Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας :) Προσπαθω να στησω ενα παλιο μηχανακι με αυτη την μητρικη, Αλλα ματαια. Δεν μπαινει στα Bios. Εκανα τα παντα!!! Clear CMOS, αλλαξα τα jumpers, διαβασα το manual, αλλαξα την μπαταρια, κρατησα για 15 δευτερολεπτα το power, διαβασα ΟΤΙ forum υπαρχει!!!! Ειμαι σε απόγνωση!!!! Παταω delete αλλα δεν με βαζει στα BIOS. Συνεχιζει να φορτωνει οτι να ναι!! Κατι controlers αλλα αυτα ειναι λαθος ρυθμισεις των ΒΙΟS. Καμια ιδεα πριν φυγει το pc απο το παράθυρο (Μαζί με το παράθυρο)?

Δημοσ.

Γεια σας :) Προσπαθω να στησω ενα παλιο μηχανακι με αυτη την μητρικη, Αλλα ματαια. Δεν μπαινει στα Bios. Εκανα τα παντα!!! Clear CMOS, αλλαξα τα jumpers, διαβασα το manual, αλλαξα την μπαταρια, κρατησα για 15 δευτερολεπτα το power, διαβασα ΟΤΙ forum υπαρχει!!!! Ειμαι σε απόγνωση!!!! Παταω delete αλλα δεν με βαζει στα BIOS. Συνεχιζει να φορτωνει οτι να ναι!! Κατι controlers αλλα αυτα ειναι λαθος ρυθμισεις των ΒΙΟS. Καμια ιδεα πριν φυγει το pc απο το παράθυρο (Μαζί με το παράθυρο)?

μήπως το πληκτρολόγιο σου είναι usb? αν ναι βαλέ ένα παλιό συμβατικό η πάρε μετατροπέα από usb . μπορεί το bios να έχει απενεργοποιημένο το usb σε πληκτρολόγιο.

Δημοσ.

Στησε το μηχανημα μονο με τα απαραιτητα επανω εξω απο το κουτι και εαν εχεις 2 stickακια μνημης,χρησιμοποιησε μονο το ενα ενναλαξ και αλλαζε τα sockets.

Δημοσ.

Και αυτο το εχω κανει. Εχω μετατροπεα. Με αυτον δουλευω. Το πληκτρολογιο δουλευει :(

Κανενα λαμπακι αναβει πανω στο πληκτρολογιο...? Αν οχι τοτε βρες ενα πληκτρολογιο που να δινει κατευθειαν βυσμα ps2 .. πολλες φορες ουτε με τον μετατροπαια δουλευουν... ειναι παλια η μητρικη και εκεινη την εποχη ηταν δυστροπες στην αναγνωριση usb συσκευων πριν μπουν στα windows!

android.png

Δημοσ.

Ρίξε μια ματιά στο OEM manual από το site της Asus, γράφει κάτι "ιστορίες" να κάνεις με floppy :huh:

Δημοσ.

Δέχεται άλλες εντολές από το πληκτρολόγιο? πχ αν πατήσεις το pause σταματάει να κάνει boot? Αν πατήσεις το alt+ctrl+del κάνει reset?

Αν ναι, δοκίμασε να βάλεις ένα bios σε δισκέτα (ελπίζω να έχεις drive) και κάνε ένα update. Αν έχει χτυπήσει το bios λογικά θα στρώσει.

Αν όχι κάτι παίζει με την υποδοχή PS/2 της ΜΒ. Λέω εγώ τώρα, το πιο απλό το τσέκαρες αν έχει στραβώσει μέσα κανα πινάκι οπότε δεν δουλεύει το port?...

Δημοσ.

Αναβει το λαμπακι αλλα δεν δεχεται αλλες εντολες. εκτως απο 1 μενου που με αφηνει να μπω και ειναι ενως controller η κατι τετοιο. Τo θεμα ειναι πως εκει το πληκτρολογιο, λειτουργει. Οποτε δεν ειναι αυτο :( Δισκετα? Τι ειναι δισκέτα? :P Δεν εχω φορτωσει πανω. Ειπαμε τα ακρως απαραίτητα πάνω! :P

Aμα δε μπαινει με τιποτα BIOS ενω δινει εικονα τοτε εχει προβλημα το chipset

Παντα παίρνω αυτό σαν απαντηση.

CMOS Settings Wrong

CMOS Date/Time Not Set

Chassis intruded!

NO Hard Disk Drive Detected

Fatal Error...System Halted

Μου εχει ζαλισει τον ερωτα :P

Δημοσ.

Ελεγξε πολυ καλα τα jumperακια πανω στη μητρικη , τετοια μηνυματα εμφανιζονται όταν ένα απτα jumpers δεν είναι στη σωστη default θεση.

Δημοσ.

Ολα στην default και τα συγκρινα ενα ενα με το manual. Αλλο με προβληματιζει. Ξεκιναει και εκει που λεει Press Del to enter setup εχει μια εικονα που λεει: Next-κατι, your next web. Tι σχεση εχει με τα BIOS? Επιδει τον ειχα παρει απο σχολειο που τους πεταγαν γιατι αναβαθμιζαν σε καλυτερους υπολογιστες, υπαρχει περιπτωση να εχουν κανει καμια πατεντα και να εχουν καρφωσει τιποτα αλλο πανω στα ΒIOS που να εχει σχεση με δυκτιο? Γιατι το pc αυτό ήταν σε LAN

Δημοσ.

Δεν εχει σχεση το οτι ηταν σε LAN.Το BIOS μονο Update γινεται σε νεα version του κατασκευαστη.Το προβλημα σου οπως σου πα μαλλον εχει να κανει με λαθος τοποθετηση των jumpers της μητρικης, οχι απαραιτητα απο σενα αλλα απτον προηγουμενο ιδιοκτητη της που την πεταξε.Δες κι εδω

http://www.techsupportforum.com/forums/f15/p4c800-e-deluxe-refuses-to-enter-bios-fatal-error-16778.html

Δωσε εμφαση στο ποστ #5 chatters 09-27-2004, 08:48 PM

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...