Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά. Βρίσκομαι σε ένα δίλημμα και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Θέλω να φτιάξω ένα οικονομικό HTPC και μέχρι στιγμής έχω το κουτί και την vga να λειτουργούν με έναν ασθενικό AMD 3200+ s939 (TDP=67W). Φυσικά χρειάζομαι αναβάθμιση γιατί HTPC που δεν παίζει ματρόσκες δεν σέβεται τον εαυτό του. Επίσης, είναι επιθυμητό, μιας και είναι συνδεδεμένος με μια 42άρα plasma ανάλυσης 1024*768 να μπορεί να παίζει και παιχνίδια σε αυτή την ανάλυση.

Προς το παρόν, το πρόβλημα είναι με το τροφοδοτικό του κουτιού που είναι πολύ ανίσχυρο. Ενδεικτικά, τώρα που έχει 2 σκληρούς μέσα (ο ένας ssd), 2 ανεμιστήρες (8+12 cm), ένα 3,5" fan controller LianLi, ένα cd-rom και μια κάρτα ήχου προφανώς η ισχύς δεν φτάνει και μου απενεργοποιεί την κάρτα γραφικών (που έχει TDP=25W) και δίνει σήμα μόνο από την ενσωματωμένη της μητρικής! (κάτι μου λέει ότι ο 1.5Τ σκληρός θα μετακομίσει στο μεγάλο pc και θα "τραβάω" τα flac μέσω του εξωτερικού σκληρού...)

Έχω δύο λύσεις χαμηλού κόστους:

1) Μητρική ΑΜ3 + επεξεργαστής χαμηλού TDP (=45W)+ 4550 εκμεταλλευόμενος το HybridCrossfireX

2) Μητρική FM1 + επεξεργαστής με ενσωματωμένη vga την HD 6410D (TDP=65W)

Σημειώνω ότι η μητρική ΠΡΕΠΕΙ να είναι από e-shop γιατί έχω πιστωτικό 65€ από έναν σκληρό seagate 7200.11 που τα τίναξε μετά από 3 χρόνια παίρνοντας μαζί του 450 Gb πολύτιμων δεδομένων :-( Η μνήμη θα είναι κοινή και στις 2 περιπτώσεις, δηλαδή ένα module των 2 Gb με παθητική ψύξη στα 1333 MHz/1.5V/CL9 (εκτός κι αν δικαιολογήσετε ότι μια 1600άρα θα κάνει τη διαφορά).

Και οι δύο συνδυασμοί μου βγαίνουν περίπου στα ίδια χρήματα, με πολύ μικρές διαφορές. Με ποιό, όμως, θα έχω καλύτερη απόδοση τόσο σε games (κυρίως παλιά ή εύκολα πχ. Richard Burns rally, Pro 12, με τη συγκεκριμένη ανάλυση) όσο και σε άλλους τομείς (browsing, μουσική μέσω foobar και παίξιμο ματροσκών με MPC-HC).

Θα προτιμηθούν οι δικαιολογημένες απαντήσεις, κυρίως όσον αφορά με το θεματάκι του τροφοδοτικού. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

2) Μητρική FM1 + επεξεργαστής με ενσωματωμένη vga την HD 6410D (TDP=65W)

η 2 επιλογή σου είναι και πιο αποδοτική και λιγότεο ενεργοβόρα.

όσο για HybridCrossfireX η υποπτύριξη του σταμάτησε στα vista. η μαμα microsoft :P δεν το υποστυρίζει στα windows 7 ούτε υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος, οπότε το HybridCrossfireX το ξεχνάς.

Δημοσ.

εγω θα ψηφισω την κουρτινα 1, για 2 λογους!

1 για τη χρηση που το θες,σαν HTPC που θα μπορει να παιζει και κανα παιχνιδακι, κανει ανετα, ακομα και με τον Χ2!

2 ειναι πληρως αναβαθμισιμο...!

τα μονα που βρισκω υπερ του FM1 ειναι η καλυτερη καρτα γραφικων και η λιγο μικροτερη καταναλωση που ισως εχει! (δεν τα εχω μετρησει!)

για να σου δωσω ενα πραγματικο μετρο συγκρισης, το δικο μου HTPC με τον κανονικο ATHLON X2 250 (οχι e), Full ATX μητρικη, 2 καρτες γραφικων, 3 HDD, 2 DVDRW, και καρτα ηχου, καταναλωνει, ο πυργος μονο, IDLE περιπου 100W (εχω δει και 97W!!) και FULL LOAD (σε παιχνιδια) γυρω στα 140-150W! μετρημενο στη πριζα!!!

Δημοσ.

Πραγματικά ενδιαφέρουσες οι απόψεις σας!

Δηλαδή, η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών του επεξεργαστή είναι ισχυρότερη από τη συγκεκριμένη -ξεχωριστή- κάρτα γραφικών που διαθέτω;

Μου κάνει εντύπωση αυτό που μου λέτε συγκρίνοντας τις συχνότητες λειτουργίας τους...

Δημοσ.

4550 http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics/ati-radeon-hd-4000/hd-4550/Pages/ati-radeon-hd-4550-specifications.aspx

6410 http://www.amd.com/us/products/desktop/apu/mainstream/Pages/mainstream.aspx#3

η 6410 εχει διπλασιους Stream processors απο την 4550!! μην κοιτας μονο την συχνοτητα!!

η 4550 εβγαινε στην ουσια για HTPC, και οχι για games. απο την σειρα 4600 και πανω, με 320 stream processors, μπορουσες να πεις οτι μπορεις να παιζεις κιολας!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...