Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα άσχημα οικονομικά αποτελέσματα ανάγκασαν την Kodak να πουλήσει τη μονάδα Image Sensor Solutions, η οποία μέχρι και σήμερα κατασκεύαζε όλους τους αισθητήρες εικόνας που πλαισιώνουν τα προϊόντα της εταιρείας. Η μονάδα μεταβιβάζεται στην εταιρεία Platinum Equity με άγνωστο το ποσό πώλησης, με σκοπό να εισσρεύσουν μετρητά στην εταιρεία.

Kodak%20August.low-728-75.jpg

Η συμφωνία ολοκληρώθηκε μόλις μία εβδομάδα μετά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Kodak, όπου η εταιρεία έψαχνε για αύξηση της χρηματοδότησής της κατά $500 εκατομμύρια δολλάρια. Επίσης είχε προειδοποιήσει ότι θα έπρεπε να αυξηθούν σημαντικά τα κεφάλαιά της πουλώντας πατέντες αξίας αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων, για να εξασφαλήσει την επιβίωσή της για τους επόμενους 12 μήνες.

Επιπλέον η Kodak σχεδιάζει την εισροή $200 ακόμη εκατομμυρίων στο κεφάλαιο της από “μη στρατηγικές πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων”. Η χθεσινή τιμή της μετοχής της παρουσιάσε αύξηση κατά 6%.

Η εταιρεία Platinum Equity, η οποία εξαγόρασε το συγκεκριμένο τμήμα της Kodak είναι μια εταιρεία που εξειδικεύεται στο να εξαγοράζει προβληματικά περιουσιακά στοιχειά εταιρειών, δεν σχολίασε με κανέναν τρόπο την παραπάνω πώληση.

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, αξίζει να αναφερθεί ότι η (πρώην) μονάδα Image Sensor Solutions της Kodak βοήθησε στην κατασκευή του πρώτου πρωτοτύπου ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, ενώ ταυτόχρονα εργάζεται σε μια ευρεία γκάμα βιομηχανικών κλάδων της φωτογραφίας.

Link.png Site: techradar.com

Δημοσ.

Κριμα για την Kodak γιατι ειναι απο τις ιστορικοτερες εταιρειες στον τομεα της και παντα κατασκευαζε πολυ καλα προϊοντα για τα χρηματα τους. Ακομη εχω μια 5 μεγκαπιξελ ψηφιακη της που δουλευει ακαταπαυστα εδω και 5 χρονια καθως και μια αναλογικη απο το 1997!

Δημοσ.

ναι αλλα η ιστορια ειναι κατο ζωντανο που εξελησετε! χωρις να ξερω πολλα και διαθεση να ειμαι απολυτος, νομιζω πως καποια στιγμη εχασε το τρενο των εξελιξεων.

Δημοσ.

Καθε συσκευη που εχει καμερα πληρωνει κατι τις στην kodak... ακομη και το iphone...

Δεν ειναι μονο η ιστορια λοιπον που κραταει την kodak ζωντανη!

Δημοσ.

Πως γίνεται όλοι να βρίσκονται σε κρίση εκτός από εταιρείες και οργανισμούς που "ειδικεύονται στην αγορά προβληματικών επιχειρήσεων" δεν μπορώ να το καταλάβω... Μάλλον, μπορώ να το καταλάβω, αλλά δεν θέλω να το σχολιάσω γιατί θα χαλαστώ πάλι...

Δημοσ.

δε βγαινουμεεεεε μανα μου δε βγαινουμε!!!!! χαχαχαχα :lol:

παντως αν και λεγετε απο εδω και απο κει οτι η kodak δεν ειναι τοσο καλη στις ψηφιακες, ειμαι απολυτα ευχαριστημενος απο την m1033 hd 10 mp που εχω εδω και δυο χρονια. B)

Δημοσ.

Έχει πουλήσει πολλά η Kodak, εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον.

Σβήνει σαν εταιρία και είναι κρίμα, να μη πω ότι έχει σβήσει πια ουσιαστικά.

Δημοσ.

Επιπλέον η Kodak σχεδιάζει την εισροή $200 ακόμη εκατομμυρίων στο κεφάλαιο της από “μη στρατηγικές πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων”.

τις βίλλες και τα αμάξια των στελεχών, τα σούπερ γαμάω κτίρια σε μεγαλουπόλεις, κλπ. κλπ. :devil:

πολλές φορές όσοι μεγαλοπιάνονται πέφτουν

Έχει πουλήσει πολλά η Kodak, εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον.

Σβήνει σαν εταιρία και είναι κρίμα, να μη πω ότι έχει σβήσει πια ουσιαστικά.

Τα τελευταία βαρβάτα λεφτά η kodak τα έβγαζε από χαρτί εμφάνισης και εκτυπωτικές μηχανές.

Από τη στιγμή που μειώθηκε ο τζίρος σε αυτά επειδή μειώθηκε πολύ το τύπωμα φωτογραφιών, και βγήκαν και ανταγωνιστικά προϊόντα (ιαπωνικά - κινέζικα), και πολύ φθηνά,

τέλειωσε το πανηγυράκι..

Δημοσ.

ναι αλλα η ιστορια ειναι κατο ζωντανο που εξελησετε! χωρις να ξερω πολλα και διαθεση να ειμαι απολυτος, νομιζω πως καποια στιγμη εχασε το τρενο των εξελιξεων.

ναι το έχει χάσει.. απλώς σαν brand name είναι ακόμα κορυφαίο... μέχρι και στην πιο απομακρυσμένη χώρα του κόσμου τη ξέρουν...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...