bikey77 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Έχω φτιάξει μόνος μου ένα eshop (με δικό μου κώδικα, όχι βασισμένο σε κάποιο cms) και θέλω να προσθέσω, μεταξύ άλλων, και τις πληρωμές με Paypal στις επιλογές πληρωμών. Δε θέλω να χρησιμοποιήσω το Paypal cart και όλες τις σχετικές φόρμες αλλά θέλω, αφού επιλέξει ο πελάτης προϊόντα και τρόπο αποστολής (άρα γνωρίζουμε και την αντίστοιχη χρέωση για τα μεταφορικά, τις αντικαταβολές κλπ), να γίνεται ένα redirection στο Paypal και αφού ολοκληρωθεί η συναλλαγή, να επιστρέφει ο πελάτης στο site. Προσπάθησα να βγάλω άκρη διαβάζοντας τα σχετικά developer guides που έχει το Paypal αλλά μπερδεύτηκα, δεν είμαι σίγουρος για τον τύπο συναλλαγής που πρέπει να ενσωματώσω στην checkout page μου. Αν κάποιος έχει κάνει το ίδιο για δικό του eshop ας με διαφωτίσει λίγο, ευχαριστώ πολύ.
nspyrou Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Έχω φτιάξει μόνος μου ένα eshop (με δικό μου κώδικα, όχι βασισμένο σε κάποιο cms) και θέλω να προσθέσω, μεταξύ άλλων, και τις πληρωμές με Paypal στις επιλογές πληρωμών. Δε θέλω να χρησιμοποιήσω το Paypal cart και όλες τις σχετικές φόρμες αλλά θέλω, αφού επιλέξει ο πελάτης προϊόντα και τρόπο αποστολής (άρα γνωρίζουμε και την αντίστοιχη χρέωση για τα μεταφορικά, τις αντικαταβολές κλπ), να γίνεται ένα redirection στο Paypal και αφού ολοκληρωθεί η συναλλαγή, να επιστρέφει ο πελάτης στο site. Προσπάθησα να βγάλω άκρη διαβάζοντας τα σχετικά developer guides που έχει το Paypal αλλά μπερδεύτηκα, δεν είμαι σίγουρος για τον τύπο συναλλαγής που πρέπει να ενσωματώσω στην checkout page μου. Αν κάποιος έχει κάνει το ίδιο για δικό του eshop ας με διαφωτίσει λίγο, ευχαριστώ πολύ. Καλημέρα σου, σε τί το έχεις περιβάλλον το έχεις στημμένο (PHP? ASP??) ?? όλο το κόλπο είναι στη λίστα των πεδίων που προσαρτείς στο URL που κάνει redirect, είτε στο sandbox είτε στο live site του PayPal. Σχετικό κώδικα έχω παραθέσει σε C# για ASP.NET σε προηγούμενα posts, που αποτελεί και τον κορμό του transaction μεταξύ της εφαρμογής σου και του PayPal. Όταν θέλεις να στείλεις μια πληρωμή από το site σου στο PayPal γίνεται ένα αλισβερίσι με πέρα-δώθε μηνύματα. Δηλαδή, το αρχικό σου μήνυμα, στέλνεται στο PayPal και το PayPal στο ξαναστέλνει πίσω για validation οπότε του απαντάς αναλόγως. Αυτό γίνεται γιατί πρέπει να δει αν όντως είσαι εσύ, αυτός που λες οτι είσαι (και δεν είσαι ελέφαντας). Τα πεδία του μηνύματος είναι ήδη γνωστά υποθέτω, αφού έχεις διαβάσει το documentation στο site του paypal. Αν όχι ψάξε για "IPN fields". Είναι λίγο εκτενής η λίστα, αλλά πλήρως κατανοητή. Όταν το PayPal θέλει να σου στείλει πίσω, είτε το Confirmation της πληρωμής, είτε κάποιο Dispute της συναλλαγής, είτε υπάρξει κάποιο άλλου είδους θέμα,, χτυπάει ένα URL, (που του έχεις ορίσει ποιο είναι από το αρχικό URL της συναλλαγής), και σου περνάει πίσω όλα τις επιμέρους πληροφορίες που αφορούν, είτε τον πελάτη, είτε την κάρτα, είτε την συναλλαγή. Απο 'κεί και μετά είναι στο χέρι σου να αξιοποιήσεις κατάλληλα τις πληροφορίες αυτές ώστε να κάνεις και τις ανάλογες κινήσεις στην εφαρμογή σου. Συνήθως τα πεδία τα σπάς με ένα queryString[<param_1>], queryString[<param_2>] ... queryString[<param_N>]. Τώρα,, για το θέμα που αφορά τον τύπο της συναλλαγής στον οποίο αναφέρεσαι,, θα ήθελες να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος στο τί θες να κάνεις ακριβώς??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα