Voliminal Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Έχω το παραπάνω πακέτο. Γενικά ανεβαίνει έως ~7 το download και το θεωρώ πολύ λίγο, πληρώνοντας τον ΟΤΕ για κάτι που μαρκετάρει ως 24άρα. Κάποια στιγμή που είχα φωνάξει έναν τεχνικό με ένα πρόβλημα, άκουσα που είπε οτι το προφιλ μου είναι κλειδωμένο στα 12. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω ή να μιλήσω με τον ΟΤΕ, ώστε να μη σέρνεται? Για router έχω μια βλακεία του ΟΤΕ το Comtrend. Ευχαριστώωω
SPANK Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Μπές μεσα στην σελίδα του router και ανέβσασε μας μερικά στατιστικά της γραμμής σου downstream/upstream snr κτλπ να δούμε και στα ποσα κλειδώνεις. Απο εκει και πέρα ολοι οι providers υπόσχονται μέχρι 24 αυτο δεν σημαίνει οτι μπορεί να το δώσουν κιόλας γιατι εξαρτάται αν το σπίτι σου βρίσκεται μακριά απο το dslam αν η καλωδίωση στην πολυκατοικία σου ειναι καλή κτλπ. Φυσικά παίζει τον ρόλο του και το router , ενα πιο ποιοτικό router ίσως να συγχρονίσει ψηλότερα αλλα οχι κατι φοβερό. Καλό ειναι πάντως να αλλάξεις το router με ενα πιο ποιοτικό όπως το vigor 2700vg η το vigor 2710 Γενικά ο ote κλειδώνει το προφίλ πολύ ψηλά για να ειναι σταθερή και καλα η γραμμή σου και να μην έχεις θέματα αποσυνδέσεων και συγχρονισμού , μονο η forthnet κλειδώνει σε 6αρι προφίλ τώρα δεν ξέρω αν μπορείς να το αλλάξει η να ζητήσεις να στο αλλάξουν για δοκιμή και μόνο. Δώσε μας μερικά στατιστικά γιατι αν εισαι μακριά απο το dslam και 6αρι να σου βάλουν δεν θα δείς καμια διαφορά
Voliminal Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Οκ, το βράδυ θα είμαι σπίτι και θα σου στείλω. Thanks!
Voliminal Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 > Receive Send Max. DSLAM data rate kBit/s 12032 1024 Min. DSLAM data rate kBit/s 2304 32 Attainable data rate kBit/s 9444 21176 Current data rate kBit/s 9055 744 Latency 14 ms 9 ms Bit swap off off Seamless Rate Adaption off off Impulse Noise Protection 1.1 2.4 L2 Power mode enabled - - Signal-to-noise ratio dB 16 10 Line attenuation dB 28 14 Power cutback dB 0 0
SPANK Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 To snr σου ειναι αρκετά υψηλό με αποτέλεσμα να κλειδώνεις στα 9 και να εχεις max 12 αλλα αυτό ειναι καθαρά του οτε που γενικά παίζει ψηλά σε snr για να μην υπάρχει θέμα με αποσυνδέσεις ενώ πχ forthnet παίζει στα 6 και φυσικά κλειδώνεις πιο ψηλά. Βασικά πρέπει να μιλήσεις με οτε και να τους πείς αν γίνεται να σου ρίξουν το snr να δείς αν ανέβει καθόλου η σύνδεση σου γενικά να γίνει ενα test αν μπορεί να αντέξει η γραμμή πιο με πιο χαμηλό snr και να μην έχεις προβλήματα φυσικά. Βέβαια αν εισαι μακριά απο το dslam δεν υπάρχει λύση οπότε θα πρέπει να βολευτείς όπως εισαι τώρα Μίλα με τον ote και σε πρώτη ευκαιρία άλλαξε router οπωσδήποτε
Voliminal Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Το άλλαξα με ένα fritzbox 7140 annex a θα δω και εκεί τα specs και θα σου πω
SPANK Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Ώραία για δες πως παει και με το fritzbox και γνώμη μου ασε το fritzbox επάνω πολύ καλύτερο απο το Comtrend
Voliminal Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Είδα και τις τιμές του fritzbox, γενικά νομίζω πως είναι καλής ποιότητας. Με την πρώτη ευκαιρία που θα είμαι σπίτι, θα σου πω!
Voliminal Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Ψέματα, τα specs αυτά είναι ήδη απο fritzbox! Άρα να μιλήσω με ΟΤΕ?
poulinos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 an to router σου δεν εμφανιζει λαθος τα στατιστικα τοτε εχεις 16 margin στο down που ειναι πολυ.συνηθως βαζουν πανω απο 12-13 οταν εχεις Iptv.αν δεν εχεις παρε τηλ και πες να σου το βαλουν στο default Που ειναι το 9.θα κερδισεις 2 mbit και κατι ψηλα που θα δικαιολογουνται και απο το attenuation σου.αν βλεπεις 16 snr η κοντα εκει στο downstream και με το fritz τοτε μιλα με οτε.
Voliminal Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 > Receive Send Max. DSLAM data rate kBit/s 12032 1024 Min. DSLAM data rate kBit/s 2304 32 Attainable data rate kBit/s 9412 21336 Current data rate kBit/s 9024 733 Latency 14 ms 9 ms Bit swap off off Seamless Rate Adaption off off Impulse Noise Protection 1.1 2.4 L2 Power mode enabled - - Signal-to-noise ratio dB 10 10 Line attenuation dB 28 14 Power cutback dB 0 0 Αυτά έχω τώρα. Πήρα χθες και μου είπανε οτι δεν μπορούνε να κάνουνε κάτι γιατί η περιοχή μου είναι κλειδωμένη σε 12άρια προφιλ.
SPANK Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Καλά οτι ειναι κλειδωμένο σε 12αρα προφίλ δεν νομίζω οτι ισχύει κατι τέτοιο απλα η δικιά σου η σύνδεση ειναι κλειδωμένη σε αυτο το προφίλ. Δεν ξέρω κατα ποσο θα στο αλλάξουν οσο και να τους πρήξεις γιατι και εγώ οταν ειχα connex και ήθελα να δοκιμάσουμε με μικρότερο προφίλ δεν δέχτηκαν ποτε να μου το αλλάξουν
Voliminal Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Download speed έχω απο 7 έως μια φορά που είχα δει 10. Άλλες εταιρίες έχουν τίποτα πιο γρήγορο?
poulinos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 > Receive Send Max. DSLAM data rate kBit/s 12032 1024 Min. DSLAM data rate kBit/s 2304 32 Attainable data rate kBit/s 9412 21336 Current data rate kBit/s 9024 733 Latency 14 ms 9 ms Bit swap off off Seamless Rate Adaption off off Impulse Noise Protection 1.1 2.4 L2 Power mode enabled - - Signal-to-noise ratio dB 10 10 Line attenuation dB 28 14 Power cutback dB 0 0 Αυτά έχω τώρα. Πήρα χθες και μου είπανε οτι δεν μπορούνε να κάνουνε κάτι γιατί η περιοχή μου είναι κλειδωμένη σε 12άρια προφιλ. τωρα βλεπω οτι εχεις 10 margin στο down.αν εχεις το default Που ειναι 9-10 τοτε δεν θα στο χαμηλωσουν ποτε συν οτι αμα το margin σου την μια ειναι 15 και την αλλη 10 τοτε κανει σκαμπανεβασματα η γραμμη οποτε μπορει να εχεις αποσυνδεσεις με πιο χαμηλο margin.μονο αν το ρουτερ σου παιζει με το dmt Μπορεις να χαμηλωσεις πιο κατω το margin.τωρα αν εχεις 12 και παιζει 10 με 15 οκ τοτε ενα 9 θα επαιζε οκ αν σου εβαζαν Καλά οτι ειναι κλειδωμένο σε 12αρα προφίλ δεν νομίζω οτι ισχύει κατι τέτοιο απλα η δικιά σου η σύνδεση ειναι κλειδωμένη σε αυτο το προφίλ. Δεν ξέρω κατα ποσο θα στο αλλάξουν οσο και να τους πρήξεις γιατι και εγώ οταν ειχα connex και ήθελα να δοκιμάσουμε με μικρότερο προφίλ δεν δέχτηκαν ποτε να μου το αλλάξουν κατω απο 9 δεν προκεται να στο ριξουν με τιποτα.μπορει για χ υ λογο να τους εχουν βαλει ολους σε 12 αρι profile επειδη μπορει να ξερουν οτι παιζουν χαλια εκει οι γραμμες.αν χρηστη παει οχι ανα χρηστες αλλα βεβαια αν θελουν μπορουν να το εφαρμοσουν μαζικα. Download speed έχω απο 7 έως μια φορά που είχα δει 10. Άλλες εταιρίες έχουν τίποτα πιο γρήγορο? οι περισσοτερες εεταιρειες δινουν 9 margin.το πιο χαμηλο το δινει η forthnet me 6.μονο αν εχεις προβλημα σε βαζουν 8,11 η 15
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα