agligoros Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 γεια χαρα εχω cyta στα 24(μονο ιντερνετ) κ εχω ψιλοαπογοητευτει. πριν το κανουν 24 κ το ειχαν 12 το ρουτερ κλειδωνε στα 12.500-13.000,με το που το καναν 24 δεν κλειδωνει παραμανω απο 10.200 τους πηρα 10 φορες τηλεφωνο κ μου λεγαν κατι αρλουμπες οτι ειμαι μακρυα απο τον κομβο,οτι ειναι καμμενα τα φιλτρα κ κουραφεξαλα.. ειναι ρε παιδια εφικτο??πριν την αναβαθμιση στα 24 να πιανω 12.000-13.000 κ μετα να μην κλειδωνει πανω απο 10.200?? για πειτε τη γνωμη σας,γιατι σκεφτομαι να το γυρισω σε connex τα στοιχεια απο το ρουτερ Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 945 / 10.186 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 8,0 / 16,5 SN Margin (Up/Down) [dB]: 10,5 / 10,0
poulinos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 στα στατιστικα δεν φαινεται κατι παραξενο παρα μονο οτι για 16,5 attenuation κλειδωνεις στα 10.εκτος αν πριν σου ειχαν κανα πιο χαμηλο margin .εχεις τα χαρακτηριστικα πριν την αναβαθμιση??
agligoros Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 στα στατιστικα δεν φαινεται κατι παραξενο παρα μονο οτι για 16,5 attenuation κλειδωνεις στα 10.εκτος αν πριν σου ειχαν κανα πιο χαμηλο margin .εχεις τα χαρακτηριστικα πριν την αναβαθμιση?? διστυχως δεν τα εχω,ασε που δεν τα κοιτουσα πριν.λιγα πραγματα εδω διαβασα κ το 16,5 attenuation τι σημαινει?μου τα λενε καλα στη cyta?
poulinos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 διστυχως δεν τα εχω,ασε που δεν τα κοιτουσα πριν.λιγα πραγματα εδω διαβασα κ το 16,5 attenuation τι σημαινει?μου τα λενε καλα στη cyta? με βαση το 16,5 attenuationθα μπορουσες να κλειδωνες ανετα 15 mbit και.αλλα επειδη δεν κανονιζει η cyta αν ο χαλκος σου ειναι καλος η οχι και ειναι θεμα τυχης και επειδη η cyta δεν δινει πιο μικρο margin απο 9-10 δεν μπορεις να κανεις κατι.και βλαβη στον οτε να το δωσει η cyta δεν προκεται ο οτε να το δεχτει σαν βλαβη.το οτι συγχρονιζεις κοντα στα 10 για τον οτε ειναι εντος των οριων οποτε δεν θεωρειται βλαβη.το μονο που μπορεις να κανεις εσυ αν πιανουν τα χερια σου και η cyta ειναι να κανεις δοκιμη με τον ρουτερ στον κατανεμητη της πολυκατοικιας η στην χωνευτη πριν η γραμμη μπει στο σπιτι σου μηπως για καποιο λογο για την πιο χαμηλη ταχυτητα ευθυνεται η καλωδιωση του σπιτιου.επισης μπορεις να κανεις μια δοκιμη αν δεν πιανουν πολυ τα χερια σου να αφησεις μονο το ρουτερ στην κεντρικη γραμμη του σπιτιου χωρις κανενα τηλεφωνο πανω.συναγερμο εχεις??? 16,5 attenuation ειναι οτι εισαι κανα χιλιομετρακι απο τον οτε.αρκετα κοντα για να εχεις μονο 10.αλλα αρκετα πολυ για να το δεχτει ο οτε σαν βλαβη
agligoros Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 με βαση το 16,5 attenuationθα μπορουσες να κλειδωνες ανετα 15 mbit και.αλλα επειδη δεν κανονιζει η cyta αν ο χαλκος σου ειναι καλος η οχι και ειναι θεμα τυχης και επειδη η cyta δεν δινει πιο μικρο margin απο 9-10 δεν μπορεις να κανεις κατι.και βλαβη στον οτε να το δωσει η cyta δεν προκεται ο οτε να το δεχτει σαν βλαβη.το οτι συγχρονιζεις κοντα στα 10 για τον οτε ειναι εντος των οριων οποτε δεν θεωρειται βλαβη.το μονο που μπορεις να κανεις εσυ αν πιανουν τα χερια σου και η cyta ειναι να κανεις δοκιμη με τον ρουτερ στον κατανεμητη της πολυκατοικιας η στην χωνευτη πριν η γραμμη μπει στο σπιτι σου μηπως για καποιο λογο για την πιο χαμηλη ταχυτητα ευθυνεται η καλωδιωση του σπιτιου.επισης μπορεις να κανεις μια δοκιμη αν δεν πιανουν πολυ τα χερια σου να αφησεις μονο το ρουτερ στην κεντρικη γραμμη του σπιτιου χωρις κανενα τηλεφωνο πανω.συναγερμο εχεις??? 16,5 attenuation ειναι οτι εισαι κανα χιλιομετρακι απο τον οτε.αρκετα κοντα για να εχεις μονο 10.αλλα αρκετα πολυ για να το δεχτει ο οτε σαν βλαβη το σπιτι ειναι μονοκατοικια κ ειναι σχετικα καινουργιο(10 ετων) οσο για το χαλκο νομιζω οτι εβαλαν οπτικη ινα στην περιοχη μας πριν 1ή2 χρονια κ αυτο που λες με το τηλεφωνο μ'εβαλαν να το κανω απο τη cyta,ειχα βγαλει ολα τα τηλεφωνα κ το φιλτρο κ μου ειπαν οτι ειναι οκ(συναγερμο εχουμε αλλα ειναι ζωικος ΓΑΒ ΓΑΒ οχι ηλεκτρικος ) τι να πω δεν ξερω.. πως μπορω να δω εαν βαλω ΟΤΕ, οτι θα πιανω υψηλη ταχυτητα(πανω απο 15 που μου λες κ εσυ)? εαν παω κ τους ζητησω δοκιμαστικο κωδικο(για να δω εαν εχω κατι παραπανω απο τη cyta που ειμαι τωρα,μην αλλαξω χωρις λογο παραχο)θα μου δωσουν? γινετε αυτο ή λεω βλακιες και σε ευχαριστω πολυ που ασχολησε με το προβλημα μου
poulinos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 το σπιτι ειναι μονοκατοικια κ ειναι σχετικα καινουργιο(10 ετων) οσο για το χαλκο νομιζω οτι εβαλαν οπτικη ινα στην περιοχη μας πριν 1ή2 χρονια κ αυτο που λες με το τηλεφωνο μ'εβαλαν να το κανω απο τη cyta,ειχα βγαλει ολα τα τηλεφωνα κ το φιλτρο κ μου ειπαν οτι ειναι οκ(συναγερμο εχουμε αλλα ειναι ζωικος ΓΑΒ ΓΑΒ οχι ηλεκτρικος ) τι να πω δεν ξερω.. πως μπορω να δω εαν βαλω ΟΤΕ, οτι θα πιανω υψηλη ταχυτητα(πανω απο 15 που μου λες κ εσυ)? εαν παω κ τους ζητησω δοκιμαστικο κωδικο(για να δω εαν εχω κατι παραπανω απο τη cyta που ειμαι τωρα,μην αλλαξω χωρις λογο παραχο)θα μου δωσουν? γινετε αυτο ή λεω βλακιες και σε ευχαριστω πολυ που ασχολησε με το προβλημα μου οτι ειναι 10 ετων δνε λεει κατι.γενικως δεν λεει αν ειναι παλιο η νεο αλλα τι μαμακια μπορει να εχει κανει ο ηλεκτρολογος .απο μια λαθος ενωση πχ να συνδεσει το spare ζευγαρι μπορει να δεις και την μιση ταχυτητα.ειναι λεπτες ισοροπιες.μερικς φορες τα παλια σπιτια που εχουν λιγοτερα καλωδια παιζουν πιο ευκολα απο τα καινουρια που εχουν 100 πριζακια μεσα.εχω δει ενα πριζακι να εχει οξειδωθει και χαλουσε τα παντα μεσα στο σπιτι.εψαχνα 10 ωρες να βγαζω πριζακια να δω γιατι δεν παιζει καλα.για τον συναγερμο με κολλησες.λεω ζωικος τι ειναι αυτο.η οπτικη ινα δεν ειναι για σενα ειναι απο cyta μεχρι το αστικο κεντρο .εσυ παιζεις με χαλκο οπως ολοι μας.αν ηταν οπτικη ινα θα μιλαγαμε για vdsl το λιγοτερο και για 50mbit +.δεν γινεται να κανεις τεστ με οτε δυστυχως.ουτε στοιχεια ουτε κατι αλλο.πρεπει να ενεργοποιησεις γραμμη για να δεις με οτε.οποτε μενει μονο το τεστ στην χωνευτη αν ξερεις με ολο το σπιτι στον αερα για να δεις αν γινεται κατι μεσα στο σπιτι η εστω να πας στο κεντρικο πριζακι να αποσυνδεσεις ολα τα αλλα καλωδια που πανε στα αλλαπριζακια και να αφησεις μονο το ενα ζευγαρι που φερνει ο οτε και να δεις εκει.μην ευχαριστεις .χαρα μου
agligoros Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 οτι ειναι 10 ετων δνε λεει κατι.γενικως δεν λεει αν ειναι παλιο η νεο αλλα τι μαμακια μπορει να εχει κανει ο ηλεκτρολογος .απο μια λαθος ενωση πχ να συνδεσει το spare ζευγαρι μπορει να δεις και την μιση ταχυτητα.ειναι λεπτες ισοροπιες.μερικς φορες τα παλια σπιτια που εχουν λιγοτερα καλωδια παιζουν πιο ευκολα απο τα καινουρια που εχουν 100 πριζακια μεσα.εχω δει ενα πριζακι να εχει οξειδωθει και χαλουσε τα παντα μεσα στο σπιτι.εψαχνα 10 ωρες να βγαζω πριζακια να δω γιατι δεν παιζει καλα.για τον συναγερμο με κολλησες.λεω ζωικος τι ειναι αυτο.η οπτικη ινα δεν ειναι για σενα ειναι απο cyta μεχρι το αστικο κεντρο .εσυ παιζεις με χαλκο οπως ολοι μας.αν ηταν οπτικη ινα θα μιλαγαμε για vdsl το λιγοτερο και για 50mbit +.δεν γινεται να κανεις τεστ με οτε δυστυχως.ουτε στοιχεια ουτε κατι αλλο.πρεπει να ενεργοποιησεις γραμμη για να δεις με οτε.οποτε μενει μονο το τεστ στην χωνευτη αν ξερεις με ολο το σπιτι στον αερα για να δεις αν γινεται κατι μεσα στο σπιτι η εστω να πας στο κεντρικο πριζακι να αποσυνδεσεις ολα τα αλλα καλωδια που πανε στα αλλαπριζακια και να αφησεις μονο το ενα ζευγαρι που φερνει ο οτε και να δεις εκει.μην ευχαριστεις .χαρα μου σορρυ δεν το κατεχω κ πολυ αλλα μαθαινω,οσο για τον συναγερμο ενα αστειακι ειπα να κανω χαχα αρα μου λες να βγαλω ολα τα τηλεφωνα κ να συνδεσω το ρουτερ στην κεντρικη γραμμη του σπιτιου σωστα?που λογικα θα ειναι...δεν ξερω,θα τις παρω ολες με τη σειρα. θα το κανω κ θα γραψω εδω εαν δω σε καποιο διαφορα κ παλι ευχαριστω ασε να τις δινουμε απλοχερα τις ευχαριστιες δεν μας κοστιζει τιποτα
poulinos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 σορρυ δεν το κατεχω κ πολυ αλλα μαθαινω,οσο για τον συναγερμο ενα αστειακι ειπα να κανω χαχα αρα μου λες να βγαλω ολα τα τηλεφωνα κ να συνδεσω το ρουτερ στην κεντρικη γραμμη του σπιτιου σωστα?που λογικα θα ειναι...δεν ξερω,θα τις παρω ολες με τη σειρα. θα το κανω κ θα γραψω εδω εαν δω σε καποιο διαφορα κ παλι ευχαριστω ασε να τις δινουμε απλοχερα τις ευχαριστιες δεν μας κοστιζει τιποτα ναι το καταλαβα για το αστειο απλα στην αρχη κολλησα ναι βγαλε ολα τα τηλεφωνα και δοκιμασε στην κεντρικη.συνηθως ειναι η πρωτη με το που μπεις στο σπιτι.σαλονι.λογικα σε ολες πανω κατω το ιδιο θα δεις.αν επιαναν τα χερια σου θα μπορουσες στην κεντρικη να αποσυνδεες ολες τις υπολοιπες και να κραταγες μονο τα 2 καλωδια απο τον οτε και να εκανες δοκιμη εκει.αλλα πρεπει να ανοιξεις το πριζακι για να γινει αυτο και γενικως να το κατεχεις.
agligoros Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 ναι το καταλαβα για το αστειο απλα στην αρχη κολλησα ναι βγαλε ολα τα τηλεφωνα και δοκιμασε στην κεντρικη.συνηθως ειναι η πρωτη με το που μπεις στο σπιτι.σαλονι.λογικα σε ολες πανω κατω το ιδιο θα δεις.αν επιαναν τα χερια σου θα μπορουσες στην κεντρικη να αποσυνδεες ολες τις υπολοιπες και να κραταγες μονο τα 2 καλωδια απο τον οτε και να εκανες δοκιμη εκει.αλλα πρεπει να ανοιξεις το πριζακι για να γινει αυτο και γενικως να το κατεχεις. λοιπον..το εκανα αυτο με τα τηλεφωνο κ σε οποια μπριζα το εβαλα κλειδωνε ακριβως το ιδιο. ανοιξα κ την κεντρικη κ εχει 2 καλωδια συνδεμενα,1 μπλε κ ενα κοκκινο.ποιο απο τα 2 να βγαλω?
poulinos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 λοιπον..το εκανα αυτο με τα τηλεφωνο κ σε οποια μπριζα το εβαλα κλειδωνε ακριβως το ιδιο. ανοιξα κ την κεντρικη κ εχει 2 καλωδια συνδεμενα,1 μπλε κ ενα κοκκινο.ποιο απο τα 2 να βγαλω? η δεν ειναι αυτη η κεντρικη η εχουν κανει την ενωση σε αλλο σημειο πισω απο τοιχο.στην κεντρικη πρεπει να υπαρχουν συνηθως 2-3 ζευγαρια απο πισω.ενα που ειναι αυτο που ερχεται απο τον οτε ενα spare μεχρι τον κατανεμητη(οτε) και ενα που παει στο επομενο πριζακι. ενα μπλε και ενα κοκκινο κανουν ενα ζευγαρι.δεν ειναι οτι βγαζεις το ενα απο τα 2.
agligoros Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 η δεν ειναι αυτη η κεντρικη η εχουν κανει την ενωση σε αλλο σημειο πισω απο τοιχο.στην κεντρικη πρεπει να υπαρχουν συνηθως 2-3 ζευγαρια απο πισω.ενα που ειναι αυτο που ερχεται απο τον οτε ενα spare μεχρι τον κατανεμητη(οτε) και ενα που παει στο επομενο πριζακι. ενα μπλε και ενα κοκκινο κανουν ενα ζευγαρι.δεν ειναι οτι βγαζεις το ενα απο τα 2. ολες τις ανοιξα κ εχουν μονο αυτα τα 2(κοκκινο-μπλε)εχει κ αλλα καλωδια απο πισω αλλα δεν ειναι συνδεμενα.αρα ειναι το δευτερο που μου λες,οτι ειναι συνδεμενα πισω απο τοιχο κ λογικα δεν μπορω να κανω κατι..?!ε? βοηθα τον ασχετο
poulinos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 η εχεις ξεχασει καποια η πραγματι ενωνονται σε καποιο αλλο σημειο οποτε δεν μπορεις να κανεις κατι εκει. το εχω πετυχει αυτο που λες σε καθε πριζα να βρισκω μονο 2 .ισως κανουν την ενωση μεσα στα πλαστικα κουτακια στον τοιχο.οποτε το αφηνεις οπως εχει γιτι κατω στον κατανεμητη δυσκολο να κανεις δοκιμη.συν οτι αν μου λες οτι ειναι και καλωδια αποσυνδεδεμενα απο πισω ισως να μην εχει γινει κανενα λαθος πραγματι και απλα να ειναι ετσι η γραμμη σου.ουτε ο πρωτος θα εισαι ουτε ο τελευταιος.
agligoros Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 η εχεις ξεχασει καποια η πραγματι ενωνονται σε καποιο αλλο σημειο οποτε δεν μπορεις να κανεις κατι εκει. το εχω πετυχει αυτο που λες σε καθε πριζα να βρισκω μονο 2 .ισως κανουν την ενωση μεσα στα πλαστικα κουτακια στον τοιχο.οποτε το αφηνεις οπως εχει γιτι κατω στον κατανεμητη δυσκολο να κανεις δοκιμη.συν οτι αν μου λες οτι ειναι και καλωδια αποσυνδεδεμενα απο πισω ισως να μην εχει γινει κανενα λαθος πραγματι και απλα να ειναι ετσι η γραμμη σου.ουτε ο πρωτος θα εισαι ουτε ο τελευταιος. ολες με τη σειρα τις πηρα. θα παρω παντως ακομη ενα τηλεφωνο αυριο στη σιτα κ θα τους πω εαν γινετε να κανουν κατι..αν οχι θα αναγκαστω να ξαναδοκιμασω οτε σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου κ τις απαντησεις στις αποριες μου.να σαι καλα υ.γ. σημερα μου κλειδωνει ποιο χαμηλα κ ανεβηκε κ το Margin Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 766 / 9.215 Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 19,0 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 8,0 / 16,5 SN Margin (Up/Down) [dB]: 20,5 / 8,5
poulinos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 ολες με τη σειρα τις πηρα. θα παρω παντως ακομη ενα τηλεφωνο αυριο στη σιτα κ θα τους πω εαν γινετε να κανουν κατι..αν οχι θα αναγκαστω να ξαναδοκιμασω οτε σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου κ τις απαντησεις στις αποριες μου.να σαι καλα υ.γ. σημερα μου κλειδωνει ποιο χαμηλα κ ανεβηκε κ το Margin Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 766 / 9.215 Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 19,0 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 8,0 / 16,5 SN Margin (Up/Down) [dB]: 20,5 / 8,5 το margin στο up ειναι παραξενο να ειναι 20.στο down ειναι 8,5 που ειναι φυσιολογικο.μαλλον στο 9 σε κλειδωνουν.δεν νομιζω να μπορουν να κανουν κατι εκτος αν εχουν κανα Masked profile πανω και δεν φαινεται.απο εκει και περα ειναι λιγο ταλαιπωρια να ξαναπας παλι στον οτε και αμα εχεις τα ιδια αντε να τους πεισεις να φτιαξουν κατι.εκτος αν ζητησεις νεα γραμμη στον οτε.η εκτος αν κανεις εσυ δοκιμη στον κατανεμητη η ζητησεις να ερθει καποιος να κανει εκει για να δουμε αν φταιει τιποτα στο σπιτι.(λιγο χλωμο πλεον) οτι αλλο ειναι εδω ειμαι/ειμαστε.
agligoros Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 το margin στο up ειναι παραξενο να ειναι 20.στο down ειναι 8,5 που ειναι φυσιολογικο.μαλλον στο 9 σε κλειδωνουν.δεν νομιζω να μπορουν να κανουν κατι εκτος αν εχουν κανα Masked profile πανω και δεν φαινεται.απο εκει και περα ειναι λιγο ταλαιπωρια να ξαναπας παλι στον οτε και αμα εχεις τα ιδια αντε να τους πεισεις να φτιαξουν κατι.εκτος αν ζητησεις νεα γραμμη στον οτε.η εκτος αν κανεις εσυ δοκιμη στον κατανεμητη η ζητησεις να ερθει καποιος να κανει εκει για να δουμε αν φταιει τιποτα στο σπιτι.(λιγο χλωμο πλεον) οτι αλλο ειναι εδω ειμαι/ειμαστε. τους πηρα τηλεφωνο πριν απο λιγο κ μου ειπαν οτι πρεπει να ρθει τεχνικος για να ελενξει αυτοι δεν μπορουν να κανουν κατι για να ανεβει η ταχυτητα.το μαξιμουμ μου ειπε οτι μπορει να κλειδωσει μεχρι 9... αλλα πριν απο λιγο εκανε ρεσταρτ το ρουτερ και.. βουαλα Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.021 / 12.284 Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 18,5 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 8,0 / 16,5 SN Margin (Up/Down) [dB]: 8,5 / 6,5 τωρα πως εγινε αυτο δεν ξερω,αλλα κατι ειναι κ αυτο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα