haris013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Αν έχεις κάρτα ήχου πάρε τα s530. Αν δεν έχεις αλλά έχεις μητρική με οπτική ή ομοαξονική πήγαινε στα S530D. Τα S530 δε τα βάζω πάνω από 25(συνήθως είναι 15-20) για μουσική και όχι πάνω από 30 για ταινίες. Πάει μέχρι 50 που τρέμουν παράθυρα-γραφεία κτλ. ωραια ευχαριστω πολυ!
Mortis19 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δεν μου ειπατε ομως αν μπορω εγω να τη χρησιμοποιησω την ψηφιακη εισοδο. Αν δεν μπορω θα παρω τα s530 (χωρις το d).
Arctic Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δεν μου ειπατε ομως αν μπορω εγω να τη χρησιμοποιησω την ψηφιακη εισοδο. Αν δεν μπορω θα παρω τα s530 (χωρις το d). Να τη χρησιμοποιήσεις που;
Navu Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Να ξεκαθαρίσουμε κάτι περί τοπολογίας υπογούφερ: το bass-reflex είναι ο πιο πρόσφορος και αποδοτικός τρόπος να αποστάσουμε υπέρ το δέον ικανοποιητικές στάθμες από σχετικά μικρές υλοποιήσεις και με την αρωγή σχετικά μικρής ισχύος. Μιλάμε για "bass for the masses", δώσε μπάσο στο λαό, καθ'όλα θεμιτή κατάσταση. Επειδή φυσικά ο κόσμος μας ΔΕΝ είναι αγγελικά πλασμένος, αυτή η "επιτυχία" του bass-reflex εξαγοράζεται με συνήθως πλαδαρό ή υποελεγχόμενο χαμηλό, αργόσυρτο μπάσο και γενικά πασχίζει να ενσωματωθεί σε αυτό που λέμε sound quality/hi-fidelity. Σε αυτόν τον τομέα, τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα οι sealed enclosures, οι οποίες από τη μεριά τους δύσκολα επιτυγχάνουν το ίδιο υψηλές στάθμες. Για τους παραπάνω λόγους, οι υλοποιήσεις μπάσου ακολουθούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία την bass-reflex τοπολογία (κούτα με κάποιο είδος αυλού συντονισμού). Εκτός αυτής όμως, υπάρχουν και άλλες τοπολογίες για ικανοποιητικό χαμηλό: η λέξη-κλειδί λέγεται passive radiator, aka παθητικός ακτινοβολητής. Σε αυτή την περίπτωση, ο αυλός συντονισμού αντικαθίσταται από μία παθητική μεμβράνη ηχείου (συνήθως ταυτόσημος μηχανικών ιδιοτήτων με τη μεμβράνη του κυρίως chassis). Όταν διεγείρεται το κυρίως ηχείο, ο παθητικός ακτινοβολητής διεγείρεται επίσης, τονίζοντας/τονώνοντας συγκεκριμένο ακουστικό φάσμα (όπως ακριβώς και ο αυλός συντονισμού στα κλασικά bass-reflex) με το πλεονέκτημα όμως ότι επειδή μιλάμε ουσιαστικά για κλειστή καμπίνα να μην εμφανίζονται οι τυπικές υστερήσεις των reflex όσον αφορά την ποιότητα του χαμηλού. Θα λέγαμε ότι με τον τρόπο αυτό συνδυάζουμε τα θετικά των δύο κόσμων (sealed/bass-reflex) με μόνo handicap αυξημένο κόστος κατασκευής και φυσικά την ανάγκη κάπως βαθύτερου R&D (επιπλέον επιβάρυνση του κόστους). Θα έλεγα ότι επειδή καλώς ή κακώς το "κοινωνικό υποσυνείδητο" έχει συνδέσει/συνδυάσει το χαμηλό με βροντερές/δονούσες καταστάσεις, ένα καλά μελετημένο, συμβατικό bass-reflex θα καλύψει το 99% των χρηστών. Ο σχεδόν απόλυτα ελεγχόμενος ήχος ενός passive radiator ίσως να φανεί "κρύος" ή λίγος, αφού θέλει να εξυπηρετήσει πιο audiophile καταστάσεις. Συμπερασματικά, όποιος γουστάρει το 95% της απόλαυσης κάτω από όλες τις συνθήκες, τσιμπα ένα καλό reflex στα 3/5 της τιμής ενός passive rediator. Όποιος, από την άλλη, γουστάρει το κάτι παραπάνω, τα σκάει χοντρά και αποκτά κάτι ξεχωριστό (το αν αξίζει ή όχι, ΜΟΝΟ ο ίδιος μπορεί αν το κρίνει).
Mortis19 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Ειπατε οτι η διαφορα μεταξυ s350 και s350d ειναι η ψηφιακη εισοδος. Τι ακριβως ειναι η ψηφιακη εισοδος και προκειται να την χρησιμοποιησω ποτε; Αν οχι, θα παρω τα s350 για να γλιτωσω 55 ευρω... Επειδη αν παρω τα da5000 πρεπει να παρω και βασεις, θα πρεπει να δωσω ολα μαζι γυρω στα 240 ευρω... Οποτε μαλλον τα εγκαταλειπω τα 5.1 και παω στα 2.1 (εκτος αν βρειτε φτηνες βασεις για τον τοιχο). Οποτε ρωταω, να παρω τα s350 ή τα s350d; Τι ακριβως θα την κανω αυτη την ψηφιακη εισοδο Ξαναρωταω και για τελευταια φορα, την ιδεα με τον ενισχυτη για τα σονυ τον παραταω;
vlahoskwn Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 εγω θα παρω εναν ενυσχητη γιατι εχω 2 ηχεια και αν σκεφτεις οτι αν παρεις ενυσχητη θα εχεις και δυνατοτητα να φτιαξεις στερεωφονικο απο που εισαι;
Mortis19 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Ειμαι απο Πυλο (Μεσσηνια) αλλα μενω Πατρα τωρα (φοιτητης). Απαντηστε μου σε αυτα που σας ρωτησα και τη Δευτερα που ελπιζω οτι θα χω ιντερνετ θα κανω την παραγγελια.
Arctic Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δε ξέρω πολλά αλλά νομίζω αυτά που θα γράψω ισχύουν. Περίμενε να με διαψεύσουν ή όχι οι γνωρίζοντες. Για τα S530 που δεν έχουν ψηφιακή είσοδο, χρειάζονται καλή κάρτα ήχου γιατί η onboard της μητρικής συνήθως δεν έχει τόσο καλό «μετατροπέα» από ψηφιακό(που τα έχουμε στον υπολογιστή αποθηκευμένα) σε αναλογικό(που είναι η είσοδος των ηχείων και ο ήχος). Δηλαδή η ποιότητα του ήχου εξαρτάτε και από τη κάρτα ήχου. Τα S530D έχουν και ψηφιακή είσοδο(οπτική και ομοαξονική). Όταν ο ήχος μεταφέρεται ψηφιακά στα ηχεία η «μετατροπή» του ψηφιακού σήματος σε αναλογικό γίνεται από τα ηχεία και όχι από τη κάρτα ήχου(Onboard ή άλλη). Άρα ο ήχος είναι σωστότερος γιατί τα ηχεία έχουν καλό «μετατροπέα» και είναι ανεξάρτητος της κάρτας ήχου. Με λίγα λόγια, για να έχεις ισάξιο ήχο μεταξύ S530 και S530D θέλεις μία καλή κάρτα ήχου. Τα S530 συνδεδεμένα στη κάρτα ήχου και τα S530D συνδεδεμένα στη ψηφιακή έξοδο της μητρικής(η δική σου δε έχει)
Mortis19 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Μα αφου η μητρικη μου δεν εχει ψηφιακη εξοδο ποιος ο λογος να παρω τα s350d; Και με τα δυο η μετατροπη θα γινεται στην καρτα ηχου μου...
Arctic Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Μπορείς να πάρεις μία απλή και φθηνή κάρτα ήχου με ψηφιακή έξοδο.
Mortis19 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Μα το προβλημα ειναι οτι για να παρω καρτα ηχου πρεπει να παρω και μητρικη (οπως εξηγησα σε προηγουμενο ποστ). Κι οταν λες φτηνη ποσο εννοεις;
Arctic Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Συγγνώμη. Μετά από τόσες μέρες το ξέχασα. Μία απλή με 15-20€ θα κάνει. Θα κοιτάξω και θα ποστάρω αργότερα. Μπορείς να πάρεις και κάποια εξωτερική USB με ψηφιακή έξοδο. Edit: To pm το κοίταξες; Νομίζω αξίζουν http://www.insomnia.gr/classifieds/gadgets/hifi/32525-edifier-s730d-21-h%CF%87%CE%BF%CF%83%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1/
Navu Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Μια χαρά θα δουλέψουν και οι αναλογικές είσοδοι. Σε τελική ανάλυση, πάρε τα 530D και κάααααααααααααποια στιγμή, αν και όταν αλλάξεις μητρική και βρεθείς με καμία που να διαθέτει ψηφιακή έξοδο τα κουμπώνεις εκεί. Όχι ότι είναι κακή η ιδέα να πάρεις κάρτα ήχου (εξωτερική, whatever), αλλά θεωρώ ότι είναι λιγάκι περιττό έξοδο. Χίλιες φορές να επενδύσεις σε καλό εξοπλισμό των ηχείων, έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον. Πάντα αναλογικά τα οδηγούσα τα ηχεία μου, αισθητές διαφορές δεν κατάφερα να εντοπίσω ακόμη και σε Α/Β σύγκριση (αναλογική/ψηφιακή οδήγηση). Αν είχες τίποτα reference Magnepan, να πω "ψάξου για ψηφιακή", τώρα μιλάμε απλώς για pc-speakers.
Mortis19 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Αυτα εδω που εντοπισε ο arctic αξιζουν; http://www.insomnia.gr/classifieds/gadgets/hifi/32525-edifier-s730d-21-h%CF%87%CE%BF%CF%83%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1/ Αν ναι, θα παρω αυτα. Αλλιως, βασεις φτηνες υπαρχουν για να στηριξω τα da5000 στον τοιχο; Αν οχι, θα παρω τα S350D... Απαντησε μου σημερα αν μπορεις για να κανω την παραγγελια...
Navu Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Αυτα εδω που εντοπισε ο arctic αξιζουν; http://www.insomnia.gr/classifieds/gadgets/hifi/32525-edifier-s730d-21-h%CF%87%CE%BF%CF%83%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1/ Αν ναι, θα παρω αυτα. Αλλιως, βασεις φτηνες υπαρχουν για να στηριξω τα da5000 στον τοιχο; Αν οχι, θα παρω τα S350D... Απαντησε μου σημερα αν μπορεις για να κανω την παραγγελια... Πάρε τα 730 ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα