Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον εχω βγαλει τον ωμο μου 2 φορες(ολικη ρηξη), μια μαρτη 2010 και μια ιουνη 2011. Πλεον κανω γυμναστικη (μονοζυγο,πουσαπ) κια κολυμπι εκτος απο ιπτυο. Ποσο επικινδυνο ειναι να ξαναβγει χωρις να πιεστει ιδαιτερα?

Δημοσ.

Άμα δεν τον είχες περιποιηθεί σωστά τις 2 προηγούμενες φορές(δέσιμο) πολλές

Μονο την πρωτη φορα τον ειχα δεσει. Την δευτερη μετα απο λιγες μερες ειχε φυγει τελειως ο πονος ...

Απλα σκεφτομαι οτι με τη γυμναστικη δυναμωνει κιολας οποτε ισως κανει καλο.

Δημοσ.

Παρολο που δεν εκανα φυσιοθεραπεια με λιγο ασκησεις κλπ απο μονος μου , και τωρα με γυμναστικη νιωθω οτι εχει δυναμωσει φουλ και δεν με ενοχλει καθολου ακομα και σε "επικινδυνες" κινησεις (πχ ιπτυο κλπ ) ...

Δημοσ.

Δεν υπάρχει μερική και ολική ρίξη. Υπάρχει εξάρθρωση ώμου. Υπάρχει και θλάση.

1)Πήγαινε σε ένα ορθοπεδικό.

Γνωρίζοντας τον τρόπο που σου βγήκε ο ώμος και τις 2 φορές, απέφευγε αυτές τις κινήσεις. Ο ώμος σου πρέπει να μην ξαναβγεί τουλάχιστον για 2 χρόνια για να αποφύγεις τον μεγάλο κίνδυνο. Αν σου ξαναβγεί αυτό σημαίνει οτι θα βγει και 4 5 6 φορά και στο τέλος έρχεται και το νυστέρι. Είναι κάτι σαν λάστιχο που ξεχειλώνει να καταλάβεις.

Να ξέρεις επίσης οτι η κίνηση είναι αυτή που εξαρθρώνει τον ώμο και όχι το βάρος. Πχ μπορεί να σηκώσει βάρος 30 κιλών και να μη γίνει τίποτα, και να πετάξεις μια πέτρα στην θάλασσα και σου βγει. Υπάρχουν συγκεκριμένες κινήσεις που δεν πρέπει να κάνεις. Επίσης άρχισε βαράκια σε γυμναστήριο στο μέρος του ωμού/τραπεζοειδή. Οι μύες όταν δυναμώσουν εμποδίζουν την εξάρθρωση ΧΩΡΙΣ να αποτελεί μόνιμη λύση. ΤΗΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΝΑ ΣΤΗ ΠΡΩΤΕΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ, οι περισσότεροι γυμναστές είναι άσχετοι/σφύχτες κτλ

Δημοσ.

Ποιες κινησεις απαγορευονται? Εμενα ο γιατρος που εβαλε τον ωμο στη θεση του μου πε καθολου ιπτυο πχ. Ομως μονοζυγο,πουσαπς κλπ κανει ?

Δημοσ.

Ποιες κινησεις απαγορευονται? Εμενα ο γιατρος που εβαλε τον ωμο στη θεση του μου πε καθολου ιπτυο πχ. Ομως μονοζυγο,πουσαπς κλπ κανει ?

Στη κολυμβηση οτι και να κανεις δεν παιζει να σου βγει ο ωμος η να τραυματιστεις στον ωμο.. Ακομα και στο υπτιο δεν υπαρχει κινδυνος.. εκτος αν κανεις πρωταθλητισμο που απο οτι καταλαβα δεν κανεις..

Δεν νομιζω να εχεις καποιο προβλημα αν εχει επουλωθει σωστα ο ωμος, παντως να αποφευγεις να ριχνεις πολυ το βαρος σου στο συγκεκριμενο χερι.

Τελος σημαντικο πριν απο καθε ασκηση - γυμναστικη να κανεις πολυ ζεσταμα, και ειδικα στον ωμο, κανε λιγες απαλες περιφορες.. απλα προσεχε τις ασκησεις που νιωθεις να πιεζουν τον ωμο..

Δημοσ.

swimmer21 δεν το έχεις το θέμα. Μην δίνεις λανθασμένες συμβουλές είναι σοβαρό το θέμα. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΤΟ ΒΑΡΟΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ. Εχω δει εξάρθρωση ώμου πάνω σε ΖΕΣΤΑΜΑ χωρις καθόλου βάρος.

Τι σημαίνει απέφευγε ασκήσεις που να επιβαρύνουν τον ώμο; To peck deck επιβαρύνει του ώμους και δεν δίνει κίνδυνο εξάρθρωσης αλλα το αντίθετο. ΄

Οσο και το άλλο που λες για το κολύμπι, δεν είναι καθόλου σίγουρος οτι είναι έτσι μην πω οτι και πάλι λες μαλακίες.

ΡΩΤΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΛΕΜΕ. Δεν παίζουνε με αυτά. Ναι κάνε άφοβα μονόζυγο πουσαπς.

Δημοσ.

γενικά, μεγάλο ποσοστό εξαρθρημάτων οδηγούνται σε καθέξιν εξάρθρημα, που σημαίνει γενική χαλάρωση της άρθρωσης του ώμου (τόσο των μυών όσο και του θύλακα-συνδέσμων, ο οποίοι συγκρατούν τον ώμο σου στην θέση του, οι μυς ενεργητικά, οι σύνδεσμοι-θύλακας παθητικά), βλάβη του επιχείλιου χόνδρου (είναι αυτός που δίνει το σωστό σχήμα ώστε να "κουμπώνει" σχετικά σταθερά ο ώμος), τα λέω ολίγον μπακαλίστικα, και συνεπώς κίνδυνος-πιθανότητα εξάρθρωσης ανά πάσα στιγμη, χωρίς ιδιαίτερη βία. Εσύ τα κατάφερες 2 φορές ήδη, οπότε σαφώς θεωρείσαι ύποπτος... Δεν είναι απαραίτητο να σε ενοχλεί πριν βγει. Επίσης, όπως προειπώθηκε, πιθανότερο είναι να βγει πετώντας μια πετρούλα, παρά σηκώνοντας 100 κιλά στην μπάρα.

Σε γενικές γραμμές, αποφεύγεις σχήματα κίνησης με κάμψη - απαγωγή - έξω στροφή, που είναι περίπου η θέση που έχει το χέρι στο ύπτιο όταν το έχεις τεντωμένο πάνω από το κεφάλι και ξεκινάς να το κατεβάσεις. Αποφεύγεις δηλαδή να στρέψεις το χέρι από τον ώμο προς τα έξω (παλάμη προς τα πάνω) με ταυτόχρονη ανύψωση του χεριού πάνω από 60 μοίρες. Γαμώτο, δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα, πρέπει να στο δείξει κάποιος. Μονόζυγο δεν θα σύστηνα, πουσάπς ναι. Επίσης, καλό κάνουν ασκήσεις ενδυνάμωσης των έσω στροφέων οι οποίοι χαλαρώνουν μετά το εξάρθρημα, και οι οποίοι είναι οι μυς που κάνουν την κίνηση σαν αυτή που κάνουν στο μπραντεφερ.

Δημοσ.

Η φαση ειναι οτι τη δευτερη φορα το βγαλα στο μονοζυγο, εντελως ηλιθιωδως. Μου γλιστρυσε το ενα χερι και αντι να αφησω το αλλο κρατηθηκα με το αλλο και πηγε ολο το βαρος σε αυτο.

λεφτερ θενξ για την απαντηση. Μονοζυγο γιατι δεν θα το συνιστουσες ? Αφου δεν γινεται καποια κινηση σαν αυτη που περιγραφεις

Δημοσ.

Brutal. Έβγαλες τον ώμο σου μαζί με πολλά κιλά "πίεσης" αυτό είναι πολύ άσχημο

Κανονικά μετα απο εξάρθρωση ώμου πρέπει να γίνεται φυσικοθεραπεία αποκατάστασης.

Lefterman γιατί δεν μπορεί να κάνει μονόζυγο; Δεν υπάρχει έξω στροφή. Για αυτό που έπαθε δεν έφταιγε το μονόζυγο

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...