Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας

Νομίζω πως μετά από 4 χρόνια ήρθε ο καιρός για μια αναβάθμιση!!!

Το υπάρχον σύστημα είναι το εξής:

mobo: asus maximus formula

cpu: core2duo e6850 3.0ghz

μνήμη: 4gb 800hz

gpu: nvidia 8800gt

hdd: 750gb

psu: Chieftec 850w

case: είναι της NZXT και εχει 8 fans. Δεν ξέρω παραπάνω πληροφορίες.

οθόνη: LG 20" (L207WT)

Από όλα αυτα θέλω να κρατήσω το κουτί, το τροφοδοτικό, τον σκληρό(μέχρι να πέσουν οι τιμές τουλάχιστον) και την οθόνη.

Το καινούριο σύστημα που σκέφτομαι είναι το εξής:

mobo: Asus Socket 1155 P8Z68-V PRO/GEN3 (B3)

cpu: Intel-Core i7 2600K

μνήμη: Corsair Vengeance LP 16GB DDR3 1600MHz

gpu: MSI GTX 570 Twin FrozR III Power Edition OC (ή αν δεν αξίζει η συγκεκριμένη, μία φθινότερη gtx 570 άλλης εταιρίας)

ssd: OCZ 60GB Vertex III 2.5"

Το pc το χρησιμοποιώ για gaming και autocad(γενικότερα προιόντα της autodesk) κυρίως και δευτερευόντως για photoshop(εχω κατεβάσει καμιά 10 tutorials και δεν κάθομαι να τα δω...). Τα λεφτά που μπορώ να διαθέσω τώρα είναι 1100ευρώ(βαριά 1200 ευρώ). Τα parts θα τα πάρω από Plaisio και Visionstudio και μένω Θεσσαλονίκη.

Υπάρχει μήπως κάποιο θέμα συμβατότητας τροφοδοτικού με την νέα μητρική? Επειδή είναι σχετικά παλιό psu, θα υπάρχουν αντίστοιχες θύρες πάνω στην μητρική για τα καλώδιά του? Επίσης είναι σωστό να βάλω ένα psu 4 χρόνων να σηκώσει καινούριο σύστημα? Αν όχι είναι ένα επιπλέον έξοδο 150 ευρώ περίπου...

Στην καινούρια σύνθεση έχω καταλήξει πάνω κάτω κυρίως διαβάζοντας τα υπόλοιπα topics του forum αλλά μπορείτε να προτείνετε αλλαγές όπου χρειάζεται. Αρχικά ήμουν μεταξύ 2500k και 2600κ αλλά κατέληξα στον i7 λόγω hyper-threading(4cores-8threads) για να είμαι πιο future proof. Επίσης, ήμουν ανάμεσα σε hd6950 και gtx570 και πήγα στην nvidia λόγω cuda και καλύτερου rendering, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τα παραπάνω λεφτά η κάρτα της MSI...

Υ.Γ. Να περιμένω καμιά βδομάδα να βγουν οι sandy bridge-e μήπως και πέσει η τιμή του 2600k ή δεν έχει νόημα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Δημοσ.

Εγω λεω οτι οι επιλογες σου ειναι μια χαρα οποτε προχωρα αφοβα.το τροφοδοτικο εαν δεν εχει καποιο προβλημα θα αντεξει ανετα.Ειναι καλο τροφοδοτικο και καιρος για εξοδα δεν ειναι.

Βεβαια ειναι ενα θεμα με την τιμη της καρτς γραφικων αλλα τεσπα.αφου μπορεις δωσε τα.

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τον Θάνο και θα πω με την σειρά μου πως έχεις κάνει μια χαρά επιλογές. Για μια μικρή μείωση του budget θα μπορούσες να πας σε αυτήν την Palit Sonic GTX570, και με ένα πολύ μικρό OC να πιάσεις την άλλη (από 750/1950 σε 750/2000 που έχει η MSI που έβαλες). Έχει κι αυτή καλό AM cooler και έχει και Display Port που δεν έχει η ΜSI. H σε αυτήν Gainward GTX570 που έχει 3 χρόνια εγγύηση

Και φυσικά είσαι εντάξει με το PSU σου.

Πάντως δεν έχεις να χάσεις τίποτα να περιμένεις και μια εβδομάδα...

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Και εγω παω για αναβαθμιση και εχω καταληξει σε

mobo: Asus Socket 1155 P8Z68-V PRO/GEN3 (B3)

cpu: Intel-Core i7 2600K

μνήμη: Corsair Vengeance ( 2x4 gb στα 1600 MHz)

Ειχα ηδη παραγγειλη τροφοδοτικο το AX850 γιατι αυτο που ειχα στο αλλο συστημα τα επεξε και ειμαι με ενα 400αρι της πλακας εχοντας αποσυνδεσει πολλα μεχρι να ερθει το καινουργιο τροφοδοτικο.

Θελω να κανω μερικες ερωτησεις.

Κανονικα σε σατα και usb υπαρχει συμβατοτητα προς τα πισω.

Αρα οι σατα2 δισκοι που εχω δεν θα υπαρχει προβλημα εαν τους συνδεω πανω στις σατα3 της μητρικης.

Διαβασα οτι οι σατα3 δισκοι συνδεονται με αλλο χρωμα καλωδιο πανω στις σατα3

Οι σατα2 δισκοι για να συνδεθουν πανω στις σατα3 της μητρικης αρκει το παλιο καλωδιο η χρειαζετε καινουργιο που δυνδεονται και οι σατα3 δισκοι ;

Επισης εχω 2χ640 δισκους σατα2 σε raid.

Αυτοι υποθετω θα τους συνδεσω σε σατα2 στην μητρικη και απο το bios θα ορισω ποιες σατα ειναι raid και θα εχω και παλι τα δεδομενα στην διαθεση μου.

Κατι αλλο.

Ο I7 2600Κ αν δεν κανω λαθος εχει και ενσωματωμενη καρτα γραφικων.

Το συστημα οποτε θα μπορει να λειτουργει και χωρις καρτα γραφικων ;

Οπως ο φιλος που ανοιξε το θεμα εχω μια nvidia 8800gt

Θα ηταν καλη ιδεα να την βαλω στο συστημα θα προσφερε κατι ;

Η μητρικη μπορει να χρησιμοποιει και την ενσωματωμενη αλλα και την 8800gt μαζι;

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Αν διαβασει ο φιλος που παρηγγειλε το συστημα ας πει τις εντυπωσεις του εαν ειναι ικανοποιημενος εαν τυχον του παρουσιαστηκε κανενα προβλημα με ασυμβατοτητα μνημων εαν ειχε καποιο προβλημα στα windows με επανεκκινηση η οποιαδηποτε αλλο.

Επισης να ρωτησω εαν αξιζει να ριξω στο συστημα μια καρτα ηχου που εχω την xonar d2x.

Για ηχεια εχω τα Z-5500.

Να συμπληρωσω στο προηγουμενο μυνημα οσον αφορα τα γραφικα.

Πιο πολυ ταινιες hd βλεπω κανα παιχνιδακι πολυ αραια και που στυλ test drive και πιθανον να φορτωσω το cs5 να μαθω λιγο photoshop.

Η ενσωματωμενη καρτα γραφικων του επεξεργαστη επαρκει ;

Θελω να αποφυγω να βαλω πανω την 8800gt γιατι εχει ψιλοφαει τα ψωμια της.

Εαν χρειαστει να βαλω μια καρτα γραφικων επιπλεων θα ηθελα μια σαφως αρκετα καλυτερη της 8800gt που ειχα αλλα συναμα οικονομικη.

Θα ηθελα να προτεινετε καποια.

Ευχαριστω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...