Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλοι, να ρίξω μια παιδική ερώτηση; Για απλές, καθημερινές εργασίες και χωρίς χρήση προγραμμάτων που "καταβροχθίζουν" τη μνήμη, τι είναι προτιμότερο: να έχεις 2X1gb dimm μνήμης σε dual channel, ή να έχεις συνολικά 3gb, χάνοντας το "πλεονέκτημα" του duall channel;

Γιατί το ρωτάω; Έχω 2X1gb ddr2/800 σε dual channel στο P.C. και χθες έπεσε στα χέρια μου ένα ακόμα ίδιο dimm του 1gb. Είναι προτιμότερο να το βάλω, ή καλύτερα να μείνω με 1gb λιγότερο, αλλά σε dual channel; Έχω XP pro 32bit.

Δημοσ.

Εαν δεν σου φτανουν τα 2 gb Μνημης τοτε καλυτερα να βαλεις και το 3o και ας χασεις το dual channel.

Εαν σου φτανουν,μεινε οπως εισαι.

Κοίτα, το θέμα είναι ότι ...δεν ξέρω αν φτάνουν! Βασικά, δεν έχω κάποιο πρόβλημα, ούτε - όπως προανέφερα - δουλεύω ιδιαίτερα απαιτητικά σε μνήμη προγράμματα. Απλά σκέφτομαι το πως θα είναι σε γενικότερη "συμπεριφορά" το μηχάνημα. Π.χ. , όταν ανοίγω πολλές καρτέλες (ΠΟΛΛΕΣ όμως!....) στον chrome, αρχίζουν τα κολλήματα, όχι μόνο στον browser, αλλά και γενικότερα. 1gb παραπάνω, θα βελτίωνε ίσως την κατάσταση;

Δημοσ.

Το dual channel, δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο σε επιδόσεις και απορώ γιατί έχει γίνει τόσος ντόρος... Ακόμα και σε μετροπρογράμματα, η αύξηση των επιδόσεων είναι μικρότερη του 1%. Εννοείται λοιπόν, πως θα είσαι καλύτερα με ένα επιπλέον GB.

Δημοσ.

Φίλοι, να ρίξω μια παιδική ερώτηση; Για απλές, καθημερινές εργασίες και χωρίς χρήση προγραμμάτων που "καταβροχθίζουν" τη μνήμη, τι είναι προτιμότερο: να έχεις 2X1gb dimm μνήμης σε dual channel, ή να έχεις συνολικά 3gb, χάνοντας το "πλεονέκτημα" του duall channel;

Γιατί το ρωτάω; Έχω 2X1gb ddr2/800 σε dual channel στο P.C. και χθες έπεσε στα χέρια μου ένα ακόμα ίδιο dimm του 1gb. Είναι προτιμότερο να το βάλω, ή καλύτερα να μείνω με 1gb λιγότερο, αλλά σε dual channel; Έχω XP pro 32bit.

βρίσκεις ακόμα ένα dimm του 1gb,και κάνεις dual channel 4X1gb

Δημοσ.

Κοίτα, το θέμα είναι ότι ...δεν ξέρω αν φτάνουν! [...]

Χρησιμοποίησε το pc όπως κάνει κάθε μέρα και πριν τον κλείσεις άνοιξε τον task manager, καρτέλα performance και δες το peak κάτω αριστερά. Αν αυτό είναι κοντά στα 2GB σημαίνει πως θα βλεπες διαφορά απ την επιπλέον RAM.

Πάντως κι από μένα +1 στα 3GB.

Δημοσ.

Το dual channel, δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο σε επιδόσεις και απορώ γιατί έχει γίνει τόσος ντόρος... Ακόμα και σε μετροπρογράμματα, η αύξηση των επιδόσεων είναι μικρότερη του 1%.

Μήπως έχεις κανένα λινκ γι αυτό?

Κι εγώ είχα πάντα την ίδια απορία..

Δημοσ.

Το dual channel, δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο σε επιδόσεις και απορώ γιατί έχει γίνει τόσος ντόρος... Ακόμα και σε μετροπρογράμματα, η αύξηση των επιδόσεων είναι μικρότερη του 1%. Εννοείται λοιπόν, πως θα είσαι καλύτερα με ένα επιπλέον GB.

Δεν είχα ιδέα αν και πόσο σημαντικό ήταν! Από τη στιγμή που το γνωρίζεις συγκεκριμένα και το προτείνεις, θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου. Σε ευχαριστώ!

Χρησιμοποίησε το pc όπως κάνει κάθε μέρα και πριν τον κλείσεις άνοιξε τον task manager, καρτέλα performance και δες το peak κάτω αριστερά. Αν αυτό είναι κοντά στα 2GB σημαίνει πως θα βλεπες διαφορά απ την επιπλέον RAM.

Πάντως κι από μένα +1 στα 3GB.

Τώρα που κοίταξα, μετά από περίπου 4 ώρες που δουλεύει ο υπολογιστής, το peak δείχνει 2 121 336...

έτσι κι αλλιώς όμως, βλέπω ότι και η δική σου θέση είναι υπέρ της περισσότερης μνήμης!

βρίσκεις ακόμα ένα dimm του 1gb,και κάνεις dual channel 4X1gb

Ρωτάω επειδή δεν ξέρω: αυτό που προτείνεις θα προσέφερε κάτι πρακτικά, δεδομένου ότι τα 32bit windows "βλέπουν" μέχρι 3,2 gb; Αν ακόμα και αυτό το λίγο έχει κάποια σημασία, δε χάνω τίποτα να το δοκιμάσω. Έτσι κι αλλιώς η μνήμες είναι από τα λίγα πράγματα που είναι ακόμα σχετικώς φθηνά! Σαν ιδέα πάντως, ακούγεται καλή...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...