Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, θελω να αγορασω ηχεια για τον υπολογιστη μου.

Εχω την μητρικη GIGABYTE GA-880GM-D2H, η οποια εχει 3 εισοδους jack απο πισω (και το κουτι μου εχει αλλες 2 μπροστα) αλλα στο site της GIGABYTE λεει οτι υποστηριζει και 7.1 (Για την ρύθμιση ήχου 7.1-καναλιών, πρέπει να συνδέσετε την θύρα με HD Audio standard μέσω του μπροστινού πάνελ και να ενεργοποιήσετε την πολυκάναλη λειτουργία μέσω του οδηγού).

Να πω οτι ακουω μουσικη συνεχεια και θελω καλα ηχεια, αλλα οχι και πολυ ακριβα. Αν γινεται να βαλω 7.1 στη μητρικη μου, προτιμω να αγορασω 7.1 αν δεν ειναι πολυ πιο ακριβα σε σχεση με τα 5.1, αλλιως θα παρω 5.1. Μπορειτε να μου προτεινετε;

• Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποιο ειναι το budget ? Το 7.1 παντως παιζει να ειναι υπερβολη ακομα και για ταινιες (ποσο μαλλον για μουσικη),εκτος αν θελεις να 'γεμισεις' το χωρο

Δημοσ.

To budget ειναι γυρω στα 150€. Ας τα αποκλεισουμε τα 7.1 αμα ειναι. Προτεινετε μου καποια.

Τη μαρκα edifier δεν την εχω ξανακουσει. Γιατι ομως δεν αξιζει να παρω 5.1;

Δημοσ.

Απ ότι βλέπω οι άλλοι φίλοι σου προτείνουν σχετικά ακριβές λύσεις. Η άποψή μου είναι ότι αν γράφεις και ακούς μουσική να πας σε ηχεία μόνιτορ (στέρεο). Αν πάλι θες καλό value for money μπορώ να πω ότι αυτά είναι πολύ καλά για την τιμή τους. http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/Speakers-Headsets-Microphones/Speakers/Logitech-Speakers-Z506-51-980-00431.htm

Σε 2.1 εγώ είμαι υπερευχαριστημένος από αυτά της υπογραφής μου. Πάντα μιλώντας για ένα δωμάτιο βέβαια. όχι σαλόνι.

Δημοσ.

Ε κάνε μια υπέρβαση για 25€ και πάρε αυτά που σου λέω. Η Edifier είναι Καναδέζικη εταιρία με πολύ καλό όνομα στην κατασκευή ποιοτικών ηχείων. Προσωπικά από τα S530 είμαι το λιγότερο ενθουσιασμένος (με μιά καλή κάρτα βέβαια Asus Xonar DX)στη μουσική, αλλά και στο gaming.

Γιατί όχι 5.1 για μουσική; Διότι τα τραγούδια είναι "γραμμένα" για συστήματα 2.0 ή 2.1 . Με 5.1 χάνεις σε ποιότητα ακρόασης αφού οι δορυφόροι κακό κάνουν περισσότερο παρά καλό. Στο gaming ναι, αν είναι η κύρια χρήση, αλλά όπως είπα εγώ με τα S530 δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Απ ότι βλέπω οι άλλοι φίλοι σου προτείνουν σχετικά ακριβές λύσεις. Η άποψή μου είναι ότι αν γράφεις και ακούς μουσική να πας σε ηχεία μόνιτορ (στέρεο). Αν πάλι θες καλό value for money μπορώ να πω ότι αυτά είναι πολύ καλά για την τιμή τους. http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/Speakers-Headsets-Microphones/Speakers/Logitech-Speakers-Z506-51-980-00431.htm

Σε 2.1 εγώ είμαι υπερευχαριστημένος από αυτά της υπογραφής μου. Πάντα μιλώντας για ένα δωμάτιο βέβαια. όχι σαλόνι.

Αφού μπορεί να δώσει τουλάχιστον 150€ γιατί να πάει σε κάτι υποδεέστερο; Δεν συγκρίνονται τα Logitech με τα Edifier.

Είχα τα 530 (Τα Logitech 5.1) και ήταν σκέτη απογοήτευση.

Τα monitor είναι αχρωμάτιστα ηχεία που αποδίδουν ακριβώς αυτό που έγραψε ο συνθέτης. Προσωπικά τα βρίσκω αναιμικά , αποστειρωμένα.

Δημοσ.

Κοιτα κι εγω μεχρι τωρα ενα στερεοφωνικο ειχα με 2 ηχεια και ημουνα ευχαριστημενος με το παραπανω. Το καταλαβαινω οτι και για gaming θα ναι μια χαρα, απλα επειδη εκτος απο μουσικη ειμαι και gamer αλλα βλεπω και αρκετες ταινιες, πιστευα οτι ειναι καλυτερο να εχω ενα 5.1 συστημα.

EDIT: Δεν εχω θεμα για 25 ευρω παραπανω, αν αξιζει.

Απλα αν τα Edifier δεν εχουν και μεγαλη διαφορα σε σχεση με τα logitech, θα παρω τα logitech...

Δημοσ.

Κοιτα κι εγω μεχρι τωρα ενα στερεοφωνικο ειχα με 2 ηχεια και ημουνα ευχαριστημενος με το παραπανω. Το καταλαβαινω οτι και για gaming θα ναι μια χαρα, απλα επειδη εκτος απο μουσικη ειμαι και gamer αλλα βλεπω και αρκετες ταινιες, πιστευα οτι ειναι καλυτερο να εχω ενα 5.1 συστημα.

EDIT: Δεν εχω θεμα για 25 ευρω παραπανω, αν αξιζει.

Απλα αν τα Edifier δεν εχουν και μεγαλη διαφορα σε σχεση με τα logitech, θα παρω τα logitech...

Πίστεψέ με έχουν. Πριν προχωρήσεις δες και σε πιό εξειδικευμένα sites και θα αναθεωρήσεις.

Δημοσ.

Θα το εψαχνα και μονος μου αλλα επειδη αυτη τη στιγμη δεν εχω internet και μπαινω απο φιλους δεν μπορω και ελπιζω να με βοηθησετε. Και τωρα ειμαι χωρις ηχεια οποτε πρεπει να αγορασω απο Δευτερα.

Δημοσ.

Γιατι ομως δεν αξιζει να παρω 5.1;

To δεν αξιζει σχετικο ειναι.Υπαρχει και 5.1 μουσικη , μουσικα blu ray κλπ.Δεν αξιζει σιγουρα οταν καποιος δεν εχει χωρο και αραδιασει τα 5 ηχεια στην σειρα πανω στο γραφειο :D .Επισης λογικο ειναι στα ιδια λεφτα το 5.1 να ειναι εκτος απροοπτου κατωτερης ποιοτητας απο ενα αντιστοιχο 2.0 μονο και μονο απο τον αριθμο των ηχειων και την παραχωρηση που εχει γινει για αυτο.Βεβαια γουστα ειναι αυτα .Αν καποιος πει οτι τα logitech 5500 σπερνουν ενω καποια μονιτορ που ακουσε του φανηκαν καπως , δεν μπορεις να πεις κατι ,περι ορεξεως ,και περι ειδος μουσικης και θεση ακροασης (μπορει να μην εχει στασιο ο τετοιος του , να ακουει στην γωνια κανοντας βαρακια πχ) .Αλλος θελει να τριζει το μπασο τα τζαμια (γουσταρει γιο και μπιατς) και αλλος θελει να ακουει φωνες καθαρα και γλυκα :D

Δημοσ.

http://www.edifier-international.com/products/edifier-multimedia/s530-s530d

http://www.edifier-international.com/products/edifier-multimedia/da5000-pro

για να πάρεις μια ιδέα. Δεν έχω κανένα συμφέρον :D που σου τα προτείνω απλώς νομίζω ότι σε οδηγώ σε μια πολύ καλή αγορά. Αν στο forum ψάξεις ανάλογα θέματα περί ηχείων θα διαπιστώσεις ότι πολλοί χρήστες τα συνιστούν.

Αυτά ;)

Δημοσ.

To δεν αξιζει σχετικο ειναι.Υπαρχει και 5.1 μουσικη , μουσικα blu ray κλπ.Δεν αξιζει σιγουρα οταν καποιος δεν εχει χωρο και αραδιασει τα 5 ηχεια στην σειρα πανω στο γραφειο :D .Επισης λογικο ειναι στα ιδια λεφτα το 5.1 να ειναι εκτος απροοπτου κατωτερης ποιοτητας απο ενα αντιστοιχο 2.0 μονο και μονο απο τον αριθμο των ηχειων και την παραχωρηση που εχει γινει για αυτο.Βεβαια γουστα ειναι αυτα .Αν καποιος πει οτι τα logitech 5500 σπερνουν ενω καποια μονιτορ που ακουσε του φανηκαν καπως , δεν μπορεις να πεις κατι ,περι ορεξεως ,και περι ειδος μουσικης και θεση ακροασης (μπορει να μην εχει στασιο ο τετοιος του , να ακουει στην γωνια κανοντας βαρακια πχ) .Αλλος θελει να τριζει το μπασο τα τζαμια (γουσταρει γιο και μπιατς) και αλλος θελει να ακουει φωνες καθαρα και γλυκα :D

Ωραια το εθεσες... Εγω το θελω και για μουσικη (οταν λεω μουσικη εννοω απο metal μεχρι ρεμπετικα και drum n bass - καθολου σκυλλαδικα και ελαχιστη house :):)) και για games αλλα και για ταινιες (τωρα τελευταια οι περισσοτερες που κατεβαζω ειναι brrip και πανω). Η αληθεια βεβαια ειναι οτι χωρο εχω αλλα το μονο επιπλο στον τοιχο που θα μπουν ειναι το γραφειο (αν και εχω αρκετο χωρο δεξια και αριστερα του γραφειου). Για τα λεφτα που δινω θελω να ειναι οσο το δυνατον καλυτερης ποιοτητας.

Για τα edifier λιγο που διαβασα τωρα φαινονται φοβερα. Όμως για τις αναγκες μου τι να προτιμησω; Τα DA5000 ή τα S530; Αν πιστευετε οτι δεν αξιζει να παρω 5.1, δεν εχω καποια προβλημα να παρω 2.1...

EDIT: Αν μπορειτε, προτεινετε μου και κατι πιο φθηνο, γιατι 175 ευρω δεν ειναι λιγα και δεν ξερω αν μπορω σιγουρα να τα δωσω.

Δημοσ.

Έχω τα Edifier S530. Δε ξέρω από ηχεία, τα επέλεξα με τη βοήθεια του φορουμ. Αυτό που έχω να πω είναι ότι πλέον πιστεύω πως τα καλά ηχεία είναι must. Δε θα έδινα περισσότερα λεφτά για επεξεργαστή/κάρτα γραφικών από ότι για ηχεία, μάλλον το αντίθετο θα έκανα.

Δεν είμαι gamer με τη τρελή έννοια. Ακούω όμως μουσική και βλέπω ταινίες. Μου αρέσει όπως ακούγονται και στις τρεις χρήσεις. Το subwoofer σε κάνει να ανατριχιάζεις(με τη καλύτερη έννοια) πολλές φορές, κυρίως σε ταινίες.

Και σε εμένα τα Edifier μου ήταν άγνωστα. Σαν ηχεία ήξερα logitech/creative/yamaha κτλ, όταν τα είδα με τη πρώτη ματιά κατάλαβα ότι είναι πολύ καλής κατασκευής.

Δημοσ.

Αφού μπορεί να δώσει τουλάχιστον 150€ γιατί να πάει σε κάτι υποδεέστερο; Δεν συγκρίνονται τα Logitech με τα Edifier.

Είχα τα 530 (Τα Logitech 5.1) και ήταν σκέτη απογοήτευση.

Τα monitor είναι αχρωμάτιστα ηχεία που αποδίδουν ακριβώς αυτό που έγραψε ο συνθέτης. Προσωπικά τα βρίσκω αναιμικά , αποστειρωμένα.

Ναι και γω πιστεύω ότι είναι καλύτερα τα edifier. Απλά τα συγκεριμένα logitech είναι πολύ τίμια πρόταση για τα 89 ευρώ που ζητάνε. Με αυτή τη λογική το έγραψα. Για τα μονιτορ το ίδιο λέμε.

Φίλε Μορτη19 ιεράρχησε σε παρακαλώ λίγο τις επιλογές σου. Αν είναι το 1 και το 2 gaming, ταινίες, τότε 5.1 απο μένα. Αν είναι η μουσική τότε 2.1 Τα μόνιτορ στα πρότεινα σε περίπτωση που γράφεις τη δική σου μουσική.

Πόσος είναι ο χώρος που θέλεις να καλύψουν?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...