Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά έχω ένα παλιό pc ( pentium 4 στα 2,8 Ghz με 1 gb ram) δεν θα αλλάξω κάτι στο hardware και θα ήθελα ρωτήσω τι θεωρείται καλύτερο για να το κάνω να δουλέψει και πάλι να του βάλω windows xp η καποια έκδοση των ubuntu? Πιο θα είναι πιο ελαφρύ για το παλιό αυτό hardware..?

Δημοσ.

όχι την τελευταία έκδοση. Είναι κάτι σαν δοκιμαστική για αυτή που θα βγει τον Απρίλη.

δες το linux mint 11 και το xubuntu 11.04 για κάτι λίγο πιο ελαφρύ.

υπάρχει λόγος που προτείνω τις συγκεκριμένες εκδόσεις.

Δημοσ.

Το Ubuntu είναι ένα σύγχρονο full-featured λειτουργικό σύστημα, που όπως είναι προφανές, έχει απαιτήσεις. Δε θα το συνιστούσα για τόσο παλιό hardware. Δοκίμασε την παραλλαγή που λέγεται Xubuntu, η οποία έρχεται πακέτο με το XFCE, ένα γραφικό περιβάλλον με αρκετά πιο περιορισμένες απαιτήσεις. Σίγουρα θα έχει πιο πολύ «αέρα» το μηχάνημά σου.

;)

Δημοσ.

Έχω ενα σύστημα ίδιο με το δικό σου και του έχω xp με μόνη διαφορά οτι εχει 2gb ram και την παλεύει μια χαρά αλλα σαφώς αν βάλεις ubuntu θα ειναι πιο ελαφρύ

Δημοσ.

Εφοσον βαλεις και ενα ελαφρυ AV οπως το security essentials (αντι για τα ασηκωτα τυπου Norton και συναφη), τα XP θα πετανε σε αυτο το hardware.

Linux βαλε εφοσον θες να το δουλεψεις, οχι λογω αποδοσης του συστηματος. Αν και παλι δεν καταλαβαινω γιατι να περιοριστεις στο Ubuntu.

Πιθανα προβληματα να περιμενεις απο βαρια flash (ιδιως σε multitasking) και full-HD ταινιες. Αλλα σε αυτα δεν θα σε σωσει το linux (μπορει και το αντιθετο)

Δημοσ.

Εξαρτάται τι θες να κάνεις με το pc,αν χρειάζεσαι MS Office επειδή δεν σου κάνει το Libre τότε θα βάλεις VM οπότε πάει στα σκουπίδια το ελεφρύ XFCE ή το E17 ας πούμε

Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το pc προφανώς προορίζεται για την πιο απλή χρήση ( internet κανα divx το πολύ και κανα office) Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο λόγω να θέλ να ασχοληθώ με linux απλά με ενδιαφέρει να γίνει πάλι λειτουργικό αυτό το παλιό hardware για να χρησιμεύσει σε κάποιο φίλο.. Αν τα xp (sp3) παίξουν ικανοποιητικά με 1 gb ram πιστεύω ότι θα τα προτιμήσω μιας και το φιλαράκι δεν είναι πολύ εξοικειωμένος γενικά με τα pc...

Δημοσ.

όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι δεν έχουν πρόβλημα με το Linux.

οι εξοικειωμένοι είναι που βγαίνουν απ'τα νερά τους.

π.χ.

αν Xubuntu 11.04: κατά την εγκατάσταση τίκαρε ZsQZs.gif "εγκατάσταση λογισμικού τρίτων"

αν Mint 11: upgrade στην έκδοση DVD (δίνει επιλογή μετά την εγκατάσταση από CD)

και το vlc ρυθμισμένο να διαβάζει υπότιτλους: greek windows-1253 και να είναι ο default media player.

του βάζεις και ένα adblock στον web browser (αν παίζει στο facebook βάλτου chromium)

και ουσιαστικά τελείωσες. :mrgreen:

αν XP, βάλε drivers, βάλε προγράμματα ένα ένα... βάλε και antivirus να τρώει μνήμη :eek:

Δημοσ.

εγω εχω xp σε μικροτερο συστημα και δουλευουν μια χαρα.... για να μην πω 2 χαρες. Ολα αυτα που συζηταμε μια χαρα θα παιξουν παντως.

Διαλεξε και παρε.

Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το pc προφανώς προορίζεται για την πιο απλή χρήση ( internet κανα divx το πολύ και κανα office) Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο λόγω να θέλ να ασχοληθώ με linux απλά με ενδιαφέρει να γίνει πάλι λειτουργικό αυτό το παλιό hardware για να χρησιμεύσει σε κάποιο φίλο.. Αν τα xp (sp3) παίξουν ικανοποιητικά με 1 gb ram πιστεύω ότι θα τα προτιμήσω μιας και το φιλαράκι δεν είναι πολύ εξοικειωμένος γενικά με τα pc...

Καλησπέρα φίλε. Εγώ έχω xp (sp3) στο σύστημα της υπογραφής μου και δεν έχω ιδιαίτερα προβλήματα. Πιστεύω πως με 1gb RAM είσαι εντάξει. Αναβάθμιση RAM σε αυτό το pc δεν αξίζει να κάνεις, καθώς οι pc3200 είναι σπάνιες και πανάκριβες. Στις ταινίες hd έχω προβλημα καθώς η κάρτα μου δεν υποστηρίζει cuda. Αν κλείσω τα πάντα όλα, μπορώ να δω καλούτσικα (1,2 κολληματάκια σε 2ωρη ταινία) σε 720p. Εννοείται ότι 1080p δεν φορτώνει καν. Δεν ξέρω όμως αν αυτό σε ενδιαφέρει και αν λύνεται με το ubuntu.

Δημοσ.

Και τα δυο καλά θα τρέχουν, τα xp λίγο πιο γρήγορα ίσως. Με το ubuntu από την άλλη, γλιτώνεις τα antivirus και το να του καθαρίζεις το pc αν το γεμίσει ιούς (σε ένα φίλο μου που το διάλαγε κάθε τόσο βρήκα την υγειά μου με το mint που του έβαλα).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...