arsenal Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Καλησπέρα,ειμαι πρωτοετής στο τμήμα πολυιτικων επιστημών στο Ρέθυμνο.Εχω πολύ αγχος γιατι ακομα δεν εχω μπει στο κλιμα του διαβάσματος π.χ σε ενα μαθημα μας εδωσε φωτοτυπιες εκατο σελιδες και σε αυτα θα γραψουμε πρόοδο σε 25 ημέρες.ωστοσο δεν εχω ιδεα τον τρόπο με τον οποίο θα κάτω να τα διαβάσω ετσι οπως πρέπει για το πανεπιστήμιο!επeιτα θα μας εξετασει προφορικα σε ομαδες 5-6 ατόμων!εξτρα άγχος δηλαδή.
viper2005 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 μαθε τα κεντρικα σημεια του μαθηματος και βρες κανα βιντεο στο intraweb
YiN Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Για αρχή μπορείς να ρωτήσεις τον καθηγητή τι περίπου ζητάει από εσάς. Σε δεύτερη φάση απόφυγε την παπαγαλία που είχες συνηθίσει στις πανελλήνιες. Εμπειρία: Οι προφορικές εξετάσεις είναι πιο εύκολες. Και οι καθηγήτες *συνήθως* πιο επιεικείς.
Marria Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Βρες αλλους συμφοιτητες και οργανωστε Ομαδες Εργασιας οπου θα διαβαζετε μαζι. Βοηθαει οταν εχεις πολλες αποριες και ειναι πιο χαλαρο και ετσι απο το να διαβαζεις μονος.
arsenal Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Ολα αυτα για την εξεταστική έτσι?Για την πρόοδο μας έχει δώσει κάτι φωτοτυπίες και απλα να τις διαβασουμε.Δεν εχει πει καν κατι μέσα απο αυτές τίποτα ομως.Συνταγματικο δικαιο πανεπιστιμιου Αθηνων λέει απ έξω.Απο οτι το ξεφύλισα πάντως εχει ψιλά γράμματα σε αρκετα σημεια οποτε αυτα μάλλον τα παραλείπω.Σκέφτομαι να διαβαζω και παράλληλα να κανω σχεδιαγράμματα.Την παπαγαλια ξέρω οτι τώρα πλεον πρέπει να την ξεχάσω
Dagobert Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Καλησπέρα,ειμαι πρωτοετής στο τμήμα πολιτικων επιστημών στο Ρέθυμνο.Εχω πολύ αγχος γιατι ακομα δεν εχω μπει στο κλιμα του διαβάσματος π.χ σε ενα μαθημα μας εδωσε φωτοτυπιες εκατο σελιδες και σε αυτα θα γραψουμε πρόοδο σε 25 ημέρες.ωστοσο δεν εχω ιδεα τον τρόπο με τον οποίο θα κάτω να τα διαβάσω ετσι οπως πρέπει για το πανεπιστήμιο!επeιτα θα μας εξετασει προφορικα σε ομαδες 5-6 ατόμων!εξτρα άγχος δηλαδή. Ολα αυτα για την εξεταστική έτσι?Για την πρόοδο μας έχει δώσει κάτι φωτοτυπίες και απλα να τις διαβασουμε.Δεν εχει πει καν κατι μέσα απο αυτές τίποτα ομως.Συνταγματικο δικαιο πανεπιστιμιου Αθηνων λέει απ έξω.Απο οτι το ξεφύλισα πάντως εχει ψιλά γράμματα σε αρκετα σημεια οποτε αυτα μάλλον τα παραλείπω.Σκέφτομαι να διαβαζω και παράλληλα να κανω σχεδιαγράμματα.Την παπαγαλια ξέρω οτι τώρα πλεον πρέπει να την ξεχάσω Συνήθως η προφορική εξέταση είναι ευκολότερη, αλλά πρέπει να έχεις καλή επισκόπηση της ύλης και να μην αφήσεις κάτι εκτός.Κατά βάση εξετάζονται θεωρητικά ζητήματα. Στη γραπτή εξέταση μπορείς να πας με σος, με το σχετικό ρίσκο. Εδώ η εξέταση μπορεί να έχει πιο πρακτικό χαρακτήρα. Διαβάζεις καλά τα διανεμόμενα συγγράμματα και προσπαθείς να μάθεις το ζουμί. Με τις επαναλήψεις θα τα κάνεις κτήμα σου. Ουσιαστικά το διάβασμά σου δεν διαφέρει από το αντίστοιχο που έκανες σε Ιστορία, Κείμενα και Αρχαία για τις πανελλαδικές. Η μέθοδος που αναφέρεις είναι μία χαρά, αποδίδει. Το αν θα διαβάσεις ψιλά γράμματα είναι δική σου επιλογή. Πάντως όσο περισσότερο διαβάζεις, θα το βρίσκεις μπροστά σου και θα ανταμείβεσαι βαθμολογικά. Παπαγαλία ίσως σου χρειαστεί σε κάποια μαθήματα, όπου οι καθηγητές είναι ψείρες ή ζητούνται ορισμοί κλπ.
arsenal Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Στις πανελλαδικες ιστορια αρχαια γνωστο διάβαζα παπαγαλια.Ενα σύγγραμα 500 σελίδες ειναι αδυνατον να το μάθεις παπαγαλια!στην προφορικη εξεταση καθε ερωτηση που σου κάνει θέλει αρκετά λογια να πεις?η σηνύθως ροτάνε κάτι σύντομο
xri_ni Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 arsenal εισαγωγη στην ελληνικη πολιτικη,Μαυρομουστακου ε?Τι δε μπορεις να καταλαβεις?Δε σας ειπε τι να διαβασετε?Θα προσπαθησεις να τα λες με δικα σου λογια για να τα θυμασαι.Στο πακετο σημειωσεων ειναι(αν ειναι ακομα τα ιδια) για τα κομματα μετα τη μεταπολιτευση κτλ ε?Δεν ειναι κατι δυσκολο.Ξεκινα να διαβαζεις και υπογραμμιζε τα σημαντικα.Ενταξει ειναι λιγο περιεργη αυτη...κοιτα να το περασεις τωρα να ξεμπερδευεις! Για την εξεταστικη στο συνταγματικο δικαιο θα σας δωσει σελιδες βρε,σιγα μην εχετε ολο το βιβλιο.
arsenal Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Χαχα ναι ακριβώς.Ενα πακο σημειώσεις μας έδωσε και λεει εγχειρίδιο συνταγματικού δικαίου.Σας τα είχε δώσεις και εσάς?Στα προφορικά οι ερωτήσεις που ρωτάει πέρνουν ώρα για να απαντηθούν η είναι κάτι γρήγορο?οοχι δεν μας ειπε τι να διβάσουμε απο αυτές τις φωτοτυπίες
xri_ni Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Μαλλον τις εχει αλλαξει τις φωτοτυπιες.Εγω το ειχα περασει στο 1ο ετος δηλαδη το 2007.Τωρα δε θυμαμαι πολλα απο την εξεταση,ενταξει λογικο ειναι να αγχωνεσαι αλλα θα συνηθισεις γιατι ειναι αρκετα απο τα μαθηματα προφορικα.Ε τωρα εξαρταται απο την ερωτηση που θα σου πεσει αν θελει πολυ ή λιγη ωρα.Εχεις ακομα καιρο μεχρι τα προφορικα ,κοιτα τωρα να διαβασεις για την προοδο.
Dagobert Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Στις πανελλαδικες ιστορια αρχαια γνωστο διάβαζα παπαγαλια.Ενα σύγγραμα 500 σελίδες ειναι αδυνατον να το μάθεις παπαγαλια!στην προφορικη εξεταση καθε ερωτηση που σου κάνει θέλει αρκετά λογια να πεις?η σηνύθως ροτάνε κάτι σύντομο Όντως είναι φύσει αδύνατον να μάθεις παπαγαλία 5- 6 μαθήματα επί 500 σελίδες έκαστο. Όμως μπορείς να έχεις στερεη γνώση της ύλης. Λόγου χάριν μαθαίνεις καλά το σκελετό του μαθήματος, βασικούς ορισμούς παπαγαλία, παραδείγματα και πως σχετίζονται με την εκάστοτε θεωρία, αν ο διδάσκων επισημαίνει κάτι, το σημειώνεις και το μαθαίνεις. Προς αυτή την κατεύθυνση θα σε βοηθήσει η αποδελτίωση του βιβλίου. Δηλαδή καθώς διαβάζεις να κάνεις σχεδιαγράμματα, να σημειώνεις τις θεωρίες και τους ορισμούς, να βάζεις πλαγιότιτλους και παραπομπές, να γράφεις παραδείγματα κοκ. Καλό θα ήταν να ρωτήσεις και μεγαλύτερους συμφοιτητές σου, να σε κατευθύνουν υπεύθυνα, καθώς ξέρουν τις απαιτήσεις και τις ιδιοτροπίες των καθηγητών. Στα προφορικά, λόγω του χρόνου και του πλήθους των εξεταζόμενων, συνήθως πρέπει να απαντήσεις σύντομα. Όμως όσο πιο καλά διαβασμένος είσαι, τόσο πιο πλήρης θα είναι η απάντησή σου, εμπλουτισμένη με θεωρία και παραδείγματα. Δηλαδή εξαρτάται από σένα πόσο θα μιλήσεις.
weissheit Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Όρεξη να υπάρχει και θα βρεις τον τρόπο, μόνο χρόνο χρειάζεται ν' αφιερώσεις! Σου δίνω μερικές ιδέες, αυτός είναι ο δικός μου τρόπος τουλάχιστον, ίσως να μην σου ταιριάζει. Αρχικά κάνω ένα χρονοδιάγραμμα. Δηλαδή θα βγάλω τις x σελίδες (συνήθως κεφάλαιο) σε y ημέρες, ώστε να μην ξεφεύγω αλλά και να έχω στην συνέχεια επιπρόσθετο χρόνο για άλλες 2-3 επαναλήψεις εφ' όλης της ύλης. Έπειτα υπογραμμίζω χρησιμοποιώντας φωσφορούχους μαρκαδόρους, κάθε χρώμα για έναν ορισμένο σκοπό: Κίτρινο --> ημερομηνίες Πράσινο --> σημαντικά ονόματα Μπλε --> σημαντικά γεγονότα Πορτοκαλί --> ορισμοί Ροζ --> λέξεις που "χτυπάνε" στο μάτι, λέξεις κλειδιά Στην συνέχεια αφού συγκεντρώσω όλες τις λέξεις κλειδιά, τις καταγράφω σε post it χαρτάκια στην αρχή κάθε ενότητας και κάθε φορά πριν ξεκινήσω το διάβασμα τις βλέπω και κάνω μια μικρή σύνοψη, προσπαθώ να θυμηθώ που βρίσκεται η καθεμία και σε τι αναφέρεται. Επίσης σε post it χαρτάκια κάνω συγκριτικούς πίνακες ανάμεσα στα στοιχεία του μπλε και του πράσινου φωσφορούχου - όταν χρειάζεται, σε άλλα κάνω αναλυτικούς πίνακες που σημαίνει ότι είναι κάποια πράγματα πολύ sos στα οποία πρέπει να εστιάσω και σε άλλα καταλόγους με τα ιστορικά γεγονότα σε χρονική σειρά γιατί ξέρουμε πόσο μπερδεμένα είναι κάποια βιβλία. Στο τέλος κάθε ενότητας βάζω ένα χαρτί με ερωτήσεις που έχω γράψει εγώ, είναι ερωτήσεις κατανόησης, στις οποίες αν απαντήσω σωστά σημαίνει ότι τα ξέρω, έτσι βλέπω που κολλάω και διαβάζω ξανά εκείνο το σημείο καλύτερα. Τέλος, κάτι παρόμοιο που βοηθάει εξίσου πολύ, είναι το να γράφεις πλαγιότιτλους σε κάθε παράγραφο.
xri_ni Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Βρε weissheit κουραστηκα μονο να τα διαβαζω.Μωρε μπραβο!Εγω ποτε δεν εκανα κανενα προγραμμα οπως μου βγαινει καθε φορα.
gatokoritso Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Όρεξη να υπάρχει και θα βρεις τον τρόπο, μόνο χρόνο χρειάζεται ν' αφιερώσεις! Σου δίνω μερικές ιδέες, αυτός είναι ο δικός μου τρόπος τουλάχιστον, ίσως να μην σου ταιριάζει. Αρχικά κάνω ένα χρονοδιάγραμμα. Δηλαδή θα βγάλω τις x σελίδες (συνήθως κεφάλαιο) σε y ημέρες, ώστε να μην ξεφεύγω αλλά και να έχω στην συνέχεια επιπρόσθετο χρόνο για άλλες 2-3 επαναλήψεις εφ' όλης της ύλης. Έπειτα υπογραμμίζω χρησιμοποιώντας φωσφορούχους μαρκαδόρους, κάθε χρώμα για έναν ορισμένο σκοπό: Κίτρινο --> ημερομηνίες Πράσινο --> σημαντικά ονόματα Μπλε --> σημαντικά γεγονότα Πορτοκαλί --> ορισμοί Ροζ --> λέξεις που "χτυπάνε" στο μάτι, λέξεις κλειδιά Στην συνέχεια αφού συγκεντρώσω όλες τις λέξεις κλειδιά, τις καταγράφω σε post it χαρτάκια στην αρχή κάθε ενότητας και κάθε φορά πριν ξεκινήσω το διάβασμα τις βλέπω και κάνω μια μικρή σύνοψη, προσπαθώ να θυμηθώ που βρίσκεται η καθεμία και σε τι αναφέρεται. Επίσης σε post it χαρτάκια κάνω συγκριτικούς πίνακες ανάμεσα στα στοιχεία του μπλε και του πράσινου φωσφορούχου - όταν χρειάζεται, σε άλλα κάνω αναλυτικούς πίνακες που σημαίνει ότι είναι κάποια πράγματα πολύ sos στα οποία πρέπει να εστιάσω και σε άλλα καταλόγους με τα ιστορικά γεγονότα σε χρονική σειρά γιατί ξέρουμε πόσο μπερδεμένα είναι κάποια βιβλία. Στο τέλος κάθε ενότητας βάζω ένα χαρτί με ερωτήσεις που έχω γράψει εγώ, είναι ερωτήσεις κατανόησης, στις οποίες αν απαντήσω σωστά σημαίνει ότι τα ξέρω, έτσι βλέπω που κολλάω και διαβάζω ξανά εκείνο το σημείο καλύτερα. Τέλος, κάτι παρόμοιο που βοηθάει εξίσου πολύ, είναι το να γράφεις πλαγιότιτλους σε κάθε παράγραφο. χα!και εγώ παλιότερα χρησιμοποιούσα το κόλπο με τους φωσφοριζε μαρκαδόρους αλλά αντί να μάθω το μάθημα έκανα ουράνιο τόξο τις σημειώσεις...τώρα ποια υπογραμίζω με μολύβι για να μην δίνω στον εαυτό μου περιθώρια για αταξίες. arsenal κάτσε αύριο χαλαρά με καφεδάκι και κανε μια γρηγόρη ανάγνωση των σημειώσεων για να πάρεις μια καλή ιδέα για το μάθημα και για να κανείς ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα τις ύλης.μετά από δευτέρα ξεκινάς λίγες σελίδας κάθε μέρα για καμία ώρα το πολύ και το σαββατοκύριακο κανείς μια γενική επανάληψη.μια μέρα πριν από το μάθημα κανε άλλη μια μίνι επανάληψη και θα είσαι παραπάνω από κομπλέ .
