Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Έχω εδώ και 2 ημέρες που σπάω το κεφάλι μου για να μπορέσω να κάνω φορματ το λεπτό ενός φίλου . Είχε windows 7 πάνω , αλλά από κακή χρήση κτλ είχε γεμίσει διαφορά ζουζούνια . Οπότε πάω φυσιολογικά και όμορφα να βάλω το cd των Windows 7 για να bootarω από εκεί και να κάνω την διαδικασία ολόκληρη. Bootάρω και μου εμφανίζετε το μήνυμα Cannot boot from CD: Code 5 . Δοκιμάζω να βρω κάποια λύση στο Google και βρήκα ότι μπορώ να κάνω φορματ σε Vista και από εκεί να κάνω upgrade σε 7 . Δοκιμάζω να Bootάρω και να περάσω Vista προχωραει κανονικά η διαδικασία και στο τελικό στάδιο αφού έχει κάνει το restart που χρειάζεται «κολλάει» στο τελευταίο στάδιο της εγκατάστασης στο completing installation . Το άφησα όλο το βράδυ μπας και κάνει κάτι αλλά τα ίδια τίποτα παραπάνω . Οπότε λέω πάμε ακόμα πιο πίσω είπα να βάλω XP αλλά εκεί πάλι δεν μπορούσα να bootarω για να κάνω την εγκατάσταση , έμπαινε στο Setup των Windows αλλά μου έβγαζε BSOD εκεί που ήταν να περάσει στο menu του Setup . Πάνω στην απελπισία μου προσπάθησα να περάσω μέχρι και Ubuntu αλλά εκεί ούτε καν Bootαρε .

( εκτός των Linux ) Χρησιμοποίησα παραπάνω από 2 διαφορετικά cd του κάθε λειτουργικού .

Έχετε καμιά ιδέα τη μπορεί να παίζει ? Το μόνο που μπορώ τώρα είναι να προσπαθήσω να περάσω τα windows με κάποιο εξωτερικό DVD , αλλά δεν έχω κάποιον οπότε μάλλον θα πρέπει να πάω να πάρω .

ΥΓ: Δοκίμασα να συνδέσω τον σκληρό του λαπτοπ στο PC μου και να κάνω από εκεί φορματ και να περάσω τα 7 , τελείωσε το Setup όλα δούλευαν καλά στο pc με το που σύνδεσα τον σκληρό πίσω στο λαπτοπ εμφάνιζε την μπάρα φόρτωσης των Vista και δεν προχωρούσε .

Δημοσ.

δοκίμασε εγκατάσταση απο φλασσάκι (οσο για την εγκατασταση του λειτουργικού απο το πσ και μετά τη μεταφορά του σκληρού στο λαπτοπ λογικό ειναι να γίνετε αυτό)

Δημοσ.

Ξεχασα να το πω πριν δοκιμασα να κανω το φορματ απο φλασακι με Windows XP ( γιατι δεν εχω 8αρι φλασακι να βαλω 7 μεσα ) αλλα και παλι τιποτα . Αυτο με την εγκατασταση του υπολογιστη πρεπει να δουλευει γιατι το εχω κανει παλιοτερα απο πσ σε πσ , αλλα στο λαπτοπ δεν κανει κατι :/ παει να bootαρει Vista τα οποια δεν υπαρχουν καν στον σκληρο

Δημοσ.

Αυτο με την εγκατασταση του υπολογιστη πρεπει να δουλευει γιατι το εχω κανει παλιοτερα απο πσ σε πσ , αλλα στο λαπτοπ δεν κανει κατι :/ παει να bootαρει Vista τα οποια δεν υπαρχουν καν στον σκληρο

Αυτό δεν πιάνει πάντα,πρέπει να είναι σχετικά συμβατό το υλικό για να δουλέψει.

Εγώ θα έλεγα να ελέγξεις το laptop για μπήχλα,για να κολλάει μια εδώ μια εκεί ενδέχεται να υπερθερμαίνεται,αν όχι προχώρα σε διάφορα άλλα τεστ,μνήμη σκληρό(το ότι περνάνε windows δεν είναι κριτήριο για την καλή του λειτουργία) κ.τ.λ.

Δημοσ.

Εκανα ενα Boot disk των 7 αλλα και παλι τιποτα ( με 2 διαφορετικα iso ) την πρωτη φορα που το εκανα μπηκε κανονικα στο Σετ απ εκανα φορματ τα παντα πηγε μεχρι το 47% στο installing files ή καπως ετσι , αλλα εκει εβγαλε ενα error και σταματησε .

Δοκιμαζω ξανα να κανω την ολη διαδικασια και τωρα κολαει σε μια μαυρη οθονη πριν μπει στο Set Up .

Καμια ιδεα τι μπορει να φταιει ?

Δημοσ.

τελικά βρήκα τη έφταιγε ,

Μετά από τα πολλά φορματ , το recovery disk είχε φτάσει και είχε γεμίσει οπότε εικάζω ότι κράτησε πολλές πληροφορίες από το κάθε φορματ και τελικά φράκαρε , το έσβησα σαν partition και το άφησα να δημιουργηθεί από μονό του , έκανε κανονικά το Set up και το λαπτοπ δουλεύει κανονικά με 7 ( το setup το έκανα με στικακι ) .

Και το αρχικό φορματ για να μπορέσω να μπω στο Setup των Windows για να κάνω το σβήσε γράψε του recovery disk το έκανα συνδέοντας τον σκληρό του λαπτοπ στο πισι μου .

Σιχαίνομαι τα λαπτοπ !

Ευχαριστώ για τις ιδέες σας παιδία ! :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...