Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα την βοήθεια κάποιων σε ένα θέμα λίγο δύσκολο για μένα.Λοιπόν...θέλω να συνδέσω τα 2 μου ρουτεράκια ,ένα στον κάτω όροφο και ένα στον πάνω αλλά να έχω πάντα την τηλεφωνκή μου γραμμη ανοιχτή γιατι ξέρω πως δεν δουλεύουν και τα δύο τα ρούτερ μαζί.Η σύνδεσή μου είναι cyta και το δεύτερο ρουτεράκι είναι hol.Να σημειώσω πως δεν θέλω να έχω ασύρματη σύνδεση στο σπίτι...

Δημοσ.

Για τι router μιλαμε; Modem/router? Wifi router? Επισης τι εννοεις οτι θες να εχεις παντα την τηλεφωνικη γραμμη ανοιχτη;

Δημοσ.

wifi/router έχω.¨Οσο για την τηλεφωνική γραμμη εννοώ ότι αν έχω το ένα το ρουτερ κλειστό δεν θα έχω καθόλου τηλέφωνο, δηλαδή δεν θα μπορώ να καλέσω κάποιον ούτε να με καλέσουν.Από την cyta μου είπαν πως λόγω το ότι η τηλεφωνική συσκευή κουμπώνει στο ρουτερ αναγκαστικά πρέπει να το έχω ανοιχτό,έλα όμως που αν έχω εκείνο το ρουτερ ανοιχτο δεν μπορώ να έχω ιντερνετ από το 2ο ρουτερ...μπέρδεμα..

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι είναι αυτό που γράφεις :wub: Κοίταξε να δεις.Μένω σε ένα δύοροφο σπί και έχω συνδρομη cyta.θέλω να έχω στον κάτω όροφο το μοντεμ με το τηλέφωνο και στον πάνω το ίδιο.Αλλά τι γίνεται?Αν κλείσω το μόντεμ που βρήσκετε στον κάτω όροφο για να δουλέψω στο ίντερνετ στον πάνω όροφο, δε λειτουργει το τηλέφωνο γιατι κουμπωνει στο ρούτερ.Οπότε χρειάζομαι να έχω πάντα το τηλέφωνο διαθέσιμο αλλά και ένα από τα 2 μόντεμ ανοιχτά για το ίντερνετ. :mrgreen:

Δημοσ.

Ωραια για να μου λες οτι οι τηλεφωνικες συσκευες συνδεονται πανω στο router προφανως εχεις voIP. Eφοσον δεν θελεις να εχεις το ασυρματο ενεργοποιημενο πως αλλιως μπορει να γινει συνδεση μεταξυ των δυο router? Υπαρχει καλωδιακη υποδομη απο οροφο σε οροφο; Επισης η διασυνδεση των δυο αυτων router δεν ειναι εφικτη διοτι και οι δυο ειναι ADSL Modem/Router. Χρειαζεσαι διαφορετικο εξοπλισμο.

Δημοσ.

παμε απο την αρχη.κατω εχεις το ρουτερ της cyta και εχεις Internet και τηλεφωνο.

για να εχεις τηλεφωνο πανω πρεπει την επιστροφη της γραμμης να την συνδεσεις στο ρουτερ για να βγει στην πριζα πανω.αυτα με το τηλεφωνο.δεν γινεται να εχεις τηλεφωνο αλλιως ουτε διαμεσω δευτερου ρουτερ.

τωρα για το ιντερνετ.η θα ριξεις καλωδιο απο κατω μεχρι πανω στο pc Που θες η θα παιξεις wireless η θα ριξεις καλωδιο δικτυου μεχρι πανω και πανω θα το κουμπωσεις στο δευτερο ρουτερ για να παιξει το δευτερο ρουτερ σαν access point.

2 adsl router συγχρονισμενα δεν γινεται στην ιδια γραμμη.ουτε μπορεις να εχεις τηλεφωνο απο το πανω ρουτερ ουτε να εχεις ιντερνετ απο το πανω ρουτερ.το πανω ρουτερ μπορεις απλα να το κανεις access point και τιποτα παραπανω.οτι δεν καταλαβες εδω ειμαι.

οπως επισης δεν γινεται να εχεις ανοιχτο το κατω ρουτερ και να παιζει μονο το τηλ και το adsl (ιντερνετ)να παιζει απο το πανω ρουτερ.

για να παιξει το τηλεφωνο κατω θες ιντερνετ γιατι ειναι voip.αυτο ποου θες θα γινοταν αμα ειχες κανονικη τηλεφωνια tdm και οχι voip

Δημοσ.

Τα router που εχει ο OP δεν μπορει να τα χρησιμοποιησει σαν AP. Στην WAN πλευρα εχουν το ADSL Modem.

μπορεις κανονικα.δεν συνδεεις τιποτα στο adsl port.απλα τα συνδεεις lan to lan και στο δευτερο ρουτερ κλεινεις τον dhcp και βαζεις αλλη ip απο τον adsl router.και εχεις ενα ωραιο access point το οποιο ειναι τελειως transparent και δεν μπλεκεις ουτε με routing ουτε με port forward.σαν wireless switch ενα πραγμα.απειρα ατομα το εχουν κανει.απλα δεν εχει features σαν ρουτερ αλλα καλυτερα γιατι οι μισοι δεν ξερουν να το σεταρουν και να κανουν πχ διπλο Port forward η να κανουν bridge το ενα.

Δημοσ.

μπορεις κανονικα.δεν συνδεεις τιποτα στο adsl port.απλα τα συνδεεις lan to lan

Δεν το εχω δοκιμασει ποτε και δε γνωριζα οτι μπορει να δουλεψει ετσι! Δηλαδη ειναι switch το οποιο εχει assigned IP (μπορεις να δεις το GUI του) στο LAN αλλα δεν εφαρμοζει routing και NAT;

Δημοσ.

Δεν το εχω δοκιμασει ποτε και δε γνωριζα οτι μπορει να δουλεψει ετσι! Δηλαδη ειναι switch το οποιο εχει assigned IP (μπορεις να δεις το GUI του) στο LAN αλλα δεν εφαρμοζει routing και NAT;

Ναι ετσι ειναι.... οχι σε ολα τα ρουτερ που εχω δοκιμασει αλλα σε αυτα που εχεις, γινεται ετσι απλα.

Δημοσ.

ακριβως.αν κλεισεις dhcp και βαλεις lan to lan και του βαλεις και μια διαφορετικη Ip γινεται απλα σαν ενα wireless switch.τελειως transparent.ουτε nat oyte firewall ουτε routing διοτι ολα αυτα ειναι πανω στο modem του (adsl).απλα ενα switch,ενα wireless,μια Ip.το ιδιο γινεται και σε ενα ρουτερ.αν σε ενα router δεν συνδεσεις το adsl router στην wan αλλα το βαλεις σε μια Lan γινεται το ιδιο

Ναι ετσι ειναι.... οχι σε ολα τα ρουτερ που εχω δοκιμασει αλλα σε αυτα που εχεις, γινεται ετσι απλα.

σχεδον σε ολα γινεται εκτος αν εχεις κανα cisco που εκει μπορεις να κανεις πολλα περα απο αυτο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...