά φρέσκια η πλατφόρμα 990, οπότε μπορεί να είναι κάποιο bug που θα διορθωθεί σε κάποιο μελλοντικό update. Το touch bios δεν το έχω χρισιμοποιήσει αλλά σε ένα βιντεάκι που είδα τώρα, φαίνεται πολύ ενδιαφέρον!! Ευχαριστώ για την πληροφορία
johni41 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 καλησπερα παιδια!επιτελους το εστησα τον υπολογιστη χθες μιας και μου ηρθαν ολα τα κομματια που ειχα παραγγειλει.κοιταξα απο το cd της μητρικης που εκανα install κατι drivers οτι το version του bios της μητρικης μου (990fxa-ud3) ειναι : GA-990fxa-ud3 F4.να υποθεσω οτι το f4 δειχνει την version.διαβασα πιο πανω οτι αυτη ειναι σταθερη και πιο καινουρια ειναι μονο η f5.να παραμεινω στο f4 μιας και σε λιγο καιρο σκοπευω να δοκημασω την τυχη μου με το ξεκλειδωμα των πυρηνων?
corollag5 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Παιδες καλησπερα, επανερχομαι και παλι στο θεμα για τον λογο οτι... προσανατολιζομαι σε μια Xigmatek Aegir πανω στη 990FXA-UD3, περαν λοιπον του κουτιου, γνωριζει καποιος αν υπαρχει θεμα σχετικα με το πατημα της και ''βρισκει'' στην μητρικη; Ευχαριστω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα