Προς το περιεχόμενο

Repair σε Macbook ερωτήσεις

Vasilius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας κύριοι.

Έχω ένα laptop Μιας φίλης που έπεσε απο 1.5 μέτρο .

Απώλεια στην αρχή δεν είχε καμία αλλά μετά απο λίγα λεπτά παρουσίασε καθυστέρηση εκτέλεσης και αλληλεπίδρασης εντολών. Το λειτουργικό φορτώνει γρήγορα όπως παλαιά. Έκανα κάποια τεστ και διαπίστωσα πως φταίει ο Δίσκος. Συγκεκριμένα αν αντιγράψω ένα αρχείο 700mb απο ένα flashάκι στο σκληρό και αντίστροφα κάνει παύσεις στη διαμεταγωγή δεδομένων read/write ανα 10-20sec και διαρκεί 5-9 λεπτά.

Στο SMART test του mac ωστόσο περνά όλα τα test δίχως πρόβλημα. Όμως το πρόβλημα είναι υπαρκτό και υποθέτω λόγο της πτώσης πρόβλημα στην κεφαλή του δίσκου.

Πρόσφατα με τις πλυμμήρες οι τιμές των σκληρών ανέβηκαν απαγορευτικά. Ωστόσο έχω δύο δίσκους απο laptop PC , τους φόρμαρα και λογικά θα κάνω αντικατάσταση στο mac.

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής λόγο απουσίας εμπειρίας σε mac.

#1 υπάρχει tool που κάνει ghost σε σκληρούς mac ?

Δηλαδή να πάρω τους σκληρούς και να τους κουμπώσω είτε στο PC εξωτερικά Η sata και να τους κάνω ένα ghost (το προβληματικό στο νέο) και ας πάρει μία μέρα. (με τα format τι παίζει; νομίζω το mac έχει δικό του, διαβάζει μεν ntfs flash-ακια, τo PC διαβάζει το format σε win7 του mac για να κάνω κάτι τέτοιο; Ένα tool Που έχουν τα mac στο λειτουργικό για backup μεταφέρει σε εξωτερικό δίσκο τα αρχεία σα την εφαρμογή που έχουν τα windows - μεταφορά αρχείων/settings από PC σε PC ή λειτουργικό σε λειτουργικό (winxp->win7);

#2 Υπάρχει περίπτωση να μην είναι δίσκος και να είναι κάτι άλλο?

#3 Μία μπάρα που έχει χαμηλά το mac ενώ ήταν κανονικά μόνιμη, τώρα που και που τη χάνει. Λογικά έχει να κάνει με το πρόβλημα του δίσκου, δεν είναι θέμα της οθόνης. Οι λοιπές λειτουργίες του είναι οκ .

#4 Να του περάσω το ίδιο λειτουργικό ή νεότερο; (πέραν του τί δουλειά κάνει ο χρήστης δλδ) σε θέματα συμβατότητας κτλ κτλ καθώς και αν δε κάμω λάθος στα mac αφού περάσω νέο λειτουργικό κάνει το verify-key του λειτουργικού βάση του serial number του mac (αν είναι το ίδιο με το εργοστασιακό? διότι για νεότερο θέλει αγορά απτο mac store)

Ζητώ συγνώμη αλλά δεν έχω καθόλου χρόνο να ψάξω google για τα άνωθεν πέραν του ΣΚ, άν κάποιος μπορεί να απαντήσει θα το εκτιμούσα.

Υ.Γ Το mac είναι εκτός εγγύησης και δεν θέλω ούτε να δώσει 60e το άτομο για διάγνωση που πιθανότατα την έχω κάνει already ούτε για διεργασία αντικατάστασης δίσκου που δε πιστεύω να είναι δυσκολότερη απο αυτή ενός PC laptop που έχω κάνει. Last but not least τη διαδικασία ανοίγματος του case του mac θα τη δώ στο net, αν έχει κάποιος κάποια συμβουλή, ευσπρόδεκτη καθώς και αν κάτι απτα γραφόμενα μου είναι λάθος παρακαλώ προς υποδείξεως αυτού.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

#1 υπάρχει tool που κάνει ghost σε σκληρούς mac ?

Δηλαδή να πάρω τους σκληρούς και να τους κουμπώσω είτε στο PC εξωτερικά Η sata και να τους κάνω ένα ghost (το προβληματικό στο νέο) και ας πάρει μία μέρα. (με τα format τι παίζει; νομίζω το mac έχει δικό του, διαβάζει μεν ntfs flash-ακια, τo PC διαβάζει το format σε win7 του mac για να κάνω κάτι τέτοιο; Ένα tool Που έχουν τα mac στο λειτουργικό για backup μεταφέρει σε εξωτερικό δίσκο τα αρχεία σα την εφαρμογή που έχουν τα windows - μεταφορά αρχείων/settings από PC σε PC ή λειτουργικό σε λειτουργικό (winxp->win7);

δες:

time machine

superduper

carbon copy cloner

#3 Μία μπάρα που έχει χαμηλά το mac ενώ ήταν κανονικά μόνιμη, τώρα που και που τη χάνει. Λογικά έχει να κάνει με το πρόβλημα του δίσκου, δεν είναι θέμα της οθόνης. Οι λοιπές λειτουργίες του είναι οκ .

το dock εννοεις? κοιτα στα system preferences

Last but not least τη διαδικασία ανοίγματος του case του mac θα τη δώ στο net, αν έχει κάποιος κάποια συμβουλή, ευσπρόδεκτη καθώς και αν κάτι απτα γραφόμενα μου είναι λάθος παρακαλώ προς υποδείξεως αυτού.

ifixit.com ευκολο ειναι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...