CENTAURUS Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 προσπάθησα να μεταφέρω ένα βιντεο απο την βιντεοκάμερα στον υπολογιστή με το ενλόγω πρόγραμμα αλλα έχω κολήσει...στην αρχή ακόμα! δεν το έχω ξαναδουλέψει να πω την αλήθεια, αλλα να σας πω τι κάνει μπας και βρω την λύση... έχω συνδέσει την κάμερα με το πισι μου μεσω ενος video graber/usb και στην αναλογικη εξοδο βιντεο της καμερας μιας και μονο τετοια εχει... ξεκιναω το προγραμμα, διαλέγω σύλληψη,και βλέπω στην προεπισκόπηση δεξιά να παίζει το βίντεο μια χαρα.Με το που παταω έναρξη σύλληψης κολάει η εικόνα πάνωδεξια και μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα... AF9035 ANALOG CAPTURE FILTER Δεν εντοπίστηκε σωστό σήμα εισόδου Παρακαλώ ελέγχστε τα καλώδιά σας το έχω βάλει να κάνει λήψη mpeg1/2...ενώ σε .avi που δοκίμασα δεν γράφει καθόλου! κολλάει λίγο αλλα αν και βγάζει το μύνημα βλέπω ότι γράφει βιντεο+ήχο...τι συμβαίνει τελικά? επειδή δεν το ξέρω καλά, ποιες είναι οι καλύτερες ρυθμίσεις για να πάρω ότι καλύτερο μπορώ απο τις παλιές μου κασέτες??
micos000 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Η κάμερα σου πια είναι; Μήπως έχει και firewire έξοδο; Τέτοια έξοδο έχουν όλες οι dv κάμερες και κάποιες hi8 και super8. Οι πολύ παλιές οικιακές VHS και SVHS δεν είχαν τέτοια έξοδο. Αφού όμως σου γράφει παρόλο το μήνυμα άστο να τελειώσει, μάλλον παραπονιέται γιατί το σήμα είναι αδύναμο ή δεν είναι σταθερό και καθαρό. Αν τα καλώδια είναι μεγάλα προμηθεύσου πιο μικρά για να μην έχεις μεγάλες απώλειες. Επίσης, αν η κάμερα έχει έξοδο svhs προτίμησε αυτήν αντί για τα rca, θα έχεις πολύ καλύτερη εικόνα. Για format εξόδου καλά είναι να επιλέξεις DV-AVI PAL 4:3 γιατί το mpeg 2 δεν ενδεικνύεται για επεξεργασία. Το mpeg1 από την άλλη είναι για τα μπάζα. Αν πρόκειται για μια μόνο κασέτα θα πρότεινα να πας σε κάποιον επαγγελματία να στο μεταφέρει σωστά. Ζήτα του να στο βγάλει σε dvd και σε dv-avi. Δώστου και έναν φορητό σκληρό δίσκο για να σου γράψει τα avi γιατί θα είναι πολύ μεγάλα (12 GB/ώρα) ή ζήτα του να στα κάνει σε κομμάτια των 4gb και να στα βάλει σε dvd (όσα χρειαστούν). Μετά θα μπορέσεις να τα επεξεργαστείς μόνος σου τα avi στο pinnacle συν το ότι θα έχεις και ένα έτοιμο dvd για να το δεις άμεσα.
CENTAURUS Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 η κάμερα ειναι παλια χωρις έξοδο svhs οποτε χρεισιμοποιώ την κλασικη κίτρινη...είναι πολλές οι κασέτες πάντως, οπότε πρέπει να ασχολειθώ ο ίδιος. Το καλώδιο είναι μικρό σε μήκος1 μέτρο το πολύ οπότε δεν φταίει αυτό.Με ένα άλλο πρόγραμμα (cyberlink powerdirector)που είχα δοκιμάσει δεν είχε πρόβλημα να κάνει την αντιγραφή, απλά είναι παλιά έκδοση και χωρις πολλές επιλογές... Τώρα που έκανα την αντιγραφη της πρώτης κασέτας στην mpeg1/mpeg2 επιλογή που είχε, ποια είναι η διαφορά απο το avi που δεν μπορεί να μου το γράψει?
micos000 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Δεν μπορεί να έκανες την εγγραφή σε mpeg1/mpeg2. Ή στο ένα ή στο άλλο και όπως είπα και πριν το mpeg1 είναι πολύ παλιό format και η χρήση του είναι για vcd ενώ το mpeg2 είναι για svcd ή dvd, ανάλογα με την ανάλυση που τράβηξες. Αν το τράβηξες σε mpeg2 κάντο απ' ευθείας σε dvd, αν το έχεις σε mpeg1 ξανατράβα το σε mpeg2 τουλάχιστον. Αν το τραβούσες σε dv-avi θα ήταν πολύ καλύτερα για να το επεξεργαστείς και να το εξάγεις στην τελική μορφή του.
CENTAURUS Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Kαταρχην ευχαριστω για το ενδιαφερον! Οι κασετες ειναι παλιες (10ετία +)όπως επίσης και η βιντεοκάμερα ενοοείται για αυτο και δεν εχει s-vhs κτλπ. Το αρχείο που δημιουργησα είχε κατάληξη .mpg (720x576)και οι 3 ώρες βγήκαν στα 8 γίγα και απο ότι είδα είχα διαλέξει mpeg2 αναλυσης dvd. Υποθέτω πως με αυτην την ανάλυση δεν χάνω κ τίποτα απο αυτες τις παλιες κασετες... το βασικό για μένα ήταν να περαστουν στον υπολογιστη για να μην χαθουν σαν υλικο, απο κει και πέρα σαν mpeg τι δεν μπορω να κάνω σε σχεση αν ήταν avi? Και κάτι ακόμα αν ξερει καποιος, βελτίωση στην εικόνα μπορει να γίνει? οι περισσότερες έχουν εναν κυματισμο στο 1/5 απο πάνω ο οποίος μάλλον είναι απο την παλαιότητα ή τις συνθήκες αποθήκευσης...
avraam5 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 με κατι τετοιο ασχολουμε και εγω αυτη τη στιγμη.ειχα και εγω προβλημα με καποια εκδοση του pinnacle(δεν μπορουσε να συγχρονιστει ο ηχος με την εικονα και στο τελος της ταινιας υπηρχε διαφορα περιπου 2 λεπτων) και κανω πολυ ομορφα (με δικα μου κριτηρια) τη δουλεια μου με το windows movie maker.
micos000 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Αφού σου βγήκε τόσο μεγάλο αρχείο πρέπει να έχεις επιλέξει αρκετά ανεβασμένο bitrate, πράγμα που είναι καλό. Σε dv-avi θα ήταν πιο εύκολη η επεξεργασία στο pinnacle αλλά δεν πειράζει αν δεν σε ενδιαφέρει να αρχίσεις τα κοψίματα. Ο κυματισμός (μάλλον) οφείλετε στην κασέτα. Κατά πάσα πιθανότητα έχει τσαλακωθεί στο πάνω μέρος της, ή δεν διόρθωσες σωστά το tracking από την κάμερα. Αν δεν στο διορθώνει σωστά στο αυτόματο δοκίμασε manual tracking μήπως και στο εξαφανίσει ή μειώσει αρκετά. Αν δεν φεύγει μπορείς να εφαρμόσεις μια μαύρη μάσκα πάνω στην εικόνα (στο pinnacle) που να κρύβει το πάνω μέρος αλλά πρέπει να το υπολογίσεις χειροκίνητα. π.χ. κάνεις export/save (ή όπως το έχει) από το pinnacle ένα καρέ από το βίντεο όπου είναι ιδιαίτερα εμφανή το πρόβλημα και φορτώνεις την εικόνα στο photoshop. Μετά δημιουργείς ένα νέο layer πάνω από το background και επιλέγεις το σημείο με τον κυματισμό. Το γεμίσεις με μαύρο χρώμα, αφαιρείς την επιλογή και διαγράφεις το background. Στην συνέχεια σώζεις το αρχείο σε μορφή psd και εισάγεις την μάσκα στο pinnacle (ελπίζω να την δέχεται ). Τέλος βάζεις το βίντεο στο βασικό video track και εφαρμόζεις την μάσκα σε overlay track. Κάνε εξαγωγή σε ότι μορφή θέλεις και περιμέεεεενεις.
CENTAURUS Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 αυτό με το τράκινγκ δεν ξερω αν μπορω να το ρυθμισω απο την καμερα που έχω...δεν βλέπω κάτι σχετικο. ΕΊδα πως όντως είχα βάλει υψηλή ποιότητα στο mpeg2, ποιότητα dvd έλεγε! o κυματισμός είναι ο παρακάτω...άλλες φορες μικρότερος και άλλες μεγαλύτερος!
micos000 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Αν είναι vhs η κασέτα έχει σίγουρα manual tracking η κάμερα. Ή θα έχει κάποιο περιστροφικό ή κάποιο +/- κουμπί. By the way, η εικόνα μάλλον έστριψε λάθος σε κάποια στροφή
CENTAURUS Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 η καμερα που χρεισημοποιώ είναι μια sony ccd tr380e σαν κ αυτη... http://img1.hyperinzerce.cz/x-cz/inz/1187/1187992-sony-ccd-tr380e-brasna-1.jpg δυστυχως όλες οι κασέτες έχουν κυματοποιηθεί... αν υπάρχει καποιο προγραμμα που να μπορει να ευθυγραμείσει την εικονα σφυρίξτε κλέφτικα!
CENTAURUS Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 ...δεν ξερω τι γινεται...ειναι η τεταρτη βιντεοκαμερα και εχω ζαλιστει...απο το εικονοσκόπιο η εικονα φαινεται μια χαρα ενω αυτη που βγαίνει στον υπολογιστή έχει αυτον τον κυματισμο...και η πλακα ειναι ότι τώρα (μετά απο 12 κασετες) το προσεξα και προβληματιστηκα! μηπως φταιει η εξοδος της εικονας? μηπως φταιει ο υπολογιστης? μήπως ο video grabber μου την χαλάει την δουλειά? μηπως το εικονοσκοπιο της καμερας με ξεγελαει?? πολλά τα ερωτήματα...
micos000 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Προσπάθησε να βρεις πως κάνει manual tracking η κάμερα. Στο εικονοσκόπιο ίσως να κόβει λίγο την εικόνα, ιδίως αν είναι ccd θα κόβει σίγουρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα