Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αναβάθμισα πρόσφατα τον επεξεργαστή μου απο τον παλίο core2duo E6400 σε έναν λιγότερο παλιό Q8400 τετραπύρηνο αφήνοντας το ίδιο λειτουργικό απείραχτο XP Sp3 και στο ίδιο motherboard ASUS P5QPL-VM EPU με 2GB RAM.

Ενώ στο παλό σύστημα άν και πιο αργό όλα έτρεχαν τέλεια, μετά την αναβάθμιση παρατηρώ αρκετά συχνά ξαφνικά κολλίματα του συστήματος (παγώνουν τα πάντα, δέν κουνιέται το ποντίκι και απαιτεί reset) κυρίως όταν δουλέυει στο background πρόγραμμα gia torrents ενώ ταυτόχρονα παίζει μια ταινία (divx) ή ακόμη και απλό internet browsing.

Υποθέτω λοιπόν ότι φταίει κάποια υπερθέρμανση του επεξεργαστή. Δέν έκανα εγώ την εγκατάσταση αλλά απλώς μου τον κούμπωσαν στην μητρική στο μαγαζί που τον αγόρασα. Τί μπορεί να φταίει? ακούω συμβουλές...

Δημοσ.

Θερμοαγωγιμη πάστα πιστεύω να έβαλες οπότε μήπως θέλει κανα format και bios update η mobo...αυτα θα εκανα εγω και ένα cmos.

Δημοσ.

Πάνε πίνακα ελέγχου -> διαχείριση συσκευών εκεί κάνε απεγκατάσταση τον (παλιό)επεξεργαστή και ανανέωση για να αναγνωρίσει σωστά τον νέο,αν συνεχίζει να κάνει κολλήματα τότε φορμάτ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάνε πίνακα ελέγχου -> διαχείριση συσκευών εκεί κάνε απεγκατάσταση τον (παλιό)επεξεργαστή και ανανέωση για να αναγνωρίσει σωστά τον νέο,αν συνεχίζει να κάνει κολλήματα τότε φορμάτ.

Ευχαριστώ πολύ και τους δυό σας για τις συμβουλές.

Έκανα Bios update, drivers κτλ αλλά τπτ. Στον πίνακα ελέγχου δείχνει τον καινούριο επεξεργαστή 4 φορές. Μάλλον επειδή είναι τετραπύρηνος.

Αν και δέν το χω ξανακάνει θα δοκιμάσω να απ[οσυνδέσω τον ανεμιστήρα και να κοιτάξω αν είναι σωστά απλωμένη η θερμοαγώγιμη πάστα. Αν και περίεργο μου φαίνεται να δουλέυει έστω και λίγο το σύστημα χωρίς πάστα.

Αν δέν φταίει και αυτό πάω για φορμάτ να περάσω windows 7 64bit.

[EDIT] Τελικά δέν ήταν overheating αλλά το AVAST μάλλον είχε πρόβλημα με to utorrent και προκαλούσε το κόλλημα. Μετά απο update δέν ξανακόλλησε!!!

Επεξ/σία από Barret

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...