_BASSstarlet_ Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Πάντως με φυσητήρα φύλλων και με πιστολάκι κομμωτηρίου δεν γίνεται τίποτα, έχω δοκιμάσει τα πάντα. Συγνώμη, αλλά αυτό το <<τίποτα>> μου ακούγεται υπερβολικό. Μακρια απο τα φθηνα Blower οπως τα Bormann των 15 Ευρω. Παιδι στο TheLab εχει κινδυνεψει, Το Bormann το πήρα 25, και εδώ είναι Insomnia, οπότε δεν κινδυνεύω
Vaggelovich Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Συγνώμη, αλλά αυτό το <<τίποτα>> μου ακούγεται υπερβολικό. Ενα οβερκλοκ και στο σεσουαρ και εισαι τζαμι... :-D
Padaz Bloody Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις, λέτε να καταλήξω δηλαδή σε ένα καλής ποιότητας blower? Λόγω ότι είμαι και gamer και έχω βάλει πολλά και καλά πράγματα στο pc πχ την πολύ τεράστια ψύκτρα της Noctua NH-D14 κάπως έτσι είναι και το pc μου δεν θέλω να κάνω τον κόπο κάθε φορά που θα καθαρίζω να βγάζω κάρτα γραφικών κάρτα ήχου έτσι ώστε να μην υπάρχουνε μπροστά εμπόδια για να σταματάνε την πίεση του αέρα, παίζει να υπάρχει κανένα blower να έχει και 2 αξεσουάρ παραπάνω να μπορώ να αλλάξω το μπροστινό μέρος και να βάλω κάτι πιο ευέλικτο να λυγίζει να το πηγαίνω όπου θέλω εγώ? να το στρίβω δηλαδή και να χωράει σε όλα τα περάσματα? Βαριέμαι τρομερά να βγάζω κάρτες από κάτω από την ψύκτρα και ο μόνος τρόπος είναι αυτός για καθάρισμα. Από πάνω από την ψύκτρα άντε να υπάρχει περίπου 5 εκατοστά κενό εκεί δεν θα χωράει ούτε το μικρότερο blower. Θέλω να τα καθαρίζω όλα τέλεια χωρίς να βγάλω τίποτα από το pc μου. Ζητάω πάρα πολλά? Γενικά είναι λίγο περιορισμένος ο χώρος για καθάρισμα αν και έχω το μεγαλύτερο κουτί το haf 932 amd edition. Έχω ένα κομπρεσέρ της NUAIR (ιταλικό, και το πήρα γύρω στα 80 πριν από 2 χρόνια) για όλες τις δουλειές (φουσκώνει τα πάντα, από το μπαλόνι του δοχείου διαστολής της γεώτρησης μέχρι τις σαμπρέλες του ποδηλάτου, τις μπάλες κλπ) αλλά όσες φορές το έχω χρησιμοποιήσει για τον Η/Υ, βγάζει μεν τη σκόνη, αλλά έχουν τόση δύναμη, όλα τα ακροφύσια που διαθέτει, που "σκοτώνουν" και γι αυτό το λόγο το αποφεύγω και σκέπτομαι για blower με ρυθμιστή ταχύτητας. Τελικά, καταλήγω ότι ο Krausmann 6300 είναι καλή λύση για τους Η/Υ. Διάβασα κάπου ότι τα κομπρεσέρ πρέπει να τα αφήνεις να αδειάζουνε εντελώς από αέρα όταν τελειώνεις τη δουλειά σου γιατί αλλιώς ο πεπιεσμένος αέρας στην μπουκάλα μαζεύει υγρασία με τον καιρό. Εσύ χρησιμοποιείς φίλτρα για τα λάδια και την υγρασία και για τα σχετικά? Από που το είχες πάρει το συγκεκριμένο? Συγνώμη, αλλά αυτό το <<τίποτα>> μου ακούγεται υπερβολικό. Το Bormann το πήρα 25, και εδώ είναι Insomnia, οπότε δεν κινδυνεύω Μακριά από τα σεσουάρ. Ενα οβερκλοκ και στο σεσουαρ και εισαι τζαμι... :-D Μιλάμε το τι έχω ζήσει με αυτό το πιστολάκι σεσουαρ πολύ γέλιο, αλλά πλάκα πλάκα τα πολλά τα βγάζει με τη μία.
Hamurabi Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Εγω εχω παντως εδω και καμποσα χρονια ενα τςν πρακτικερ με 20 ευρω και δενε χω κανενα προβλημα.
makfil Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Διάβασα κάπου ότι τα κομπρεσέρ πρέπει να τα αφήνεις να αδειάζουνε εντελώς από αέρα όταν τελειώνεις τη δουλειά σου γιατί αλλιώς ο πεπιεσμένος αέρας στην μπουκάλα μαζεύει υγρασία με τον καιρό. Εσύ χρησιμοποιείς φίλτρα για τα λάδια και την υγρασία και για τα σχετικά? Από που το είχες πάρει το συγκεκριμένο? Αυτό που αγόρασα είναι το μικρότερο της σειράς (BOXY), 1,5 HP, χωρίς αεροθάλαμο, σε συσκευασία σαν βαλιτσάκι, με όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα. Κατέληξα σ' αυτό, μετά από έρευνα αγοράς, για το φούσκωμα του μπαλονιού των 200 λίτρων του πιεστικού μιας γεώτρησης, επειδή μου ζητούσαν 50 ευρώ κάθε φορά που τους καλούσα γι' αυτή τη δουλειά. Το έχω χρησιμοποιήσει σε ένα σωρό άλλες περιπτώσεις, μεταξύ των οποίων και το καθάρισμα του pc, αλλά φοβάμαι την πίεση που παράγει και κρατάω το ακροφύσιο σε απόσταση. Μετά από αυτή τη συζήτηση σκέπτομαι την επόμενη φορά να μην βάλω το πιστόλι και να δοκιμάσω μόνο με το λάστιχο. Το είχα πάρει από εδώ, με έκπτωση σε σχέση με το ίδιο σε προσφορά που είχε τότε το Praktiker. Έχω και εγώ μεγάλο κουτί με 6 ανεμιστηράκια + 2 της Noctua και μαζεύει αρκετή σκόνη στο φίλτρο μπροστά. Προχθές επιχείρησα να απελευθερώσω τα δύο ανεμιστήρια της Noctua, ανοίγοντας μόνο το ένα συρματάκι από το καθένα, και καθάρισα τη σκόνη που είχε μαζευτεί τόσο στην ψύκτρα όσο και στα ανεμιστήρια, με το πινέλο, φοβούμενος το πιεστικό !!!
Padaz Bloody Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Αυτό που αγόρασα είναι το μικρότερο της σειράς (BOXY), 1,5 HP, χωρίς αεροθάλαμο, σε συσκευασία σαν βαλιτσάκι, με όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα. Κατέληξα σ' αυτό, μετά από έρευνα αγοράς, για το φούσκωμα του μπαλονιού των 200 λίτρων του πιεστικού μιας γεώτρησης, επειδή μου ζητούσαν 50 ευρώ κάθε φορά που τους καλούσα γι' αυτή τη δουλειά. Το έχω χρησιμοποιήσει σε ένα σωρό άλλες περιπτώσεις, μεταξύ των οποίων και το καθάρισμα του pc, αλλά φοβάμαι την πίεση που παράγει και κρατάω το ακροφύσιο σε απόσταση. Μετά από αυτή τη συζήτηση σκέπτομαι την επόμενη φορά να μην βάλω το πιστόλι και να δοκιμάσω μόνο με το λάστιχο. Το είχα πάρει από εδώ, με έκπτωση σε σχέση με το ίδιο σε προσφορά που είχε τότε το Praktiker. Έχω και εγώ μεγάλο κουτί με 6 ανεμιστηράκια + 2 της Noctua και μαζεύει αρκετή σκόνη στο φίλτρο μπροστά. Προχθές επιχείρησα να απελευθερώσω τα δύο ανεμιστήρια της Noctua, ανοίγοντας μόνο το ένα συρματάκι από το καθένα, και καθάρισα τη σκόνη που είχε μαζευτεί τόσο στην ψύκτρα όσο και στα ανεμιστήρια, με το πινέλο, φοβούμενος το πιεστικό !!! Νόμιζα ότι σε αυτούς τους air compressor μπορείς να ρυθμίζεις την πίεση psi όσο θέλεις εσύ, δεν ισχύει κάτι τέτοιο?
makfil Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Ίσως να ρυθμίζεται η πίεση σε όσους έχουν αεροθάλαμο, αυτός δεν έχει, αλλά κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Άλλωστε, δεν τον θέλεις να δουλεύει για ώρες.
Padaz Bloody Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Με τα blower φεύγει εντελώς η σκόνη από τους ανεμιστήρες ή πάντα μένει λίγο επάνω κλασικά όπως και το σεσουάρ? Ίσως να ρυθμίζεται η πίεση σε όσους έχουν αεροθάλαμο, αυτός δεν έχει, αλλά κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Άλλωστε, δεν τον θέλεις να δουλεύει για ώρες. Όσες φορές το έχεις χρησιμοποιήσει για καθάρισμα pc δεν είχες προβλήματα μέχρι τώρα όλα οκ? Εντάξει για τα φίλτρα που είναι λίγο πιο ευαίσθητα, εγώ στη θέση σου θα τα έβγαζα (δεν ξέρω και ποιό case έχεις) και θα τα έπλενα κάτω από τη βρύση. Μετά στέγνωμα και τέλος. Κάτι τέτοιο ψάχνω και εγώ με λάστιχο να είναι λίγο ευέλικτο, ούτως ή άλλως στο καθάρισμα θα προσέχω, θα το έχω μερικά εκατοστά πιο μακριά από πλακέτα και τα ανεμιστήρια θα τα μπλοκάρω πρώτα με ένα στυλό. Το μηχάνημα ξέρεις αν παράγει αέρα με μοτέρ όπως η ηλεκτρική σκούπα? δεν έχει φόβο μη μου ρίξει μαζί με αέρα νερό ή λάδι και μετά τρέχω και δεν φτάνω? thanks.
evoracing Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Θα μπορούσες για να μην έχεις πρόβλημα με την σκόνη και να χρειάζεται κάθε 2 μήνες καθάρισμα θα σου συνιστούσα να βάλεις φίλτρα (πριν ή μετά από κάθε ανεμιστήρα...)π.χ. φίλτρο από απορροφητήρα ή από ηλεκτρική σκούπα...
makfil Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Όσες φορές το έχεις χρησιμοποιήσει για καθάρισμα pc δεν είχες προβλήματα μέχρι τώρα όλα οκ? Εντάξει για τα φίλτρα που είναι λίγο πιο ευαίσθητα, εγώ στη θέση σου θα τα έβγαζα (δεν ξέρω και ποιό case έχεις) και θα τα έπλενα κάτω από τη βρύση. Μετά στέγνωμα και τέλος. Κάτι τέτοιο ψάχνω και εγώ με λάστιχο να είναι λίγο ευέλικτο, ούτως ή άλλως στο καθάρισμα θα προσέχω, θα το έχω μερικά εκατοστά πιο μακριά από πλακέτα και τα ανεμιστήρια θα τα μπλοκάρω πρώτα με ένα στυλό. Το μηχάνημα ξέρεις αν παράγει αέρα με μοτέρ όπως η ηλεκτρική σκούπα? δεν έχει φόβο μη μου ρίξει μαζί με αέρα νερό ή λάδι και μετά τρέχω και δεν φτάνω? thanks. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα, αν και σήμερα έμαθα για το μπλοκάρισμα των ανεμιστηριών. Το κουτί είναι Thermaltake VI90001 Spedo, όπως λέει και η υπογραφή μου και στον μπροστινό ανεμιστήρα (140) έχει φίλτρο που γεμίζει πολύ γρήγορα. Τον πρώτο καιρό (πριν από 2,5 χρόνια) έβγαζα το φίλτρο, το έπλενα και το στέγνωνα, όπως λες, αλλά μετά σταμάτησα αυτή τη διαδικασία. Όποτε βλέπω ότι μαζεύει σκόνη, βγάζω το σύστημα έξω και του τραβάω ένα καθάρισμα με το NUAIR. Μέχρι τώρα καθάριζα με το πιστόλι και με ένα πολύ στενό ακροφύσιο, γιαυτό και είχε μεγάλη πίεση. Τώρα σκέπτομαι να αλλάξω και να να φυσάω μόνο με το λάστιχο που έχει μεγαλύτερη διατομή. θα δούμε ...
Padaz Bloody Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Θα μπορούσες για να μην έχεις πρόβλημα με την σκόνη και να χρειάζεται κάθε 2 μήνες καθάρισμα θα σου συνιστούσα να βάλεις φίλτρα (πριν ή μετά από κάθε ανεμιστήρα...)π.χ. φίλτρο από απορροφητήρα ή από ηλεκτρική σκούπα... Έχω δύο ανεμιστήρες εισαγωγής αέρα. Έναν ανεμιστήρα 23 cm μπροστά και έναν ανεμιστήρα 12 cm κάτω από το case. Θα μπορούσα να βάλω ένα φίλτρο μπροστά που έχει έναν 23cm ανεμιστήρα. Έχει στο case ένα καπάκι που βγαίνει και από μέσα ξεβιδώνεις ένα δεύτερο καπάκι εκεί κάνω πατέντα και βάζω φίλτρο σκούπας. Αλλά για τον 12 cm ανεμιστήρα πρέπει να αγοράσω φίλτρο το οποίο μετά θα βιδώσω και όποτε θα θέλω να το καθαρίσω θα πρέπει να βγάλω όλα τα καλώδια του pc να το φέρω ξάπλα, να ανοίξω πλαινό καπάκι ,να ξεβιδώσω το φίλτρο, να το πλύνω, να το ξαναβιδώσω και γενικά όλη αυτή η περιπέτεια μπορεί και να κρατάει παραπάνω από ένα καθαρισματάκι compressor. Ψεκάζω λίγο με σκανδάλη ps ps ps ps και είναι ακριβώς σαν καινούριο όπως ήτανε και πριν. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα, αν και σήμερα έμαθα για το μπλοκάρισμα των ανεμιστηριών. Το κουτί είναι Thermaltake VI90001 Spedo, όπως λέει και η υπογραφή μου και στον μπροστινό ανεμιστήρα (140) έχει φίλτρο που γεμίζει πολύ γρήγορα. Τον πρώτο καιρό (πριν από 2,5 χρόνια) έβγαζα το φίλτρο, το έπλενα και το στέγνωνα, όπως λες, αλλά μετά σταμάτησα αυτή τη διαδικασία. Όποτε βλέπω ότι μαζεύει σκόνη, βγάζω το σύστημα έξω και του τραβάω ένα καθάρισμα με το NUAIR. Μέχρι τώρα καθάριζα με το πιστόλι και με ένα πολύ στενό ακροφύσιο, γιαυτό και είχε μεγάλη πίεση. Τώρα σκέπτομαι να αλλάξω και να να φυσάω μόνο με το λάστιχο που έχει μεγαλύτερη διατομή. θα δούμε ... Α οκ
drentas Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Κάτι τέτοιο θα κάνει δουλειά ή είναι ψεύτικο?
Padaz Bloody Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Κάτι τέτοιο θα κάνει δουλειά ή είναι ψεύτικο? Λίγο μούφα το κόβω "για να φουσκώνει λάστιχα μόνο και για σχετικές χρήσεις". Μιλάω λίγο για κάτι πιο σοβαρό κάτι σαν αυτό όλα τίγκα Μιλάμε είναι το εργαλείο έτσι? Να αγοράσω κάτι και να μην ξαναασχοληθώ ποτέ με το θέμα καθάρισμα pc και να ψάχνω να βρω καλύτερο. Βέβαια να είναι και σε λογική τιμή όχι πάνω από 100€.
makfil Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Λίγο μούφα το κόβω "για να φουσκώνει λάστιχα μόνο και για σχετικές χρήσεις". Μιλάω λίγο για κάτι πιο σοβαρό κάτι σαν αυτό όλα τίγκα Μιλάμε είναι το εργαλείο έτσι? Να αγοράσω κάτι και να μην ξαναασχοληθώ ποτέ με το θέμα καθάρισμα pc και να ψάχνω να βρω καλύτερο. Βέβαια να είναι και σε λογική τιμή όχι πάνω από 100€. Είναι ακριβώς το ίδιο με το NUAIR που έχω και αρχίζω να υποψιάζομαι ότι και τα δύο κατασκευάζονται στην Κίνα. Πάντως η τιμή του είναι αρκετά δελεαστική σε σχέση με το NUAIR που έχει retail 130 αν θυμάμαι καλά. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.
evoluti0n Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Θα μπορούσες για να μην έχεις πρόβλημα με την σκόνη και να χρειάζεται κάθε 2 μήνες καθάρισμα θα σου συνιστούσα να βάλεις φίλτρα (πριν ή μετά από κάθε ανεμιστήρα...)π.χ. φίλτρο από απορροφητήρα ή από ηλεκτρική σκούπα... Αν βαλει και μπρος και πισω φιλτρα στον καθε ανεμηστηρα τοτε καλυτερα να τους βγαλει μιας και δεν θα αποδιδουν καθολου εδω με φιλτρο στη μια μερια και η αποδοση πεφτει κατακορυφα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα