bal_dimitris Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Καλησπερα σε ολους... Ζηταω τις προτασεις κ γνωμες σας αντικειμενικα παντα...θελω πραγματικες γνωμες που να βασιζονται σε εμπειρια κ γνωσεις.... Επειδη ο 965 μου θα μπει σε αλλο p.c κ εχοντας mobo την asus crosshair V 990FX θα ηθελα τον καλυτερο επεξεργαστη για την μητρικη μου...απ'οτι ακουγεται ο 8150 δεν ειναι οτι ολοι περιμεναν χωρις να τον εχω δοκιμασει προσωπικα βεβαια...κ δεν υπαρχει κ πουθενα ακομα...ο 8120 βρισκεται ευκολοτερα...λοιπον θα ηθελα την βοηθεια σας...κ οπως ειπα ανεξαρτητα απτο κοστος... εχω στην ακρη του μυαλου μου ακομα κ την αλλαγη πλατφορμας αν δεν εχω το αποτελεσμα που θελω με την amd...το p.c αυτο ειναι καθαρα για high end gaming κ γνωριζω οτι πρωτο ρολο παιζει η GPU γιαυτο κ εδωσα αρκετα χρηματα εκει (6990) αλλα η cpu μπορει να προκαλει bottleneck σε αρκετες περιπτωσεις...... Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα... Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2011 από bal_dimitris
georger_volos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 >2 επιλογές υπάρχουν ή 1100T ή τον Fx 8120, από επιδώσεις πάνω κάτω στα ίδια παίζουν. >προσωπικά θα πήγαινα στο fx λόγω νέας τεχνολογίας που με τα windows 8 μπορεί να οφεληθεί,καθώς και το απίστευτο overclock των fx.
bal_dimitris Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 >2 επιλογές υπάρχουν ή 1100T ή τον Fx 8120, από επιδώσεις πάνω κάτω στα ίδια παίζουν. >προσωπικά θα πήγαινα στο fx λόγω νέας τεχνολογίας που με τα windows 8 μπορεί να οφεληθεί,καθώς και το απίστευτο overclock των fx. Ευχαριστω για την απαντηση φιλε...πιθανον για 8120 σκεφτομαι κ εγω αλλα απτην αλλη η τιμη του 8120 ειναι πανω απο εναν i500 κ σαν επιδοσεις σε gaming ο i500 συμφωνα με τα reviews ειναι καλυτερος οποτε συφμερει να επενδυσω περισσοτερα σ'αυτην την πλατφορμα η' ν'αλλαξω???? αυτο με προβληματιζει...
georger_volos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Ευχαριστω για την απαντηση φιλε...πιθανον για 8120 σκεφτομαι κ εγω αλλα απτην αλλη η τιμη του 8120 ειναι πανω απο εναν i500 κ σαν επιδοσεις σε gaming ο i500 συμφωνα με τα reviews ειναι καλυτερος οποτε συφμερει να επενδυσω περισσοτερα σ'αυτην την πλατφορμα η' ν'αλλαξω???? αυτο με προβληματιζει... ναι ο ι5 βγαίνει καλύτερος από τον 8120 στα benchmark, και ξαναλέω στα benchmark. σε real use και οι 2 είναι απίστευτα cpu. >αν δεν είχες το motherboard θα σ έλεγα τον ι5 με κλειστά μάτια. Τώρα όμως που έχεις το am3+ socket πήγαινε στον 8120. διαφορά με το "μάτι" δεν θα δεις(και φυσικά δεν υφίσταται θέμα bottleneck). *Eπίσης ο FX ενσωματώνει και τις εξής νέες τεχνολογίες: AVX, FM4, XOP και AES.
xristos_87 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Αν ως ''high end gaming'' εννοείς όλα στο max με ανάλυση έως 1920x1080 τότε είτε σε amd μείνεις είτε πας σε intel δεν θα δεις ουσιαστικές διαφορές οπότε αφού έχεις τη μητρική πάρε και επεξεργαστή και μην αλλάζεις πλατφόρμα. Αν όμως ''high end gaming'' εννοείς δύο και τρεις gpu (sli - crossfire) και αναλύσεις 2560x1600 και πάνω τότε αυτό το review τα λέει όλα
georger_volos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Αν όμως ''high end gaming'' εννοείς δύο και τρεις gpu (sli - crossfire) και αναλύσεις 2560x1600 και πάνω τότε αυτό το review τα λέει όλα το review δεν είναι αντικειμενικό! όταν σyγκρίνεις cpu και τα ανεβάζεις θα πρέπει τουλάχιστον να είναι στην ίδια συχνότητα, και όχι με 200mhz διαφορά.. ,και να κάναν και με 6990 crossfire.
rafail1994 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Συμφωνώ στης επισημάνσεις του georger_volos . Η καλύτερη λύση (από θέμα χρημάτων ) εάν δεν θέλεις να ξοδέψεις πολλά είναι να πας σε έναν 1090Τ (145Ε) .Εαν δεν έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα και θέλεις να σου μείνει και για χρονιά πάνε με κλειστά ματιά στον 8120 θα σε καλύψει απόλυτα
xristos_87 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 το review δεν είναι αντικειμενικό! όταν σyγκρίνεις cpu και τα ανεβάζεις θα πρέπει τουλάχιστον να είναι στην ίδια συχνότητα, και όχι με 200mhz διαφορά.. ,και να κάναν και με 6990 crossfire. Το review πιστεύω έχει ως σκοπό να μας δείξει το μέγιστο που μπορούμε να φτάσουμε σε απόδοση με τους δύο επεξεργαστές σε συγκεκριμένες συνθήκες όπως είναι ένα multi-GPU setup στο gaming (το μέγιστο εννοώ σε νορμάλ συνθήκες δηλαδή χρησιμοποιώντας ένα σύστημα ψύξης που ο καθένας μπορεί να το έχει σπίτι του)... Και νομίζω ότι 3 GTX580 είναι αρκετές (όταν 2 GTX 580 > 1 6990) άρα ξαναλέω ότι είναι θέμα τη εννοεί ο φίλος με το "high end gaming".. Απόλυτες επιδόσεις?? ή σταθερά 30-60 fps σε κάθε παιχνίδι σε αναλύσεις έως 1080p... Επίσης δεν διαφωνώ παρακάτω με τον rafail ότι η καλύτερη λύση από θέμα χρημάτων αφού έχει τη μητρική είναι να πάει στον 1090Τ.
skipper+ Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Στα έχω πει και in private Δημήτρη και πολύ σωστά βλέπω ότι στα επισήμανε -το πατριωτάκι- ο georger_volos. Αυτή τη στιγμή σε FX-8120 πηγαίνεις μόνο. Με τον FX-8150 δεν αξίζει να ασχοληθείς -σε αυτή τη τιμή- και ο Thuban όσο καλός και να είναι, είναι εντελώς last year (και δεν τίθεται και θέμα χρημάτων). Ειδικά εφόσον εστιάζεις στο gaming δεν έχεις κανένα λόγο να μην σκέφτεσαι αποκλειστικά και μόνο τον FX. Για τη διαθεσιμότητα του είναι άλλη ιστορία και στην ανέλυσα ήδη τι παίζει.
bal_dimitris Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Στα έχω πει και in private Δημήτρη και πολύ σωστά βλέπω ότι στα επισήμανε -το πατριωτάκι- ο georger_volos. Αυτή τη στιγμή σε FX-8120 πηγαίνεις μόνο. Με τον FX-8150 δεν αξίζει να ασχοληθείς -σε αυτή τη τιμή- και ο Thuban όσο καλός και να είναι, είναι εντελώς last year (και δεν τίθεται και θέμα χρημάτων). Ειδικά εφόσον εστιάζεις στο gaming δεν έχεις κανένα λόγο να μην σκέφτεσαι αποκλειστικά και μόνο τον FX. Για τη διαθεσιμότητα του είναι άλλη ιστορία και στην ανέλυσα ήδη τι παίζει. Το ξερω Σπυρακο...ειναι κ οι 2 καλες επιλογες ο καθενας απτην πλευρα του...θα το σκεφτω λιγακι ακομα κ θα προχωρησω στην αγορα...thanks κ απο δω φιλε μου... Ευχαριστω κ τ'αλλα παιδια για την βοηθεια τους...να'στε καλα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα