slvsnt Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Έχει κι άλλους, βέβαια κανένας δεν είναι σόι για ΑΑ/ΑΑΑ, μόνο λόγω ανάγκης για την 9βολτη. Επίσης όλοι όσοι βλέπω είναι αργοί στις 9V <25mA. Πριν λίγες ημέρες μου ήρθε αυτό εδώ http://www.dealextreme.com/p/universal-ac-charger-for-aa-aaa-6f22-18650-battery-ac-100-240v-eu-plug-47499 ...αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα με 9V να σου πω τί ψάρια πιάνει (έχει αυτόματο για τις κυλινδρικές που παίρνει, αλλά δεν ξέρω αν σταματάει αυτόματα και στην 9V - κάτι που βλέπω επίσης είναι πως είναι γρήγορος και δίνει λέει εως 120mA στην 9V). Οπότε για όποιο απ'όλα πάρεις τελικά το υπολογίζεις κυρίως για την 9βολτη. έχει πολλά παρόμοια στο και ebay. καλά όλοι στα 9V είναι γύρω στα 20-30mA. έχω δει και 50mA (όπως αυτόν που βρήκα). τελικά μάλλον θα τον πάρω από εδώ. μάλλον
greece_gus Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Ναι λέω, αλλά έχουν μικρότερη χωρητικότητα σαν NiMH που είναι κι αυτό πλεονέκτημα δε το λες. Οπότε ανάλογα με τη χρήση που θες επιλέγεις βραδεία εκφόρτιση VS. μέγιστη χωρητικότητα. Δεν είναι πανάκεια οι eneloop να τις ξεστομίζουμε όπου λάχει, δεν τις θέλεις πάντα για συσκευές που τις ξεφορτίζουν σε ρυθμό χελώνας. Η ίδια η SANYO προσφέρει δύο διαφορετικά είδη μπαταριών, δε σαμποτάρει τον εαυτό της ούτε το κάνει τυχαία... Η μικρότερη χωρητικότητα αντισταθμίζεται εύκολα από τον ταχύ ρυθμό εκφόρτισης..εκτός εάν εννοείς μπαταρίες που θα τις χρησιμοποιούμε το πολύ κάθε 2-3 ημέρες...η εμπειρία μου ως χρήστης, μού έχει καταδείξει, ότι πάντοτε οι eneloop ή ιδίου τύπου μπαταρίες, είχαν πολύ καλύτερη απόδοση...για 1-2 ευρώ παραπάνω δεν αξίζει να πειραματίζομαι για ένα 20 % περισσότερη χωρητικότητα που θα χαθεί μέσα σε 2 ημέρες...όπως βλέπεις ''ξεστομίζουμε'' όπου πρέπει..
PCharon Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Η μικρότερη χωρητικότητα αντισταθμίζεται εύκολα από τον ταχύ ρυθμό εκφόρτισης..εκτός εάν εννοείς μπαταρίες που θα τις χρησιμοποιούμε το πολύ κάθε 2-3 ημέρες...η εμπειρία μου ως χρήστης, μού έχει καταδείξει, ότι πάντοτε οι eneloop ή ιδίου τύπου μπαταρίες, είχαν πολύ καλύτερη απόδοση...για 1-2 ευρώ παραπάνω δεν αξίζει να πειραματίζομαι για ένα 20 % περισσότερη χωρητικότητα που θα χαθεί μέσα σε 2 ημέρες...όπως βλέπεις ''ξεστομίζουμε'' όπου πρέπει.. Πολύ άστοχα όπως τα περιγράφεις, έχεις μπερδέψει τους αριθμούς και το χρονοδιάστημα. Είναι 35% περισσότερη χωρητικότητα (εκτός αν δεν εμπιστεύεσαι την SANYO που βγάζει και τα δύο είδη που συγκρίνουμε) και δεν «θα χαθεί μέσα σε 2 ημέρες». Οι eneloop δε κάνουν τη σύγκριση για διάστημα τύπου ημερών/εβδομάδων, τη κάνουν για διάστημα 2 ετών αν δεις πάνω στη συσκευασία. Σε λίγες ημέρες καμία μπαταρία δε χάνει τίποτα, μη τα γράφουμε τυχαία... ξαναγράφω στα ελληνικά για 3η φορά: είναι ανάλογα της χρήσης που προορίζεται, δεν είναι η βέλτιστη λύση.
greece_gus Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Εσύ που εμπιστεύεσαι την sanyo, μπορείς και να την αναπαράγεις...εγώ που μετράω με τον Maha 9000, μού λέει ότι οι απλές επαναφορτιζόμενες, χάνουν τουλάχιστον ένα 8-10 % ημερησίως...όσο για την χωρητικότητα, δεν έχεις παρά να μετρήσεις πάλι μετά από 3-4 μήνες χρήσεως την κάθε μία και τότε θα ανακαλύψεις πού έχει πάει αυτό το ''35%'' επί πλέον χωρητικότητα...
PCharon Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Δε ξέρω σε τί «απλές» αναφέρεσαι, μπορεί να ήταν μούφα μπαταρίες αυτές που είχες. Χάνουν 8% ημερησίως, μήπως ήταν σπιτικές με αλατόνερο; Γιατί ούτε αυτές χάνουν τόσο. Εγώ αντιπρότεινα στη κουβέντα από την αρχή τις NiMH 2700mAh της ίδιας της SANYO, ακριβώς για να μη παίζουμε μεταξύ brands (τα περί εμπιστοσύνης πάνε σε αυτούς που τις διαφήμισαν, όχι σε εμένα), δε πετάω αερολογίες γι άγνωστες μπαταρίες. Επίσης δε μας είπες αν μέτρησες και τις eneloop να δούμε κι αν επιβεβαιώνεις κάτι γι αυτές, μόνο για κάποιες άγνωστες μπαταρίες γράφεις που κάποτε μέτρησες υποτίθεται. ΠΑΝΤΑ κάνουμε θεωρητική κουβέντα με βάση τα χαρακτηριστικά του κατασκευαστή, στη πραγματικότητα ακόμα και μέσα στο ίδιο πακετάκι οι μπαταρίες διαφέρουν ποιοτικά. Με βάση τη SANYO λοιπόν κι όχι τη κλήρωση του τζόκερ έχουμε και λέμε: - SANYO NiMH 2700mAh σε 6 μήνες βρίσκονται στο 70% της φόρτισης, δηλαδή έχουν 1890mAh - SANYO Eneloop NiMH 2000mAh σε 6 μήνες βρίσκονται στο 90% της φόρτισης, δηλαδή έχουν 1800mAh Πώς το βλέπεις το έργο τώρα; Κάνε μου και μια λίστα με συσκευές όπου αλλάζεις μπαταρίες πέραν του 6μήνου (!!!), εκτός τηλεκοντρόλ και πληκτρολογίου και ΥΣΤΕΡΑ γενίκευσέ μου τη χρηστικότητα του να κρατάνε ξερωγωποσο. Όσο για τα νούμερα που χρησιμοποίησα βλέπε εικόνα http://www.eneloop.info/home/why-eneloop/low-self-discharge.html
greece_gus Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Αναφέρομαι κι εγώ σε μπαταρίες sanyo, gp, kodak και ένα σωρό άλλες μάρκες με ''αλατόνερο'' και βεβαίως, δεν ξέρω εάν εχθές ανεκάλυψες το σπορ των επαναφορτιζομένων, αλλα εγώ κάνω χρήση εδώ και σχεδόν μία δεκαετία... Όταν βγήκαν οι eneloop, ήταν μία πραγματικά σωτήρια επιλογή..τις οποίες παρεμπιπτόντως μιας και το ανέφερες, μετά από 2 μηνη μέτρηση, είχαν το 100% της χωρητικότητός τους...αφού λοιπόν δεν έκατσε το στόρυ με τις δήθεν ακριβές eneloop, οι οποίες κοστίζουν 0,75-1 € παραπάνω από τα ''αλατόνερα'', αναφέρεσαι σε σωρεία άστοχων δικαιολογιών του τύπου ''κάνε μου λίστα συσκευών-υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση-κράτα και δύο φώτο για διαβατήριο'', ''αερολογίες'' κ.λ.π... Αυτό που γνωρίζω εγώ, είναι ότι οι eneloop και οι infinium, ήταν πάντοτε εκεί όταν τις χρειαζόμουν...οι υπόλοιπες, ήταν πάντοτε εκεί όταν με χρειαζόταν η κατασκευαστική εταιρεία τους...Το έργο το βλέπω...το σενάριο δεν βλέπω.. 1
PCharon Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 δεν ξέρω εάν εχθές ανεκάλυψες το σπορ των επαναφορτιζομένων, αλλα εγώ κάνω χρήση εδώ και σχεδόν μία δεκαετία... Εχμ, εδώ και «1x χρόνια» όχι μόνο χρησιμοποιώ μπαταρίες κάθε τύπου αλλά έφτιαχνα και δικούς μου (εκ)φορτιστές (εκτός τύπου Li, είναι άλλη φάση αυτές) από πολύ παλιότερα, λόγω χόμπι με τα ηλεκτρονικά. Αντίθετα εσύ, αντί να παραθέτεις στοιχεία, μου γράφεις πράγματα που δεν ισχύουν, «βγαλμένα μέσα από την εμπειρία σου» κτλ. Μάλλον εσύ ανακαλύπτεις πράγματα όσο προχωράει η κουβέντα, οπότε διάβαζε πιο προσεκτικά. Σου έγραψα συγκεκριμένα πράγματα με στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτά που λέω από την αρχή: η χωρητικότητα νικάει τη μακρά εκφόρτιση τουλάχιστον σε σύντομο διάστημα στο αντιπαράδειγμα που έφερα. Η εκφόρτιση γίνεται με νούμερα 70% εναντίων 90% των eneloop σε διάστημα 6 μηνών στο παράδειγμα, οπότε όταν ξεκινάς από ψηλά αργείς να πέσεις. Ίδια τεχνολογία μπαταρίες είναι, η διαφορά είναι μικρή. Παρόμοιο πράγμα υπάρχει και στις μπαταρίες αυτοκινήτου, αν θες να το παρατάς για περισσότερο καιρό προτείνεται μπαταρία Ca++ (ιόντων ασβεστίου - που κι αυτή μολύβδου είναι αλλά με διαφορά όταν το έχεις παρατημένο κανά 6μηνο/χρόνο). Αυτά που γράφεις πως «χάνουν 8-10% σε μία μέρα μπαταρίες NiMH» και πως σε 2 μήνες μέτρησες «το 100% της χωρητικότητας (σε eneloop)» πολύ απλά αποδεικνύουν πως είτε ψέμματα/υποθέσεις λες, είτε μετρήσεις δε ξέρεις να κάνεις και βγάζεις άλλα 'ντ' άλλα συμπεράσματα, διότι δεν ισχύουν σε καμία απολύτως περίπτωση. Οι μόνες μπαταρίες που έχαναν αρκετά γρήγορα την ενέργειά τους ήταν οι NiCd, αλλά ακόμα κι αυτές όχι έτσι. Μόνο χαλασμένες ή ελατττωματικές μπαταρίες μπορεί να έχουν τέτοιο χάσιμο σε μία ημέρα ή αν τις αποθηκεύσεις στον ήλιο πχ. Δεν ισχύει αυτό που έγραψες για τις NiMH, δεν εκφορτίζονται έτσι. Αν όντως έχεις κάνει μετρήσεις με τέτοιο αποτέλεσμα και δεν ήταν μάπα μπαταρίες, πιθανότατα δεν σου φορτίστηκαν το ίδιο πριν από κάθε δοκιμή (πράγμα πολύ κλασσικό σε πολλούς φορτιστές) ή έπαιξε memory effect πριν τη δεύτερη συγκριτική δοκιμή/φόρτιση με αποτέλεσμα να βγει άκυρο αποτέλεσμα. Αν και θα συνεχίσεις να εθελοτυφλείς στα στοιχεία που σου παραθέτω, μπορείς εκτός από τα παραπάνω που ήδη έγραψα επίσης να διαβάσεις καλύτερα το site της ίδιας της SANYO όπου παραθέτει link:πραγματικές μετρήσεις τρίτων, με αποτέλεσμα για τις eneloop "Capacity after 30 days of storage 93,0%" (πώς έβγαλες εσύ 100% δε ξέρει η επιστήμη). Ακόμα, link:πραγματικές μετρήσεις κι όχι αοριστολογίες επιβεβαιώνουν (με το παραπάνω μάλιστα) όλα όσα γράφω από την αρχή: σε σύντομους κύκλους φόρτισης δεν έχεις κανένα συμφέρον να πάρεις eneloop. -------------- Sanyo Eneloop 2000mAh | Sanyo 2700mAh 45 day test is done -------- 2048mAh | 2553mAh 63 day test is done -------- 2018mAh | 2544mAh 75 day test is done -------- 1977mAh | 2521mAh 90 day test is done -------- 1973mAh | 2515mAh
mpoukos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Παιδιά βοήθεια!!!!!!! Εχω τον φορτιστή "Energizer universal" με την LED οθόνη http://www.energizerrecharge.eu/eu/range/chargers/universal και μπαταρίες 9V Energizer http://www.energizerrecharge.eu/eu/range/batteries/9v Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής: Βάζω τις μπαταρίες να φορτίσουν η ένδειξη 9v είναι κόκκινη και εδώ και 2 μέρες ακόμα παραμένει κόκκινη!!! Φορτίζουν ή τζάμπα περιμένω;;;;; Σας παρακαλώ πολύ βοηθήστε με!!!!!!!!!!
PCharon Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 @mpoukos Συμφορουμίτη, ορίστε τί συμβαίνει: ο φορτιστής σου είναι αυτόματος όσον αφορά τις μπαταρίες 1,5V, αλλά ΔΕΝ είναι αυτόματος για τη φόρτιση των συστοιχιών 9V. Αν δεις το manual, γράφει ξεκάθαρα πως οι 9V/175mA φορτίζονται σε περίπου 13 ώρες και μετά απλά ΕΣΥ πρέπει να βγάλεις το φορτιστή από την πρίζα για να σταματήσει η φόρτιση. Πράγμα που σημαίνει πως θα κρατάς με το ρολόι 12~13 ώρες και μετά θα αφαιρείς την 9V μπαταρία σου χειροκίνητα. Το λεντάκι που έχει και φωτίζει κόκκινο είναι απλή ένδειξη πως είναι συνδεδεμένο, δε πρόκειται να σβήσει. Βγάλε το τώρα και απέφυγε να ξαναφήσεις τη μπαταρία τόσες πολλές ώρες πάνω διότι τη «ταλαιπωρείς» και μειώνεται ο χρόνος ζωής της ή ακόμα κινδυνεύει και να καταστραφεί από υπερθέρμανση. Βέβαια μην ανησυχείς πολύ, φορτίζεται με πολύ μικρή ένταση ρεύματος κι έχει μια ανοχή, δηλαδή να τη ξεχάσεις και κανά 2ωρο δε τρέχει τίποτα. Αλλά 2 μέρες πάνω, όχι. Υποθέτω πως θα απογοητευτείς λίγο που δεν είναι αυτόματος ο φορτιστής για την 9βολτη, πάντως να ξέρεις πως είναι συνηθισμένο αυτό στη φόρτιση των 9βολτων μπαταριών, να λειτουργεί έτσι ο φορτιστής. Υπάρχει λόγος που αποφεύγουν να βγάλουν αυτόματη φόρτιση για 9βολτες. 1
mpoukos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 PCharon Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθειά σου!!!
marilisius Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Μολις αγορασα αυτο περιμενω εντυπωσεις!!!!
PCharon Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 αυτο Mη φανταστείς πως αξίζει κάτι παραπάνω από 16$ - και πολλά είναι μάλλον. Ο φορτιστής είναι αργός και δεν ελέγχει το κάθε στοιχείο χωριστά, δεν είναι πραγματικά αυτόματος. Υπάρχουν κι άλλοι φτηνοί κινέζικοι φορτιστές που κάνουν τη δουλειά πιο σωστά. Μπαταρίες, όπου βλέπεις "ΒΤΥ" μακριά, είναι 3 πουλάκια κάθονταν. Αυτοί μάλλον έχουν κληρωτίδα με νούμερα για τις χωρητικότητες και κληρώνουν τί θα τυπωθεί στην ετικέτα. youtube.com/watch?v=qM6gcAMrvm8
marilisius Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Mη φανταστείς πως αξίζει κάτι παραπάνω από 16$ - και πολλά είναι μάλλον. Ο φορτιστής είναι αργός και δεν ελέγχει το κάθε στοιχείο χωριστά, δεν είναι πραγματικά αυτόματος. Υπάρχουν κι άλλοι φτηνοί κινέζικοι φορτιστές που κάνουν τη δουλειά πιο σωστά. Μπαταρίες, όπου βλέπεις "ΒΤΥ" μακριά, είναι 3 πουλάκια κάθονταν. Αυτοί μάλλον έχουν κληρωτίδα με νούμερα για τις χωρητικότητες και κληρώνουν τί θα τυπωθεί στην ετικέτα. youtube.com/watch?v=qM6gcAMrvm8 Λες να τον ακυρωσω αν προλαβαινω δηλαδη?Δεν θα κανει καθολου δουλεια?Διατρεχω καποιον κινδυνο? Mη φανταστείς πως αξίζει κάτι παραπάνω από 16$ - και πολλά είναι μάλλον. Ο φορτιστής είναι αργός και δεν ελέγχει το κάθε στοιχείο χωριστά, δεν είναι πραγματικά αυτόματος. Υπάρχουν κι άλλοι φτηνοί κινέζικοι φορτιστές που κάνουν τη δουλειά πιο σωστά. Μπαταρίες, όπου βλέπεις "ΒΤΥ" μακριά, είναι 3 πουλάκια κάθονταν. Αυτοί μάλλον έχουν κληρωτίδα με νούμερα για τις χωρητικότητες και κληρώνουν τί θα τυπωθεί στην ετικέτα. youtube.com/watch?v=qM6gcAMrvm8 Λες να τον ακυρωσω αν προλαβαινω δηλαδη?Δεν θα κανει καθολου δουλεια?Διατρεχω καποιον κινδυνο?
PCharon Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Κίνδυνο όχι. Δουλειά θα κάνει, απλά μη περιμένεις πως οι μπαταρίες θα έχουν τη χωρητικότητα που γράφουν, ούτε κατά φαντασία. Δεν έχω κάτι με τα κινέζικα, ίσα ίσα, αλλά θέλουν διάλεγμα. Τα παραπάνω είναι ό,τι χειρότερο κυκλοφορεί από άποψης ποιότητας. Δε το λέω εγώ, όπου και να κοιτάξεις στο ιντερνετ για BTY από χρήστες που ξέρουν να μετρήσουν χωρητικότητες, θα δεις τα ίδια σχόλια.
marilisius Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Μολις ακυρωσα σευχαριστω πολυ που με προλαβες απλα ειδα πως εδινε κ τοσες μπαταριες μαζι που αλλοι δεν δινουν καθολου κ τις περνεις ξεχωριστα.....Σε παρακαλω πολυ προτεινε μου κατι καλο να παρω γιατι γινεται χαμος απο μπαταριες στο σπιτι με αποτελεσμα να φευγουν πολλα χρηματα ετσι......Ασε που ειναι κ μακρια απο Κινα κκαι θα αργουσε πολυ κιαν περναγε και τελωνιο δεν ξερω αν περνανε οι μπαταριες...Εψαξα βεβαια και απο Αγγλια και Γερμανια αλλα ειδα τις τιμες λιγο τσιμπημενες...Αν μπορεις πεσμου κατι να παρω ας ειναι κ απο Ελλαδα απλα να αξιζει τα λευτα του και να κρατησει οσο γινεται...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα