Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, γνωρίζει κανεις να μου πεί τι θα χρειαστώ απο hardware για να στήσω ενα δίκτυο αναμεσα σε 2 κτηρια αποστασης 300 μέτρων; Θα ήθελα αν κάποιος έχει στήσει να μου πεί τι ακριβώς παίζει με τις κεραίες. Πόσο μεγάλη ισχύ πρέπει να έχουν καθώς και ποια μοντέλα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, καθώς και τι αλλο χρειάζετε λογικά 2 AP και ενα switch. Εχετε να μου προτείνετε AP? Διάβασα για αυτές τις κεραίες Click αλλά δεν μπόρεσα να βρω που πουλάνε το πλαίσιο (ιστό) των κεραιών. Όποια ιδέα ευπρόσδεκτη!

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις και εδω κ με pm. Εχω βρεί τα ακόλουθα και θα ήθελα την γνώμη σας εαν μπορώ να υλοποιήσω το project με τα παρακάτω:

- 2 X TP-LINK TL-ANT2424B

- 2 X TP-LINK TL-WA701ND

- 3 M. N-TYPE CABLE

Αυτα για την σύνδεση μεταξύ των κτηρίων μετα θα μοιράζονται σε H/Y μέσω switch's. Είναι κάτι άλλο που ξεχνάω;

Δημοσ.

sorry για το hijack... τι μπορούμε να κάνουμε για μια απόσταση περίπου 6km... δίχως παρεμβολές και κτίρια ανάμεσα?

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις και εδω κ με pm. Εχω βρεί τα ακόλουθα και θα ήθελα την γνώμη σας εαν μπορώ να υλοποιήσω το project με τα παρακάτω:

- 2 X TP-LINK TL-ANT2424B

- 2 X TP-LINK TL-WA701ND

- 3 M. N-TYPE CABLE

Αυτα για την σύνδεση μεταξύ των κτηρίων μετα θα μοιράζονται σε H/Y μέσω switch's. Είναι κάτι άλλο που ξεχνάω;

θες διαφορα πράγματα ακόμα:

•  
  • ιστό/βάση όσο χρειάζεται για να μην υπάρχουν εμπόδια στο οπτικό πεδίο
  • Συρματόσχοινα για αντηρίδες
  • Στεγανό κουτί για το AP με U για να σφίξει πάνω στον ιστό, στηθιοθληπτες/σιλικόνη για τις τρύπες
  • Ρεύμα ? πως θα βάλεις κανονικά 220v η μέσο POE. καλο είναι να παρεις και ένα πολύπριζο ασφαλειας
  • Καλώδιο Ethernet.
  • Aμα δεις πως το AP ζεσταίνεται επικίνδυνα πρέπει να πρόβλεψης και εξαερισμό

καλά Access Points είναι αυτά με DD-WRT και Open-WRT

Δημοσ.

Σωστός ο biomecanoid,

η αποψη σου για Αυτό;

Μέχρι 10χλμ και τροφοδοσία μέσω ethernet και αδιαβροχο οποτε μπορώ να το βάλω κατ ευθείαν πάνω στην κεραία της τηλεόρασης.

Δημοσ.

Bλέπω πως δίνετε μονο βάση στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό που είναι μονο το 40% ενός link.

Το υπόλοιπο 60% είναι ο καλός ιστός μεγάλης διατομής γαλαβανιζε η μεγάλη και σωστή βάση, τα συρματόσκοινα γαλαβανιζε για αντηρίδες, το σωστό κουτί που θα μπει μέσα το AP ώστε να διασφαλίζεται η σωστή λειτουργία του, ο εξαερισμός άμα χρειάζεται, η μόνωση κάθε τρύπας που θα γίνει και πάνω στο κουτί και στο πάτωμα τις ταράτσα που θα μπει ο ιστός. Η σωστή μεταφορά ρεύματος στο σημείο, η σωστή επιλογή καλωδίων και τέλος η σωστή στόχευση του link και από τις 2 μεριές

ο ιστός τις κεραίας tv στις πολυκατοικίες είναι απαγορευτικος γιατί ποτε δεν έχω δει σωστό ιστό κεραίας tv ολοι είναι ψεύτικοι κακως τοποθετημένοι και κουνιούνται και ετσι το link θα κανει disconnect.

Δημοσ.

Bλέπω πως δίνετε μονο βάση στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό που είναι μονο το 40% ενός link.

Το υπόλοιπο 60% είναι ο καλός ιστός μεγάλης διατομής γαλαβανιζε η μεγάλη και σωστή βάση, τα συρματόσκοινα γαλαβανιζε για αντηρίδες, το σωστό κουτί που θα μπει μέσα το AP ώστε να διασφαλίζεται η σωστή λειτουργία του, ο εξαερισμός άμα χρειάζεται, η μόνωση κάθε τρύπας που θα γίνει και πάνω στο κουτί και στο πάτωμα τις ταράτσα που θα μπει ο ιστός. Η σωστή μεταφορά ρεύματος στο σημείο, η σωστή επιλογή καλωδίων και τέλος η σωστή στόχευση του link και από τις 2 μεριές

ο ιστός τις κεραίας tv στις πολυκατοικίες είναι απαγορευτικος γιατί ποτε δεν έχω δει σωστό ιστό κεραίας tv ολοι είναι ψεύτικοι κακως τοποθετημένοι και κουνιούνται και ετσι το link θα κανει disconnect.

Αυτό που σου εγραψα στο παραπάνω link δεν χρειαζετε ιστό ούτε ρεύμα ούτε AP, το ρεύμα το περναει μεσω ethernet και κάνει την δουλειά access point μόνο του.

Εχεις δίκαιο για μία σωστή βάση στήριξης αλλα ψάχνω μια πιο απλή λύση μιας και το link πρέπει να παίξει το συντομότερο. Τελικά παρρήγειλα το tp-link θα το δοκιμάσω στον ιστό της κεραίας και αν δω ότι έχω προβλήματα αποσύνδεσης τότε θα πάω σε σιδερά να μου κάνει βάση.

Θα σας πώ εντυπώσεις μόλις το στίσω ;)

Δημοσ.

Αυτό που σου εγραψα στο παραπάνω link δεν χρειαζετε ιστό ούτε ρεύμα ούτε AP, το ρεύμα το περναει μεσω ethernet και κάνει την δουλειά access point μόνο του.

Εχεις δίκαιο για μία σωστή βάση στήριξης αλλα ψάχνω μια πιο απλή λύση μιας και το link πρέπει να παίξει το συντομότερο. Τελικά παρρήγειλα το tp-link θα το δοκιμάσω στον ιστό της κεραίας και αν δω ότι έχω προβλήματα αποσύνδεσης τότε θα πάω σε σιδερά να μου κάνει βάση.

Θα σας πώ εντυπώσεις μόλις το στίσω ;)

1.  
  2. Πως δεν θέλει ιστό το πετάς στο πάτωμα και παιζει? :P
  3. Ρεύμα θέλει δεν είναι μαγικό απλός είναι POE.
  4. Πως δεν θέλει AP σε όλο το θέμα εδώ για Access Point συσκευή δεν ψάχναμε ?
  5. Το link μπορεί να θες να παίξει το συντομότερο αλλα άμα κανεις βιαστικές κίνησης δεν θα παίξει καλα.
  6. Σε σιδερα δεν χρειάζεται να πας μπορείς να βάλεις και μονος σου ιστό

μόλις αρχίσουν οι κακοκαιρίες άνεμοι, βροχές και λοιπά και θα αρχίσει να σέρνεται θα δεις πως χρειάζεται σωστή στήριξη και στεγανοποίηση.

Τέλος πάντων το πήρες τώρα ...

Δημοσ.

sorry για το hijack... τι μπορούμε να κάνουμε για μια απόσταση περίπου 6km... δίχως παρεμβολές και κτίρια ανάμεσα?

Πιστευω οτι 2 απο αυτα αντικρυστα, θα σου κανουν τη δουλεια. Ειναι πολυ δυνατα, ετοιμα με το AP μεσα τους, μονο ενα καλωδιο LAN θα πας μεχρι επανω και θα εχεις το POE (το οποιο το δινει μαζι), κατευθυντικα, στα 5GHz για λιγοτερες παρεμβολες, αν δεν εχεις εμποδια, πιστευω θα τα βγαλεις ανετα.

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται πολύπλοκες κατασκευές 2 Access point το ένα client(station) και το άλλο Access point.

Να διαλέξεις κατηγορίας N για να εχεις καλύτερο συμα και ταχύτητα τοσο οστε να μην καταλαβαίνεις lag περισσότερο απο 5-10ms μέχρι και 1-2ms ανάλογα με την απόσταση.

Ubiquiti AG-5G27 AirGridM5, AirMax AP-CPE

NSM5 NanoStationM5, AirMax AP-CPE

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...