tool1983 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Παιδια θελω πολυ να παιξω καποια παλια παιχνιδια εποχης 2003-04-05,τα παιχνιδια αυτα δυστηχως ειχαν βγει μονο για τις κονσολες xbox1 κ ps2.(Εγω εχω μονο το xbox360 4gb) Βρηκα αυτο το site http://www.emulator-zone.com/ Αυτο τι ειναι περιπου? Αν κατεβασω εναν emulator ps2 ή xbox1 στο λαπτοπ μου,κ βαλω μεσα το δισκακι του παιχνιδιου θα παιζει κανονικα ή οχι? Αυτο λειτουργει μονο με γνησια παιχνιδια ή κ οχι?
vassilis_pap Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Πολύ συνοπτικά: Λειτουργικός εξομοιωτής για xbox ακόμα δεν υπάρχει. Καλύτερα μην ασχοληθείς ακόμα γιατί μάλλον θα ταλαιπωρηθείς χωρίς καλό αποτέλεσμα (κρατάω μια επιφύλαξη μην έχει αλλάξει κάτι το τελευταίο καιρό, αν κάποιος τα ξέρει αλλιώς ας με διορθώσει). Αντίθετα για το ps2 υπάρχει καλός εξομοιωτής, ο pcsx2 0.9.8. Δουλεύει πια αρκετά καλά και τα καταφέρνει με τα περισσότερα από τα παιχνίδια του PS2. Δεδομένα μπορεί να διαβάσει και από κανονικό δισκάκι (κανονικό ή κόπια) αλλά και από .iso αρχείο στο δίσκο σου. Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές παραμετροποίησης τόσο για τεχνικά θέματα όσο και για χρηστικά (πχ gamepads). Γενικά η χρήση ενός εξομοιωτή δεν είναι σχεδόν ποτέ plug n play διαδικασία και θέλει λίγο ψάξιμο και σκάλισμα. Το χειρότερο όμως είναι πως χρειάζεται αρκετά ισχυρό επεξεργαστή για να τρέξει σε καλή ταχύτητα. Δε χρειάζεται πολλούς πυρήνες αλλά όσο το δυνατό μεγαλύτερη συχνότητα. Δε ξέρω πως τα πάει το laptop σου σε αυτό αλλά αν είναι κανά netbook καλύτερα ξέχασε το. Αν πάλι έχεις κάτι σε i5/i7 τότε έχεις πιθανότητες να πηγαίνει καλά. Αντίθετα με τη GPU δεν υπάρχουν σημαντικές απαιτήσεις...
tool1983 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Βασικα κ εγω για τον emulator pcsx2 ελεγα που εχει κ την υψηλοτερη βαθμολογια,βρηκα αρκετα tutorial στο ytube αλλα με προβληματιζαν οι ρυθμισεις κ η προσθετη εγκατασταση BIOS που θελει. Αυτο που μου λες τωρα, οτι χρειαζεται υψηλες απαιτησεις του επεξεργαστη δεν το περιμενα,το παιχνιδι που θελω να παιξω ειναι το project zero 1-2 το 2 ειχε βγει το 2003 να φανταστεις.Το λαπτοπ μου εχει απλο 2αρι AMD επεξεργαστη κ 256 καρτα γραφικων. Αλλα απο οτι καταλαβαινω τον ισχυρο επεξεργαστη τον χρειαζεται ο emulator κ δεν εχει καμμια σχεση με το παιχνιδι. Τωρα που βλεπεις το παιχνιδι που θελω να παιξω κ το λαπτοπ μου προτεινεις να μη μπω καν σε ολη τη διαδικασια? Αυτος ο XEON http://www.emulator-zone.com/doc.php/xbox/ για xbox1 τα ιδια μαλλον θα ειναι?(εχει υψηλη βαθμολογια)
vassilis_pap Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Αστο καλύτερα μην ασχολείσαι... Εγώ με διπύρηνο athlon στα 2.6 Mhz σε desktop υπολογιστή δε μπόρεσα να πάρω καλές ταχύτητες. Έπαιζε μεν, αλλά έκανε drops μέχρι και τη μισή ταχύτητα μέσα στο παιχνίδι και έτσι δε θα το έλεγα απόλυτα playable. Αν εσένα ο επεξεργαστής είναι πιο ψηλά χρονισμένος τότε ίσως μια δοκιμή να αξίζει το κόπο. Το πόσο παλιό είναι το παιχνίδι δεν έχει σημασία. Όλα στο ίδιο hardware έτρεχαν, άρα όλα λίγο πολύ την ίδια ισχύ απαιτούν. Το ότι το ps2 ήταν πολύ πιο πίσω σε επιδόσεις από ένα σημερινό PC δε πρέπει να σου κάνει εντύπωση. Πάντα οι εξομοιωτές απαιτούν πολύ ανώτερο hardware για να τρέξουν αφού στην ουσία κάνουν και "μετάφραση" του αρχικού κώδικα σε κώδικα που να τρέχει στο καινούργιο μηχάνημα, διαδικασία απαιτητική και χρονοβόρα. Οι εξομοιωτές του Xbox, έχω την εντύπωση, πως δεν είναι ακόμα λειτουργικοί. Ωστόσο επειδή δεν έχω δοκιμάσει κάποιον, καλύτερα να το επιβεβαιώσεις και από κάποιον άλλο που το ξέρει καλύτερα το θέμα.
kajwbtfe Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Παρολο που το Xbox ηταν(ειναι) ουσιαστικα ενα Pc ακομα δεν εχει βγει σωστος emu...
tool1983 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 thanks για τις απαντησεις. Να δω ποτε επιτελους θα το παιξω αυτο το καταραμενο παιχνιδι.Θα αναγκαστω να παρω κονσολα μονο για αυτο.
kajwbtfe Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Αν εννοεις να παρεις Xbox παρτο και δεν θα το μετανοιωσεις..Το μηχανημα ειναι πολυ καλο και εχει παιχνιδια διαμαντια.Αν ασχολησε και με emulators τοτε θα παθεις πλακα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα