Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατη έρευνα της Flurry Analytics αναφέρει ότι τα έσοδα που προέρχονται από παιχνίδια για smartphones όπως οι συσκευές που τρέχουν τις πλατφόρμες iOS και Android, έχουν ξεπεράσει τα έσοδα από τα παιχνίδια σε φορητές κονσόλες. Ακόμη και αν αθροιστούν όλα τα έσοδα παιχνιδιών από όλες τις φορητές κονσόλες όπως το PlayStation Portable ή το Nintendo DS, δεν θα ξεπεράσουν τα αντίστοιχα έσοδα από τα games σε smartphones.

 

Τα παιχνίδια που είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα της Apple και του Android απέφεραν έσοδα της τάξεως του $1.9 δισεκατομμυρίου δολαρίων στις ΗΠΑ, ενώ μόλις $1.4 δις δολάρια είναι τα αντίστοιχα έσοδα της Nintendo μαζί με αυτά της Sony για τα παιχνίδια των φορητών κονσολών τους. Η εταιρεία Flurry υπολόγισε ότι τα συνολικά έσοδα της βιομηχανιας gaming σε smartphones και φορητές παιχνιδομηχανές για το 2009 ήταν $2.7 δις δολάρια, $2.5 δις για το 2010 και $3.3 για το 2011. Τα έσοδα που προήλθαν από τα παιχνίδια σε smartphones είναι $500 εκατομμύρια δολάρια, $800 εκ. και $1.9 δις για το 2009, 2010 και 2011 αντίστοιχα.

 

Chart_USportableGameRevenue_MarketShare_2009-2011-resized-600.png

 

Η μεγάλη απήχηση που έχει η βιομηχανία του gaming για smartphones οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο μοντέλο τιμολόγησης που έχουν οι πλατφόρμες iOS και Android. Σε αυτές βρίσκει κανείς παιχνίδια με μόλις $0.99 δολάρια, δωρεάν παιχνίδια, αλλά και παιχνίδια δωρεάν με προαιρετικές μικρο-αγορές κατά τη διάρκειά τους για το ξεκλείδωμα νέων χαρακτηριστικών. Στην αντίπερα όχθη το μοντέλο τιμολόγησης που ακολουθείται για τα παιχνίδια φορητών παιχνιδομηχανών είναι το παραδοσιακό, με κάθε παιχνίδι να κοστίζει γύρω στα $30 - $40 δολάρια.

 

Με τις Google και Apple να εισέρχονται ολοένα και περισσότερο στο χώρο της τηλεόρασης με το Apple TV και το Google TV, ο ανταγωνισμός στο χώρο του gaming στις φορητές κονσόλες -και όχι μόνο- παίρνει ακόμη περισσότερο φωτιά. Αξίζει σε κάθε περίπτωση να περιμένουμε τις επόμενες κινήσεις όλων των στρατοπέδων.

 

Link.png Site: neowin.net

  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μα λογικο ειναι,αφου ο περισσοτερος κοσμος εχει smartphones παρα φορητες κονσολες.

και νομιζω καπου διαβασα πως η Σονυ θα αρχισει να βγαζει ports των πιο κλασσικων παιχνιδιων της σε smartphones.

την εχει μυριστει την δουλεια.

 

στο εξωτερικο ολα αυτα.

ενω εδω στην ελλαδα,καποτε, ειχανε απαγορεψει ολα τα παιχνιδια...

και μετα αναρωτιεται ο λαος πως φτασαμε στο σημερινο χαλι.

Δημοσ.

κατι τετοιες ερευνες ειναι λιγο για τον π.... γιατι το game σε ΧΒΟΧ/PS3 εχουν 60 ευρω!!!!!και τα παιχνιδια στα smartphone εχουν το πολυ 5..Επισης αμα καποιος θελει να παρει κονσολα θα την παρει οτι κ να λενε οι ερευνες

Δημοσ.

υπάρχει διαφορά όμως στην ποιότητα των όποιων παιχνιδιών σε κονσόλα απο αυτών των smartphones,δεν θα βρείς παιχνίδια δηλαδή που να έχουν το σεναριακό βάθος,τα γραφικά,τον ήχο το όλο feeling που αποδίδει μια κονσόλα (φορήτη έστω) σε οποιοδήποτε smartphone.

δεν νομίζω οτι στέκει ιδιαίτερα να συγκρίνεις εταιρείες με ιστορία κ χρόνια στον χώρο όπως konami,nintendo,sony,capcom,bandai,activision κτλ με την κάθε εταιρεία η προγραμματιστή που ξεπήδησε τα τελευταία έτη με τα κινητά.

 

οι εταιρείες αυτές ( κ κάθε άλλη του χώρου) έχουν αφιερώσει έτη έρευνας κ 10δες προγραμματιστές,σεναριογράφους,μουσικούς για να δημιουργήσουν κάτι κ γιαυτό κοστολογήτε περισσότερο η δουλειά τους.

 

σε smartphone θα παίξεις κάτι απλο κ συνήθως λιτό,εθιστικό μεν αλλά όχι με την ίδια μαγεία που δίνει ένα παιχνίδι οποιασδήποτε κονσόλας.

 

ελπίζω να μην έρθει σύντομα το τέλος των φορητών,ή η σύμπτιξή τους με τα smartphones,δεν είμαι κανένας φανατικός gamer,ούτε καν,αλλά πιο πολύ απολαμβάνω κάτι σε psp ή ds παρά στο κινητό!

 

handheld gaming +1

Δημοσ.

στις ΦΟΡΗΤΕΣ κονσολες αναφερεται η ερευνα..

 

 

δεν θα βρείς παιχνίδια δηλαδή που να έχουν το σεναριακό βάθος

 

ουτε στις κονσολες θα βρεις,στην πλειοψηφια δηλαδη.. :rolleyes:

Δημοσ.

ζημια; μαλλον καλο κανανε,τουλαχιστον τα smartphones ανοιξανε τον δρομο για νεες ιδεες και πρωτοτυπες δημιουργιες.

στις κονσολες εχουμε μεινει ακομα με τον πρασινοφορεμενο καλικαντζαρο να σωζει την μυξοπαρθενα πριγκιπεσα για 1000η φορα...

Δημοσ.

Πολύ θα το θέλανε τα περισσότερα από τα παιχνίδια να ειχαν τη ποιότητα και τις καινοτομίες στο gameplay του καλικάντζαρου ή του υδραυλικού.

 

Λάθος παιχνίδια διάλεξες για να θίξεις το πρόβλημα.

 

Πάνε καλύτερα προς Pew-pew παιχνίδια, με πολλά μπαμ-μπούμ.

 

Μόλις τώρα έφτασε η νέα φουρνιά τους.

Δημοσ.

Σαν εκφραση το ειπα για τη ''ζημια''.

Αλλα και πάλι σιγα τις πρωτοτυπες δημιουργιες στα smartphones.Eκτος απο μερικες εξαιρεσεις,βγαζουν οτι επαιζα στον 286 του πατερα μου και μετα στο amiga.

Sτις κονσολες ναι υπαρχει μεγαλος κορεσμος στους τιτλους αλλα βλέπεις παλι κατι διαμαντακια.Ασε τις νεες μορφες gaming(wii,kinect,move κτλ).

Η επιτυχια του gaming στα smartphones υπαρχει γιατι πολυ απλα οποιος εχει τετοιο κινητο(απο 10 ως 80 χρονων) μπορει με ελαχιστο κοστος να περάσει extra δημιουργικα την ωρα του οταν βαριεται,στο λεωφορειο,στην τουαλέτα κτλ..

Δημοσ.

Τα παιχνίδια του ps1 τρέχουν ήδη σε android κινητά και πράγματι αυτού του είδους τα παιχνίδια έδιναν βάρος στο gameplay αφού κακά τα ψέματα δεν υπήρχε η επεξεργαστική ισχύ για να δώσουν κάτι παραπάνω. Η ίδια βέβαια λογική και με τα coin-up.

 

H ουσία πάντως της είδησης είναι η τιμολογιακή πολιτική που ακολουθήθηκε και που απέφερε περισσότερα έσοδα χωρίς καν να γίνεται κάποια αναφορά στην πειρατεία. Αυτό δλδ που ανέκαθεν λέγαμε ότι αν έπεφταν δραματικά οι τιμές θα έβγαζαν πολλαπλάσια από τις πωλήσεις ενώ η πειρατεία θα περιοριζόταν δραματικά (ποιος ο λόγος κάποιος να δίνει 500 στον isp για να τα κατεβάσει όταν το ίδιο ποσό ή και λιγότερο θα μπορούσε να το διαθέσει για να τα αγοράσει, χώρια η ταλαιπωρία, η καθυστέρηση, το επιπλέον κόστος για υπηρεσίες τύπου rapidshare, ο φόβος μην τυχόν και κάποια στιγμή γίνει κάποιος έλεγχος και πέσουν ομαδικά ban και πάει λέγοντας).

 

Εξάλλου αυτό που βλέπουμε στην πράξη σήμερα το έλεγαν πριν πολλούς μήνες έρευνες που είχαν γίνει και που ξεκάθαρα υποστήριζαν ότι το πρόβλημα της πειρατείας είναι ξεκάθαρα τιμολογιακό. Η απληστία όμως δεν γνωρίζει όρια για αυτό και φτάσαμε εδώ που έχουμε φτάσει.

Δημοσ.
Πολύ θα το θέλανε τα περισσότερα από τα παιχνίδια να ειχαν τη ποιότητα και τις καινοτομίες στο gameplay του καλικάντζαρου ή του υδραυλικού.

 

μια χαρα καινοτομο ειναι το Αngry Birds.και το Plants vs Zombies.και το Μinecraft.και πολλα αλλα.

ολα αυτα ειναι κατι καινουργιο και οχι ενα χιλιοπαιγμενο franchise.

 

H ουσία πάντως της είδησης είναι η τιμολογιακή πολιτική που ακολουθήθηκε

 

ναι αλλα να δουμε για ποσο καιρο θα παραμεινει η ιδια πολιτικη.

σε 5 χρονια μπορει να φτασουν τα smartphones games να κοστιζουν και 20e.

η απληστια δεν εχει ποτε τελος.

Δημοσ.

ζημια; μαλλον καλο κανανε,τουλαχιστον τα smartphones ανοιξανε τον δρομο για νεες ιδεες και πρωτοτυπες δημιουργιες.

στις κονσολες εχουμε μεινει ακομα με τον πρασινοφορεμενο καλικαντζαρο να σωζει την μυξοπαρθενα πριγκιπεσα για 1000η φορα...

οντως....το να πετας πουλια σε γουρουνια ειναι πολυ πιο ενδιαφερον και φυσικα φρεσκο και πρωτοτυπο!!! τι ακουμε!!!!....οσο για το zelda (γιαυτο μιλας αλλωστε) το τελευταιο για home console βγηκε πριν 5 ΧΡΟΝΙΑ και τα reviews που βγηκαν το εχουν παει στο θεο βαθμολογικα

Δημοσ.

το να πετας πουλια σε γουρουνια ειναι πολυ πιο ενδιαφερον και φυσικα φρεσκο και πρωτοτυπο!!!

 

 

για να εχει εκθειαστει απο ολον τον ειδικο τυπο και να εχει φτασει τα 500m downloads μεχρι σημερα,μαλον πρεπει ναναι ενδιαφερον,φρεσκο και πρωτοτυπο... :rolleyes:

Δημοσ.

για να εχει εκθειαστει απο ολον τον ειδικο τυπο και να εχει φτασει τα 500m downloads μεχρι σημερα,μαλον πρεπει ναναι ενδιαφερον,φρεσκο και πρωτοτυπο... :rolleyes:

ουτε καν. απλα στους τυφλους κυριαρχει ο μονοφθαλμος...... μεσα στη σαβουρα των smartphone games ξεχωρισε καποιο που ειναι πιο ''υποφερτο''

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...