Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Τους τελευταίους μήνες αντιμετώπισα ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με μια αγορά μου.

Αφού δεν καταφέραμε με την εταιρία να έρθουμε σε κάποιον συμβιβασμό, κίνησα διαδικασίες και την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσα αγωγή.

Σύμφωνα με τρεις δικηγόρους που έχω μιλήσει, η υπόθεση είναι ξεκάθαρα υπέρ μου και λογικά, το μόνο που θα κριθεί στο δικαστήριο είναι το ύψος της αποζημίωσης.

Αυτή τη στιγμή μιλάω με φίλους και έχω δυο απορίες, δυστυχώς όμως δεν μπορώ απόψε να μιλήσω με τον δικηγόρο μου. Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει...

1. Μου έχει πει ο δικηγόρος ότι το δικαστήριο μπορεί να πάρει μόνο μια αναβολή. Αυτό ισχύει 100%? Εννοώ, μια αναβολή εξ'αιτίας τους και αμέτρητες επειδή δεν θα προλάβει να εκδικαστεί την συγκεκριμένη μέρα η υπόθεση ή μια αναβολή μαξιμουμ ότι κι αν γίνει?

2. Ας πούμε ότι εκδικάζεται τελικά η υπόθεση και επιδικάζεται μια αποζημίωση υπερ μου.

Φαντάζομαι πως ο αντίδικος έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση, σωστά?

Εφ'όσον ασκήσει έφεση, υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που πρέπει αυτή να εκδικαστεί ή περιμένουμε πάλι κάνα χρόνο?

• Super Moderators
Δημοσ.

[...]

1. Μου έχει πει ο δικηγόρος ότι το δικαστήριο μπορεί να πάρει μόνο μια αναβολή. Αυτό ισχύει 100%? Εννοώ, μια αναβολή εξ'αιτίας τους και αμέτρητες επειδή δεν θα προλάβει να εκδικαστεί την συγκεκριμένη μέρα η υπόθεση ή μια αναβολή μαξιμουμ ότι κι αν γίνει?

Μια αναβολή δίνεται κατόπιν αίτησης της μιας πλευράς. Τώρα, αν δεν προλάβει να δικαστεί η υπόθεση λόγω ωραρίου (θυμίζω οτι το ωράριο των δικαστικών γραμματέων είναι έως τις 15.00), προφανώς θα λάβει κι άλλη αναβολή. Το ίδιο ισχύει κι αν πέσεις σε απεργία δικαστικών γραμματέων, αποχή δικηγόρων ή εκλογές.

2. Ας πούμε ότι εκδικάζεται τελικά η υπόθεση και επιδικάζεται μια αποζημίωση υπερ μου.

Φαντάζομαι πως ο αντίδικος έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση, σωστά?

Εφ'όσον ασκήσει έφεση, υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που πρέπει αυτή να εκδικαστεί ή περιμένουμε πάλι κάνα χρόνο?

Ο ηττηθείς διάδικος δικαιούται να ασκήσει έφεση.

Υπολόγισε κανά 12μηνο μέχρι τον προσδιορισμό της έφεσης - γράφω πάντα για τα ισχύοντα στο Εφετείο Αθηνών.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...