Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα υστερα απο πολυ σκεψη ειπα να κανω την κινηση και να βαλω ssd στο macbook Late 2008 Aluminium μου. Εχω επιλεξει τον Intel 320 Series 80 GB SATA απο εδω http://www.amazon.com/Intel-2-5-Inch-Solid-State-Drive-Brown/dp/B004TFXBMG/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1321124046&sr=8-1

Εχετε να μου προτεινετε κατι καλυτερο? Δεν με νοιαζει να ειναι τεραστιος γιατι εχω παρει αποφαση και εχω ολα μου τα αρχεια σε εξωτερικο δισκο...

Αυτην την στιγμη εχω τον μαμισιο τον Hitachi στα 5400 να περιμενω τρελη διαφορα ε? Με την μπαταρια τι θα παιξει? μειωση ή αυξηση?

Δημοσ.

Vertex 2 οχι 3 γιατι το mac που εχεις υποστηριζει μονο sata 2 συνδεση σκληρου οποτε ο 3 που ειναι νεας γενιας δεν θα σου χρησιμευσει στο θεμα ταχυτητας αφου θα λειτουργει φρεναρισμενος απο το συστημα.Ουτως η αλλως θα δεις τεραστιες διαφορες με ssd σε ταχυτητα μηχανηματος.Ειχα ενα τετοιο και του ειχα βαλει Kingston 64 Gb Sata 2 SSD και πηγαινε φετες!

Δημοσ.

Vertex 2 οχι 3 γιατι το mac που εχεις υποστηριζει μονο sata 2 συνδεση σκληρου οποτε ο 3 που ειναι νεας γενιας δεν θα σου χρησιμευσει στο θεμα ταχυτητας αφου θα λειτουργει φρεναρισμενος απο το συστημα.

Θα διαφωνήσω...δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάει σε sata 2 και ειδικότερα αν σκέφτεται να αλλάξει μηχάνημα στα επόμενα 1-2 χρόνια.

Επίσης πολύ καλή επιλογή είναι και ο Agility 3 ο οποίος έχει πολύ καλές επιδόσεις και είναι φτηνότερος σε σχέση με τον vertex 3.

Δημοσ.

Θα διαφωνήσω...δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάει σε sata 2 και ειδικότερα αν σκέφτεται να αλλάξει μηχάνημα στα επόμενα 1-2 χρόνια.

Επίσης πολύ καλή επιλογή είναι και ο Agility 3 ο οποίος έχει πολύ καλές επιδόσεις και είναι φτηνότερος σε σχέση με τον vertex 3.

Καταρχην που διαβασατε οτι ο χρηστης θελει να αγορασει αλλο μηχανημα?

Ρωτησε γι αυτο που εχει και του απανταω απλα για την συγκεκριμενη περιπτωση.Η διαφορα σε χρηματα μεταξυ vertex 2 και 3 ειναι σημαντικη αφου πλεον ο 2 εχει φτηνυνει αρκετα.Μου φαινεται νομιζετε πως ολοι στο forum ειναι σαν κι εσας που αλλαζετε τα μηχανηματα σαν τα πουκαμισα.

Δεν υπαρχει κανενας λογος να δωσεις χρηματα για κατι τωρα με σκοπο να το χρησιμοποιησεις πληρως σε 1-2 χρονια αφου πολυ απλα τοτε θα εχει βγει προιον ΠΟΛΥ καλυτερο.Το macbook τοτε θα εχει πωληθει οπως ειναι επιπλωμενο.Αυτα panos2000gr.

Δημοσ.

Καταρχην που διαβασατε οτι ο χρηστης θελει να αγορασει αλλο μηχανημα?

Δεν είπαμε ότι θα αλλάξει με το ζόρι. Απλά όταν αλλάξει ο sata3 θα του είναι πολύ πιο χρήσιμος από το sata 2. Κοινή λογική λέγεται αυτό.

ωτησε γι αυτο που εχει και του απανταω απλα για την συγκεκριμενη περιπτωση.Η διαφορα σε χρηματα μεταξυ vertex 2 και 3 ειναι σημαντικη αφου πλεον ο 2 εχει φτηνυνει αρκετα.Μου φαινεται νομιζετε πως ολοι στο forum ειναι σαν κι εσας που αλλαζετε τα μηχανηματα σαν τα πουκαμισα.

Δεν υπαρχει κανενας λογος να δωσεις χρηματα για κατι τωρα με σκοπο να το χρησιμοποιησεις πληρως σε 1-2 χρονια αφου πολυ απλα τοτε θα εχει βγει προιον ΠΟΛΥ καλυτερο.Το macbook τοτε θα εχει πωληθει οπως ειναι επιπλωμενο.Αυτα panos2000gr.

http://www.skroutz.gr/s/339586/OCZ-Agility-3-SATA-III-2-5-SSD-120GB.html (Agility 3 120GB)

http://www.skroutz.gr/s/326897/OCZ-Vertex-3-SATA-III-2-5-120GB.html (Vertex 3 120GB)

http://www.skroutz.gr/s/272509/OCZ-Vertex-2-SATA-II-2-5-120GB.html (Vertex 2 120GB)

Φίλε peterhammill που είσαι και παρεξηγησιάρης χωρίς λόγο....στις μέρες μας με τις τιμές των Sata3 να είναι σχεδόν εφάμιλλες με αυτές των Sata2, θα πρέπει να είσαι η χαρά του μαγαζάτορα που θέλει να ξεστοκάρει για να επιλέξεις τον παλιό ssd. Ειδικότερα ο agility 3 έχει την ίδια τιμή με τον vertex 2 παρόλο που έχει διπλάσιες επιδόσεις.

Όλα αυτά που λες εσύ θα είχαν λογική μόνο αν ο sata 3 δεν ήταν συμβατός με τους υπολογιστές που έχουν sata2.

Δημοσ.

Εγω ο παρεξηγιαρης εχω βαλει στο εν λογω μηχανημα macbook unibody late 2008 kingston ssd v100(πολυ κατωτερος σε επιδοσεις απο vertex 2-3) και εχω δει ενα μηχανημα να πεταει με 90 ευρω.Τι μου λες τωρα για ξεστοκαρισμα?Δεν υπαρχει λογος να ασχοληθεις με ssd sata 3 σε ενα παλιοτερο μηχανημα αφου ουτως η αλλως θα τον πληρωσεις ακριβοτερα.Δεν υπαρχει περιπτωση αν το πουλησεις να καθεσαι να αλλαζεις σκληρο αφου προσθετει σιγουρα στην αξια του.Με τα λεφτακια που θα τσιμπησεις παιρνεις ενα νεο εργαλειο και του βαζεις οτι θα ειναι τοτε στη μοδα.Τι να κανω τις διπλασιες επιδοσεις αμα εχω φρενο μισοπατημενο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω ο παρεξηγιαρης εχω βαλει στο εν λογω μηχανημα macbook unibody late 2008 kingston ssd v100(πολυ κατωτερος σε επιδοσεις απο vertex 2-3) και εχω δει ενα μηχανημα να πεταει με 90 ευρω.Τι μου λες τωρα για ξεστοκαρισμα?Δεν υπαρχει λογος να ασχοληθεις με ssd sata 3 σε ενα παλιοτερο μηχανημα αφου ουτως η αλλως θα τον πληρωσεις ακριβοτερα.Δεν υπαρχει περιπτωση αν το πουλησεις να καθεσαι να αλλαζεις σκληρο αφου προσθετει σιγουρα στην αξια του.Με τα λεφτακια που θα τσιμπησεις παιρνεις ενα νεο εργαλειο και του βαζεις οτι θα ειναι τοτε στη μοδα.Τι να κανω τις διπλασιες επιδοσεις αμα εχω φρενο μισοπατημενο?

Έχω την εντύπωση ότι είτε δεν διαβάζεις τα post, είτε δεν τα καταλαβαίνεις.

Σου παρέθεσα τα link του skroutz για του λόγου το αληθές....ότι δλδ ο OCZ Vertex 2 (Sata2) έχει ΙΔΙΑ τιμή με τον OCZ Agility 3 (Sata3). Φυσικά ανάλογα παραδείγματα υπάρχουν και σε άλλες εταιρείες και σε άλλα αντίστοιχα προϊόντα.

Για να σου θέσω ένα παράδειγμα...θέλεις να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο BMW για να αντικαταστήσεις το ποδήλατο που ήδη είχες ώστε να πηγαίνεις λίγο γρηγορότερα στην δουλειά σου. Πηγαίνεις λοιπόν στην αντιπροσωπεία και έχεις την τύχη η εταιρεία να σου προσφέρει ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ την δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο μοντέλων...ενός ολοκαίνουργιου γρήγορου BMW νέας τεχνολογίας και ενός μικρότερου προπέρσινου μοντέλου της ίδιας εταιρείας μέτριων-ικανοποιητικών επιδόσεων.

Με το δικό σου λοιπόν σκεπτικό αποφασίζεις να επιλέξεις το προπέρσινο μοντέλο γιατί αφενός θα είναι κατά πολύ ταχύτερο από το ποδήλατο, θα είναι είσαι ικανοποιημένος με τις επιδόσεις του και στο φινάλε τι να την κάνεις την ταχύτητα αφού υπάρχει το απαγορευτικό όριο των 130χλμ????

Για να αποφύγουμε όμως θεωρίες και φιλοσοφικές συζητήσεις που ούτε οι φυλακισμένοι θα έκαναν, η δική μου άποψη είναι σαφέστατη:

Όταν με τα ίδια χρήματα σου προσφέρουν καλύτερο προϊόν απλά ΠΕΡΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ...τελεία και παύλα.

Επεξ/σία από panos2000gr
Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι είτε δεν διαβάζεις τα post, είτε δεν τα καταλαβαίνεις.

Σου παρέθεσα τα link του skroutz για του λόγου το αληθές....ότι δλδ ο OCZ Vertex 2 (Sata2) έχει ΙΔΙΑ τιμή με τον OCZ Agility 3 (Sata3). Φυσικά ανάλογα παραδείγματα υπάρχουν και σε άλλες εταιρείες και σε άλλα αντίστοιχα προϊόντα.

Για να σου θέσω ένα παράδειγμα...θέλεις να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο BMW για να αντικαταστήσεις το ποδήλατο που ήδη είχες ώστε να πηγαίνεις λίγο γρηγορότερα στην δουλειά σου. Πηγαίνεις λοιπόν στην αντιπροσωπεία και έχεις την τύχη η εταιρεία να σου προσφέρει ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ την δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο μοντέλων...ενός ολοκαίνουργιου γρήγορου BMW νέας τεχνολογίας και ενός μικρότερου προπέρσινου μοντέλου της ίδιας εταιρείας μέτριων-ικανοποιητικών επιδόσεων.

Με το δικό σου λοιπόν σκεπτικό αποφασίζεις να επιλέξεις το προπέρσινο μοντέλο γιατί αφενός θα είναι κατά πολύ ταχύτερο από το ποδήλατο, θα είναι είσαι ικανοποιημένος με τις επιδόσεις του και στο φινάλε τι να την κάνεις την ταχύτητα αφού υπάρχει το απαγορευτικό όριο των 130χλμ????

Για να αποφύγουμε όμως θεωρίες και φιλοσοφικές συζητήσεις που ούτε οι φυλακισμένοι θα έκαναν, η δική μου άποψη είναι σαφέστατη:

Όταν με τα ίδια χρήματα σου προσφέρουν καλύτερο προϊόν απλά ΠΕΡΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ...τελεία και παύλα.

Στο τελευταιο συμφωνουμε πληρως.

Το απαγορευτικο οριο ομως δεν ειναι σε μια πινακιδα αλλα στον εγκεφαλο του BMW και δεν σε αφηνει να πας πανω απο 130 ακομα και σε autobahn...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το απαγορευτικο οριο ομως δεν ειναι σε μια πινακιδα αλλα στον εγκεφαλο του BMW και δεν σε αφηνει να πας πανω απο 130 ακομα και σε autobahn...

Βρε άνθρωπε θα με τρελάνεις...πόσο πιο απλά θα πρέπει να στα πω για να τα καταλάβεις? Θα σου παραθέσω ένα ακόμη παράδειγμα μήπως και το "πιάσεις" αυτή τη φορά:

Αποφασίζεις να αγοράσεις μια τηλεόραση γιατί βαρέθηκες και κουράστηκες με την παλιά 14αρα.

Στο σπίτι σου δεν έχεις βάλει ακόμη internet, ενώ το ψηφιακό σήμα ενδέχεται να είναι διαθέσιμο στην περιοχή σου τον επόμενο χρόνο.

Πηγαίνεις στο κατάστημα και βλέπεις 2 τηλεοράσεις που έχουν την ΙΔΙΑ ακριβώς τιμή.

Και οι δύο τηλεοράσεις είναι της ίδιας εταιρείας, έχουν ακριβώς την ίδια ποιότητα εικόνας και κατασκευής, με την διαφορά ότι το ένα εκ των δύο μοντέλων έχει πρόσφατα κυκλοφορήσει και διαθέτει επιπλέον δυνατότητες internet tv και ψηφιακού δέκτη.

Ποιά τηλεόραση θα επιλέξεις εσύ?

Με τα λεγόμενα και την λογική σου θα επιλέξεις το παλαιότερο μοντέλο γιατί θα σκεφτείς ότι στην παρούσα φάση δεν έχεις στο σπίτι σου ούτε ιντερνετ, ούτε ψηφιακό σήμα.

Η διαφορά είναι ότι ακόμη και ένα παιδάκι του δημοτικού θα επέλεγε απλά την καλύτερη τηλεόραση, αφού η τιμή τους είναι ίδια !!!. Βρες μου έστω και έναν λόγο για να κάνει κάποιος το αντίθετο.

Αν και τώρα δεν κατάλαβες, σηκώνω τα χέρια ψηλά και παραδίνομαι.....

Επεξ/σία από panos2000gr
Δημοσ.

Εγω παω νηπιαγωγειο ακομα και θα διαλεγα το παλιοτερο μοντελο αφου στο σπιτι που μενω ο ΟΤΕ δεν βαζει internet και πρεπει να μετακομισω.Εν τω μεταξυ ο τυπος που εκανε την αρχικη ερωτηση μας εχει γραψει στα παλαιοτερα των υποδηματων του.Ας κανει την επιλογη του γνωστη γιατι περι ορεξεως...

Δημοσ.

Εγω παω νηπιαγωγειο ακομα και θα διαλεγα το παλιοτερο μοντελο

Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που είναι ανίκητοι, οπότε οφείλω να παραδοθώ όπως υποσχέθηκα και παραπάνω. :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...