Προς το περιεχόμενο

Χαμηλή η διείσδυση του OSX Lion στην αγορά

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισης το ξέρεις οτι διαφημίζεται και πολύ συνήθως δεν αξίζει ή έστω υπέρ-κοστολογείται (αρα μεγάλα κέρδη για την εταιρία) Βλέπε πχ νερό με όζων όποιος έχει μια στοιχειώδη γνώση στο marketing ή εστω είναι συνειδητοποιημένος καταναλωτής το γνωρίζει πολύ καλά. Οπότε τι;

Και ο μεγαλύτερος hater να είμαι όμως όπως ουσιαστικά με χαρακτηρίζεις εχω κάθε δικαίωμα να σχολιάζω οποιοδήποτε τοπικ μου κάνει κέφι δίχως ίχνος τρολλαρίσματος ή δεν το εχω;

καταλαβαίνω οτι τρολλάρεις τούτη τη στιγμή ;)

Και ο μεγαλύτερος hater να είμαι όμως όπως ουσιαστικά με χαρακτηρίζεις εχω κάθε δικαίωμα να σχολιάζω οποιοδήποτε τοπικ μου κάνει κέφι δίχως ίχνος τρολλαρίσματος ή δεν το εχω;

Αναμένω απάντηση σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Θέλω να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τη μνήμη... δεν έχω διαθέσει ακόμα τα $30 της αναβάθμισης, οπότε δεν μπορώ να έχω δικιά μου γνώμη.

Θυμάμαι πριν χρόνια στο GNU/Linux, που χρησιμοποιούσα ένα προγραμματάκι που έριχνε στη RAM τα προγράμματα και τα αρχεία που χρησιμοποιούσα συχνότερα... λεγόταν "preload". Το αποτέλεσμα ήταν να έχω μόνιμα ~4GB μνήμης πιασμένα, αλλά ταυτόχρονα ασύλληπτη ταχύτητα, σε σχέση με όταν δε το χρησιμοποιούσα.

Υπάρχει περίπτωση να κάνει το Lion κάτι αντίστοιχο; Μην ξεχνάμε ότι η μνήμη δεν είναι για να κάθεται αλλά για να χρησιμοποιείται μέχρι το τελευταίο byte.

Δηλαδή, όσοι παραπονιούνται για τη διαχείριση μνήμης που κάνει το Lion, έχουν προβλήματα ταχύτητας; Ή απλά βλέπουν το 90% της μνήμης τους πιασμένο και... τρομάζουν;

Καλησπέρα,το preload το χρησιμοποιώ κι εγώ.

Ακριβώς αυτό υποτίθεται ότι κάνει το Lion,ή τουλάχιστον έλεγε ότι θα κάνει πριν βγει,ήταν ένα απο τα φιουτερζ.

Απ'ότι φαίνεται αργεί να απαλευθερώσει την δεσμευμένη μνήμη για κάποιο νέο πρόγραμμα,επίσης όλο αυτό το σύστημα αυτό δεν φαίνεται να λειτουργεί καλά.

Επειδή παραπονιέμαι κι εγώ για την διαχείριση μνήμης να απαντήσω για μένα,όχι δεν είναι απλά το 98% της μνήμης πιασμένο,το μηχάνημα σέρνεται και πολλές φορές ήθελε restart για να στρώσει.

ΥΓ:Βέβαια τα μηχανήματα του atheatos σπέρνουν,οπότε στα internetz,αγγλικά,ελληνικά,ισπανικά,λευκορώσικα που γράφουν ότι το Lion είναι ένα χάλι,μπορεί να είναι αντίπαλοι πράκτορες που φθονούν την Apple.

Αμα κραξετε κι αλλο καποιο update σωτηριο θα φτιαξει η apple.Ίσως να είναι απασχολημένη με τον να φτιάχνει το καινούργιο κινητό της.

Η αμφισβητηση εφερε την εξελιξη. :-D

Παρολα αυτα μην ακουσω οτι οχι καλα κανει και χρειαζονται πανω απο 4 gb για safari,μουσικουλα,itunes κτλπ.

Ίσως το 2030 τοτε που η Ram θα πωλείται και στο πανηγύρι και θα χουμε ολοι απο 32 gb και πανω! B)

@gnsx όντως τα lion αργούν πολύ να απελευθερώσουν την μνήμη!

Τέσταρα έχθες 25+ προγράμματα όπως, για επεξεργασία μουσικής+plugins, εικόνας και video+effects, vmachine κτλ.. όπως επίσης και ανοιχτό το civ5 load σε full γραφικά...με αποτέλεσμα να μου χρησιμοποιεί περί τα 11-12Gb από τα 16Gb σύνολο..

Μετά από κανα 15-20λέπτο άρχισα και τα έκλεινα ένα ένα...έφτασε να χρησιμοποιεί γύρω στα 6-7Gb με τα πάντα κλείστα + ότι του έκανα free memory από ένα προγραμματάκι.. ^_^

Όση ώρα που το άφησα δεν έπεφτε με τίποτα στα 2-3Gb και συνέπως ήθελε restart για να έρθει σε αυτό το επίπεδο..

στα windows η εντολή λεγόταν prefetch (νομίζω) όπως και μηδενίζαμε το page file (σε περιπτώσεις που έιχαμε 6gb+)

υπάρχει κάτι αντίστοιχο και στα lion ή osx γενικότερα?

Καλησπέρα,το preload το χρησιμοποιώ κι εγώ.

Ακριβώς αυτό υποτίθεται ότι κάνει το Lion,ή τουλάχιστον έλεγε ότι θα κάνει πριν βγει,ήταν ένα απο τα φιουτερζ.

Απ'ότι φαίνεται αργεί να απαλευθερώσει την δεσμευμένη μνήμη για κάποιο νέο πρόγραμμα,επίσης όλο αυτό το σύστημα αυτό δεν φαίνεται να λειτουργεί καλά.

Επειδή παραπονιέμαι κι εγώ για την διαχείριση μνήμης να απαντήσω για μένα,όχι δεν είναι απλά το 98% της μνήμης πιασμένο,το μηχάνημα σέρνεται και πολλές φορές ήθελε restart για να στρώσει.

ΥΓ:Βέβαια τα μηχανήματα του atheatos σπέρνουν,οπότε στα internetz,αγγλικά,ελληνικά,ισπανικά,λευκορώσικα που γράφουν ότι το Lion είναι ένα χάλι,μπορεί να είναι αντίπαλοι πράκτορες που φθονούν την Apple.

Όπου ακούς πολλα κεράσια κρατά μικρο καλάθι.....

Τα μηχανήματα μου συγκριτικά με το SL ναι συμπεριφέρονται καλύτερα με το lion.Δεν είπα ότι είναι το καλύτερο λειτουργικό του κόσμου αλλα σίγουρα δεν είναι downgrade.Mπορεί να μην το πιστεύεις αλλα για μένα είναι αλήθεια και αν δεν αντιστοιχεί με την "πλειοψηφία" σου,χαίρομαι,γιατί ποτε δεν ανήκα σε αυτήν και στη χαρίζω.

Δεν θυμάμαι στα προηγούμενα update πχ. απο panther σε tiger να γινόταν τόσος ντορος.Βέβαια τότε δεν υπήρχε internetz αλλα internet....

Δεν χρειάζεται να είσαι αντίπαλος πράκτορας για να φθονείς την Apple......μπορεί να είσαι ενας άσχετος που δεν κάνει συνειδητά επιλογές και σου φταίνε οι "άλλοι" που σε παρεσυραν....με λίγα λόγια θύμα.

ΥΓ:Μην το πάρεις και αυτό προσωπικά γιατι θα γράψω και εκείνο με την μύγα...

Να πω και εγώ τη γνώμη μου, μιας και την λένε όλοι.Το Lion με έκανε να γυρίσω πίσω στην εποχή των windows 95 (μπορεί και των 3.11). Αργό μέχρι θανάτου, αδιφάγο στη μνήμη και γενικά δεν άξιζει ούτε 3e. Τα windows 7 είναι 10 φορές καλύτερα και γρηγορότερα σε όλους του τομείς.

Πέσετε να με φάτε τώρα :P

Τα μηχανήματα μου συγκριτικά με το SL ναι συμπεριφέρονται καλύτερα με το lion.Δεν είπα ότι είναι το καλύτερο λειτουργικό του κόσμου αλλα σίγουρα δεν είναι downgrade.Mπορεί να μην το πιστεύεις αλλα για μένα είναι αλήθεια και αν δεν αντιστοιχεί με την "πλειοψηφία" σου,χαίρομαι,γιατί ποτε δεν ανήκα σε αυτήν και στη χαρίζω.

Και ποιο είναι, κατά τη γνώμη σου, το καλύτερο λογισμικό στον κόσμο?

Να πω και εγώ τη γνώμη μου, μιας και την λένε όλοι.Το Lion με έκανε να γυρίσω πίσω στην εποχή των windows 95 (μπορεί και των 3.11). Αργό μέχρι θανάτου, αδιφάγο στη μνήμη και γενικά δεν άξιζει ούτε 3e. Τα windows 7 είναι 10 φορές καλύτερα και γρηγορότερα σε όλους του τομείς.

Πέσετε να με φάτε τώρα :P

ότι είναι καλά τα windows 7 είναι , ...

εγώ τρέχω windows 7 professional σε ένα λαπτοπάκι turbo-x με 1 gb ram , Atom επεξεργαστή και πάει ιακονοποιητικά .

ότι είναι καλά τα windows 7 είναι , ...

εγώ τρέχω windows 7 professional σε ένα λαπτοπάκι turbo-x με 1 gb ram , Atom επεξεργαστή και πάει ιακονοποιητικά .

Για μένα είναι πολύ πιο καλά....το προηγούμενο laptop που χρησιμοποιούσα καθημερινά ήταν ένα dell με 4gb ram και 2 [email protected] intel (windows 7). Περίμενα λοιπόν πως με την αλλαγή σε i7 με 4gb ram (mac os lion) θα είχα και άυξηση επιδόσεων, αλλα δυστηχώς έμεινα με την ιδέα μόνο και φυσικά δεν θεωρώ πως φταίει το μηχάνημα αλλά είναι καθαρά θέμα λειτουργικού.

Δεν θυμάμαι στα προηγούμενα update πχ. απο panther σε tiger να γινόταν τόσος ντορος.Βέβαια τότε δεν υπήρχε internetz αλλα internet....

Δεν χρειάζεται να είσαι αντίπαλος πράκτορας για να φθονείς την Apple......μπορεί να είσαι ενας άσχετος που δεν κάνει συνειδητά επιλογές και σου φταίνε οι "άλλοι" που σε παρεσυραν....με λίγα λόγια θύμα.

ΥΓ:Μην το πάρεις και αυτό προσωπικά γιατι θα γράψω και εκείνο με την μύγα...

Δεν παίρνω τίποτα προσωπικά.

Απλά είστε 2-3 που τα μηχανάκια σας θα έπρεπε να τα πάνε πίσω στην Apple,είναι τα μόνα που δουλεύουν απροβλημάτιστα,όλο το software δουλεύει απροβλημάτιστα κ.α,ούτε ένα αρνητικό.

Άσχετος είναι αυτός που νομίζει ότι δουλεύει,όταν λέει ο άλλος "Όλα κομπλέ,απλά κολλάει το ποντίκι και θέλει restart" ή ο δικός μας "ονόματα δεν λέμε" που ή κάμερα δουλεύει στο Mac ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ αλλά ΑΠΛΑ δεν δουλεύει το auto focus.,lol,είπαμε 2-3 θεοί (ευτυχώς).

Θύμα είναι αυτός που παρασύρθηκε και αγόρασε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και όχι αυτός που συνηδειτά πλήρωσε παραπάνω για να ικανοποιήσει την περιέργεα του,επίσης θύμα είναι αυτός που επειδή χρυσοπλήρωσε το Mac δεν θέλει να παραδεχτεί ούτε 1 αρνητικό.

Χαίρομαι που χαίρεσαι που δεν ανήκεις στην πλειοψηφία χρηστών Lion του ArsTeachnixa αλλά στην μειοψηφία χρηστών Lion του i<3mac.gr

Αν το έπαιρνα προσωπικά θα σου λεγα ότι κράζω και τα 3 OS γιατί όλα έχουν ελαττώματα,χρησιμοποιώ Linux γιατί θέλω να σηκώσω σε αυτό μια Oracle DB και είναι η καλύτερη επιλογή,Windows γιατί το MS Office είναι καλύτερη επιλογή και OSX Lion για να τεστάρω την υπομονή μου,γιατί για αυτό είναι όντως η καλύτερη επιλογή.

Και έχω παράπονα και απο τα 3 γιατί είμαι πελάτης τους και όχι τυφλός οπαδός κάποιου.

ΥΓ:Μπορείτε να συνεχίσετε να προτείνετε προσθήκη RAM για να φτάσει 8 GB ;ώστε να κάνουν τα βασικά και να αγοράσουν άλλο router για να μην πέφτει το Wi-Fi και ταυτόχρονα να λέτε πόσο γαμάτο είναι το Lion,δεν θα σας την χαλάσω εγώ,με το καλό να διαβάσω για νέα CPU και SSD.

Και ποιο είναι, κατά τη γνώμη σου, το καλύτερο λογισμικό στον κόσμο?

Δεν υπάρχει....για μένα.Άλλοι όμως το ψάχνουν ακόμα θεωρόντας τους εαυτους τους ειδήμονες ή πελάτες, απαιτώντας συνέχεια πράγματα νομίζοντας οτι ξέρουν καλύτερα από αυτόν που το έφτιαξε το λειτουργικό.Βέβαια αυτοί δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν ποτέ και θα παίρνουν από τα τρία το ....τερο.

Ακόμα δεν έχω καταλάβει πάντως, πότε είχε υψηλή διείσδυση η Apple στην αγορά για να έχει γίνει τώρα θέμα η χαμηλή διείσδυση στην αγορά...Από πότε έγινε θέμα το OS X και γιατί?Ποιός ενδιαφέρεται πραγματικά για την αγορά Η/Υ κοιτώντας μόνο το λειτουργικό?Δηλαδή αν με ένα update γίνει το lion το καλύτερο λειτουργικό στην "αγορά" ποιος θα πάει να το πάρει?Μηπως αυτός που κάθεται και διαλέγει τον υπολογιστή από το τι λέει η "αγορά"?

Είναι εύκολοτερο το θάψιμο από μια επικοδομιτκή κριτική αλλα εγώ δεν θα κάνω τίποτα από τα δύο γιατί τόσα χρόνια εχω πειστεί από το τι μπορεί να κάνει η Apple και όχι μόνο αυτή....

Εννοείται ότι θα πρέπει να παίρνουν απο τα 3 το ...τερο αυτοί που έχουν μηχανάκια ενός χρόνου ή και λιγότερο απο χρόνο και απαιτούν το OS της εταιρίας να τρέχει αξιοπρεπώς σε αυτά χωρίς να χρειάζεται αναβάθμιση το hardware.Η Apple ξέρει,8 giga δεν είναι πολλά,1 χρόνου μηχάνημα;Toooo oooolddd...

Α ναι,οι άλλοι οι βλάκες που ζητάνε να μην κάνει το lapitopi σαν ελικόπτερο Super Puma εννοείται ότι πρέπει να πάρουν το ...τερο(απο τα 3 πάντα).

Αμ οι άλλοι;Που θέλουν sony και καλά να δουλεύει το Wi-Fi συνεχώς;Σα δε ντρέπονται,η Apple ξέρει ότι πρέπει να κάνεις ένα διάλειμα που και που κι επίσης ξέρει ποια είναι τα καλά router να αγοράσεις.

Είναι και μερικοί και καλά "ειδήμονες" που κάνουν minimize τα παράθυρα.H Apple ξέρει ότι αυτός είναι λάθος τρόπος χειρισμού του λειτουργικού της,για αυτό και δεν τα δείχνει στο Mission Control,ψάξε βρες τα γκρινιάρη "ειδήμονα",πάρε το ...τερο(απο τα 3).

Είπαμε 2-3 ευτυχώς

Εννοείται ότι θα πρέπει να παίρνουν απο τα 3 το ...τερο αυτοί που έχουν μηχανάκια ενός χρόνου ή και λιγότερο απο χρόνο και απαιτούν το OS της εταιρίας να τρέχει αξιοπρεπώς σε αυτά χωρίς να χρειάζεται αναβάθμιση το hardware.Η Apple ξέρει,8 giga δεν είναι πολλά,1 χρόνου μηχάνημα;Toooo oooolddd...

Α ναι,οι άλλοι οι βλάκες που ζητάνε να μην κάνει το lapitopi σαν ελικόπτερο Super Puma εννοείται ότι πρέπει να πάρουν το ...τερο(απο τα 3 πάντα).

Αμ οι άλλοι;Που θέλουν sony και καλά να δουλεύει το Wi-Fi συνεχώς;Σα δε ντρέπονται,η Apple ξέρει ότι πρέπει να κάνεις ένα διάλειμα που και που κι επίσης ξέρει ποια είναι τα καλά router να αγοράσεις.

Είναι και μερικοί και καλά "ειδήμονες" που κάνουν minimize τα παράθυρα.H Apple ξέρει ότι αυτός είναι λάθος τρόπος χειρισμού του λειτουργικού της,για αυτό και δεν τα δείχνει στο Mission Control,ψάξε βρες τα γκρινιάρη "ειδήμονα",πάρε το ...τερο(απο τα 3).

Είπαμε 2-3 ευτυχώς

Το ....τερο έχει 4 τελείες και όχι 5.Δεν έγραψα το καλύτερο γιατί όποιος έχει την μύγα ......εται.Περαστικά.

δεν ξερω αν το ξερετε ειχα ανοιξει και τοπικ πλεον στο lion δεν μπορει να βαλεις σε bootcamp αλλα windows περα των 7. αγαπαω σταθερα αππλε αλλα αυτα που κανει δε τα καταλαβαινω και με ξενερωνουν γιατι μου κανουν την ηλεκτρονικη μου ζωη δυκοσλη ενω η αππλε φημιζεται για την απλοτητα της και την εμπερια χρησης που προσφερει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...