Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα!θελω να παρω τον 960t

και δεν εχω αποφασισει πια μητρικη να παρω.εχω δει αυτες τις δυο, Gigabyte GA-990XA-UD3 (που μου εχει προτεινει ενα παιδι απο εδω) και την Gigabyte Socket AM3+ GA-990FXA-D3 που απο οτι βλεπω εχει αλλο chipset πιο καινουριο νομιζω?αξιζει την οποια χρηματικη διαφορα?

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

δεν ειναι πιο καινουριο! τα ιδια ειναι!! μονο που το X σου δινει λιγοτερα lanes στα pci για Crossfire 2x8 + 1x4.

ενω το FX σου δινει ολα τα lanes, 2χ16 η 4χ8 κλπ! κατα τα αλλα δεν εχουν διαφορα, ουτε στην τροφοδοσια, ουτε σε θυρες sata- usb.....!!

αν σε ενδιαφερει το (σοβαρο ομως*) Xfire, παρε την FX. αν οχι, παρε την ΧΑ!

* σοβαρο, εννοω να βαλεις δυο δυνατες καρτες για xfire οπως 2χ6950-6970. αν βαλεις 2χ6670 πχ, και στα 2 mobo ιδιες αποδοσεις θα εχεις!!

Δημοσ.

Όποια και να πάρεις, ετοιμάσου για am ψύκτρα (ή έστω ένα 40mm fan) στην northbridge. Βράζεις καφέ αν αφήσεις το μπρίκι επάνω:P

Δημοσ.

λεω να βαλω αυτη που μου προτεινε ενα παιδι, thermalright true spirit 120 απο οτι θυμαμαι.

απο θεμα ξεκλειδωματος επεξεργαστη τι πρεπει να κοιταξω να εχει η μητρικη?ρωταω γιατι ο 960t απο οτι διαβασα κ αν ειμαι τυχερος μπορει να γινει 5 ή 6πυρηνος.

Δημοσ.

δεν ειναι πιο καινουριο! τα ιδια ειναι!! μονο που το X σου δινει λιγοτερα lanes στα pci για Crossfire 2x8 + 1x4.

ενω το FX σου δινει ολα τα lanes, 2χ16 η 4χ8 κλπ! κατα τα αλλα δεν εχουν διαφορα, ουτε στην τροφοδοσια, ουτε σε θυρες sata- usb.....!!

αν σε ενδιαφερει το (σοβαρο ομως*) Xfire, παρε την FX. αν οχι, παρε την ΧΑ!

* σοβαρο, εννοω να βαλεις δυο δυνατες καρτες για xfire οπως 2χ6950-6970. αν βαλεις 2χ6670 πχ, και στα 2 mobo ιδιες αποδοσεις θα εχεις!!

το θεμα ειναι πως πανε αυες οι θεσεις για την καρτα?πρωτα οι 16χ και μετα οι υπολοιπες?και αν δε χωρανε να μπουν οι δυο καρτες στις 2 πρωτες (απο πανω) υποδοχες χανεται το 16χ?γιατι η 6950 που εχω παρει ειναι γουρουνι

Δημοσ.

λεω να βαλω αυτη που μου προτεινε ενα παιδι, thermalright true spirit 120 απο οτι θυμαμαι.

απο θεμα ξεκλειδωματος επεξεργαστη τι πρεπει να κοιταξω να εχει η μητρικη?ρωταω γιατι ο 960t απο οτι διαβασα κ αν ειμαι τυχερος μπορει να γινει 5 ή 6πυρηνος.

βοηθηστε ρε παιδια!ψηνομαι να κανω παραγγελια κ θελω τα φωτα σας!!!

Δημοσ.

Με τις μητρικες που λες, ιδιες πιθανοτητες θα εχεις για ξεκλειδωμα...Ιδιο chipset ειναι ουσιαστικα, με τις μικρες διαφορες που ειπε και o cabdik...Απο εδω μεσα, εχω διαβασει για δυο ατομα που ξεκλειδωσαν, και τα δυο με την 990ΧΑ απο ο,τι θυμαμαι(ο ενας σε 5πυρηνο και ο αλλος σε 6πυρηνο).Βεβαια ειναι και λιγο θεμα τυχης, γιατι μπορει να πεσεις και σε κανα κομματι επεξεργαστη που να μην τραβαει...

Σε παρομοιο θεμα για αγορα 960Τ και ξεκλειδωμα, αναφερθηκε οτι περισσοτερες πιθανοτητες εχουν οι μητρικες με 890FX και μετα οι 990(F)X...Αλλα καλυτερα να πας στο 990 που ειναι πιο φρεσκο chipset.

Δημοσ.

για το ξεκλειδωμα, εχουν τις ιδιες ΑΚΡΙΒΩΣ δυνατοτητες!! εγω εχω ξεκλειδωσει τον δικο μου 720ΒΕ στην 990ΧΑ-UD3

κανονικοτατα και χωρις παρενεργειες. οπως ακριβως τον ειχα και στο 790GX!

οσο για τις θεσεις, παντα η πανω πανω - αυτη που ειναι κοντα στον επεξεργαστη- ειναι χ16 στανταρ. απο κει και περα εξαρταται απο την σχεδιαση του κατασκευαστη.

πχ η συγκεκριμενη που μιλαμε 990ΧΑ εχει 1χ16 - 1χ8- 1χ4 θυρες!

η 990FXA-UD3 εχει 2x16 - 2χ4 !!! ενω.....

η κορυφαια 990FXA-UD7 εχει 2χ16 - 2χ8- 2χ4!!!

οποτε αναλογα τι θες να κανεις, διπλο-τριπλο Xfire, παιρνεις και την αντιστοιχη μητρικη!

και μην ανησυχεις για την 6950, μπαινει!! κι εγω εχω την SAPPHIRE 5850 Xtreme και ειναι ανετα πανω!! περισσοτερο να σε ανησυχει το κουτι, παρα η μητρικη!!

Δημοσ.

Επειδή ρώτησες, με την 990FXA-UD3 έχω ξεκλειδώσει και τους δύο επιπλέον πυρήνες του 960Τ με επιτυχία, και μάλιστα έχει κλοκαριστεί στα 4.0Gz rock stable. Αν αποφασίσεις να πάρεις αυτήν (που στο προτείνω) να βάλεις το F4 bios και όχι το F5 το οποίο είναι BD enhanced. Αλλά ισχύει ότι είπαν και τα παιδιά παραπάνω, όλες οι 9xx MB, έχουν την ίδια πιθανότητα ξεκλειδώματος. Έχει να κάνει με το κομμάτι του επεξεργαστή που θα πάρεις και όχι με την ΜΒ.

Για παραπάνω πληροφορίες, που περιλαμβάνει όλα τα 990X/FX chipsets της GA ρίξε μια ματιά εδώ: Overclock.net - [Official] Gigabyte 990 Series Owners Thread/Club. To Post 1984 είναι δικό μου με τις ρυθμίσεις.

Υ.Γ. Εγώ σου είχα προτείνει και την True Spirit. Παραπάνω όμως ο megane_rs σου είπε για AM ψύκτρα για το NB και όχι για την CPU. Η αλήθεια είναι ότι ζεσταίνεται αρκετά, αλλά δεν διάβασα κάτι ότι χρειάζεται να αλλάξεις

Δημοσ.

για βοηθα με λιγο,τι εννοεις με το NB?? σας ευχαριστω παιδια για τις πληροφοριες μεχρι το βραδυ θα εχω παραγγειλει μητρικη,επεξεργαστη,ραμ,τροφοδοτικο και μαλλον ψυχτρασημερα αυριο.

σε περιπτωση που δεν βρω την thermalright true spirit 120, αυτη Arctic Cooling Freezer 13 αξιζει σαν αλλα επιλογη?

Δημοσ.

Επειδή ρώτησες, με την 990FXA-UD3 έχω ξεκλειδώσει και τους δύο επιπλέον πυρήνες του 960Τ με επιτυχία, και μάλιστα έχει κλοκαριστεί στα 4.0Gz rock stable. Αν αποφασίσεις να πάρεις αυτήν (που στο προτείνω) να βάλεις το F4 bios και όχι το F5 το οποίο είναι BD enhanced. Αλλά ισχύει ότι είπαν και τα παιδιά παραπάνω, όλες οι 9xx MB, έχουν την ίδια πιθανότητα ξεκλειδώματος. Έχει να κάνει με το κομμάτι του επεξεργαστή που θα πάρεις και όχι με την ΜΒ.

Για παραπάνω πληροφορίες, που περιλαμβάνει όλα τα 990X/FX chipsets της GA ρίξε μια ματιά εδώ: Overclock.net - [Official] Gigabyte 990 Series Owners Thread/Club. To Post 1984 είναι δικό μου με τις ρυθμίσεις.

Υ.Γ. Εγώ σου είχα προτείνει και την True Spirit. Παραπάνω όμως ο megane_rs σου είπε για AM ψύκτρα για το NB και όχι για την CPU. Η αλήθεια είναι ότι ζεσταίνεται αρκετά, αλλά δεν διάβασα κάτι ότι χρειάζεται να αλλάξεις

Ninos,το ht link Πολυ ψηλα δεν το εχεις?

Δημοσ.

ΟΚ Θάνο. Το βλέπω και ξαναποστάρω

EDIT: Back to 2000

EDIT2: Θάνο ρίξε μια ματιά σε αυτό το tutorial. Εξηγεί ότι άμα βάλεις το HT Link στα 2400 θα έχεις καλύτερη απόδοση (ειδικά αν σκοπεύεις να κλοκάρεις και τις RAM.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...