johni41 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 καλησπερα παιδια!μετα απο πολυ καιρο πρεπει να ξαναασχοληθω με την αγορα καινουριου υπολογιστη.λεω πρεπει γιατι ο 6-7 χρονων υπολογιστης αν και αναβαθμισμενος κατα καιρους παρεδωσε πνευμα πλεον και οι λυσεις ειναι δυο.Η πρωτη να αγορασω απο ebay που μολις κοιταξα την ιδια ή παροομοια μητρικη,μεταχειρισμενη μιας κ καινουρια δεν βρισκεται, με κοστος περιπου 45-60ευρω και η δευτερη να αγορασω εναν καινουριο!Εαν αγορασω την μητρικη θα την βγαλω για οσο καιρο αντεξει παλι ο υπολογιστης χωρις βεβαια να μπορω να παιξω κανενα παιχνιδι πλεον εδω και αρκετο καιρο μιας κ δεν τραβαει,το μονο που κανω ειναι να κατεβαζω αβερτα οπως παντα αντε κ να δω καμια ταινια 720p με το ζορι... Η δευτερη λυση ειναι φυσικα να παρω εναν καινουριο υπολογιστη ο οποιος βεβαια μιας και θα τα σκασω να μπορει να παιξει παιχνιδια χωρις κανενα προβλημα.Δυστηχως οι επομενοι μηνες ειναι δυσκολοι και καθε μηνα περνω ολο και λιγοτερα αλλα απο την αλλη λεω οτι αν δεν εχουμε να κανουμε και κατι που μας αρεσει και περναμε ευχαριστα την ωρα μας θα κοψουμε φλεβες με την ολη κατασταση. Να σας πω οτι εχω χασει επαφη με το αντικειμενο,δηλαδη δεν μπορω να σας πω οτι λεω να παρω αυτο κ αυτο και απλα να μου πειτε την γνωμη σας,θα ηθελα αν μπορειτε να μου προτεινετε καπια συνθεση ή κ καπιο μαγαζι(e-shop ή κανονικο) που να αξιζει να επισκευθω ωστε να ξεκηνησω απο καπου να μπαινω στα πραγματα με το τι κυκλοφορει τωρα,να σημειωσω οτι μενω στον πειραια... Οπως ειπα κ πιο πανω θελω να παιζει παιχνιδια χωρις να εχει προβλημα,συνηθως μου αρεσει να παιζω simulators(αεροπλανα,καραβια κ πολυ racing με την τιμονιερα),first person shooters,rpg και οτι αλλο δω και μου αρεσει. Οθονη εχω και δεν την εχω ευχαριστηθει με τον παλιο υπολογιστη ειναι LG 22",οποτε ειμαι καλυμενος.επισης λεω να κρατησω το κουτι που εχω της thermaltake Link ,επισης πληκτρολογιο,ποντικι κ ηχεια ειμαι κομπλε. Σκληρο δισκο εχω ενα σκυλι της WD 250gb που εχει δουλεψει απειρες ωρες χωρις προβλημα κ για αρχη μπορω να χρησιμοποιησω κ αυτον αν δεν υπαρχει κανενας σε λογικη τιμη στα 500gb-1tb. Δεν με ενδιαφερει αν θα αγορασω απο διαφορετικα μαγαζια τα εξαρτηματα και φυσικα θα τον συναρμολογισω μονος μου,εννοειται πως λειτουργικο συστημα δεν αγοραζω ποτε... Και τελος το πιο σημαντικο τα χρηματα...δεν μπορω να προσδιορισω ενα συγκεκριμενο ποσο,δεν εννοω ειτε 300 ειτε 1000ευρω.Τα 1000ευρω τα βαζω ως κορυφη-<<υπερβαση>>.σιγουρα κατω απο 600-700 νομιζω οτι δεν θα πρεπει να πεσει το budget για ενα καλο μηχανημα,βεβαια ξαναλεω οτι δεν εχω ιδεα τι τιμες υπαρχουν πλεον και ισως να ειμαι λιγο υπερβολικος με τα νουμερα. Ευχαριστω προκαταβολικα και συγνωμη για το τεραστιο ποστ!!
Thanos1972 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Επεξεργαστης AMD Phenom II x4 Quad Core 960T Black Edition 114,50 € (και δοκιμαζεις να του ανοιξεις τους 2 πυρηνες και να γινει 6πυρηνος) Μητρικη Gigabyte 990XA-UD3 111,00 € Ψυχτρα επεξεργαστη Thermalright True Spirit 120 30.00€ (για το πιθανο ξεκλειδωμα και ανεβασμα του επεξεργαστη) Μνημες Kingston 8GB HyperX 1600MHz CL9 (Kit of 2) 56,49 € Τροφοδοτικο Corsair Enthusiast Series 650W 93,98 € (5 χρονια εγγυηση και δεν θα σε αφησει πουθενα). Καρτα γραφικων Gigabyte GTX560 Ti 1GB 236,98 € (κυριως λογο του hawx που μαλλον θα παιζεις που εδω η nvidia τα παει καλυτερα) Ssd OCZ 60GB Agility 3 Series 2.5¨ SATA III 94,99 € (και θα βαλεις τον δικο σου σκληρο για αποθηκη). Dvd recorder Nec AD-7280S (SATA) Black 19,99 € Συνολο 757,93
alximistis_82 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Επεξεργαστης AMD Phenom II x4 Quad Core 960T Black Edition 114,50 € (και δοκιμαζεις να του ανοιξεις τους 2 πυρηνες και να γινει 6πυρηνος) Μητρικη Gigabyte 990XA-UD3 111,00 € Ψυχτρα επεξεργαστη Thermalright True Spirit 120 30.00€ (για το πιθανο ξεκλειδωμα και ανεβασμα του επεξεργαστη) Μνημες Kingston 8GB HyperX 1600MHz CL9 (Kit of 2) 56,49 € Τροφοδοτικο Corsair Enthusiast Series 650W 93,98 € (5 χρονια εγγυηση και δεν θα σε αφησει πουθενα). Καρτα γραφικων Gigabyte GTX560 Ti 1GB 236,98 € (κυριως λογο του hawx που μαλλον θα παιζεις που εδω η nvidia τα παει καλυτερα) Ssd OCZ 60GB Agility 3 Series 2.5¨ SATA III 94,99 € (και θα βαλεις τον δικο σου σκληρο για αποθηκη). Dvd recorder Nec AD-7280S (SATA) Black 19,99 € Συνολο 757,93 Καλη η συνθεση σου, αλλα απορια, γιατι του προτεινεις αυτη την μητρικη με τις 3 pcie θυρες? τι να τις κανει τοσες?
Thanos1972 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Δεν ειναι μονο οι Pci express θυρες που κανουν την μητρικη.Επισης κοιτα ποια μητρικη ειναι η αμεσως προηγουμενη σε τιμη και θα καταλαβεις.Ηθελα να ειναι τα parts οσο το δυνατον απο το ιδιο καταστημα για να μην τρεχει.Εαν του εβαζα μητρικη απο το αλλο καταστημα που του ειπα να παρει την ψυχτρα,δες και εκει τι μητρικες εχει (msi μητρικες δεν προτεινω με τιποτα λογω προβληματων στα Mofsets στο ανεβασμα). Η καλυτερη περιπτωση του θα ηταν αυτη Asrock Socket AM3+ 970 Extreme4 η αυτη Gigabyte Socket AM3+ GA-970A-UD3 η αυτη Asus Socket AM3+ M5A97 εαν θελει να γλυτωσει καποια χρηματα.Αλλα το μαγαζι ειναι Θεσσαλονικη. Φυσικα η πρωτη που προταθηκε η gigabyte ειναι καλυτερη απο αυτες στα σημεια. Να μου πεις για το τροφοδοτικο,τι να το κανει τοσο μεγαλο,να το καταλαβω.αλλα εκει παιζει και η εγγυηση.Γιατι φυσικα και την βγαζει με αυτο Corsair Builder Series CX500 V2
johni41 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 καλημερα!! ευχαριστω για την αμεση απαντηση! απο μερια intel τι λετε ρε παιδια?αξιζουν το κατι παραπανω? Οι μνήμες είναι αρκετά γρήγορες? Μήπως υπάρχει κάτι καλύτερο?τι λετε για αυτες?Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit (2x4GB, PC3-12800, 9-9-9-24) για τα παιχνιδια θα εχει μεγαλη διαφορα ο ssd γιατι δεν με νoιαζει να ανοιγει σε 20 αντι 50 δευτερα το pc. πειτε κ καμια αλλη ιδεα ρε παιδες!!
Thanos1972 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Ως τωρα,2 παλικαρια απο εδω μεσα καταφεραν και ξεκλειδωσαν τις τελευταιες μερες τον επεξεργαστη σε εξαπυρηνο ο ενας και 5πυρηνο ο αλλος.Εαν καταφερεις και ξεκλειδωσει και ο δικος σου θα ειναι τρελο value for money. Εαν θελεις intel θα κινηθεις στον 2500Κ που ειναι 90 euros επανω.μητρικες ειναι ιδιες τιμες. Ναι,ειναι καλυτερος επεξεργαστης αλλα στα παιχνιδια δεν θα δεις διαφορες. Οι μνημες,ειναι ιδιες πανω κατω με ιδιες επιδοσεις.Απλα δεν σου εβαλα τις corsair πρωτον γιατι εχουν μεγαλα ψυχτρακια και δευτερον γιατι δεν τις ειχε το καταστημα που λεγαμε.εαν θελεις να τις παραγγείλεις απο αλλου οκ,αλλα δεν θα δεις διαφορες.Και οι kingston και οι corsair ειναι ποιοτικες μνημες. Για τον ssd καλυτερα να τον βαλεις και να μεινεις στον 960Τ παρα να τον βγαλεις και να παρεις τον 2500Κ. Οι τιμες αυτη την στιγμη για την αγορα κανονικου σκληρου δισκου ειναι απαγορευτικες λογο του οτι πλυμμηρισαν στην Ταυλανδη που κατασκευάζονται και ανεβασαν οπι τις τιμες. Οταν χαναπεσουν λογικα σε καποιους μηνες,τοτε θα αγορασεις εναν samsung spinspoint 1tb που πριν τις καταστροφες ειχε 50-52 euros.
johni41 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 spinpoint?μηπως ειναι με 10000στροφες?ή με μεγαλο buffer? μηπως τα λευτα του ssd να τα κρατησω για αυτον τον δισκο?δεν εχω καταλαβει τι κερδιζω με τον ssd. δεν εχω ασχοληθει καθολου με overclocking και δεν ξερω αν καταφερω να τον ξεκλειδωσω τον amd,εφοσον λες οτι μονο 2 ατομα το εχουν κανει υποθετω οτι ειναι λιγο δυσκολο?
Thanos1972 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Οχι δεν ειναι δυσκολο εαν μπορει να ξεκλειδωσει. 2 ατομα το εκαναν τις τελευταιες 2 μερες απο οτι καταλαβα που ασχοληθηκαν.δεν τον εχουν πολλα μελη τον επεξεργαστη αυτον. Στον ssd μεσα θα βαλεις το λειτουργικο σου,καποιο προγραμμα που χρησιμοποιεις πιο συχνα και καποιο παιχνιδι που παιζεις.Δεν θα εχεις 10 παιχνιδια εκει μεσα οπως πχ θα ειχες σε εναν μηχανικο δισκο. Θα σου προσφερει αμεση απόκριση στο λειτουργικο,το ιδιο και στο προγραμμα που τυχον θα χρησιμοποιεις (εξαρταται ποιο ειναι αυτο) αλλα και πολυ καλα Loading times στο παιχνιδι.δεν θα σου προσφερει παραπανω frames. Ο spinspoint,οχι ειναι το ονομα του αυτο.απλα ειναι πολυ γρηγορος απο τους κανονικους μηχανικους δισκους.δουλευει στις 7200 στροφοες οπως η πληοψηφια των μηχανικων.κερδιζει στα σημεια. Με το overclocking καιρος θα ηταν να ασχοληθεις.ειναι πανευκολο πλεον μιας και ο 960Τ και ο 2500Κ εχουν ξεκλειδωτους πολλαπλασιαστες.ετσι θα μπεις στο bios,θα βαλεις ας πουμε τον πολλαπλασιαστη απο 20 στο 21(εξαρταται ποσο ειναι) και αυτοματα θα ανεβει η συχνοτητα.Κατσε νε ερθει εκεινος ο καιρος πρωτα βεβαια. Εαν αποφασισεις να μην ασχοληθεις με overclocking (κακως για εμενα γιατι ειναι και τζαμπα επιδοσεις) τοτε μπορουμε να φαιρεσουμε την ψυχτρα.
sotiris123 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 κ αν σκεφτεσε οτι μπορει να ειναι δυσκολο το overclock με τη βοηθεια του θανου ολα τα καταφερνουμε.. κ εγω τον 960τ εχω(τον 5πυρηνο που λεει ο θανοσ) κ χωρις να εχω ιδεα με βοηθησε ο θανος κ εχουν μπει ολα σε μια σειρα... οσο για τη ψυχτρα σου προτινω να παρεισ μια αφτερμαρκετ ειτε ξεκλειδωσεις ειτε οχι γτ η μαμα κανει υπερβολικο θορυβο...
johni41 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 στην αρχη δεν θα τον ακουμπισω μιας κ δεν νομιζω να χρειαζεται,στη συνεχεια βεβαια κ μετα απο λιγο διαβασμα εδω μεσα (κ βοηθεια ελπιζω) θα δοκιμασω να τον ανεβασω.σιγουρα θα παρω ψυκτρα για να μην τρεχω εκεινη την ωρα. οσο για τον ssd καταλαβα τι κανει αλλα νομιζω οτι στην παρουσα φαση κ με σφιγμενα τα οικονομικα,τα 100 ευρω που κανει καλο ειναι να τα κρατησω για μηχανικο δισκο ή να πανε στα υπολοιπα εξαρτηματα.δεν με πειραζει (τουλαχιστον τωρα) να περιμενω λιγο παραπανω να φορτωσει το παιχνιδι εφοσον δεν θα εχει διαφορα στο πως θα παιζει. ευχαριστω παιδια για την βοηθεια κ οποιαδηποτε γνωμη ευπροσδεκτη!!
johni41 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 χθες πηγα μια βολτα απο msystems κ σας παραθετω τι μου προτειναν μητρικη Asus P8Z68-V επεξεργαστης Intel Core i5-2500K μνημη ram Corsair 8GB Vengeance 1600MHz CL9 ( καρτα γραφικων του ειπα για την gtx 560 ti αλλα μου ειπε οτι στα ιδια περιπου λευτα ειναι η HD 6950 1gb η οποια ειναι λιγο πιο φθηνη κ ισως κ λιγο καλλυτερη(συμφωνα με τον πωλητη) αλλα επειδη δεν την εχουν σε stock μου εβαλε την ιδια σε 2gb Asus Radeon HD 6950 DCII/2DI4S/2GD5 2GB τροφοδοτικο του ειπα για corsair στα 650 με 700w, ο πωλητης μου προτεινε ενα αρκετα πιο οικονομικο noname το οποιο απο οτι μου ειπε το εχουν δωσει παρα πολλες φορες κ δεν εχει παρουσιασει προβληματα κ οτι αξιζει... Inter-Tech Nitrox FP-750W V2.2 δεν μου γεμιζει το ματι κ πολυ κ μαλλον δεν θα το αγοραζα,εκτος κ αν εσεις οι πιο μυημενοι ξερετε αν ειναι καλο. ποια η γνωμη σας για αυτα τα πραγματα?
cabdik Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 επειδη, απο οτι ειπες ο ιδιος, εχεις πολλα χρονια να ασχοληθεις με το αντικειμενο και εχεις χασει την επαφη, τωρα που ψαχνεις θα βομβαρδιστεις απο τοσες πληροφοριες και νεες τεχνολογιες που θα χασεις λιγο τη μπαλα! Για να το ελαφρυνω λιγο, ειναι σαν να βρισκεσαι στο ΝΟΥ ΚΑΜΠ, και να εχεις βρεθει να παιζεις μπαλα αναμεσα σε Μεσι-Ινιεστα-Τσαβι ενα πραμα!!!!! χανεις τη μπαλα...!! κατ'αρχην η "αιωνια" ερωτηση INTEL η AMD..!!! ειναι απλη η απαντηση. οτι σε συμφερει!!!!! η συνθεση του Θανου, εχει μελλον διοτι υποστηριζει τις νεες τεχνολογιες, αλλα και οποιους νεους επεξεργαστες βγαλει η AMD τα επομενα 6μηνα!! η συνθεση της INTEL που σου προτεινε ο πωλητης ειναι πιο ακριβη αλλα και πιο δυνατη, αυτη τη περιοδο! αλλα μαλλον θα αλλαξει (παλι..!) σοκετ στην επομενη γενια!!!! οχι το τροφοδοτικο ομως! καλυτερα Corsair 500αρι!!
johni41 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 αυτο που με φοβιζει με την intel k απο τα λιγα που εχω δει τις τελευταιες μερες ειναι οτι αλλαζει γρηγορα μοντελα και βασικα πραγματα που αχρηστευουν αυτα που μπορει να αγορασει καποιος τωρα κ μετα απο μερικους μηνες να μην ειναι συμβατα.η διαφορα του 960t απο τον i5 2500k ειναι πολυ μεγαλη?απο την αλλη ο amd ειναι πιο οικονομικος αλλα δεν ξερω αν καταφερω να τον ξεκλειδωσω.ενας φιλος μου ειπε οτι δεν ξεκλειδωνουν ολοι οι επεξεργαστες ακομα κι αν ειναι ιδιο μοντελο για παραδειγμα ο 960τ.δηλαδη οτι παιζει κατι με τους κλειδωμενους πυρηνες και ειναι θεμα τυχης αν σου κατσει καλο κομματι να το ξεκλειδωσεις.ισχυει κατι τετιο? σας παραθετω μια ερευνα αγορας που μολις εκανα σε online μαγαζια να μου πειτε τη γνωμη σας GIGABYTE MOTHERBOARD 990XA-UD3 (990XA-UD3) AMD CPU HD96ZTWFGRBOX, X4, AM3 (HD96ZTWFGRBOX) Corsair Vengeance LP 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz CORSAIR Enthusiast Series TX650 V2 - 650 W nVidia GeForce GTX 560 OC 1GB DDR5 PCI-E Dual DVI Mini-HDMI (Gigabyte) κοντα στα 560 ευρω ολα μαζι.νομιζω αρκετα καλα αρκει να εχουν αποθεμα.θα κανω το ιδιο για τον i5.και θα κοιταξω ξανα τις διαφορες απο gtx560 ti 1gb και HD 6950 1 ή 2gb
pano Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Ιδίως εσύ φίλε johni41που κάνεις κάθε μια 6-7ετία αναβάθμιση τζάμπα φοβάσαι,από κει και πέρα διάλεξε σύμφωνα με την τσέπη σου.
johni41 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Ιδίως εσύ φίλε johni41που κάνεις κάθε μια 6-7ετία αναβάθμιση τζάμπα φοβάσαι,από κει και πέρα διάλεξε σύμφωνα με την τσέπη σου. πολυ λογικη και σωστη η γνωμη σου φιλε μου!απλα μεχρι κ πριν ενα χρονο δεν δουλευα κ φυσικα δεν μπορουσα να ζηταω λευτα για να παιζω στο pc.τωρα που δουλευω κ μπορω να χαλασω καπια χρηματα με νοιαζει να μπορω να αναβθμιζω οταν δω οτι χρειαζεται κ γινεται φυσικα αν ειναι συμβατο με την τρεχουσα τεχνολογια.με το παλιο pc εχω να παιξω παιχνιδι πανω απο 3 χρονια,εκτος απο κατι ελαχιστες περιπτωσεις.εννοειται οτι αν ειχα τα χρηματα θα ειχα αλλαξει πιο νωρις,απλα μεχρι τωρα ελεγα να κανω υπομονη μεχρι να χαλασει κ τοτε βλεπουμε... ηρθε λοιπον αυτη η στιγμη και εχω μπερδευτει πολυ,χαχα!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα