Ntinaras Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 τα 5.1 πρεπει να βαλεις 3 μπροστα, 2 πισω και το γουφερ κατω. πισω σου μπορεις να τα βαλεις?αν οχι τοτε παρε 2.1
Navu Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Το κλασικό πρόβλημα με την 5.1 τοπολογία είναι ότι στο 99,9% των περιπτώσεων η θέση θέασης/ακρόασης βρίσκεται στην ίδια ευθεία ή ακόμη και πίσω από τα πίσω ηχεία (των εφέ), ενώ ως γνωστόν η 5.1/7.1 κτλ διάταξη υπαγορεύει ρητά τοποθέτηση της θέσης ακρόασης στο κέντρο των ηχητικών δρώμενων!... Για τη συγκεκριμένη στόχευση/κατεύθυσνη που θα πρέπει να έχουν τα ηχεία, ούτε λόγος (διαφορετικές μοίρες κλίσης για τα εμπρός και τα πίσω!). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τις πρισσότερες φορές να ακούμε ένα τουρλουμπούκι με διάσταρτες ηχητικές αναφορές από πολλές κατευθύνσεις, ΧΩΡΙΣ να καταφέρνουμε να βρεθούμε "μέσα" στον ήχο και στη δράση. Ως εκ τούτου, θα πρότεινα καθαρά 2.1 για ξεκάθαρες καταστάσεις, εκτός αν υπάρχει η δυνατότητα η θέση ακρόασης να βρεθεί όσο το δυνατόν πιο κεντρικά μέσα στο χώρο προβολής.
kanesaxo Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Nα προσθέσω κι εγω, πως καμμια σχέση στη ποιότητα ενα καλό σετ 2.0 ή 2.1 με τα κοινά 5.1 Προσωπικά έχω πετάξει τα 5.1 που ειχα (Creative) και πήρα το σετ της υπογραφής μου,όπου ειμαι υπερευχαριστημένος.
HALF EVIL Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Το κλασικό πρόβλημα με την 5.1 τοπολογία είναι ότι στο 99,9% των περιπτώσεων η θέση θέασης/ακρόασης βρίσκεται στην ίδια ευθεία ή ακόμη και πίσω από τα πίσω ηχεία (των εφέ), ενώ ως γνωστόν η 5.1/7.1 κτλ διάταξη υπαγορεύει ρητά τοποθέτηση της θέσης ακρόασης στο κέντρο των ηχητικών δρώμενων!... Για τη συγκεκριμένη στόχευση/κατεύθυσνη που θα πρέπει να έχουν τα ηχεία, ούτε λόγος (διαφορετικές μοίρες κλίσης για τα εμπρός και τα πίσω!). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τις πρισσότερες φορές να ακούμε ένα τουρλουμπούκι με διάσταρτες ηχητικές αναφορές από πολλές κατευθύνσεις, ΧΩΡΙΣ να καταφέρνουμε να βρεθούμε "μέσα" στον ήχο και στη δράση. Ως εκ τούτου, θα πρότεινα καθαρά 2.1 για ξεκάθαρες καταστάσεις, εκτός αν υπάρχει η δυνατότητα η θέση ακρόασης να βρεθεί όσο το δυνατόν πιο κεντρικά μέσα στο χώρο προβολής. Πολύ σωστός ! Το να βάλεις τα 2 front και το center στο γραφείο και τους δύο δορυφόρους ψηλά δεξιά και αριστερά στον τοίχο που βλέπουμε , θα είναι καταστροφικό. Όπως είπε ο Ntinaras μόνο αν έχεις πίσω σου τοίχο να το συζητάς.
bluesattack Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Mε μικρες προσαρμογες μια που καθεσαι σε γραφειο. Τα σονυ που εχεις ηδη δεν σε καλυπτουν πια ? Πολύ σωστός ! Το να βάλεις τα 2 front και το center στο γραφείο και τους δύο δορυφόρους ψηλά δεξιά και αριστερά στον τοίχο που βλέπουμε , θα είναι καταστροφικό. Όπως είπε ο Ntinaras μόνο αν έχεις πίσω σου τοίχο να το συζητάς. Σωστα.Μια βλακεια θα ειναι και μιση.
sotiris123 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 για να μην ανοιγω άλλο θεμα... εχω κατι ηχεια τησ Creative 5.1(παλια ειναι δεν θυμαμαι μοντελο) κ εχω 2 προβληματα.1) καποιεσ φορεσ εκει που ακουω μουσικη πεφτει η ενταση κ ξαναανεβαινει μετα απο λιγο. ξερετε γτ? κ 2ον) υπαρχουν καποιες ρυθμισεισ που μπορω να βελτιωσω γτ οταν βλεπω ταινια συνεχεια αυξομειωνω την ενταση αναλογα αν εχει εντονουσ ηχους η απλα ομιλιες? εχω παιξει λιγο με τη διορθωση δωματιου αλλα χωρις σημαντικα αποτελεσματα... κ η επιλογη ισοσταθμιτης ηχηροτητας... την ενεργοποιουμε η οχι?
profi Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 mortis μεταξύ 2.1 κ 5.1 στα ίδια χρήματα ¨οπως είναι, θα επέλεγα το 5.1 για τις ταινίες κ να τα στήσεις σωστά όπως στην φώτο από πάνω! για μουσική δεν νομίζω πως η διαφορά στην ποιότητα δικαιολογεί το να πάρεις 2.1 κ να χάσεις το surround,ηχεία για όλες τις χρήσεις θες!(μουσική θα ακους σε 2.1 μην βάλεις κ τα πίσω να παίζουν) οπότε από εμένα το 5.1 της edifier!! sotiris το ζήτημα σου σηκώνει κουβέντα αρκετή κουβέντα οπότε άνοιξε δικό σου θέμα να τα πεί το forum απρόσκοπτα!
Mortis19 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Mε μικρες προσαρμογες μια που καθεσαι σε γραφειο. Τα σονυ που εχεις ηδη δεν σε καλυπτουν πια ? Μια χαρα με καλυπτουν τα sony, αλλα δεν ειναι αυτοενισχυωμενα (τα χα συνδεσει πανω σε στερεοφωνικο με μαυρα και κοκκινα καλωδια) και αφου μου χαλασε το στερεοφωνικο ειπα να παρω ηχεια για υπολογιστη (λετε να αξιζει να παρω νεο στερεοφωνικο; ). Σχετικα με το χωρο, στον πισω τοιχο εχω το πιανο και τιποτα αλλο. Επισης ο τοιχος ειναι αρκετα κοντα στην καρεκλα του γραφειου (την φωτογραφια την εβγαλα ακουμπωντας στον πισω τοιχο χωρις zoom) Αν βαλω στον πισω τοιχο τα δυο και τα αλλα τρια στον μπροστα, θα μπορω να τα στρεψω ετσι ωστε να κοιτανε σε εμενα; (θα μπουνε λογικα πιο ψηλα απ την οθονη) EDIT: Ειδα κατι monitors στην ιδια τιμη (behringer π.χ.). Αξιζει να παρω monitors στην ιδια τιμη εναντι ηχειων; Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2011 από Mortis19
HALF EVIL Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Τα monitor δεν θα τα προτιμούσα για τους λ'ογους που αναφέραμε παραπίσω.Αν σε παίρνει η τοπολογία που σου είπαν τα παιδιά παραπάνω , πήγαινε για 5.1 Προσωπικά επειδή με ενδιαφέρει και η μουσική εξ' ίσου με τα παιχνίδια, προτίμησα τα 2.1 και δεν το μετάνιωσα. Δεν νιώθω ότι χάνω κάτι. Ταινίες άλλωστε δεν βλέπω στο ΠιΣι αφού έχω δίπλα την 50'αρα Pany
Mortis19 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δεν απαντησες ομως σε ολες τις ερωτησεις μου. α) αξιζει να παρω στερεοφωνικο αντι για ηχεια; (ή υπαρχει καποιος τροπος να ενισχυσω τα ηχεια; ) β) Τα ηχεια με τι τα στηνω στον τοιχο; Γινεται να τα βαλω στον τοιχο και να κοιτανε υπο γωνια; (και να κοιτανε και λιγο προς τα κατω γιατι λογικα θα μπουνε πανω απ το υψος μου)
Δεινόσαυρος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δεν απαντησες ομως σε ολες τις ερωτησεις μου. β) Τα ηχεια με τι τα στηνω στον τοιχο; Γινεται να τα βαλω στον τοιχο και να κοιτανε υπο γωνια; (και να κοιτανε και λιγο προς τα κατω γιατι λογικα θα μπουνε πανω απ το υψος μου) Λογικά τα ηχεία θα έρχονται με τις βάσεις του οι οποίες θα περιστρέφονται (για να πετύχεις την κατάλληλη κλίση) και θα βιδώνουν στον τοίχο. Αν δεν έχουν τις δικές τους βάσεις (αυτό το στοιχείο θα έπρεπε να μετράει στην επιλογή σου για 5.1) θα αναγκστείς να κάνεις πατέντες για να τα στηρίξεις με αμφίβολο κυρίως αισθητικό αλλά ίσως και ηχητικό αποτέλεσμα. Ήδη απ ότι βλέπω το δωμάτιό σου έχει πολλά χύμα καλώδια. Για να μην γίνει σαν safehouse της CIA, αν πάρεις 5.1 πέρνα τα καλώδια μέσα από "καναλάκια" καρφωμένα στους πλλάγιους τοίχους.
Mortis19 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 α) Τα da5000 εχουν δικες τους βασεις; β) Σε θεμα ποιοτητας ηχου, τα s530 εχουν μεγαλη διαφορα απ τα da5000; (δηλαδη στη μουσικη θα δω μεγαλη διαφορα; ) γ) Τα καναλακια που λες τι ειναι; Κατι πλαστικα ασπρα που καρφωνουν στον τοιχο;
HALF EVIL Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δεν απαντησες ομως σε ολες τις ερωτησεις μου. α) αξιζει να παρω στερεοφωνικο αντι για ηχεια; (ή υπαρχει καποιος τροπος να ενισχυσω τα ηχεια; ) β) Τα ηχεια με τι τα στηνω στον τοιχο; Γινεται να τα βαλω στον τοιχο και να κοιτανε υπο γωνια; (και να κοιτανε και λιγο προς τα κατω γιατι λογικα θα μπουνε πανω απ το υψος μου) Όταν λες να πάρεις στερεοφωνικό τι εννοείς; Να αγοράσεις προ+τελικό ή ολοκληρωμένο ενισχυτή και ηχεία κολώνες; Το κόστος είναι απαγορευτικό και ασφαλώς δεν θα χαραμίσεις τόσα λεφτά για να ακούς mp3. Η αγορά στερεοφωνικού είναι άλλη παράμετρος απ' αυτή που συζητάμε και δεν περιορίζεται σε χρήση μέσω ΠιΣι. Να τα συνδέσεις με ενισχυτή μπορείς, αλλά δεν βλέπω το λόγο. Η στάθμη τους είναι άκρως ικανοποιητική για την χρήση στο ΠιΣι. Θα πρότεινα την αγορά μιας καλής κάρτας ήχου, αν δεν έχεις ήδη (πχ. Asus Xonar DX), για καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα. Λύση για στήριξη στον τοίχο υπάρχει όχι στερεώνοντας τα απευθείας αλλά βάζοντάς τα πάνω σε βάσεις καρφωμένες με ούπα στον τοίχο, που αν δεν συνοδεύονται, βρίσκεις στο εμπόριο. Τα κανάλια είναι μακρόστενες θήκες σε διάφορες διατομές που μπαίνουν μέσα τα καλώδια και δεν φαίνονται και οι οποίες καρφώνονται στον τοίχο. Θέλει κάμποση δουλειά για καλό αποτέλεσμα, αλλά αισθητικά είναι πολύ καλό. Τώρα προσωπική μου γνώμη όπως είπα και πιο πάνω είναι ότι αν είσαι απαιτητικός όντιοφιλ καλύτερη λύση είναι τα 2.1 .Φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις ηχητικό αποτέλεσμα παρόμοιο με ένα καλό ηχητικό σύστημα, δλδ. προ+τελικός + ηχεία δαπέδου+ pickup , αλλά δεν νομίζω ότι είναι αυτό που ζητάς. Αν σε συγκινεί από την άλλη το surround στα παιχνίδια και σε ταινίες, που είναι απόλυτα φυσικό να το θέλεις , τότε παίρνεις 5.1 Στη μουσική πιστεύω ότι οι δορυφόροι είναι αχρείαστοι. Βάλτα κάτω, ιεράρχισε τις ανάγκες σου και αποφάσισε.
Mortis19 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Οταν λεω στερεοφωνικο εννοω HiFi μεσω του οποιου θα συνδεσω τα 2 ηχεια sony που εχω αφου δεν μπαινουν στην πριζα. Τελος παντων παρατα το αυτο. Για καρτα ηχου που λες, τωρα εχω τη μητρικη ενος φιλου μου γιατι εχει chipset της ati (και την θελω για να εχω ξεκλειδωτο τον 4ο πυρηνα). Αυτη η μητρικη δεν ειναι full atx και επειδη η ψυχτρα της καρτας γραφικων ειναι μεγαλη, οι pci ειναι καλυμμενες και δεν μπορω να βαλω καμια καρτα. Για τις βασεις που λες, τι ακριβως εννοεις; Θελω να μου πεις τι ακριβως θα αγορασω και τι θα κανω για να τα βαλω στον τοιχο αλλα και να τα βαλω να κοιτανε προς τα κατω και υπο γωνια.
HALF EVIL Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Κάτι τέτοιο εννοώ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.565766 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.503593 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.503594 Ψάξε σε μαγαζιά για κάτι ανάλογο, σίγουρα θα βρείς. Απλώς δεν ξέρω και εγώ πως συνδέονται τα ηχεία με την βάση (βλέπω ότι με κάποιο τρόπο βιδώνονται).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα