slvsnt Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω ψάξει απλά ρωτάω εδώ μήπως και ξέρει να μου απαντήσει κανείς. από δευτέρα θα το ψάξω. έστω ότι θέλω να κάνω ένα πληρεξούσιο ώστε να ενεργώ εγώ για λογαριασμό άλλου. τι γίνεται στην περίπτωση που αυτός ο άλλος έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας; πράγμα που σημαίνει χάνει την επαφή με το περιβάλλον. γίνεται κάτι σε αυτή την περίπτωση; ίσως με έγγραφο γιατρού;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 [...] έστω ότι θέλω να κάνω ένα πληρεξούσιο ώστε να ενεργώ εγώ για λογαριασμό άλλου. τι γίνεται στην περίπτωση που αυτός ο άλλος έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας; πράγμα που σημαίνει χάνει την επαφή με το περιβάλλον. γίνεται κάτι σε αυτή την περίπτωση; ίσως με έγγραφο γιατρού; Απλό: Αν έχει χάσει την επαφή με το περιβάλλον ή αν γενικότερα δεν έχει πλήρεις νοητικές ικανότητες, ο συμβολαιογράφος θα αρνηθεί να συντάξει το πληρεξούσιο. Και πολύ καλά θα κάνει. Σε τέτοια περίπτωση, ζητείται άδεια του δικαστηρίου. Η διαδικασία λέγεται "δικαστική συμπαράσταση".
slvsnt Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 τη δική σου απάντηση περίμενα paredwse. με λίγο ψάξιμο βρήκα αυτό. ελπίζω η όλη διαδικασία να μην είναι χρονοβόρα. αλήθεια χρειάζομαι κάποιο δικηγόρο ή μπορώ να κινηθώ μόνος;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 τη δική σου απάντηση περίμενα paredwse. με λίγο ψάξιμο βρήκα αυτό. ελπίζω η όλη διαδικασία να μην είναι χρονοβόρα. αλήθεια χρειάζομαι κάποιο δικηγόρο ή μπορώ να κινηθώ μόνος; Αυτό που βρήκες είναι το ορθό, η δικαστική συμπαράσταση. Ναι, χρειάζεσαι δικηγόρο για να πας στο δικαστήριο και να κάνεις την όλη διαδικασία. Από τη στιγμή που θα καταθέσεις τη σχετική αίτηση στο Πρωτοδικείο, υπολόγιζε κανά 3μηνο - 5μηνο για δικάσιμο (αναφέρομαι πάντα στο Πρωτοδικείο Αθηνών).
slvsnt Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 τώρα με αποτέλειωσες καλά κρασιά.. πίστευα ήταν θέμα το πολύ εβδομάδας. είμαι άσχετος τελικά με τα δικαστήρια. ένας από τους λόγους που βιάζομαι είναι ότι θέλω για λογαριασμό του ατόμου να παραδώσω πινακίδες αυτοκινήτου ώστε μη μας προλάβει ο χρόνος και πληρωθούν τα τέλη. και στην εφορία δυστυχώς ζητάνε εξουσιοδότηση. την κάτσαμε τη βάρκα.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 τώρα με αποτέλειωσες καλά κρασιά.. πίστευα ήταν θέμα το πολύ εβδομάδας. είμαι άσχετος τελικά με τα δικαστήρια. ένας από τους λόγους που βιάζομαι είναι ότι θέλω για λογαριασμό του ατόμου να παραδώσω πινακίδες αυτοκινήτου ώστε μη μας προλάβει ο χρόνος και πληρωθούν τα τέλη. και στην εφορία δυστυχώς ζητάνε εξουσιοδότηση. την κάτσαμε τη βάρκα. Δυστυχώς δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις κάτι πιο γρήγορα... Μία σκέψη: Πρόλαβε να καταθέσεις την αίτηση στο δικαστήριο πριν το τέλος του έτους και μίλα με τον Προϊστάμενο στην ΔΟΥ. Ίσως, στο μεταξύ, θα μπορούσες να μην πληρώσεις τα τέλη κυκλοφορίας...
slvsnt Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 ευχαριστώ για τις απαντήσεις. θα το προσπαθήσω. αν πέσω σε κανέναν συνεννοήσιμο κάτι μπορεί να γίνει. εκτός αν βρεθεί κανένας άλλος τρόπος. ρε γαμώτο προτιμώ να κάψω τα λεφτά στο τζάκι παρά να τους τα δώσω για τα τέλη αφού το αυτοκίνητο δεν πρόκειται να κουνηθεί εκατοστό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα