tex439 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Για σας παιδια, Θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με μια αναβάθμιση που θα κάνω, τη τροφοδοτικό και πόσα Watt πρέπει να είναι. Η Σύνθεση του PC θα είναι: CPU: intel i7 2700K M/B: Asus P8Z68-V PRO RAM: 8GB kingstone HYPERX GENESIS GPU: θα είναι η ενσωματωμένη στην μητρική (Προς το παρών) HHD: 3 Sata + 1 SSD DVD Writer: 1 Με ένα Enermax 620W http://www.eshopcy.com.cy/show.phtml?id=PER.700777 θα με καλύπτει ? Ποια ι διαφορά του με το ΕΝΕΡΜΑΧ PRO82+ II 625W ?? Η μήπως προτείνεται κάτι άλλο ?
moldovan20 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Καλό το enermax αλλά το κατάστημα και η τιμή του χάλια .Τι κάρτα γραφικών σκοπεύεις να βάλεις ? Τι παιχνίδια και σε τι ανάλυση παίζεις ? Γιατί αν δεν έχεις απαιτήσεις και ενεργοβόρα κάρτα γραφικών δεν σου χρειάζεται τέτοιο τροφοδοτικό . Τώρα ποιο έχεις ?
tex439 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Τώρα έχω το Tagan 580W, Παιχνίδια δεν παίζω πολύ ούτε σε ψηλές αναλύσεις. απλα το θέλω για normal καταστάσεις. Άρα το 620W θα με καλύπτει ? Το 600αρι μέχρι ποια κάρτα με καλυπτει αν χρειαστεί ? ?
moldovan20 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Τώρα έχω το Tagan 580W, Παιχνίδια δεν παίζω πολύ ούτε σε ψηλές αναλύσεις. απλα το θέλω για normal καταστάσεις. Άρα το 620W θα με καλύπτει ? Το 600αρι μέχρι ποια κάρτα με καλυπτει αν χρειαστεί ? ? Αυτό έχεις ? Γενικά η tagan βγάζει καλά τροφοδοτικά . Αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα με το υπάρχον τροφοδοτικό δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να το αλλάξεις ούτε τώρα ούτε όταν προσθέσεις κάρτα γραφικών .
tex439 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Αυτό έχεις ? Γενικά η tagan βγάζει καλά τροφοδοτικά . Αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα με το υπάρχον τροφοδοτικό δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να το αλλάξεις ούτε τώρα ούτε όταν προσθέσεις κάρτα γραφικών . Δεν θέλω να το αλλάξω, απλά λόγο του ότι θέλω να κρατήσω και αυτό το PC υποχρεωτικά πρέπει να πάρω ακόμα ένα τροφοδοτικό για το καινούργιο PC.
drentas Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Ο 2700k μήπως είναι υπερβολή? Ένας 2500k ή 2600k πιστεύεις δεν σε καλύπτουν? Για τί χρήση τον θέλεις τον υπολογιστή?
tex439 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Ο 2700k μήπως είναι υπερβολή? Ένας 2500k ή 2600k πιστεύεις δεν σε καλύπτουν? Για τί χρήση τον θέλεις τον υπολογιστή? τον θέλω να κρατήσει μερικά χρόνια και δεν θα κάνω κάθε χρόνο αναβάθμιση, η διαφορά του 2600 απο το 2700 είναι 20euro και τα λεφτά του για τα επόμενα 5 χρόνια θα τα βγάλει.(500ευρο για αναβάθμιση που θα κρατήσει για 5 χρόνια δεν νομίζω πως είναι και πάρα πολλά λεφτα.)
ninos30 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Θα χρησιμοποιείς την onboard VGA, και σκέφτεσαι άλλο τροφοδοτικό από το Tagan? Είμαι 99% σίγουρος ότι σηκώνει οποιαδήποτε single-VGA κυκλοφορεί σήμερα. Με την onboard δεν το συζητάω...
tex439 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Θα χρησιμοποιείς την onboard VGA, και σκέφτεσαι άλλο τροφοδοτικό από το Tagan? Είμαι 99% σίγουρος ότι σηκώνει οποιαδήποτε single-VGA κυκλοφορεί σήμερα. Με την onboard δεν το συζητάω... Φιλε απαντησα σε αυτη την ερωτηση στο Post 5. [Δεν θέλω να το αλλάξω, απλά λόγο του ότι θέλω να κρατήσω και αυτό το PC υποχρεωτικά πρέπει να πάρω ακόμα ένα τροφοδοτικό για το καινούργιο PC.] Εννοείς ότι με την onboard θα είναι υπέρ αρκετό ?
ninos30 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Συγνώμη το προσπέρασα το εν λόγω Post Όπως είπα και παραπάνω, τo Tagan-580 μπορεί να σηκώσει σχεδόν όλες τις σημερινές σύγχρονες κάρτες (μονοπύρηνες). Οπότε εύκολα μπορεί να ανταπεξέλθει στην Onboard. Και επειδή "πρέπει" να πάρεις καινούριο PSU, θα σου πρότεινα αυτό: ΤΤ Toughpower-XT-575 το οποίο είναι και modular. Μην μπερδεύεσαι ότι είναι ίδιο στα Watt με αυτό που έχεις. Βγάζει 48Α στην +12V τάση, άρα μπορεί να σηκώσει τα πάντα, ακόμα και σε CF/SLI (όχι φυσικά 3/4-way SLI/CF). Με 10 ευρώ παραπάνω παίρνεις το 675Watt (56A). Το δικό σου (αν έχεις το 2Force 580-u22) δίνει combined 35A στην ίδια τάση.
tex439 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Συγνώμη το προσπέρασα το εν λόγω Post Όπως είπα και παραπάνω, τo Tagan-580 μπορεί να σηκώσει σχεδόν όλες τις σημερινές σύγχρονες κάρτες (μονοπύρηνες). Οπότε εύκολα μπορεί να ανταπεξέλθει στην Onboard. Και επειδή "πρέπει" να πάρεις καινούριο PSU, θα σου πρότεινα αυτό: ΤΤ Toughpower-XT-575 το οποίο είναι και modular. Μην μπερδεύεσαι ότι είναι ίδιο στα Watt με αυτό που έχεις. Βγάζει 48Α στην +12V τάση, άρα μπορεί να σηκώσει τα πάντα, ακόμα και σε CF/SLI (όχι φυσικά 3/4-way SLI/CF). Με 10 ευρώ παραπάνω παίρνεις το 675Watt (56A). Το δικό σου (αν έχεις το 2Force 580-u22) δίνει combined 35A στην ίδια τάση. Τι εννοείς είναι modular? Παντός δείχνει πολύ καλό τροφοδοτικό, σε ευχαριστώ. μάλλον θα πάρω το 676W αφού είναι 10ευρω η διαφορά. Άρα θα είμαι υπέρ καλυμμένος πιστεύω αν κάποτε θελήσω να βάλω μια κάρτα γραφικών.
ninos30 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Modular είναι τα τροφοδοτικά που δεν έχουν μια τεράστια πλεξούδα με όλα τα καλώδια ήδη συνδεδεμένα, αλλά έχουν βύσματα πίσω όπου συνδέεις όποια εσύ χρειάζεσαι: http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00001570 Βοηθάει στην καλύτερη τακτοποίηση καλωδίων μέσα στο κουτί, άρα καλύτερο air-flow, άρα καλύτερες θερμοκρασίες στα components. Και δείχνουν όλα πιο συμμαζεμένα. Τα modular, είναι αρκετά ακριβότερα από τα αντίστοιχα απλά τροφοδοτικά. Κι εγώ το 675 θα έπαιρνα αφού η διαφορά είναι μόνο τόση, αλλά εγώ θα το ξαναπώ. Και με το 575, βάζεις όποια VGA θέλεις ακόμα και σε CF (εξαιρούνται οι διπύρηνες σε quad CF/SLI)
tex439 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 εντάξει φίλος, σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα