Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια.

Εχει ενας φιλος αυτο το λαπτοπ: http://www.skroutz.gr/s/380978/Toshiba-Satellite-C660D-13Q-E-240-2GB-320GB.html

Απο χαρακτηριστικα ειναι σαν ενα πολυ απλο λαπτοπακι, αλλα εχει χαλια επεξεργαστη!

Και τα νετμπουκ εχουν καλυτερους επεξεργαστες απο το συγκεκριμενο.

Επειδη λοιπον κολλαει σε ο,τι και να κανουμε, μου το εδωσε μπας και μπορεσω να το κανω λιγο γρηγοροτερο.

Τι του εκανα λοιπον:

α) Του εκανα format και clean install τα Windows 7 Ultimate x64. Δεν περασα κανενα προγραμμα της toshiba.

Πλεον το λαπτοπ ειναι αισθητα πιο γρηγορο.

β) Μου περισσευε 1gb ram, οποτε το αναβαθμισα στα 3gb ram συνολικα.

γ) Επειδη η χρηση του λαπτοπ ειναι κατα 99% περιηγηση στο ιντερνετ (ναι σερνοταν μεχρι και εκει), του περασα τον mozilla

-ενω του ειχα στην αρχη τον chrome και σερνοταν- και πλεον πηγαινει πολυ πιο γρηγορα.

Του εβαλα και καποιες ρυθμισεις που βρηκα εδω:

Link

Πλεον το λαπτοπ σε θεματα browsing τα παει πολυ καλα. Μου την σπαει ομως ενα πραγμα..

Με το συγκεκριμενο λαπτοπ βλεπεις ανετα μεχρι και 1080p ταινιες των 10gb και δεν ειναι το ιδιο γρηγορο

στο ιντερνετ!!!

Βεβαια η καρτα γραφικων την παλευει (η 6310 κατι κανει), αλλα ο επεξεργαστης.. χαλια μαυρα!

Εχετε να προτεινετε καποια ρυθμιση ουτως ωστε να δω και καποια αισθητη διαφορα στην αποδοση του λαπτοπ;

Ειμαι ανοιχτος σε καθε πειραμα!! :D

Θενξ!

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δυστυχώς δε νομίζω να μπορείς να κάνεις και πολλά ακόμα. Και pentium 2 να χε, που λέει ο λόγος, πάλι μια χαρά θα παιζε 1080p λόγω του ότι η κάρτα γραφικών θ αναλάμβανε το μεγαλύτερο βάρος. Αλλά ότι και να κάνεις το browsing σε βαριές σελίδες, πχ φορτωμένες με flash, θα χωλαίνει. Ίσως με κανα add-on του στυλ ad-block & flash-block να βλεπε μια μικρή βελτίωση.

Δημοσ.

γ) Επειδη η χρηση του λαπτοπ ειναι κατα 99% περιηγηση στο ιντερνετ (ναι σερνοταν μεχρι και εκει), του περασα τον mozilla

Αν η μόνη απαίτησή του είναι αυτή και μπορεί να το παλαίψει λίγο μέχρι να συνηθήσει ας δοκιμάσεις μια ελαφριά έκδοση linux.

Από ότι βλέπω ο συγκεκριμένος επεξεργαστής είναι ~ σαν Pentium III σε ισχύ.

Θα έβαζες windows 7 σε pentium III ?

Δημοσ.

Δεν ήξερα ότι η Amd έχει βγάλει τέτοια θηρία!!! Μου θυμίζει τον αθάνατο Atom N270!!! Αν δεν είχε την 6310

θα ήταν ότι πιο ελεείνο έχει βγεί τα τελευταία χρόνια...

Γιατί να βάλεις ultimate έκδοση των 7 ? Βάλε homepremium, ούτως άλλως μόνο για ιντερνέτε είναι

Μήπως θα βοηθούσε 2 + 2 gb ram για dual channel??? K 7200rpm δίσκος? Αλλά θα μου πεις αυτα κοστίζουν...

Πως κ δεν πήρε 2core εν έτει 2011???! Στανταρ σπρώξιμο πωλητή είναι...

Δημοσ.

φιλε, την μεγαλυτερη ανασα θα την δεις αν βαλεις εναν γρηγορο δισκο! εδω και i3-380 σε λαπτοπ, μου φαινεται αργος με 5400 δισκο!!!

Δημοσ.

Οχι παιδια, ο φιλος ειναι τελειως ασχετως απο υπολογιστες και πηρε οτι πιο φθηνο βρηκε μπροστα του

(ειχε και ενα πιστωτικο και επρεπε να παρει υποχρεωτικα απο το Πλαισιο).

Ειχε τα Home Premium επανω αλλα σερνοταν και παλι.

Μωρε δεν εχω προβλημα να του βαλω και μια 4αρα για να παω στα 6gb αλλα διαφορα δεν παιζει να δω.

Λετε να βαλω εναν σκληρο που εχω στις 7200 στροφες;

Ποιος κανει εγκατασταση των προγραμματων παλι!! :rolleyes:

Δημοσ.

υποψιαζομαι οτι αυτοι οι cpu AMD του 2010 βγηκαν για meego - που ομως δε φτουρησε.

7 starter & πολυ ειναι... να μη πω βαλτου XP, αν εχει driver.

οσο για τον 7200 εγω νομιζω δε θα δεις διαφορα. εβαλα 7200 σε ενα 11" και μονο τους 36C

ειδα απο διαφορα :(

Δημοσ.

Για το internet που αναφέρεις το πρόβλημα, δεν πρόκειται να δεις διαφορά με ταχύτερο δίσκο. Θα δεις σίγουρα στον χρόνο φόρτωσης του λειτουργικό και πιθανόν μια ελάχιστη διαφορά στην απόκριση.

Τη λύση του linux τη σκέφτηκα κι εγώ αλλά δεν ξέρω πόσο καλύτερα θα τα πηγαίνει στο flash απ τα windows.

Δημοσ.

Με εναν SSD θα υπάρξει βελτίωση σε απόκριση,αυτονομία,θερμοκρασιες.Ειμαι και εγω στη φαση να περασω στο netbook μου εναν SSD.Με N270 , 1GB και σκληρο στις 5400 δεν αντιμετωπίζω κανενα προβλημα σε 7 Home.Δεν ειναι φυσικα τοσο γρηγορο οσο με XP αλλα δεν κουραζει.

android.png

Δημοσ.

Απο αυτονομια μια χαρα πηγαινει το λαπτοπ. Δεν εχω παραπονο.

4.5 ωρες τις βγαζει με ευκολια!

Το απογευμα του περασα τα Windows 7 Starter!

Υπαρχει διαφορα και φαινονται πολυ πιο ελαφρια.

Το αρνητικο ειναι οτι τωρα αναγνωριζει τα 2gb ram, παροτι εχω 3gb.

Ειναι η 32bit εκδοση, αν και δεν παιζει να υπαρχουν 64bit Starter.

Να δουμε ποσο θα το αντεξω.

Αλλιως φευγει για αγγελια και αυτο, αφου ο φιλος (που του ανηκει) μου εδωσε το ελευθερο να το κανω οτι θελω.

Του αγορασα ενα Satellite Pro και τελειωσε η υποθεση.

Δημοσ.

Και εμένα με κούραζε το netbook μου (Ν270,2GB) με τα XP και τον 5400 δίσκο του. Από την στιγμή που του έβαλα έναν vertex 2 και windows 7 home premium έγινε άλλο μηχάνημα, πολύ πιο ευχάριστο από το κατεβαστήρι μου (Athlon64 2800+, 2GB, 7200 HDD). O SSD και τα 7άρια βοήθησαν πολύ. Κανονικά θα έπρεπε να σου βλέπει τα 3GB, κάτι άλλο συμβαίνει, μάλλον κάποια ρύθμιση στο BIOS.

Δημοσ.

Μωρε να βαλω ssd σε τετοιο λαπτοπ;

Εδω στο macbook εχω εναν, που να βαζω τωρα στο toshibακι.. :-D

Ουτως ή αλλως δεν προκειται να το χρησιμοποιησω σε κατι αλλο περα απο ιντερνετ.

Ipal: Αν ημασταν γενικοτερα στο εξωτερικο, θα συζητουσαμε για τα ultrabook που βγαζουν ολες οι εταιριες.

Της ποπης γινεται στην αγορα με τα καινουρια 13αρια που θελουν να πεταξουν στην ακρη τα macbook pro/air.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...