kostas77733 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Παιδες ακουστε το μικρο θεματακι μου.... εχω δει για να πιασεις ασυρματο ιντερνετ απο καποιον φιλο σου (να το θελει να ειναι ανοιχτο κ κοντα σου) η απο καποιο του Δημου υπαρχουν διαφορεσ κεραιουλες...καποιες που καταληγουν σε usb θυρα και καποιες αλλες με αλλες υποδοχες...???τι ειναι αυτες οι αλλεσ υποδοχες?.και υπαρχουν και ποιο ψαγμενα με feeder και δορυφορικα πιατα, κεραιες πολυκατευθυντικες κλπ...τι προτεινετε να παρω? η αποσταση δεν ειναι μεγαλη..γυρω στα 80-100 μετρα σε ευθεια... και οτι αλλο θελετε να μου πειτε γενικα να ξερω... και 2ον αν οταν πιανω το ιντερνετ υπαρχει τροπος η κεραια να τελειωνει???σε ετηερνετ ωστε να μπαινει σε καποιο ρουτερακι και απο εκει να το μεταδιδω ασυρματα στο σπιτι και να πιανω ασυρματα???? μηπως ζηταω πολλα??????????????????????? σας ευχαριστω........
mikevchq Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Ενα ενα γιατι τα εχεις μπερδεψει λιγο νομιζω! 1) Δεν υπαρχει κεραια με usb βυσμα. Μαλλον τα μπερδευεις με usb wifi dongle που τα βγαζουν εξω με μεγαλη προεκταση usb. 2) Οσο αφορα τα βυσματα, οι κεραιες εσωτερικου χωρου εχουν συνηθως R-SMA το οποιο κουμπωνει κατευθειαν πανω στις περισσοτερες καρτες wifi του εμποριου. Οι εξωτερικες κεραιες εχουν συνηθως N-Female και γι' αυτο απαιτειται και η χρηση ενως pigtail (καλωδιο μικροτερης διατομης που μετατρεπει το N-Type σε R-SMA) για να κουμπωσει στην καρτα 3) Αναλογα με την χρηση τους χωριζονται σε κατευθηντικες και πολυκατευθηντικες. Οι πρωτες ειναι για client, εσενα π.χ. που θες να συνδεθεις στον Δημο. Οι πολυκατευθηντικες ειναι για AP (Access Point) οπως αυτο του Δημου που θες να συνδεθεις π.χ. και εκπεμπουν σε κυκλικη ακτινα για να μπορουν και αλλοι client απο αλλες τοποθεσιες να συνδεθουν. 4) Οι κατευθηντικες χωριζονται σε διαφορες κατηγοριες grid, sat dish κτλ. Εσυ για την αποσταση που θες να συνδεθεις χρειαζεσαι μια κεραια με gain 9db αντε 15db το πολυ. Μπορεις ακομα και να κατασκευασεις μια δικια σου αν πιανουν τα χερια σου απο κονσερβα.
sphinxgr Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Απο κει και πέρα αυτό που δεν έχεις σκεφθεί είναι η ακτινοβολία. Η ισχύς δεν πρέπει να ξεπερνά αθροιστικά τα 20db (modem + κεραία). Παρότι με 20 ευρώ μπορείς να αγοράσεις usb wifi dongle 1,5watt (32dbm) + κεραία 20 db. Τότε όμως θα έχεις ξεπεράσει τα 50db οπότε θα είσαι πάνω από το μέγιστο επιτρεπτό όριο 2048 φορές! Διάβασε λίγο και ίσως οι επιπτώσεις που θα έχεις δεν αξίζουν να κάνεις κάποια αλλαγή http://kioan.users.uth.gr/wireless/decibels.html http://www.hlektronika.gr/forum/content.php?r=83-%CE%A4%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-dB-dBm-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-dBi Απο κει και πέρα ίσως μόνο με μια http://www.ebay.com/itm/RP-SMA-2-4GHz-25-DBi-Yagi-Wireless-WLAN-WiFi-Antenna-/280749152378?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item415df4187a και ένα καλώδιο http://www.ebay.com/itm/U-fl-IPX-RP-SMA-male-pigtail-cable-wifi-network-/140436071306?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20b2a4638a μπορείς να την συνδέσεις απευθείας πάνω στο Router σου και να σου δώσει internet. Αυτού του τύπου η κεραία υποθέτω δεν ακτινοβολία εκτός απο την ευθεία γραμμή την οποία εκπέμπει (η οποία λογικά εκτείνεται μπροστά και πίσω απο την κεραία) Για να διανέμεις μετά νετ στο σπίτι μάλλον θα χρειαστείς και ένα access point που θα συνδέσεις στο modem
kostas77733 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας..θα μελετησω τα λινκ σας και για οποια αλλη απορια μου επανερχομαι....
kostas77733 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Ωραια τα μελετησα...προφανως ναι η σωστη ορολογια ειναι usb wifi dongle(ειναι ιδια με αυτους τους ανταπτορες που χρησιμοποιουμε στο Pc μας οταν δεν εχουμε καρτα ασυρματου δικτυου αλλα με καλωδιο usb επεκταση 5 η 10 μετρα)!!!!και γραφανε πχ 50 dbi....νομιζα οτι εκανε αυτη ανετα δουλεια μου..αλλα μαλλον εσφαλα...ωραιος ο ανταπτορας που μου εστειλες... ( http://www.ebay.com/itm/U-fl-IPX-RP-SMA-male-pigtail-cable-wifi-network-/140436071306?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20b2a4638a ) οποτε εγω χρειαζομαι μια κεραια, αυτον τον ανταπτορακι, μια καρτα δικτυου για να κουμπωσει πανω της και ειμαι ετοιμος... ειπες σε περιπτωση που θελω να το μεταδωσω σε ολο το σπιτι ασυρματα θα πρεπει να παρω και access point..ok..αλλα το ερωτημα μου ειναι απο την κεραια την εξωτερικη πως θα το συνδεσω στο router/modem???αφου δεν εχουν αυτα τετοια θυρα αλλα εχουν θυρα N-Female και οχι αυτη που εχει το τηλεφωνο(σαν ethernet που ειναι)??
mikevchq Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Εξηγησε μας λιγο τα παρακατω για να σε βοηθησουμε. 1)Ο φιλος σου τι εξοπλισμο ασυρματο εχει; 2)Την κεραια που σκοπευεις να την στερεωσεις; Ρωταω γιατι το καλωδιο που θα την ενωνει με την καρτα καλο ειναι να ειναι οσο πιο κοντο γινεται και να μην ξεπερναει γενικως τo 1,5m. 3)Θες να συνδεεσαι ασυρματα στο ADSL Modem/Router του φιλου σου και αυτη την συνδεση να την μοιραζεις και μεσα στο σπιτι σου ασυρματα;
kostas77733 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Εξηγησε μας λιγο τα παρακατω για να σε βοηθησουμε. 1)Ο φιλος σου τι εξοπλισμο ασυρματο εχει; 2)Την κεραια που σκοπευεις να την στερεωσεις; Ρωταω γιατι το καλωδιο που θα την ενωνει με την καρτα καλο ειναι να ειναι οσο πιο κοντο γινεται και να μην ξεπερναει γενικως τo 1,5m. 3)Θες να συνδεεσαι ασυρματα στο ADSL Modem/Router του φιλου σου και αυτη την συνδεση να την μοιραζεις και μεσα στο σπιτι σου ασυρματα; Οσον αφορα στο 1) και αυτος και εγω(το εχω πριν κοψω το ιντερνετ) εχουμε thomson tg585 v7..... για το 2) στο μπαλκονι μου για να εχω θεα οσο γινεται προς τον φιλο μου και για το 3)ναι αυτο ρωταω αν γινετε..δηλαδη αν καταφερω με την κεραια και πιανω απο τον φιλο μου υπαρχει καποιοσ τροπος πχ να συνδεσω το σημα της κεραιας στο thomson tg585 v7 που εχω και ετσι να το πιανω σε ολο το σπιτι...η ειμαι υπερβολικος στις απαιτησεια μου????
sphinxgr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 To modem θα το συνδεσεις με αυτη την κεραία http://www.ebay.com/itm/RP-SMA-2-4GHz-25-DBi-Yagi-Wireless-WLAN-WiFi-Antenna-/280749152378?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item415df4187a Για να μοιράζεις στο σπίτι συνδέεις στο modem ένα access point στη θύρα δικτύου του Ξαναλεω. Διαβασε τα περι ακτινοβολίας γιατί μάλλον τα παίρνεις αψήφιστα
mikevchq Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Αν δεν βγαλει κι ο φιλος σου κεραια εξω δε το κοβω να στηνεις σταθερη συνδεση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα