Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ειμαι ελευθερος επαγγελματιας, εργαζομαι ως εξωτερικος συνεργατης σε επιχηρηση, δεν εχω ασφαλιση σε αλλο φορεα εκτος το τεβε. Μπωρω να απαλλαγω με καποιο τροπο απο τις εισφορες του τεβε????

Δημοσ.

μόνη περίπτωση απαλλαγής από ΤΕΒΕ σαν ελεύθερος επαγγελματίας που έχω ακούσει είναι να έχεις πλήρη ασφάλιση στο ΙΚΑ.

τώρα έχω ακούσει και για περιπτώσεις απαλλαγής από υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ, που θα σε γελάσω αν συνδυαζόταν και με απαλλαγή από εισφορές στο ΤΕΒΕ. Αλλά δεν νομίζω να μπορείς να μην είσαι ασφαλισμένος πουθενά...

Δημοσ.

δεν γλυτωνεις απο τις ασφαλιστικες εισφορες.για να μην πληρωνεις το τμημα παροχης σνταξεις ,πρεπει να το πληρωνεις στο ικα ,δλδ παλι πρεπει να το πληρωνεις.η αλλη εναλακτικη,αυτη που εφαρμοζω και εγω,δεν τους πληρωνεις τπτ,περιμενοντας να χρεοκοπισει αυτο το μπουρ@@@ο μπας και παρει ανασα κανας ελληνας.

Δημοσ.

Πως ειναι δυνατον να μην αποδιδεις ΦΠΑ?Εισπρατεις φορο και τον κρατας για party σου?

δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα καθώς δεν εμπίπτω σε κάποια απο τις σχετικές "κατηγορίες", αλλά έχω ακούσει για δύο περιπτώσεις

α) μη καταβολή ΦΠΑ για παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης (υπάρχει και αντίστοιχο ΚΑΔ)

β) αποφάσεις από προσφυγές απασχολούμενων στο Δημόσιο για απαλλαγή Φ.Π.Α.

υποθέτω ότι για τα παραπάνω σε όσες περιπτώσεις και αν τελικά ισχύουν, στην σύμβαση έργου δεν θα περιλαμβάνει το ποσό για το ΦΠΑ, οπότε οι οικονομικές απολαβές θα είναι πάνω κάτω οι ίδιες.

Δημοσ.

Δεν καταβάλλεις ΦΠΑ όταν δεν εισπράττεις ΦΠΑ. Εξ ου και οι εκπαιδευτικοί, γιατροί κτλ.

Εσύ Καραμελίνα (how you doin!) δεν μπορείς να πάρεις -sic- "απαλλαγή ΦΠΑ".

Αντελικά σε ασφαλίσουν στο ΙΚΑ μπορείς να γλυτώσεις το ΤΕΒΕ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...