Arctic Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Τα S530 έχουν στηρίγματα σαν από κορνίζες-ρολόγια(το βαθούλωμα για να μπαίνει το καρφί)
Navu Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Tα DA5000 Pro είναι ένα από τα καλύτερα 5.1 pc speaker-set που κυκλοφορούν παγκοσμίως, για "ανθρώπινα" λεφτά θα έλεγα ότι είναι μάλλον το καλύτερο (χωρίς να μου διαφεύγουν κάτι εξωτικά Klipsch κτλ κτλ κτλ). Στα "μειονεκτήματά" τους συμπεριλαμβάνονται η έλλειψη ψηφιακής εισόδου και το γεγονός ότι το υπογούφερ δεν είναι το high-end/sound quality των μεγάλων σειρών με τους πηθητικούς ακτινοβολητές. Κανένα πρόβλημα επί της ουσίας, θα έλεγα: μια χαρά δουλεύουν και με τις αναλογικές εισόδους ήχου, ενώ αυτό το συμβατικό bass-reflex σαμπ ίσως να είναι και προτιμότερη επιλογή για την κατηγορία, καθώς το άλλο, το "καλό" λόγω απόλυτου ελέγχου ίσως δε γεμίσει το μάτι σε κάποιους χρήστες (ή καλύτερα το αφτί ), οι οποίοι ενίοτε κυνηγάνε και το κάτι παραπάνω σε "τρομαχτικότητα μπάσου". Στα θετικά να αναφέρουμε τα εκπληκτικά περιφερειακά ηχεία (με ιδιαίτερη μνεία στο αστεράτο κεντρικό!), φτιαγμένα από ξύλο και εξολπισμένα με πραγματικά quality chassis. Τα S530D είναι σαφώς άλλο κόλπο, καθαρό και ψαγμένο 2.1 με αριστεία και αρτιότητα σε όλους τους τομείς, ΣΥΝ την ύπαρξη της ψηφιακής εισόδου (κουμπώνεις την οπτική ίνα του onboard και καθάρισες). Προσωπική μου επιλογή για pc-speakers, θα ήταν ένα καλό 2.0 ή 2.1 σετ.
vlahoskwn Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 εγω λεω να παρεις εναν ενυσχητη και να βαλεις τα sony και καθαρισες δεν ξερω αν γινεται με τα συγκεκριμενα γιατι ειναι κοκκινο και μαυρο γιατι μερικα εχουνε βυσματα
Mortis19 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Καταρχας, για να συνδεσω τα ηχεια με ψηφιακη εισοδο τι χρειαζεται και τι διαφορα εχει απ την αναλογικη; Για τα σονυ τι ενισχυτη χρειαζομαι και ποσο θα παει;
vlahoskwn Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 ποσα watt ειναι; πιστευω με ενα μικρο κανεις δουλεια απο που εισαι;
Δεινόσαυρος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Βλ΄πεω ότι τραβάει το θέμα και θα τραβάει όσο φίλε μόρτη δεν ξεκαθαρίζεις τις απαιτήσεις σου. 1)Είσαι μουσικός ή wannabe μουσικός; Πας εδώ http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Portable-Player/Speakers-Sound-Cards/Speaker-Monitor/M-Audio-Speakers-Studiophile-Av-40-MI-EM-000208.htm και τα συνδυάζεις με αυτήν: http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Portable-Player/Speakers-Sound-Cards/Professional-Sound-Cards/M-Audio-Fast-Track-MKII-Sound-Card-MI-EM-000258.htm 2) Είσαι τρελός gamer? Πας στα 5.1 της emplifier που σου συστήνουν τα παιδιά παραπάνω. 3) Είσαι λάτρης της μουσικής; Πάρε τα 2.1 της emplifier. 4) Θες απλά αξιόπιστα 2.1 speakers που θα κάνουν αξιοπρεπώς όλες τις δουλιές me 80 ευρώ; Πάρε τα z-523 5) Είσαι ματσωμένος; Πάρε τα μόνιτορ + τα 5.1 και ενάλλασέ τα.
Mortis19 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 α) Το προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να ιεραρχησω τις αναγκες μου. Ειμαι μουσικος (παιζω πληκτρα) αλλα δεν θελω ακομα να συνδεσω το synthesizer με το pc για να κανω μουσικες παραγωγες. Ακουω αρκετα μουσικη, αλλα βλεπω και αρκετες ταινιες οπως και games. β) Αυτο για τον ενισχυτη στα sony ειναι καλη ιδεα; Ή να το παρατησω; Τα ηχεια δεν τα εχω μπροστα μου να σας πω την ισχυ τους. γ) Για να συνδεσω τα ηχεια με ψηφιακη εισοδο τι χρειαζεται και τι διαφορα εχει απ την αναλογικη; δ) Τελικως, αν γινεται να συνδεσω με ψηφιακη εισοδο τα ηχεια και αξιζει θα παρω τα 2.1 της edifier. Αλλιως, αφου απ οτι φαινεται ειναι δυνατον να βαλω τα ηχεια στον τοιχο, αν για να ακουω μουσικη δεν εχει μεγαλη διαφορα το 5.1 απ το 2.1 της edifier θα παρω τα 5.1. EDIT: ε) Αν παρω τα 2.1 να παρω και βασεις ωστε να τα βαλω στον τοιχο ή να τα βαλω οπως ειχα τα ηχεια πριν πανω στο γραφειο (οπως φαινεται στη φωτογραφια σε προηγουμενο post) ; Επισης, αν παρω τα 5.1 θα πρεπει να παρω 3 σετ βασεων στηριξης (μονο τα hama παιζει να παρω, τα αλλα ειναι πολυ ακριβα) και θα μου παει 55 ευρω παραπανω!!!
Navu Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Ματαιοπονείς και πελαγοδρομείς... Πάρε Edi 2.1, s530D αν μπορείς και μόλις τα κουμπώσεις πάνω θα καταλάβεις που πήγαν τα ευρώπουλα. Δε θα χρειαστείς βάσεις-ιστορίες, οι δορυφόροι είναι μάλλον μικροί και θα βολευτούν άνετα πάνω στο γραφείο.
Arctic Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Τα S530D είναι αυτά με την ψηφιακή είσοδο. Tα S530 έχουν μόνο αναλογική είσοδο. Η διαφορά στη τιμή είναι 55€(αυτή τη στιγμή)
haris013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 να ρωτησω κατι? τα edifier s530D απο τα s730 εχουν μεγαλη διαφορα οσο αφορα την ποιοτητα ηχου?(δεν μιλαω για το μπασο,για τους δορυφορους κυριως ενδιαφερομαι)ειναι αισθητη με το αυτι η διαφορα μεταξυ του ή πρεπει να εισαι πολυ ψειρας για να καταλαβεις?
Navu Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 να ρωτησω κατι? τα edifier s530D απο τα s730 εχουν μεγαλη διαφορα οσο αφορα την ποιοτητα ηχου?(δεν μιλαω για το μπασο,για τους δορυφορους κυριως ενδιαφερομαι)ειναι αισθητη με το αυτι η διαφορα μεταξυ του ή πρεπει να εισαι πολυ ψειρας για να καταλαβεις? Οι δορυφόροι των δύο σετ είναι ίδιοι, το μόνο που αλλάζει είναι η τοπολογία του υπογούφερ, όπου από "απλό" ρεφλέξ στο 530 πάμε σε παθητικούς ακτινοβολητές το 730. Εντάξει, το μεγάλο σαμπ είναι για Όσκαρ (ειδικά με τα τουμπερλέκια που κυκλοφορούν για υπογούφερ αριστερά και δεξιά), όμως και το ριφλέξ δεν υπολείπεται σε βαθμό απόγνωσης! Αντιθέτως! Αποτελεί μία από τις καλύτερες υλοποιήσεις σε αυτή την κατηγορία. Το "μεγάλο" υπογούφερ θα έλεγα ότι είναι και θέμα prestige για την εταιρία, to my knowledge δεν έχει τολμήσει άλλος να φέρει τέτοια υλοποίηση στην αγορά των pc-speakers. Ούτε καν μεγάλες εταιρίες car-audio δεν το έχουν πάει τόσο μακριά. ΥΓ. Είχα τη χαρά προ 2ετίας να ακούσω εκτενώς το 550 στη Γερμανία, μου έχει μείνει μεράκι, πως το λένε... Όχι ότι ξημερωβραδιάζομαι σε ακροάσεις home-audio (για το car-audio ξέρω πολύ περισσότερα), αλλά ακόμη και για έναν σχετικά αδαή, οι χάρες του είναι προφανείς και δεν περνάνε στο ντούκου. Δε λες δλδ "Ε, καλά... Άλλο ένα 5.1 κλαμπατσιμπανέ σετ...". Έξοχο από κάθε άποψη, αν έλεγα ότι στήνω ένα μικρό room-cinema ήταν άνετα η πρώτη και μοναδική μου επιλογή. Μέχρι τότε, ένα 530/730, ακόμη και S330 θα το γούσταρα χαλαρά...
haris013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Οι δορυφόροι των δύο σετ είναι ίδιοι, το μόνο που αλλάζει είναι η τοπολογία του υπογούφερ, όπου από "απλό" ρεφλέξ στο 530 πάμε σε παθητικούς ακτινοβολητές το 730. Εντάξει, το μεγάλο σαμπ είναι για Όσκαρ (ειδικά με τα τουμπερλέκια που κυκλοφορούν για υπογούφερ αριστερά και δεξιά), όμως και το ριφλέξ δεν υπολείπεται σε βαθμό απόγνωσης! Αντιθέτως! Αποτελεί μία από τις καλύτερες υλοποιήσεις σε αυτή την κατηγορία. Το "μεγάλο" υπογούφερ θα έλεγα ότι είναι και θέμα prestige για την εταιρία, to my knowledge δεν έχει τολμήσει άλλος να φέρει τέτοια υλοποίηση στην αγορά των pc-speakers. Ούτε καν μεγάλες εταιρίες car-audio δεν το έχουν πάει τόσο μακριά. ΥΓ. Είχα τη χαρά προ 2ετίας να ακούσω εκτενώς το 550 στη Γερμανία, μου έχει μείνει μεράκι, πως το λένε... Όχι ότι ξημερωβραδιάζομαι σε ακροάσεις home-audio (για το car-audio ξέρω πολύ περισσότερα), αλλά ακόμη και για έναν σχετικά αδαή, οι χάρες του είναι προφανείς και δεν περνάνε στο ντούκου. Δε λες δλδ "Ε, καλά... Άλλο ένα 5.1 κλαμπατσιμπανέ σετ...". Έξοχο από κάθε άποψη, αν έλεγα ότι στήνω ένα μικρό room-cinema ήταν άνετα η πρώτη και μοναδική μου επιλογή. Μέχρι τότε, ένα 530/730, ακόμη και S330 θα το γούσταρα χαλαρά... αρα εγω που ακουω rock,hard rock,balads,metal να παω καλυτερα στα 530 ή να κανω την υπερβαση και να παω στα 730?απο ενταση ειναι και τα 2 το ιδιο δυνατα?
HALF EVIL Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 αρα εγω που ακουω rock,hard rock,balads,metal να παω καλυτερα στα 530 ή να κανω την υπερβαση και να παω στα 730?απο ενταση ειναι και τα 2 το ιδιο δυνατα? Η ερώτησή σου είναι λίγο πολύ αναπάντητη. Πιό πάνω ο φίλος Navu σε ενημέρωσε για τις διαφορές. Άμα έχεις τα λεφτά και αυξημένες απαιτήσεις πάρε τα 730, αλλιώς τα 530. Σίγουρα ευχαριστημένος θα μείνεις και από τα δύο. Οι δυνατότητές μου φτάνανε και για τα 730. Τα έβαλα κάτω και κατέληξα ότι και με τα 530 θα είμαι ευχαριστημένος για τη χρήση που τα θέλω. Έχω τη δυνατότητα να αγοράσω πχ. Audi, αλλά για τις ανάγκες μου με καλύπτει και το Ibiza. Άρα πήρα Ibiza. Έτσι βλέπω τα πράγματα.
haris013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Η ερώτησή σου είναι λίγο πολύ αναπάντητη. Πιό πάνω ο φίλος Navu σε ενημέρωσε για τις διαφορές. Άμα έχεις τα λεφτά και αυξημένες απαιτήσεις πάρε τα 730, αλλιώς τα 530. Σίγουρα ευχαριστημένος θα μείνεις και από τα δύο. Οι δυνατότητές μου φτάνανε και για τα 730. Τα έβαλα κάτω και κατέληξα ότι και με τα 530 θα είμαι ευχαριστημένος για τη χρήση που τα θέλω. Έχω τη δυνατότητα να αγοράσω πχ. Audi, αλλά για τις ανάγκες μου με καλύπτει και το Ibiza. Άρα πήρα Ibiza. Έτσι βλέπω τα πράγματα. ok ευχαριστω!μαλλον στα 530 θα παω αφου η ουσιαστικη διαφορα απο τα 730 ειναι το μπασο
Arctic Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 αρα εγω που ακουω rock,hard rock,balads,metal να παω καλυτερα στα 530 ή να κανω την υπερβαση και να παω στα 730?απο ενταση ειναι και τα 2 το ιδιο δυνατα? Αν έχεις κάρτα ήχου πάρε τα s530. Αν δεν έχεις αλλά έχεις μητρική με οπτική ή ομοαξονική πήγαινε στα S530D. Τα S530 δε τα βάζω πάνω από 25(συνήθως είναι 15-20) για μουσική και όχι πάνω από 30 για ταινίες. Πάει μέχρι 50 που τρέμουν παράθυρα-γραφεία κτλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα