Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημέρα παιδιά,ειμαι φοιτητης στο Ρέθυμνο και σκέφτομαι να γραφτώ στον ορειβατικο σύλλογο.Θα ήθελα καποιος να μου πει οχι μονο για το Ρέθυμνο αλλα γενικα πληρώνεις καποιο αντίτιμο κάθε μηνα?ο εξοπλίσμος ειναι ακριβος?να φανταστώ οτι τον αγοράζεις μια φορα και μετά τέλος ετσι?

• Super Moderators
Δημοσ.

Φαντάζομαι εννοείς τον ΕΟΣ Ρεθύμνου. Ο ΕΟΣ διοργανώνει διάφορες δραστηριότητες (δεν ξέρω για Ρέθυμνο, βέβαια, αλλά από εμπειρία στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία), από απλούς περιπάτους για άπειρα/νέα μέλη και ανθρώπους που απλά θέλουν μια εκδρομή στη φύση, μέχρι αναρριχήσεις και ορειβασίες.

Από ό,τι θυμάμαι, αρχές της σεζόν (κάπου το Σεπτέμβριο) ανακοινώνεται ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων, με διαβαθμισμένη δυσκολία, μπορείς να το συμβουλευτείς για να αποφασίσεις.

Y.Γ. Εδώ μπορείς να δεις το πρόγραμμα του ΕΟΣ Ρεθύμνου για το 2011. Υπάρχουν και τηλέφωνα για να επικοινωνήσεις απευθείας μαζί τους, για περισσότερες πληροφορίες (δίνουν ακόμη και τα κινητά των αρχηγών στις διάφορες εκδρομές).

Δημοσ.

ο εξοπλισμος της ορειβασιας δεν ειναι κατι το ιδιαιτερα ακριβο τον μαζευεις σιγα σιγα και τον κρατας τουλαχιστον 2-3+ χρονια. εξαρταται βεβαια απο τι εχεις σκοπο να κανεις και τι τερεν σκοπευεις να επισκευθεις.

φαντασου οτι θες ενα καλο ζευγαρι ορειβατικα μποτακια (~150)

ισοθερμικο (~40)

ζακετα φλις (~50)

αδιαβροχο,αντιανεμικο (~30)

ανετο παντελονι (~80)

κανα μπατον (~20)

ζευγαρια ορειβατικες καλτσες -πολυ βασικο για εμενα στο βουνο- (~15)

+ για καλτσες , μπλουζες κλπ καλο θα ηταν να εχεις απο 2-3 μαζι σου.

και μετα οτι πρεπει να εχεις μαζι στην τσαντα σου...που τα βρισκεις στην πορεια.

γενικα τα παραπανω ειναι υπεραρκετα , μαζι με προμηθειες φαγητου, υγρων για μια πορεια 4-5 ωρων.

επισης εαν αποφασισεις να κανεις χειμερινο βουνο , θα χρειαστεις και αλλον εξοπλισμο , οπως , αδιαβροχα παντελονια, κραμπον , πιολε , μπουφαν , γυαλλια κλπ.

καλο θα ηταν να ξεκινησεις με τα παπουτσια που ειναι και το βασικοτερο , και να δεις εαν σου αρεσει ωστε να προχωρησεις και στα υπολοιπα σιγα σιγα.

τελος να ξερεις οτι ο χωρος ειναι το παν μεσα στην τσαντα σου.

Δημοσ.

Μπορεις να πας και οπως εισαι. Απλα ενα παπουτσι καλο θα σε βοηθησει. Εγω εχω παει και 10ωρα με απλο παπουτσι.. Βεβαια σημασια εχει και ο καιρος και αλλα πολλα. Αλλο να πας καλοκαιρι αλλο χειμωνα με βροχη...

Κατι αλλο που μου ειπαν ειναι οτι πλεονδεν μπορεις να πας σε συλογο ορειβατικο θελει καρτα κατι τετοιο.. Ισχυει;(Δυστυχως εχω αφησει το σπορ εδω και 2 χρονια :((( -αλλα αυτο θα αλλαξει)

Δημοσ.

επειδη στην ελλαδα δεν εχει ελικοπτερα και τετοια :P να ερθουν να σε παρουν εαν γινει το οτιδηποτε , θα πονταρα στα παπουτσια γιατι αυξανουν την ασφαλεια.

τωρα και με παντοφλες να πας δε θα σου πει κανεις τιποτα...

για την καρτα που λες ξερω οτι σε πιο απαιτητικες διαδρομες πρεπει και καλα να εχεις κανει καποια μαθηματα ορειβασιας (περι το 300αρι) -καθαρη κομπινα των συλλογων- κατα τη γνωμη μου.

εαν δεν την εχεις , δεν σε παιρνουν μαζι τους.

γι αυτο ειναι καλυτερα να παρεις την παρεα σου και να ξεκινησετε σιγα-σιγα να ψαχνεστε και να εξοικιωνεστε με τα μονοπατια και το βουνο και στη συνεχεια να βρειτε καποιον πιο εμπειρο ωστε να σας οδηγει ωστε στο τελος να ειστε οκ και μονοι σας.

επισης μπορεις να συμβουλευτεις και ορειβατικους χαρτες.

αλλωστε τα ''πολυσυχναστα μονοπατια'' ειναι και καθαρα και σημαδεμενα.

Δημοσ.

κ αν δεν εχει τετοιους φιλους που να τους βρει; Πιστευω πως εχουνκαποιο νοημα και οι συλλογοι.

(εχω παει σε πολλα κ μονος μου )

Αρα υπαρχουν κ διαδρομες που πας οπως εισαι;

Δημοσ.

Υπάρχουν και διαδρομές αλλά η πεζοπορία θέλει παρεα.. Αν δεν έχει η παρεα σου ανάλογες δραστηριότητες πας αναγκαστικά σε σύλλογο και μετά μεσω του συλόγου γνωρίζεις άτομα και αρχίζεις να οργανώνεις εκδρομουλες με ατομα που γνωρισες εκει.. Συστυχώς οι συλλογοι ειναι μονόδρομος γιατί το να διαβάσεις μια δυσκολουτσικη διαδρομή με χάρτη κλπ ειναι εξαιρετικά δύσκολο, θελεις παντα καποιον που να ξέρει την περιοχή για να μην κάνεις κύκλους ή βρεθεις σε αδιέξοδα.

Δημοσ.

ε ναι , οκ εαν η παρεα του δεν μπορει να ακολουθησει τοτε θα παει στο συλλογο , και θα γνωρισει εκει κοσμο που εχει το ιδιο ενδιαφερον για το θεμα.

μονος μου δεν εχω ανεβει σε βουνο ποτε , απλα γιατι πιστευω οτι το βουνο θελει παρεα και προσοχη...(τωρα εαν μιλαμε για βουνο , τυπου παρνηθα , οκ πας και μονος σου)

για το χαρτη , εαν εχει λιγο καλη αισθηση προσανατολισμου , και εαν προσεχεις τα σημαδια μπορει να πας πιο αργα αλλα θα βρεις το δρομο σου.

προφανως και δε θα πιασει ενα χαρτη και θα ανεβει μονοκοπανια στα Λευκα Ορη, ολα θελουν μετρο εκει πανω.

Δημοσ.

Eίναι πολλες οι φορές ομως που θα πας αντιθετα από τον προορισμό σου γιατί ετσι παει το μονοπατι, εκει ειναι πολύ ευκολο να γεμισεις αμφιβολίες για τον κατευθυνεσαι σωστα.

Δημοσ.

γι αυτο το λογο εχει ζωγραφισμενο το βορρα πανω ο χαρτης και γι αυτο εαν χρειαζεσαι εχεις πυξιδα μαζι σου.

επισης γι αυτο υπαρχουν τα σημαδια σε κοντινες αποστασεις.

αλλα οπως και να χει λεμε οτι θελει εξοικιωση και προσοχη. :D

εντιν , και πραφανως θα ηταν καλο να εχεις καποιον εμπειρο μαζι σου την πρωτη φορα που πας σε ενα νεο για σενα μονοπατι.

Δημοσ.

Μη το σκέφτεσαι καθόλου. Γράφεσαι στον σύλλογο και ξεκινάς. Το αντίτιμο είναι μικρό. Στα γραφεία του συλλόγου θα σου εξηγήσουν τα πάντα. Ξεκινά με μια εύκολη διαδρομή να δεις πως τα πας και οι υπόλοιποι του συλλόγου θα σε κατατοπίσουν σχετικά με εξοπλισμό. Το βουνό έχει ξεχωριστή μαγεία. Μόλις πας 2-3 φορές θα μπορείς να πας κα με την παρέα σου, να κατασκηνώσεις κλπ...

Μη πάρεις πολλά πράγματα από εξοπλισμό πριν ξεκινήσεις γιατί μπορεί να μη σ αρέσει ή μπορεί να κανείς λάθος αγορές. Άν σ αρέσει θα σε κατατοπίσουν οι πιο έμπειροι σχετικά με τιμές, μαγαζιά στην περιοχή και στο net κλπ...

Και να μη ξεχνάς ότι το βουνό θέλει σεβασμό. Καλό ειναι να πηγαίνεις με παρέα και να μελετάς διαδρομές και χάρτες. Εχω δει έμπειρους ορειβάτες να χάνονται για πλάκα σε μερικές διαδρομές...

Δημοσ.

ευχαριστω για την βοήθεια ολους σας.να πω μονο πως το χωριο μου ειναι ορεινο και καθε χρονο το καλοκαιρι με άλλους απο το χωριο μου εμπειρους ανεβαινουμε στο βουνο σε πολυ μεγάλο υψόμετρο και γενικα αντέχω το περπάτημα σε τερρεν πολυ πιο δυσκολα απο αυτο που πανε οι συλλόγοι(μιας και καιο παμε σε μερη χωρις μονοπατια σε κορφες οπου οι πετρες μπορουν να σε καρ΄φωσουν ετσι οπως ειναι ορθιες στο έδαφος)δηλαδή εχω μια εμπειρια απλα θα ήθελα να επισκεφτώ νέα μέρη γιαυτο θελω να γραφτώ στον ορειβατικό.απο εξοπλισμο έχω χακι παντελόνι πουκαμισο ζακέτα,αρβύλες λιγο παλιες θα πάρω αλλες θελω και γυλιό.θα τους ρωτησω με μαιλ αν πληρώνω κάποια συνδρομή

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

παιδια τελικα θα γραφτώ σιγουρα αυτην την περιοδο !θελω να κανω μια ερώτηση μπλούζα και παντελόνι τι να φοράω?κατι συγκεκριμενω?φορμα?τζιν

• Super Moderators
Δημοσ.

παιδια τελικα θα γραφτώ σιγουρα αυτην την περιοδο !θελω να κανω μια ερώτηση μπλούζα και παντελόνι τι να φοράω?κατι συγκεκριμενω?φορμα?τζιν

Ανάλογα πού πηγαίνεις, πόση ώρα θα περπατάς και τι καιρό θα συναντήσεις.

Γενικά θα έλεγα από μπλούζα να βάλεις κάποια ισοθερμική κατάσαρκα και μετά κάποια μπλούζα fleece και από πάνω ένα αδιάβροχο. Όλα βέβαια εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες (θερμοκρασία, αέρας, βροχή) - για παράδειγμα, υπάρχουν χοντρά και λεπτά fleece όπως και λεπτά ή χοντρά αδιάβροχα. Όπως υπάρχουν και μπλούζες από μαλλί merino.

Από παντελόνι, αρχίζεις από τζιν, εφ' όσον το επιθυμείς και ανεβαίνεις σε πιο "τεχνικά" κομμάτια όπως ένα αδιάβροχο παντελόνι ή ακόμη και ένα παντελόνι που φοράς πάνω από το κανονικό παντελόνι, για να σε κρατά στεγνό και ζεστό.

Δώσε μεγάλη σημασία στις κάλτσες και στα παπούτσια.

Δημοσ.

απο ελληνικα e-shop?εχω βρει αυτο και λέω να παραγγείλω τα εξης

http://www.hobbi.gr/product_info.php?products_id=3256

αρβυλα

http://www.hobbi.gr/product_info.php?products_id=2055{3}240

σκούφος

fleece

δεν διαθετω πολλά χρήματα οποτε περιοριζω λιγο τις επιλογες μου!και απο οτι καταλαβαίνω εισαι γνώστης του θέματος..οποτε μπορείς να μου πεις πως σου φένονται? :mrgreen:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...