marmagia Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 πάντα στο σχολείο πήγαινα άσχημα με τη παπαγαλία παρότι θεωρητική. στο πανεπιστήμιο βρήκα την ησυχία μου,γιατί κατά ένα παράξενο τρόπο μου ταιριάζει όλο αυτό. Σπουδάζω σε παρεμφερές τμήμα με σένα, στο διεθνών ευρωπαικών σπουδών δε υπάρχουν μυστικές συνταγές κατέμέ. όποτε έχω δοκιμάσει να διαβάσω με τρόπους που μου πρότειναν ΑΠΕΤΥΧΑ. προκειμένου να σου δώσω μια ιδέα θα σου πω πως βολεύει εμένα,χωρίς ωστόσο να σου προτείνω τίποτα μιας και τη τελική επιλογή θα τη κάνεις εσύ. Τώρα σου φαίνεται δύσκολο, γιατί δε έχεις συνηθίσει. βλέπω τα μαθήματα του πρώτου έτους που με δυσκόλευαν και γελάω τώρα. θα πάρεις μπρος μη φοβάσαι Αύριο δίνω μια πρόδο, κάθισα χθες διάβασα τις 100 σελίδες και κράτησα σημειώσεις. ΠΡΟΣΕΧΕ όχι όλα. αλλά αυτά που στο μυαλό σου σε βοηθάνε να βάλεις σε μια λογική σειρ'α τα πράγματα. Με το καιρό έμαθα διαβάζοντας ένα κείμενο να μπορώ να σκεφτώ,να φανταστώ ΤΙ από όλα αυτά ενδεχομένως να γινόταν θέμα προς εξέταση. Δε μπορώ να σου πω πως το κάνω,με έχουν ρωτήσει και συμφοιτητές μου. απλά μου βγαίνει. Τις 100 σελ'ιδες τις έκανα 7. ξέρω όμως ότι μπορώ να τις εμπιστευτώ τις 7 Το μυστικό για μένα είναι να ξεκινάς νωρίς.στο πρώτο έτος ξεκινούσα λίγο πριν τη εξεταστική αλλά στη πραγηματικότητα δε μπορείς να τα αφομοιώσεις έτσι. Ξεκινάω λίγο λίγο, πχ 30 σελίδες τη μέρα από τη στιγμή που θα άρω βιβλία (μη κοιτάς που τώρα χάλασα το γλυκό. δε προλάβαινα πιο νωρίς και να ήθελα ). Αρκετά πριν τη εξεταστική έχω τελειώσει με τις σημειώσεις μου, χαλαρώνω λίγο και πριν τη εξέταση ΜΑΘΑΙΝΩ ΑΨΟΓΑ τις σημειώσεις μου. με αυτό πάω. είναι σημαντικό για μένα να τα έχβ όλα μαζεμένα. πχ τώρα δίνεις συνταγματικό πάρε ένα χαρτί και γράψε ΑΡΜΟΔΙΌΤΗΤΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και από κάτω 1,2,3,4 ποιες είναι αυτές.. θα το μάθεις πιο εύκολα αν το βλέπεις συνοπτικά και δε τρέχεις μέσα στις γραμμές ενός βιβλίου που μπορεί 5 πράγματα να τα λέει σε 7 σελίδες. έπειτα βοηθάνε τα στάμπιλο πχ, εμένα τουλάχιστον με βοηθάει να χρησιμοποιώ χρώματα, ώστε να τραβάνε το βλέμμα μου. πολλές φορές γραφω, κολλάω και επαναφέρω στο μυαλό μου το χρώμα και την αρίθμηση μου, και ερχονβται ξανά στο μυαλό μου όσα θέλω να θυμηθώ εοπειδη αρχικά θα σου παίρνει πιο πολlh ώρα, ξεκινα από τώρα να προετοιμάζεσαι. μην πας 2 μέρες πριν τη πρόοδο να μάθεις και να κατανοήσεις όσα πρέπει. τέλος μεγάλη σημασία έχουν οι παραδόσεις. δε είναι χαμμενη ώρα. σε βοηθάνε να οργανώσεις στο μυαλό σου τη ύλη και να δεις που δίνει έμφαση, σε τι επιμένει. επίσης μπορείς να λύσεις απορίες σου ώστε όταν θα διαβάζεις να μην κολλας στο τι θέλει να πει ο ποιητής
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα