gasper Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Θα ηθελα να αγορασω ενα καλο και αξιοπιστο μηχανημα που να φτειαχνει χαλασμενα dvd. μπορει να με βοηθησει καποιος και να μου προτεινει κατι καλο . Γιατι δεν εχω ξαναασχοληθει με το θεμα και δεν εχω καμια ιδεα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreapaog328 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 υπάρχει τέτοιο πράμα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gasper Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 πως δεν υπαρχει... κανε ενα search στο ebay σαν "dvd reaper" και θα δεις ποσα ειδη θα σου βγαλει. απλα εγω θελω να μου πει καποιος εμπειρος τι να προσεξω και πιο κανει καλη δουλεια γιατι δεν ξερω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deesnider Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Θέλω απλά να σε ενημερώσω - για την περίπτωση που δεν το γνωρίζεις ήδη - σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της πλειοψηφίας των συσκευών αυτών (δεν ξέρω αν υπάρχουν κάποιες που λειτουργούν διαφορετικά) : Αυτό που ουσιαστικά προσφέρουν, είναι η δυνατότητα να αποκτήσεις πρόσβαση στα περιεχόμενα ενός cd / dvd, το οποίο λόγω φθοράς δε διαβάζεται από το drive, προκειμένου να πάρεις ένα αντίγραφο. Σε καμία περίπτωση δεν "εξαφανίζουν" τη φθορά, αντίθετα, τη ...μεγαλώνουν! Τι εννοώ; Απλά, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι φθορές που καθιστούν δύσκολη ή αδύνατη την ανάγνωση ενός cd / dvd, βρίσκονται στο πρώτο layer της επιφάνειας του δίσκου και όχι πάνω στο "υλικό" όπου είναι όντως αποθηκευμένα τα δεδομένα. Οι συγκεκριμένες συσκευές, αυτό που κάνουν, είναι να "τρώνε" ως ένα βαθμό αυτό το πρώτο layer - φαντάσου κάτι σα ...γυαλοχαρτάρισμα! - προκειμένου να αφαιρέσουν το πάχος εκείνο στο οποίο υπάρχουν π.χ. γρατσουνιές, ώστε η συσκευή ανάγνωσης να μη δυσκολεύεται να διαβάσει τα δεδομένα στο δισκάκι. Προφανές αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας όμως, είναι ότι το δισκάκι καθίσταται πιο ευπαθές σε μελλοντική φθορά. Εν ολίγοις, οι συσκευές αυτές, δεν κάνουν κάτι "μαγικό", υπό την έννοια ότι θα βάλεις μέσα ένα προβληματικό δισκάκι και θα το μετατρέψουν σε μη προβληματικό. Απλά σου δίνουν τη δυνατότητα - κι αυτό όχι πάντα, αφού το αποτέλεσμα εξαρτάται από το πόσο βαθιά είναι η γρατσουνιά - να κάνεις copy τα δεδομένα σου. Το πρωτότυπο δισκάκι όμως, στην κυριολεξία "ξεσκίζεται" (ΔΕΝ τις χρησιμοποιούμε λοιπόν, για την "επισκευή" των "σπάνιων" original cd / dvd της συλλογής μας). Τα παραπάνω μου τα είπε ιδιοκτήτης κεντρικού καταστήματος στην Αθήνα, το οποίο εισάγει και πουλάει μεταξύ άλλων αυτές τις συσκευές, οπότε δεν έχω λόγο να μη τα πιστέψω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gasper Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Ευχαριστω για τις συμβουλες σου ετσι ειναι οπως τα λες εχεις απολυτο δικιο, σιγουρα μετα την επισκευη θα ειναι πολυ πιο ευκολο να χαλασουν παλι απλα τα δικα μου dvd δεν εχουν καθολου γρατζουνιες η ας πουμε σε μερικα υπαρχουν κατι πολυ ελαφριες αλλα δεν παιζουν καθολου εγω δεν θελω απλα να φτειαξω τα dvd μονο και μονο να παρω καποια δεδομενα και μετα ας χαλασουν... επειδη προκειτε για ταινιες γνησιες θελω να τις επισκευασω (να κρατησουν αρκετα χρονια μετα την επισκευη)και να τις πουλησω. αρα εσυ μου λες δεν αξιζει να μπω σε αυτην την διαδικασια για να κανω μια τετοια αγορα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deesnider Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Από τη στιγμή που ο σκοπός σου είναι η μεταπώληση, το αν θα καταφύγεις στην "επισκευή" με τη συγκεκριμένη μέθοδο, έγκειται περισσότερο στους ...ηθικούς(!) σου φραγμούς Από την άλλη μεριά βέβαια, αφ' ενός δεν ισχυρίζεσαι ότι πουλάς καινούργια δισκάκια, αφ' εταίρου ακόμα κι αν ήταν καινούργια, κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί ότι δε θα βγάλουν προβλήματα, ακόμα και συντομότερα από το αναμενόμενο... Δώσε μου όμως αν θες μια διευκρίνιση: λες "δεν παίζουν καθόλου". Εννοείς ότι έχεις δοκιμάσει με αρκετά drives και players και δεν παίζουν σε κανένα, ή το πρόβλημα εντοπίζεται μόνο σε κάποια συγκεκριμένη συσκευή ανάγνωσης; Το ρωτώ, απλά για να αποκλείσουμε στο βαθμό του δυνατού, την πιθανότητα να έχουμε να κάνουμε με πρόβλημα συσκευής και όχι δίσκων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gasper Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 ενωειτε τα εχω βαλει σε 3 διαφορετικες συσκευες .Το αποτελεσμα το ιδιο δεν δουλευουν.. αν τα δεις ομως απο κατω δεν φενεται καποια μεγαλη γρατζουνια.. απλα μερικα εχουν κατι ελαφριες. στην αρχη τα καθαριζα με υγρο σαπουνι,καποιος μου ειπε καλυτερα με AZAX για τα τζαμια που νομιζω ειναι καλυτερα. αλλος μου ειπε πως τα παλια dvd οι καινουργιες συσκευες δεν μπορουν ολα να τα διαβαζουν μου αναφερε οτι πρεπει να κανω καποιο ξεκλειδωμα στης dvd συσκευες.. αλλος μου ειπε πως τα dvd εχουν ημερομηνια ληξεις και καποια στιγμη χαλανε ολα... εγω παντως νομιζω ειναι χαλασμενα αλλα λυπαμαι να τα πεταξω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα