Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα φορητό υπολογιστή Fujitsu Siemens Amilo Pa1510 με χαλασμένη μπαταρία -δηλαδή δεν ανάβει καθόλου με την μπαταρία παρα μόνο με το τροφοδοτικό- ο οποίος μου έχει κάψει το δικό του τροφοδοτικό και άλλα 2 aftermarket. Τα τροφοδοτικά δεν τα καίει αμέσως αλλά μπορεί να περάσουν και μήνες!

Έχει να κάνει με την μπαταρία; μήπως βραχυκυκλώνει κάτι;

Μήπως να βγάλω τελείως την μπαταρία ή θα είναι χειρότερα; Γιατί ένας γνωστός ο οποίος πιστεύω ότι δεν πολυκατέχει το θέμα, μου είπε ότι θα είναι χειρότερα και ότι μπορεί να πάρει και φωτιά!

Δημοσ.

Ενας απο τον τροπος για να κρατησεις την μπαταρια παραπανω, ειναι να την βγαζει οταν ειναι συνδεδεμενο στο ρευμα... Οποτε δεν υπαρχει κινδινος αμα την βγαλεις, τωρα για το τροφοδοτικο δεν ξερω...

Δημοσ.

Αυτό που λες δεν στεκει, δεν υπαρχει laptop που να καιει τα τροφοδοτικα.Προφανως τα τροφοδοτικα που παιρνεις είναι τιποτα φτηνες κινεζιες από ebay που δεν αντεχουν πολλα πολλα ή εχει σοβαρες αυξομειωσεις το ρευμα της περιοχης σου με αποτελεσμα να σκανε οι πυκνωτες των μετασχηματιστων.Οταν το δουλευεις στο ρευμα δεν υπαρχει λογος να εχεις τη μπαταρια πανω, δουλευε το μονο με το μετασχηματιστη του.

Δημοσ.

eko13 η μπαταρία δεν δουλεύει καθόλου! Δηλαδή δεν ενεργοποιείται καθόλου με την μπαταρία!

nick#18 το laptop θέλει 3.25Α και το τελευταίο τροφοδοτικό που έβαλα ήταν 3.5Α

doakes δεν νομίζω το δικό του τροφοδοτικό να είναι κινεζιά από ebay, αλλά ούτε και το τελευταίο της trust που το είχα πάρει 40€. Κινεζιά μπορείς να πεις το NILOX που αγόρασα σήμερα από το e-shop με 15€. Με το ρεύμα δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα γιατί δεν θα έκαιγε μόνο το laptop ενώ νομίζω ότι κάποιο από τα τροφοδοτικά κάηκε όταν ήμουν σε επαρχία.

Δημοσ.

Αμα η μπαταρια σου ειναι νεκρη ή φουσκωμενη βγαλτη τελειως απο πανω μην την ξανακουμπωσεις πανω και το βραχυκυκλωνει.Δουλευε το μονο με τον ανταπτορα.

Δημοσ.

η μπαταρια δε νομιζω να παιζει ρολο. εκτος αν εχει παθει κατι στα χημικα της/φουσκωσει/κυκλωμα.

αλλα σουταρε την αφου ειναι dead.

μαλλον το μαμα καηκε τυχαια Ή απο ΔΕΗ, και τα κινεζικα ηταν μουφα. βρες κανενα γνησιο απο ebay.

Δημοσ.

Υπάρχει περίπτωση η χαλασμένη μπαταρία να επιβαρύνει τη κατάσταση αν προσπαθεί το μηχάνημα διαρκώς να υην φορτίσει και αυτή δεν φορτίζει ποτέ να φορτώνει συνέχεια και τον φορτιστή με επιπλέον ambere τα οποία δεν πέφτουν μετά από 2 ώρες ας πούμε που διαρκεί μια φόρτιση.

Βγάζεις την μπαταρία χωρίς πρόβλημα - το χειρότερο είναι να γέρνει το laptop αν είχε πατάκι στην μπαταρία.

Δημοσ.

Υπάρχει περίπτωση η χαλασμένη μπαταρία να επιβαρύνει τη κατάσταση αν προσπαθεί το μηχάνημα διαρκώς να υην φορτίσει και αυτή δεν φορτίζει ποτέ να φορτώνει συνέχεια και τον φορτιστή με επιπλέον ambere τα οποία δεν πέφτουν μετά από 2 ώρες ας πούμε που διαρκεί μια φόρτιση.

Βγάζεις την μπαταρία χωρίς πρόβλημα - το χειρότερο είναι να γέρνει το laptop αν είχε πατάκι στην μπαταρία.

2-3 που εχω δει με αδειες, λογω κυκλωματος φαινεται οτι δεν εχει capacity. κ στο led φαινεται full.

oτι παει να τη φορτισει μαλλον, αλλα δε νομιζω οτι προσπαθει συνεχεια Ή δινει ρευμα συνεχως.

νταξ του 2006 ειναι το amilo, & που αναβει παλι καλα :)

Δημοσ.

Δηλαδή χωρίς καθόλου μπαταρία δεν επιβαρύνεται περισσότερο το τροφοδοτικό;

Τώρα του αγόρασα το παρακάτω τροφοδοτικό το οποίο είναι και το μόνο "φθηνό" που του έχω πάρει:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.936286

Είμαι καλυμμένος με αυτό;

Δημοσ.

εγω λεω μη χαλας αλλα λεφτα. εχω δει σε αγγελιες λαπτοπ με 50€.

τωρα θα δουλευουν καλυτερα απ το δικο σου? ισως και οχι...

H´ παρε κατι φτηνο http://www.ebay.de/sch/i.html?LH_PrefLoc=2&_nkw=laptop power fujitsu&_dmpt=Laptop_Adapters_Chargers&_fln=1&_sc=1&_sop=15&_ssov=1&_sticky=1&_trksid=p3286.c0.m282&_mPrRngCbx=1&_udlo=9&_udhi= & αν/οταν καει και αυτο...game over.

το λαπτοπ το αγορασες εσυ καινουργιο?

Δημοσ.

Ναι καινούργιο το αγόρασα και το έχω σαν δεύτερο μιας και έχω πάρει άλλο πιο καινούργιο.

Τώρα τροφοδοτικό δεν παίζει να αγοράσω άλλο μιας και χθες αγόρασα το nilox, ενώ δεν υπάρχει και νόημα μιας και δεν είναι θέμα τροφοδοτικού αφού έχει κάψει το δικό του και άλλα δύο των 40€ το ένα!

Στην ουσία δύο είναι τα πράγματα που θέλω να μάθω:

1)ποια είναι η αιτία που καίγονται τα τροφοδοτικά

και

2)αν είναι απολύτως ασφαλές να δουλεύει το laptop χωρίς μπαταρία

Δημοσ.

"Έχω ένα φορητό υπολογιστή Fujitsu Siemens Amilo Pa1510 με χαλασμένη μπαταρία -δηλαδή δεν ανάβει καθόλου με την μπαταρία παρα μόνο με το τροφοδοτικό"

Αυτό που έχει σημασία είναι άν λειτουργεί ΜΟΝΟ με το τροφοδοτικό, δηλαδή ΧΩΡΙΣ να έχεις εγκαταστήσει την μπαταρία.

Άν όχι, πρόβλημα στο κύκλωμα τροφοδοσίας του laptop.

Άν ναι, δοκίμασε μια καινούργια/άλλη μπαταρία μπας και η δική σου τα έχει τινάξει.

"Έχει να κάνει με την μπαταρία; μήπως βραχυκυκλώνει κάτι;"

Μπορεί. Το πιo πιθανό όμως είναι να έχει "καεί" κάτι και να μην λειτουργεί σωστα το όλο κύκλωμα τροφοδοσίας του laptop.

"Μήπως να βγάλω τελείως την μπαταρία ή θα είναι χειρότερα;"

Όλα τα laptop ΠΡΕΠΕΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ να λειτουργούν ΚΑΙ μόνο με το τροφοδοτικό τους.

Άν δεν συμβαίνει το παραπάνω υπάρχει πρόβλημα στο κύκλωμα τροφοδοσίας του laptop.

Αφού, όπως μας είπες, ΜΟΝΟ με την μπαταρία δεν λειτουργεί το laptop, δεν υπάρχει λόγος να την βάζεις σε αυτό.

"Γιατί ένας γνωστός ο οποίος πιστεύω ότι δεν πολυκατέχει το θέμα, μου είπε ότι θα είναι χειρότερα και ότι μπορεί να πάρει και φωτιά!"

Ο φίλος σου, είτε απλά ήθελε να σε τρομάξει ή ΑΝΕΤΑ μπορεί να καλέσει το 0800HELENLUKA και να κάνει ατελείωτες συζητήσεις κινδυνολογίας. :)

"ποια είναι η αιτία που καίγονται τα τροφοδοτικά"

Πολλές και διάφορες αιτίες.

Την ΣΩΣΤΗ απάντηση θα στην δώσει μόνο ένας "ηλεκτρονικός" όταν θα δεί σε τι χάλια είναι τα καμμένα σου τροφοδοτικά.

Άν σου πεί ότι βρήκε καμμένη την "είσοδος" του τροφοδοτικού, μάλλον κάτι πήγε στραβά με το δίκτυο της ΔΕΗ.

Άν σου πεί ότι βρήκε καμμένη την "έξοδο" του τροφοδοτικού, μάλλον κάτι δεν πάει καλά στο laptop.

(Άν σου απαντήσει πολύ τεχνικά ή/και ακαταλαβίστηκα, πάρε τα τροφοδοτικά και τρέχα μακρυά :) )

"Δηλαδή χωρίς καθόλου μπαταρία δεν επιβαρύνεται περισσότερο το τροφοδοτικό;"

Όταν η μπαταρία είναι μέσα στο laptop το τροφοδοτικό δίνει ρεύμα στο laptop για να λειτουγήσει ΚΑΙ επιπλέον ρεύμα στην μπαταρία για να την φορτίσει.

Συνεπώς όταν δεν έχεις την μπαταρία μέσα στο laptop το τροφοδοτικό δουλεύει χαλλλαρρρά.

"2)αν είναι απολύτως ασφαλές να δουλεύει το laptop χωρίς μπαταρία"

ΝΑΙ.

Υ.Γ.

Ε, να πώ και εγώ την μπούρδα μου γιατί θα σκάσω ...

Ένα παλμοτροφοδοτικό, λοιπόν, καίγεται, όταν χρησιμοποιείς το ηλεκτρολογικό δίκτυο του σπιτιού για να στήσεις ένα δίκτυο με συσκευές "powerline" (ethernet over powerlines).

Τα καημένα τα παλμοτροφοδοτικά που έχουν συνηθίσει να ασχολούνται με τα 50/60Hz του κοινού "ρεύματος" μόλις "φάνε" δυο τρείς ριπές από τα 4-20MHz του "powerline" σκάνε :)

Δημοσ.

At0m0 σ' υπερευχαριστώ για την απάντηση-έκθεση που έγραψες μιας και με κάλυψες απόλυτα! Επίσης ευχαριστώ για την βοήθεια και όλους τους υπόλοιπους.

*όταν λέω ότι το laptop δεν λειτουργεί με την μπαταρία, εννοώ ότι δεν ανάβει με την μπαταρία μόνο όταν δεν είναι στην μπρίζα. Όταν είναι συνδεδεμένο στο ρεύμα, ανάβει είτε έχει επάνω την μπαταρία είτε όχι.

*και τέλος για την ιστορία, ο γνωστός μου που είπε την μπούρδα είναι ηλεκτρονικός! αλλά προφανώς και δεν το κατέχει...

Δημοσ.

ισως ο φιλος σου δεν ειχε αδικο τελικα. το ειχα ξανακουσει αλλα δεν ημουν σιγουρος. αλλα αυτοι λενε για μπαταρια

που λειτουργει:

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20090511015530AAoksdZ

εγω ειχα ενα turbox με μια μπαταρια σχεδόν ψοφια. οταν ταφτυσε τελείως, καταλαβα οτι ειχα χαλασμένο βυσμα στο σασι και με το παραμικρο κουνημα εσβηνε (πριν το κραταγε η μπαταρια αναμενο). χωρις μπαταρια πλέον, βαλε- βγαλε βυσμα - αναψε σβησε, ρήμαξε το turbo. αρα και μια σχεδόν dead μπαταρια δεν ειναι τελείως αχρηστη, εστω και να μη στέκει οτι η μπαταρια παιζει ρολο surge.

ας μας πει ο Atom0 αν στεκει η άποψη του link.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...